תודה
אקוסטיה ומסכי פלאזמה
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
Re: אקוסטיה ומסכי פלזמה
כמו כל דבר שנמצא בחלל החדר גם מסך ( מכל סוג שהוא ) משפיע על הסאונד.dupo כתב:ביררתי לגבי מסכים דקים וגילתי שמסך הפלאזמה פוגע באיכות השמע של מערכת הסטריאו , הייתי מעוניין לדעת כיצד הסאונד נפגע? , באילו תחומים בעיקר ? , ומה במסך גורם לו להיפגע , בכלל כל פיסת מידע נוספת תהיה מעניינת מאוד לדעתי .
תודה...
אני מניח שלזה התכוונו בחנות. ( כלומר גם עציץ, גם שטיח פרסי או אפילו אדם אחד נוסף בחדר משפיעים על הסאונד ).
שים לב, משםיעים אך לא בהכרח פוגעים.
ליאור
נערך לאחרונה על ידי Lior_M ב 01/06/2007 16:23, נערך פעם 1 בסך הכל.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
אם כבר ההיפך. מבחינה אקוסטית מסך דק שמחליף טלויזיית CRT תורם לאיכות הצליל.
בסלון הממוצע ואצל מרבית מחזיקי מערכות האודיו וידאו - באמצע יש טלויזיה + מזנון\ שידה\ סטנד למערכת + רמקולים בצדדים.
לכן אם מחליפים חפץ כה גדול כמו טלויזיה במסך שטוח בעצם מפנים מהשטח\ חלל שבין הרמקולים = שיפור הסאונד.
שלמה
בסלון הממוצע ואצל מרבית מחזיקי מערכות האודיו וידאו - באמצע יש טלויזיה + מזנון\ שידה\ סטנד למערכת + רמקולים בצדדים.
לכן אם מחליפים חפץ כה גדול כמו טלויזיה במסך שטוח בעצם מפנים מהשטח\ חלל שבין הרמקולים = שיפור הסאונד.
שלמה
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78842
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5388 פעמים
כל דבר מזכוכית בחדר פוגם באקוסטיקה כי זה מרחב שמחזיר סאונד.
אקוסטית, העובדה שמדובר בחדר עם קירות פוגם בסאונד, חלון יפגום וכו'.
מכיוון שמרבית האנשים צריכים מסך כלשהו, אז כנראה שאין הרבה מה לעשות. יתכן שאם תשים אותו כמה שיותר צמוד לקיר ואת הרמקולים בולטים טיפה (כלומר, טיפול אקוסטי שגרתי) זה יפחית את רמת הבעיה).
בכל מקרה, אם זה מפריע, שווה לחשוב על טיפול אקוסטי (חומרים אקוסטיים, דברים בולעי רפקלציות כמו שטיחים כבדים או וילונות, וכו').
קשה לדעת אם LCD או פלזמה שונים מהבחינה הזו. אינטואיטיבית הייתי אומר ש-LCD בטח מחזיר פחות (אי אין לו זכוכית מקדימה, וידוע שזכוכית הוא חומר בעייתי, מבחינה אקוסטית).
מכיוון שמרבית האנשים צריכים מסך כלשהו, אז כנראה שאין הרבה מה לעשות. יתכן שאם תשים אותו כמה שיותר צמוד לקיר ואת הרמקולים בולטים טיפה (כלומר, טיפול אקוסטי שגרתי) זה יפחית את רמת הבעיה).
בכל מקרה, אם זה מפריע, שווה לחשוב על טיפול אקוסטי (חומרים אקוסטיים, דברים בולעי רפקלציות כמו שטיחים כבדים או וילונות, וכו').
קשה לדעת אם LCD או פלזמה שונים מהבחינה הזו. אינטואיטיבית הייתי אומר ש-LCD בטח מחזיר פחות (אי אין לו זכוכית מקדימה, וידוע שזכוכית הוא חומר בעייתי, מבחינה אקוסטית).
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7772
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 1 פעם
oferlaor כתב:כל דבר מזכוכית בחדר פוגם באקוסטיקה כי זה מרחב שמחזיר סאונד.
קשה לדעת אם LCD או פלזמה שונים מהבחינה הזו. אינטואיטיבית הייתי אומר ש-LCD בטח מחזיר פחות (אי אין לו זכוכית מקדימה, וידוע שזכוכית הוא חומר בעייתי, מבחינה אקוסטית)....
מסכים ב- 100% .
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
גם אני מסכים במאה אחוז. מסך דק בין שני הרמקולים הוא כמובן טוב בהרבה מטלויזית CRT כבדה, כי עדיף שיהיה מרחב פנוי ביניהם ומסביבם, אולם המסך יוצר החזרים מאד מעצבנים, שקצת פוגעים באימג' של כל דבר שאמור להיות במרכז במת הצליל.
Silence speaks louder than words
וואו לא ידעתי על זה, יש לי 3 מסכי מחשב, טלוויזית LCD דקה.. חלון די גדול שבטח גם הוא מזיק.. ועוד טלוויזיה בתקרה :\
כנראה שאני יעיף את הכל חח
כנראה שאני יעיף את הכל חח