יש סיבה לרכוש לדירה סוויץ' מנוהל?
@nangel
·
אם אתה שואל אז כנראה שאתה לא צריך סוויץ מנוהל (אם היית צריך, היית יודע). השימוש העיקרי שאני מכיר לסוויץ מנוהל בסביבה הביתית זה תמיכה ב-VLANs - בהנחה שאתה לא צריך להפריד בין פורטים שונים של הסוויץ אז סוויץ "טיפש" מספיק.
בנוסף סוויץ טיפש עולה גרושים אז לא כזה נורא אם בעתיד תחליט שאתה רוצה סוויץ מנוהל ותשם את הסוויץ הטיפש במגירה (הפוך לעומת זאת כרגיל חבל על הכסף).
·
אם אתה שואל אז כנראה שאתה לא צריך סוויץ מנוהל (אם היית צריך, היית יודע). השימוש העיקרי שאני מכיר לסוויץ מנוהל בסביבה הביתית זה תמיכה ב-VLANs - בהנחה שאתה לא צריך להפריד בין פורטים שונים של הסוויץ אז סוויץ "טיפש" מספיק.
בנוסף סוויץ טיפש עולה גרושים אז לא כזה נורא אם בעתיד תחליט שאתה רוצה סוויץ מנוהל ותשם את הסוויץ הטיפש במגירה (הפוך לעומת זאת כרגיל חבל על הכסף).
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
VLAN זאת אפשרות לפצל את הפורטים של הסוויץ לכמה קבוצות נפרדות שנקראות VLANs, כאשר הפורטים בכל VLAN מתנהגים כאילו הם על סוויץ נפרד, לדוגמה הגדרת ארבעה VLANs, זה כאילו שמת ארבעה סוויצים שונים ונפרדים. בנוסף אם יש לך שני סוויצים כאלה (לדוגמה בשני חדרים) שמחוברים בכבל בודד אז יש לך גם אפשרות לרבב את כל ה-VLANs על אותו כבל.shaylev80 כתב:@eran405
·
בדיוק שאלתי את עצמי אותה שאלה, מתכנן רשת ביתית לבית חדש...
את יכול להסביר קצת יותר מה הכוונה לVLAN.
מה עוד צריך בסוויץ ראשי של הבית חוץ מזה שזה צריך לתמוך עד 1000mbs?...
בקיצור השימוש ב-VLANs הוא כדי להפריד רשתות בלי לקנות חומרה נפרדת לכל אחת. הפרדת רשתות זה משהו שרלוונטי לאבטחה אם אתה רוצה לשים Firewall עם חוקים שונים לכל אחת (בין אם בתקשורת בינן לבין עצמן או בתקשורת בינן לבין האינטרנט) ו/או במקרה שחלק מהרשתות לא אמורות להיות מחוברות לאינטרנט בכלל.
ברשת ביתית לרוב לא צריך את זה למעט במקרים ספציפיים כמו רשת נפרדת למצלמות אבטחה (לרוב אתה תרצה לבודד אותה ככל הניתן משאר הרשת), אם אתה משכיר יחידת דיור שעושה שימוש בחיבור שלך (ואז תרצה למנוע מהדייר גישה למחשבים האישיים שלך) או אולי רשת לאורחים אם זה רלוונטי. אני אישית לא טורח.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

הבנת נכון. הכוונה שלי היתה שאם כבר חילקת את הרשת ל-VLANs וחוץ מזה יש לך שני סוויצים מנוהלים משורשרים אז אתה יכול לחבר אותם בכבל בודד ולרבב עליו את כל ה-VLANs, אתה לא צריך להעביר כבל נפרד בין שני הסוויצים עבור כל VLAN.shaylev80 כתב:תודה רבה על ההסבר.
לפי מה שאני מהין אין קשר לשרשור סטווצים, זאת אומרת אם אני שם סוויץ בארון תקשורת ועוד אחד בסלון שניהם יכולים להיות לא מנוהלים?...
אבל כמו שאמרתי, סיכוי סביר שאתה לא צריך את זה.
אם אני מבין נכון, חלק מהנתבים מאפשרים להגדיר VLANs על הסויץ' שלהם.
לדוגמא: יש לי Archer C7 עם OpenWRT.
האם זה פשוט יחסית ללמוד איך להגדיר VLAN? לדוגמא אם אני רוצה שרת אינטרנט על מחשב שיהיה חשוף לאינטרנט, בלי לסכן את הרשת הביתית.
האם זה פשוט יחסית ללמוד איך להגדיר VLAN? לדוגמא אם אני רוצה שרת אינטרנט על מחשב שיהיה חשוף לאינטרנט, בלי לסכן את הרשת הביתית.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4307
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 902 פעמים
@Gico
·
כן זה פשוט לגמרי, רק שזה גם מיותר לגמרי, ללא שאתה מודע איך לעשות את שאר הדברים. למשל איך להגדיר חוקי FIREWALL לכל VLAN בנפרד, איך להגדיר חוקי FIREWALL בין ה VLANs , איך להגדיר ניתובים בין הרשתות וכל היתר הדברים הרלוונטיים לנושא. וכמובן שצריך לדעת גם להגדיר את הקישור ה VLAN Trunk בין הנתב שלך לבין המתג שיש לך שתומך בכך.
·
כן זה פשוט לגמרי, רק שזה גם מיותר לגמרי, ללא שאתה מודע איך לעשות את שאר הדברים. למשל איך להגדיר חוקי FIREWALL לכל VLAN בנפרד, איך להגדיר חוקי FIREWALL בין ה VLANs , איך להגדיר ניתובים בין הרשתות וכל היתר הדברים הרלוונטיים לנושא. וכמובן שצריך לדעת גם להגדיר את הקישור ה VLAN Trunk בין הנתב שלך לבין המתג שיש לך שתומך בכך.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

בשביל זה אתה לא צריך Switch מנוהל נפרד, אתה יכול פשוט להגדיר שאחת מהפורטים בסוויץ יהיה על VLAN נפרד (OpenWRT תומך בזה) וכמובן תצטרך ידנית להגדיר חוקי Firewall שימנעו גישה מאותו DMZ לרשת הפנימית שלך. קצת טריקי אבל אפשרי.Gico כתב:אם אני מבין נכון, חלק מהנתבים מאפשרים להגדיר VLANs על הסויץ' שלהם.
האם זה פשוט יחסית ללמוד איך להגדיר VLAN? לדוגמא אם אני רוצה שרת אינטרנט על מחשב שיהיה חשוף לאינטרנט, בלי לסכן את הרשת הביתית....