איך הנתב של פרטנר?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1457
שם מלא: ליאור אהרון
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #1 

אני מחובר כבר חצי שנה לסיבים אופטים אצל פרטנר אני עם הנתב tp link archer c9 ואני צריך לעבור לקו טלפון שלהם היום וזה מצריך את הנתב שלהם

וקיבלתי את הנתב של פרטנר האמת לא נראה מרשים הוא בלי אנטנות חיצוניות לעומת 3 שהיו לי ב c9 ואין לי גישה לממשק ניהול של הנתב זה דורש שם משתמש וסיסמא ואני לא יודע אני מניח שפרטנר שומרים לעצמם בשביל שלא נשחק עם זה אני שוקל לעשות לנתב שלהם bridge ולחבר את ה c9 השאלה שלי אם זה אפשרי בנתב שלהם ושהקו טלפון יעבוד בלי בעיה שאהפוך ל bridge?
נערך לאחרונה על ידי Lior98 ב 04/04/2019 12:35, נערך פעם 1 בסך הכל.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #2 

Lior98 כתב:אני מחובר כבר חצי שנה לסיבים אופטים אצל פרטנר אני עם הנתב tp link archer c9 ואני צריך לעבור לקו טלפון שלהם היום וזה מצריך את הנתב שלהם יש לי את הנתב שלהם ה Technicolor הוא נחשב טוב ויציב? חשוב לי קליטה מאוד טובה בבית של אינטרנט כי ה c9 מגיע עם 3 אנטנות חיצוניות ואני לא יודע כי אני לא רוצה שאעבור לנתב והקליטה תהיה גרועה
...
אתה יכול תמיד להמשיך להשתמש ב-C9 כ-AP.

Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

@NegativeIQ
·
רציתי לדעת אבל אם בכללי הוא שווב יותר מהנתב הנוכחי או משתווה אליו שלא אהיה צריך לדאוג עקב המעבר לנתב אחר? במיוחד לגבי קליטה אלחוטית

Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

ועוד משהו שמסקרן אותי אם אני במהירות בסיבים של 500/50 על נתב מסויים טאני משדרג את המהירות ל1gb זה משנה משהו מבחינת "עומס" על הנתב? אני מתכוון שעצם זה שהמהירות גדלה (אפילו אם אין לי שימוש באינטרנט במהירות של 1gb) כאילו עצם זה שהמהירות של התשתית עחתה מ500 ל1000 זה אומר שהנתב יותר בעומס או שזה בא ליידי ביטוי רק שיש הורדות כבדות שבאמת משתמשות במהירות של 1000 מגה?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #5 

@Lior98
·

ה"עומס" על הנתב זה רק כאשר אתה באמת מנסה לנצל את המהירות. אם הנתב שלך "לא סוחב" פשוט תקבל מהירות יותר נמוכה: נגיד תשדרג לחבילה של 1 גיגה ותקבל בפועל רק 600 מגה. חוץ מהמהירות הפחותה אין בעיה להשתמש בנתב ש"לא סוחב".

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

eran405 כתב:@Lior98
·

ה"עומס" על הנתב זה רק כאשר אתה באמת מנסה לנצל את המהירות. אם הנתב שלך "לא סוחב" פשוט תקבל מהירות יותר נמוכה: נגיד תשדרג לחבילה של 1 גיגה ותקבל בפועל רק 600 מגה. חוץ מהמהירות הפחותה אין בעיה להשתמש בנתב ש"לא סוחב".
...
ולמרות זאת - אם הנתב שלך סוחב בקושי 500 מגה אז בשביל מה לשלם על 1 ג'יגה? קח חבילה שתוכל באמת לנצל.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #7 

NegativeIQ כתב: ולמרות זאת - אם הנתב שלך סוחב בקושי 500 מגה אז בשביל מה לשלם על 1 ג'יגה? קח חבילה שתוכל באמת לנצל.
...
·

אולי בשביל פי 2 אפלאוד?

כמובן אם כבר אתה משלם על חבילה של 1 גיגה אני לא רואה סיבה לא לשדרג את הנתב (ודבר ראשון לוודא שאתה בלי חייגן כי רב הנתבים יתמכו ב-1 גיגה ללא חייגן, עם חייגן יותר בעייתי).

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

eran405 כתב:
...
...
·

אולי בשביל פי 2 אפלאוד?

כמובן אם כבר אתה משלם על חבילה של 1 גיגה אני לא רואה סיבה לא לשדרג את הנתב (ודבר ראשון לוודא שאתה בלי חייגן כי רב הנתבים יתמכו ב-1 גיגה ללא חייגן, עם חייגן יותר בעייתי).
...
לא יודע אם בפרטנר זאת בכלל אפשרות. עדיף אולי להשקיע יותר ולקנות מפלצת כמו ה-WRT3200ACM, שיכול לסחוב 1 ג'יגה גם עם חייגן. הוא עולה 1300₪, די יקר, אבל זה לא שאתה קונה ראוטר כל שנה.

Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

NegativeIQ כתב:
...
...
ולמרות זאת - אם הנתב שלך סוחב בקושי 500 מגה אז בשביל מה לשלם על 1 ג'יגה? קח חבילה שתוכל באמת לנצל.
...
·דיברתי באופן תיאורטי של אם הנתב לא סוחב סתם הקצנתי בשביל להבין אם עחן זה שאתה משדרג את התשתית למהירות הרבה יותר גבוהה זה אומר שהנתב באותו רגע מקבל יותר עומס או שזה בא ליידי ביטוי רק שאתה משתמש בפועל במהירות הזאת..

Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

וקיבלתי את הנתב של פרטנר האמת לא נראה מרשים הוא בלי אנטנות חיצוניות לעומת 3 שהיו לי ב c9 ואין לי גישה לממשק ניהול של הנתב זה דורש שם משתמש וסיסמא ואני לא יודע אני מניח שפרטנר שומרים לעצמם בשביל שלא נשחק עם זה אני שוקל לעשות לנתב שלהם bridge ולחבר את ה c9 השאלה שלי אם זה אפשרי בנתב שלהם ושהקו טלפון יעבוד בלי בעיה שאהפוך ל bridge?

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

Lior98 כתב:וקיבלתי את הנתב של פרטנר האמת לא נראה מרשים הוא בלי אנטנות חיצוניות לעומת 3 שהיו לי ב c9 ואין לי גישה לממשק ניהול של הנתב זה דורש שם משתמש וסיסמא ואני לא יודע אני מניח שפרטנר שומרים לעצמם בשביל שלא נשחק עם זה אני שוקל לעשות לנתב שלהם bridge ולחבר את ה c9 השאלה שלי אם זה אפשרי בנתב שלהם ושהקו טלפון יעבוד בלי בעיה שאהפוך ל bridge?
...
ברוך הבא לעולם הטלפון הקווי בישראל. אף חברה לא נותנת לך גישת מנהל לראוטר כי ככה. יש אפשרות (אם כי לא משהו שנתמך רשמית) שתוכל לחבר את מתאם השיחות שלהם מאחורי הראוטר הרגיל שלך כל עוד הראוטר הרגיל שלך תומך ב-NAT לפרוטוקול SIP (בד"כ לא ראיתי את זה כתוב על הקופסה של ראוטרים גם אם הם תומכים בזה, הכי טוב שתקנה ראוטר שתומך ב-OpenWRT כדי שאם יתברר שהקושחה המקורית שלו לא תומכת אז תוכל להחליף את הקושחה שלו לאחת שכן). אולי זה יעבוד, אולי לא. יש דיווחים לכאן ולכאן.
לגבי גישת מנהל למכשיר ו/או אפשרות לראוטר+מתאם שיחות פרטי אין יותר מידי פתרון אלא אם בא לך לפרק את המכשיר. כרגע אבל נראה שיש סיכוי שיהיה תקדים משפטי שיכריח את החברות לאפשר לך את זה, שווה להמתין ולראות.

Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

NegativeIQ כתב:
...
...
ברוך הבא לעולם הטלפון הקווי בישראל. אף חברה לא נותנת לך גישת מנהל לראוטר כי ככה. יש אפשרות (אם כי לא משהו שנתמך רשמית) שתוכל לחבר את מתאם השיחות שלהם מאחורי הראוטר הרגיל שלך כל עוד הראוטר הרגיל שלך תומך ב-NAT לפרוטוקול SIP (בד"כ לא ראיתי את זה כתוב על הקופסה של ראוטרים גם אם הם תומכים בזה, הכי טוב שתקנה ראוטר שתומך ב-OpenWRT כדי שאם יתברר שהקושחה המקורית שלו לא תומכת אז תוכל להחליף את הקושחה שלו לאחת שכן). אולי זה יעבוד, אולי לא. יש דיווחים לכאן ולכאן.
לגבי גישת מנהל למכשיר ו/או אפשרות לראוטר+מתאם שיחות פרטי אין יותר מידי פתרון אלא אם בא לך לפרק את המכשיר. כרגע אבל נראה שיש סיכוי שיהיה תקדים משפטי שיכריח את החברות לאפשר לך את זה, שווה להמתין ולראות.
...
אנחנו מדברים על אותו הדבר? בהוט כל הזמן הזה זה ידוע 192.168.1.1

שם משתמש וסיסמא זה admin בזק 10.0.0.138 שם משתמש וסיסמא זה Admin למה אצל פרטנר הם כאלה מחמירים? נניח שזהו המצב ובעתיד לא ארצה את הנתב שלהם וארצה להפוך ל bridge יש דרך עצמאית לעשות או להתקשר לשירות לקוחות שלהם שיהפכו ל bridge?
·

er557
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 384
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #13 

או קי, להירגע, להפוך את הנתב יש מדבקה עם סיסמא, לצלם ולשמור במחשב, ניתן לנהל אותו כמו כל נתב אחר, דווקא אחלה ממשק ונראה מתקדם מאד, גם אצלי עם שיחות טלפון ואין כל בעיית יציבות או מהירות.

Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

er557 כתב:או קי, להירגע, להפוך את הנתב יש מדבקה עם סיסמא, לצלם ולשמור במחשב, ניתן לנהל אותו כמו כל נתב אחר, דווקא אחלה ממשק ונראה מתקדם מאד, גם אצלי עם שיחות טלפון ואין כל בעיית יציבות או מהירות.
...
·אכן ראיתי את זה והפרטים שם עדיין לא עזרו אני משער שאלה פרטי התחברות ראשונית ואחרי שהטכנאי נכנס לשם בוא משנה את הסיסמא שכתוב
נראה לי אשאר עם הנתב אולי הוא כן יפתיע פשוט אני לא אוהב שאני תלוי בפרטנר אם ארצה לשנות דברים בתקשורת אני אוהב 100 אחוז גישה כמו שהיה לי בהוט

Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

אשמח לגאונים מביניכם נכנסתי לממשק הניהול לא מצאתי הגדרה של bridge mode אז כיביתי ידנית dhcp ו nat שכיביתי אותם זה ביטל לי את קו הטלפון והייתי צריך להחזיר בחזרה מה שמוזר זה שהייתי מנוי בבזק/הוט הייתי עושה bridge mode למודם שהייתי מקבל מהם והקו טלפון עדיין היה עובד אז למה בפרטנר זה לא עובד ככה? אולי בגלל שביטלתי ידנית dhcp ו nat וצריך רק דרך bridge mode בשביל שהקו טלפון עדיין יעבוד?

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”