שלום,
נכנסתי לבית חדש מקבלן ושלב הבניה רישתתי את הבית עם כבל רשת 6a של חברת טלדור.
כרגע יש לי 4 יציאות של כבלי רשת בקיר (קופסא 55 לא גוויס) שכולן מגיעות לארון התקשורת.
אני די תקוע במציאת הציוד והאביזרים הנדרשים על מנת לסיים את המלאכה (קניית שקעים נקבה וזכר וכל מה שצריך כדי שיהיה רשת פעילה) חיפשתי רבות באינטרנט ויצאתי מבולבל מאוד.
בנוסף, אשמח להמלצה על סוויץ לארון תקשורת, כמה שיותר קטן יותר טוב.
תודה רבה לעוזרים!
עזרה בהשלמת חיבור הבית לרשת באמצעות כבל cat 6a
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
היי,Sonix כתב:שלום,
נכנסתי לבית חדש מקבלן ושלב הבניה רישתתי את הבית עם כבל רשת 6a של חברת טלדור.
כרגע יש לי 4 יציאות של כבלי רשת בקיר (קופסא 55 לא גוויס) שכולן מגיעות לארון התקשורת.
אני די תקוע במציאת הציוד והאביזרים הנדרשים על מנת לסיים את המלאכה (קניית שקעים נקבה וזכר וכל מה שצריך כדי שיהיה רשת פעילה) חיפשתי רבות באינטרנט ויצאתי מבולבל מאוד.
בנוסף, אשמח להמלצה על סוויץ לארון תקשורת, כמה שיותר קטן יותר טוב.
תודה רבה לעוזרים!...
אתה צריך שקע עם חיבור RJ45 שמתאים לקופסה שיש לך בקיר. לא יודע מה זה 55. אם יש לך סתם חור בקיר כנראה שתצטרך להתקין איזושהי מסגרת שתוכל להלביש עליה את השקעים (היום הסדטנדרט זה גוויס). תוודא שהם מתאימים ל-CAT6a כי אלה כבלים קצת יותר עבים מ-CAT5e (כעיקרון בדיעבד אפשר לנסות לחבר כבל CAT6a לשקע CAT5e אבל זה לא אופטימלי ולא כיף). רצוי לקנות גם לוחץ קרונה כדי לחבר את הכבל לשקע בקלות (כעיקרון אפשר לעשות את זה גם עם מברג קטן אבל זה ממש לא נוח ולפעמים הורס את המגעים).
מהצד של ארון התקשורת יש שתי דרכים לעשות את זה - אחת היא לשים שם תקעי RJ45. תצטרך לוחץ RJ45 בשביל זה והתקעים חייבים להתאים ל-CAT6a (במקרה של תקע אין ממש סיכוי לחבר כבל CAT6a עם תקע של CAT5e) ומחברים לסוויץ. אפשרות שניה, שאני יותר אוהב, זה לשים גם בארון התקשורת שקעים ולהשתמש בהם בתור סוג של Patch Panel, כשהחיבור לסוויץ יהיה באמצעות כבלי רשת של פחות ממטר, מה שנקרא Patch Cables. זה יותר מסודר אבל דורש קצת יותר מקום ואז השאלה כמה ארון התקשורת שלך מרווח. אם הוא ממש קטן אז חבר תקעים וזהו.
לגבי הסוויץ עצמו - אין הרבה הבדל בין סוויצים פשוטים, הדבר היחיד שאתה צריך לוודא הוא שהסוויץ תומך במהירות 1 ג'יגה, אחרת תיתקע עם מהירות 100 מגה גם אם חיבור האינטרנט שלך יותר מהיר.
משהו שקריטי לחשוב עליו - סוויץ הוא רכיב אקטיבי שצריך חיבור חשמל ולכן קריטי שיהיה שקע חשמל בארון התקשורת, וזה משהו שהרבה פעמים קבלנים מפספסים. עם זאת בהרבה דירות ארון התקשורת נמצא צמוד לארון החשמל ולפעמים יש תעלה שעוברת ביניהם אז אתה יכול ככה להעביר קו חשמל בשביל הסוויץ.
אפשרות אחרונה היא לוותר על סוויץ לגמרי ופשוט לשים את הראוטר בארון התקשורת (כי לרוב הראוטרים יש 4 יציאות קוויות, שזה בדיוק מה שיש לך), לחסוך רכיב תקשורת ולסלק את המפגע האסתתי של ראוטר באמצע הסלון. זה כמובן אפשרי רק אם יש לך חיבור של תשתית האינטרנט בארון התקשורת. הרבה פעמים ארון התקשורת משמש גם לתקשורת בזק ואז זה אפשרי. עם זאת אם מדובר בבית גדול והארון נמצא ממש בפינה שלו אז זה עדיין לא פותר את הבעיה של קליטת WiFi. החלטה שלך.
אם הכבילה היא CAT6A טלדור (שזה כבל SOLID) האפשרות היחידה היא לחבר ב 2 הקצוות קיסטון שהוא CAT6A
רצוי של חברה מוכרת (3M\RiTech\Excell) ולא סיני
כל חיבור אחר, לא אמין\תקני וסביר להניח שיגרום לך להתעסק בזה שוב בעתיד
רצוי של חברה מוכרת (3M\RiTech\Excell) ולא סיני
כל חיבור אחר, לא אמין\תקני וסביר להניח שיגרום לך להתעסק בזה שוב בעתיד