התייעצות למכונה ידנית בסיסית

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
dudicohen פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 29
שם מלא: dudi cohen
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

לילה טוב לכולם. (או אוליי בוקר טוב למי שלא עזר לו הקפה....)
ברשותי מכונת קפסולות ( לאווצה מודו מיו) למעלה משנה ומתחשק לי להחליף למכונה ידנית,
שאלתי היא, התקציב שלי לא כ"כ גבוה אפשר לומר די נמוך (סביבות ה600 שח) והבנתי שחשיבות הטחינה סמוך להכנת המשקה משפיעה ברמה ניכרת מאוד על התוצר הסופי, לכן אני רוצה לשאול מה מומלץ, לקנות מכונה זולה דלונגי/גיגה וכדו' עם מטחנה ידנית זולה,או שאין כ"כ צורך במטחנה, או שכדאי לבדוק משהוא מיד שניה או שאוליי בכלל במצב כזה להשאר עם מה שיש לי עכשיו. או שיש אפשרויות אחרות שיש לכם להציע במצב כזה (לא כ"כ שייך להגדיל תקציב😕)
מודה מראש לכוולם.

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2551
נתן תודות: 241 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #2 

מטחנה ידנית או חשמלית בתקציב נמוך ומקינטה.

dudicohen פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

ראשית תודה על עצם השקעת הזמן בתגובה,
מקינטה לא כ"כ ב"דודה" שלי,
חלק מהקטע אצלי זה גם ההקצפה וה"טקס" מלבד זה שבמקינטה אני חייב להכין לפי כמות הכוסות של המקינטה,
מה גם שאני לא אוהב "לעשות כלים"😄

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #4 

@dudicohen - התקציב שלך לא בכיוון. מטחנה יד שניה שמתאימה לאספרסו תעלה לפחות 400 ש"ח. מכונה יד שניה (שאולי) שווה לקנות תעלה לפחות 1000 ש"ח. וזה לציוד יד שניה. בציוד חדש אתה מדבר על לפחות 3000 ש"ח לסט של מטחנה + מכונה סבירה (כלומר מכונה שמשתמשת בדוד ולא בתרמובלוק, כוללת צינורית הקצפה רגילה ולא פנרלו, ומשתמשת בסלסלה רגילה ולא כזו עם מגביר קרמה).

אם אתה רוצה קפה שונה ממה שאתה מקבל עם קפסולות אז יש הרבה אופציות זולות וטובות, אבל אף אחת מהן לא תספק לך את האספרסו והקפוצ'ינו שאני חושב שאתה מכוון אליהם.

dudicohen פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

ז"א המכונות שנמכרות סביב ה600 ש"ח לא אופציה כלל?

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

מכונות שעולות כמה מאות שקלים בד"כ משתמשות בתרמובלוק, סלסלה עם מגביר קרמה והתקן להקצפה קלה ומאוד לא איכותית. הן לא אופציה אם אתה מעוניין לראות שיפור ממה שיש לך היום.

ובכל מקרה אל תשכח לתכנן תקציב למטחנה, כי היא הכרחית לאספרסו לא פחות ממכונה. קפה טחון מאבד חלק גדול מהארומה שלו תוך שעות ספורות ולכן צריל מטחנה ליד המכונה. מעבר לכך, כדי לקבל חליטה אופטימלית צריך טחינה מדוייקת, ואת זה אי אפשר לקבל כשקונים קפה שכבר נטחן בחנות. הגעה לטחינה האופטימלית דורשת ניסוי וטעייה ומשתנה בהתאם לסוג הפולים ולרמת הטריות שלהם. בקיצור, מטחנה היא חובה.

dudicohen פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

טוב, לאור ההמלצות החלטתי בנתיים על מקינטה ומטחנה.
לגבי שטיפת חלקי המקינטה יש לי פתרון, אני פשוט יניח בכיור ויחכה לתהליך אבולוציוני שיתנקה מאליו...(סתאאם אני לא כזה פרזיט)
אבל לגבי הכמות אני רוצה להתייעץ, יוצא לי בד"כ להכין כוס בודדת או זוג, מה המלצתכם,
ובכללי איזה מקינטה מומלצת,
ראיתי באיביי כמה סוגים אשמח לחוות דעת
זו נראית מעניינת

וזו אותו רעיון

או הרגילות

חשוב לי הקרמה שתהיה עשירה עד כמה שניתן במקינטה,
אשמח להמלצותכם,

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

באופן אישי אני לא ממליץ על מקינטה (יש לי גם מקינטה רגילה וגם בריקה). הקפה לדעתי פחות טעים מאשר עם מכשירים ניידים כמו האנדפרסו וננופרסו. ולא שקרמה היא מדד לקפה איכותי, אבל אם זה חשוב לך אז דע שגם הקרמה של מקינטה (בריקה) גסה, מועטה ומתפוגגת מהר בהשוואה למכשירים האלה. מציע שתחפש דיונים קודמים בפורום.

dudicohen פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

אוקיי,יש דגם מומלץ מהמכשירים האלה?
משתלם יותר להזמין מחו"ל?

אאאאריאל
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 130
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #10 

אני ממליץ על הננופרסו של wacaco . לדעתי הפער במחיר בין קנייה פה (בערך 380 ₪) לחול (כ 300₪ עם משלוח) לא מצדיק במקרה הזה. אני קניתי בארץ ואחי הגדול קנה באמזון ואחרי חודש התחילה לו בעייה עם הקפיץ. נכון שזה סיכון שתמיד יש בקנייה מחו"ל אבל פה מדובר במכשיר עם מנגנון די רגיש .
המכונה הזו מוציאה קפה מצוין ומהמכשירים שאני "טעמתי" - הכי טוב לטעמי.
אם קונים אותה צריך לקנות גם את "ערכת הבריסטה" שמאפשרת להוציא מנה כפולה (עוד בערך 100₪). לפעמים יש מבצעים בחול ואז אולי הפער מצדיק יותר את הסיכון.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

אאאאריאל כתב:אני ממליץ על הננופרסו של wacaco . לדעתי הפער במחיר בין קנייה פה (בערך 380 ₪) לחול (כ 300₪ עם משלוח) לא מצדיק במקרה הזה.
...
המחיר הרגיל, כולל משלוח הוא 240 ש"ח. אני קניתי בבלאק פריידי ועם קופון אליאקספרס אז יצא לי קצת יותר מ-200 ש"ח. במחירים האלה נראה לי הגיוני יותר לקנות מחו"ל.
אם קונים אותה צריך לקנות גם את "ערכת הבריסטה" שמאפשרת להוציא מנה כפולה (עוד בערך 100₪). לפעמים יש מבצעים בחול ואז אולי הפער מצדיק יותר את הסיכון.
...
זה עניין של העדפה. אני למשל מעדיף אספרסו קצר ולא כפול, אז אין לי צורך בערכת הבריסטה.

אגב, גם ההנדפרסו מכשיר מוצלח, אבל הוא יקר יותר. עדיף להשתמש בהפרש בכסף לקניית מטחנה טובה יותר. ב-400 ש"ח הנותרים הייתי מחפש מטחנה יד שניה כמו i-mini.

@dudicohen - כדאי רק שתיקח בחשבון שהננופרסו מצריך יותר התעסקות ממכונת אספרסו רגילה והרבה יותר התעסקות מקפסולות. כמו כן, הוא מיועד לאספרסו בלבד ולא נותן פתרון להקצפת חלב. אם אין לך בעיה עם שני אלה, אז מדובר במכשיר מומלץ ביותר.

dudicohen פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

אכן, ההתעסקות קצת מרתיעה אותי אבל אני חושב על זה, זה גם רעיון לשבתות לשומרי שבת...
אגב, בהשוואה למודו מיו של לאווזה התוצאה אמורה להיות טובה יותר משמעותית?

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

לא מכיר את המודו מיו, אבל עם קפה טרי שנטחן לפני החליטה אני מנחש שהתוצאה עם הננופרסו תהיה יותר טובה מכל קפה קפסולות.

אאאאריאל
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

@boren

איפה קנית ב 200 ? מחיר מצוין ובמקרה הזה באמת שווה את ה"סיכון". מניח ש @dudicohen ישמח לקישור.

כדאי רק שתיקח בחשבון שהננופרסו מצריך יותר התעסקות ממכונת אספרסו רגילה והרבה יותר התעסקות מקפסולות.
...
מקפסולות ברור אבל לא הייתי אומר שזו התעסקות משמעותית יותר גדולה ממכונה.

מסכים לגבי עניין ההקצפה (אני עדיין מקציף מדי פעם עם הפינג'אן והמקציפלא ולא במקציף של ה Saeco שלי), בכל מקרה אם זה עומד מול מוכנת קפסולות אז אפשר לקנות מקציף חיצוני ולצמצם את ההתעסקות.

לא מכיר את המודו מיו, אבל עם קפה טרי שנטחן לפני החליטה אני מנחש שהתוצאה עם הננופרסו תהיה יותר טובה מכל קפה קפסולות.
...
לחלוטין ! טרם נתקלתי בקפה קפסולות שהיה טעים (לי) כמו הקפה מהננופרסו

אבל אני חושב על זה, זה גם רעיון לשבתות לשומרי שבת...
...
אשתי דתייה אז הבית שומר שבת (ברובו :wink: ) והאפשרות להכין אספרסו בשבת היא שידרוג רציני

מתנצל על הרווחים הגדולים בין ציטוט לטקסט, משום מה כל פעם שאני בודק תצוגה מקדימה ומנסה לתקן הרווחים רק גדלים 8O

אישו
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 234
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #15 

סליחה שאני משבית חגיגות. גם ננופרסו לא מתאים לשומרי שבת

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

אאאאריאל כתב:@boren
איפה קנית ב 200 ? מחיר מצוין ובמקרה הזה באמת שווה את ה"סיכון". מניח ש @dudicohen ישמח לקישור.
...
בדקתי עכשיו. המחיר היה 49 דולר כולל משלוח, שווה ערך ל-175 שקלים. זה היה שילוב של מבצע בלאק פריידי, קופון הנחה למשתמש חדש + קופון הנחה לתשלום ראשון בפייפאל (בד"כ תשלום בפייפאל מייקר שם את הקניה, אבל בתשלום הראשון הוא מוזיל אותה). באופן רגיל המחיר הוא 65 דולר כולל משלוח. אמנם 50 ש"ח יותר ממה שאני שילמתי, אבל עדיין סכום די זניח כשמשווים למחיר של מכונת אספרסו רגילה.

קניתי מכאן.

dudicohen פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

אישו כתב:סליחה שאני משבית חגיגות. גם ננופרסו לא מתאים לשומרי שבת
...
·זה לא המקום לדיון הלכתי, אבל לדעת הרב עובדיה יוסף אין בעיה של בישול בקפה היות והפולים קלויים ואין בישול אחר קליה.

אאאאריאל
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

@boren
וואו , מחיר מעולה ! אני אקנה מתנה לחבר שיעוף על זה, תודה !

@dudicohen
יפה על הרב עובדיה, קטונתי... מבחינתי אם ההורים של אשתי מאשרים (ואין חולקים על דתיותם) אני מבחינתי מכוסה 8).
וכמובן, איש באמונתו יחיה ויהנה מקפה מתי ואיך שמתאים לו.

dudicohen פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #19 

אאאאריאל כתב: @dudicohen
יפה על הרב עובדיה, קטונתי... מבחינתי אם ההורים של אשתי מאשרים (ואין חולקים על דתיותם) אני מבחינתי מכוסה 8).
וכמובן, איש באמונתו יחיה ויהנה מקפה מתי ואיך שמתאים לו.
...
לאחר בדיקה אין מי שאוסר כלל, מי שיגיד לך שאסור שלח אותו אליי😉

אישו
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 234
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #20 

את הקפה תטחן ביום שישי? החליטה נעשית ידנית בלחיצה ומיצוי הקפה בסחיטה? אינני רב אך יש לי ידיעה בנושא. באם זה באמת חשוב לך וגם מהווה חלק משיקוליך כדאי לך להתייעץ בכדי שלא תתאכזב בהמשך.
בהצלחה

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”