היי,
הרשת שלי בבית בנויה באופן הבא:
מודם של הוט אשר מחובר לראוטר של ASUS . הראוטר מחובר ל - Switch מנוהל 24 פורטים של HP.
יש לי בבית NAS של ASUSTOR אשר מחובר לרשת הבייתית.
האם ישנה דרך למנוע כניסה ל - NAS מתוך הרשת הבייתית בלי לנתק אותו? למנוע גישה של האינטרנט לNAS אין לי בעיה. השאלה היא בתוך הרשת הבייתית.
חסימה של ה - NAS ברשת הבייתית
-
Star-Blazer
- חבר ותיק

- תגובות: 1104
- נתן תודות: 38 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
@Star-Blazer
·
לא ברור מאיפה אתה כן רוצה לאפשר גישה ומאיפה אתה רוצה לחסום. מילולית מה שכתבת שאתה לא רוצה שיהיה אפשר לגשת בכלל מהרשת ל-NAS ובמקרה כזה האופציה הכי פשוטה זה לנתק את הכבל (או מה-NAS או מהסוויץ).
קונפיגורציה יותר הגיונית היא להשתמש בסוויץ המנוהל לשלוט על הגישה לפורט שאליו מחובר ה-NAS. לדוגמא לשם אותו ב-VLAN מסוים ואז להשתמש בראוטר בכדי לקבוע את מאיפה מותר ומאיפה אסור לפנות ל-VLAN של ה-NAS. לדעתי בקושחה המקורית של ASUS אין תמיכה ב-VLANs אבל אתה יכול להתקין merlin.
·
לא ברור מאיפה אתה כן רוצה לאפשר גישה ומאיפה אתה רוצה לחסום. מילולית מה שכתבת שאתה לא רוצה שיהיה אפשר לגשת בכלל מהרשת ל-NAS ובמקרה כזה האופציה הכי פשוטה זה לנתק את הכבל (או מה-NAS או מהסוויץ).
קונפיגורציה יותר הגיונית היא להשתמש בסוויץ המנוהל לשלוט על הגישה לפורט שאליו מחובר ה-NAS. לדוגמא לשם אותו ב-VLAN מסוים ואז להשתמש בראוטר בכדי לקבוע את מאיפה מותר ומאיפה אסור לפנות ל-VLAN של ה-NAS. לדעתי בקושחה המקורית של ASUS אין תמיכה ב-VLANs אבל אתה יכול להתקין merlin.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
כמו שערן אמר זה לא אפשרי אם אין לך אפשרות לנהל את הסוויץ (ורוב הסוויצ'ים הקטנים הביתיים הם לא מנוהלים). אם זה מחובר ישירות לראוטר אז אולי יהיה ניתן לעשות את זה אבל לא בקושחה של היצרן. כעיקרון תוכל לעשות את זה עם OpenWRT (בהנחה שהחומרה של הראוטר תומכת בזה) ע"י פיצול הפורט של ה-NAS ל-VLAN נפרד ואז אם אין שום Bridge בין ה-VLAN שלו ל-VLAN אחר אז אפקטיבית זה כאילו הוא מנותק.Star-Blazer כתב:היי,
הרשת שלי בבית בנויה באופן הבא:
מודם של הוט אשר מחובר לראוטר של ASUS . הראוטר מחובר ל - Switch מנוהל 24 פורטים של HP.
יש לי בבית NAS של ASUSTOR אשר מחובר לרשת הבייתית.
האם ישנה דרך למנוע כניסה ל - NAS מתוך הרשת הבייתית בלי לנתק אותו? למנוע גישה של האינטרנט לNAS אין לי בעיה. השאלה היא בתוך הרשת הבייתית....
עוד אפשרות זה פשוט חוק Firewall על ה-NAS עצמו שחוסם גישה להכל חוץ מל-IP / פורט מסויים (כדי שיהיה אפשר לפתוח אותו מחדש).
אבל תסביר את המטרה שלך ואז אולי נוכל לתת לך המלצה יותר טובה.