הוטבוקס במצב ברידג' או כיבוי DHCP ?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
tomer953 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953
נתן תודות: 234 פעמים
קיבל תודות: 1442 פעמים

שליחה #1 

היי חברים,
בימים הקרובים אמור להגיע לי הראוטר החדש של ASUS,
ואני רוצה שהוא יהיה הראוטר הראשי ולא ההוטבוקס.

המצב היום הוא כזה (זה די מתומצת ולא הכי מדויק אבל מתמקד בנקודה) :
ארון תקשורת קטן בקומה התחתונה, מכיל הוטבוקס
ליציאה מספר 1 - יש כבל רשת שעולה לקומה שנייה, שם מחובר ראוטר TPLINK שמרחיב את הרשת לכל הקומה העליונה כולל חיבורים קווים אליו
ליציאות 2-4 של ההוטבוקס מחוברים מכשירים שנמצאים בקומה התחתונה, מתפצלים לחדרים ולסלון

האסוס החדש, לא יוכל להיכנס בארון תקשורת יחד עם ההוטבוקס, ולכן יהיה בקומה השנייה במקום הראוטר הישן שם.

עכשיו אני מנסה לחשוב מבחינת ביצועים מה הכי נכון לעשות, האם להשאיר הכל כמו שהוא עכשיו, פשוט לנטרל להוטבוקס את חלוקת ה DHCP וה- WIFI ואז בעצם הראוטר החדש יחלק את הכתובות?
או שזה לא מספיק ועדיף להגדיר את ההוטבוקס כברידג', ואז נשאלת השאלה האם היציאות 2-4 שלו עדיין יוכלו להעביר אינטרנט למכשירים שבקומה הראשונה,
או שזה מנטרל אותן (ואז מצב ברידג' לא טוב לי כי אין לי איך לחבר את המכשירים בקומה הראשונה)

tomer953 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #2 

טוב עונה לעצמי שברידג' מוד לא טוב, היציאות 2-4 לא יעבדו ויהיו מחוץ לחלוקת הכתובות..

כלומר המצב הבא לא יכול לעבוד:
[imgur-album]gFGgzu4[/imgur-album]

נכון?

האם תוספת של סוויצ' לצד ההוטבוקס, יכולה לפתור את הבעיה הזו בחלוקת הכתובות?
(אני מניח גם שלא, כי הכל מתנקז לכניסת הWAN של הראוטר, מה שכנראה לא מועיל)

[imgur-album]n6Lqxpp[/imgur-album]

אני מפספס פיתרון?

shay3203
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 310
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #3 

@tomer953
·

איך שאני רואה את זה יש לך 2 אפשרויות במצב הנוכחי או להשאיר את ההוטבוקס במצב ראוטר.
או לקנות איזה ראוטר קטן בגודל סוויטץ שכן יכנס לך לארון תקשורת שהוא יחובר להוטבוקס וכל יתר הכבלים יחוברו אליו.

אחד האופציות לראוטר קטן יכולות להיות אולי של מיקרוטיק HEX (מידות 113x89x28mm) או כל ראוטר אחר שיכול להיכנס לך לארון תקשורת.

https://mikrotik.com/product/RB750Gr3

אני אישית הייתי קונה ראוטר קטן שיכנס כי בחיים לא הייתי משאיר את ההוטבוקס הזה שיהיה בתור ראוטר ראשי אצלי בבית.

tomer953 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #4 

חשבתי על כיוון חדש לגמרי עכשיו - להזיז את ההוטבוקס משם

הסתכלתי בארון תקשורת, יש שם כזה:
[imgur-album]Jjt9jsF[/imgur-album]

ממה שאני רואה, יש שם חיבור אחד שמגיע מחוץ לדירה, כנראה הראשי (כלומר ה INPUT)
והמפצל הזה הולך ל4 מקומות, אחד מהם ישירות להוטבוקס, ושלושת הנותרים הולכים לרחבי הבית..
כלומר באופן עקרוני אני יכול לבחור כל אחת מנקודות הקצה לחבר אליו את ההוטבוקס, נכון?
(כל הכבלים האלו לא בשימוש מכיוון ואני מנוי לטלויזיה באינטרנט)

אם אכן זה המצב, אז ניתן להעביר את ההוטבוקס למשל לקומה השנייה, ולהחליף אותו בסוויצ' בארון תקשורת..
אני תכף אשרטט לי לראות שאני צודק

shay3203
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

@tomer953
·

הכיוון שאתה מציע יכול להיות מצויין או בקומה השניה או בקומה הראשונה תשים את ההוטבוקס. אתה אומר שבארון תקשורת יש לך כבל רשת אחד שהולך לקומה השניה ועוד 3 כבלים שהולכים לקמה הראשונה נכון?

מה שאני אומר תוציא את ההוטבוקס ותשים אותו בקומה הראשונה או השניה עם ראוטר נורמלי שיחובר אליו. מהראוטר הנורמלי תחבר את אחד הקצוות שמגיע חזרה לארון תקשורת לאחד מהיציאות LAN שלו. בארון תקשורת תשים סוויטץ שמשם יחבר את כל יתר הבית.

זה אמור לעבוד לך.

tomer953 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

כן שירטטתי לעצמי כמה פתרונות של הזזת ההוטבוקס,
על הנייר לקחתי את הפיתרון שבעצם יוצר חלוקה שווה על העומס מבחינת מכשירים\כבלים
כלומר לא רציתי ש- 90% מהתעבורה למשל תעבור על כבל בודד בסופו של דבר
אז בחרתי את המיקום של האסוס וההוטבוקס בצורה ש-4 הכניסות שלו יהיו תחת עומס זהה פחות או יותר מבחינת המכשירים המחוברים...
יש הרבה יותר מכשירים מהשרטוטים שצירפתי פה, זה היה רק סכמתי להבהרת הנקודה..

בכל אופן את היישום של זה אני אעשה רק ברגע שיגיע האסוס, ואז אעדכן אם הכל בסדר...
תודה רבה (Y)

נ.ב, עדיין יש צורך בלהתקשר להוט\הוטנט לגבי הפיכת הראוטר לברידג'? או שזה כבר מיותר (אני יודע שאפשר להפוך מהממשק.. אבל פעם זה לא היה מספיק)

shay3203
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

@tomer953
·

אחלה בהצלחה, לגבי ההפיכה למצב ברידג' אין בעיה לעשות מהממשק. זה עובד. הכתובת של ההוטבוקס במצב ברידג' היא 192.168.100.1

tomer953 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

https://www.hometheater.co.il/vp2943775#2943775

מעדכן שהכל עבר בהצלחה.

3 נקודות:
1. קראתי ברשת שאולי עדיף לעדכן את התמיכה של הוט שהעברתי למצב ברידג׳ כדי שיעדכנו אצלהם, כך במידה של ניתוק ההוטבוקס לוקח מהם את ההגדרות (מעין איפוס) ואז חשוב שיוגדר אצלהם גם המצב הנ"ל
2. השתנתה לי הכתובת אייפי, היא עכשיו מתחילה ב 5 , קראתי פה הרבה שרשורים על NAT אני לא בטוח שאני בודק את זה נכון,
אבל בממשק של האסוס תחת האייפי שמופיע ב wan יש את האייפי שמתחיל ב-5, וגם אתרי אינטרנט רואים את אותו האייפי, אז זה תקין? או שמראש יתכן האסוס מקבל את האייפי שמאחורי ה NAT.
אם אכן זה המצב, שווה להלחם בזה? אם כן הכיצד? טלפון לספקית? (אני משחק משחקים אז אם יש חשיבות לביצועים זה קריטי)

3. לא ביצעתי clone mac address באסוס וקראתי כמה אנשים שהחיבור לא עבד להם עד שלא ביצעו, אבל לי הכל עבד ישירות. בכל זאת לעשות?

shay3203
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

@tomer953
·

לגבי העניין של לעדכן את הוט זה חשוב רק אם יש לך תקלות והם עושים לך מרחוק איפוס להוטבוקס אז הוא יחזור למצב ראוטר ומידה ואתה לא תדבר איתם לעשות איפוס אז אין סיבה שזה יקרה.

לגבי כתובת IP, אם באסוס ב- WAN ובאתרי אינטרנט יש אותה כתובת IP אז אתה לא מאחורי NAT. במצב שאתה מאחורי NAT זה לא אותה כתובת.

לגבי clone mac address אין באמת סיבה לעשות את זה עושים את זה בדרך כלל אם הספק מגביל את התקשורת לפי כתובת MAC מסויימת או במילים אחרות מגביל אותך לציוד שלו.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”