מתלבט אם לרכוש ראוטר באופן עצמאי כדי להוזיל עלויות

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
eitanos פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 178
נתן תודות: 87 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום חברים,

לאחר קריאה ארוכה על היתרונות וחסרונות של תשתית בזק מול תשתית הוט, החלטתי ללכת על תשתית בזק.
לאחר קריאה ארוכה על היתרונות וחסרונות של שוק סיטונאי, החלטתי שלא ללכת על שוק סיטונאי.
עלות של תשתית בזק + ספק שאינו סלקום או פרטנר הוא 130 או 140 (לצערי שכחתי) עבור 100 מגה.
רציתי להתייעץ, אולי כדאי לי לרכוש ראוטר באופן עצמאי ובכך להוריד בקצת את העלות הגבוהה מאוד לדעתי? לא הספקתי לברר בכמה יורדת העלות במידה ואני לא משכיר/רוכש ראוטר מבזק - אשמח אם מישהו יודע להגיד.
השאלות הם כאלה:
1. האם הראוטר בי החדש של בזק טוב יותר מאלה שאמצא בחנות?
2. האם העובדה שבבזק לא יתמכו בבעיות שיצוצו בראוטר שארכוש עצמאית היא שיקול? כלומר האם בעיות כאלה שקשורות לראוטר חוזרות בתדירות גבוהה?
3. האם דרוש יותר מדי ידע בתחום הרשתות בשביל לדאוג לכל ההגדרות בעצמי (מניח שלא).
4. מה אתם ממליצים לעשות כדי להוריד עלויות, או שלדעתכם העלות היא סבירה ולגיטימית?

תודה רבה רבה:)

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #2 

1. לא
2. בעיני לא שיקול. אם אתה קונה ראוטר טוב, הבעיות לא יגיעו ממנו.
3. לא, קצת ידע טכני ורצון ללמוד והכל מסתדר. הרבה מחברי האתר עם ראוטרים שקנינו בעצמנו. מגדירים פעם אחת, ומאז הכל דופק כמו שעון.
4. לא להתחבר ישירות לבזק. תתחבר לשוק הסיטונאי/הוט. איכות התשתיות תלויה באזור שבה אתה גר. אני מאוד מבסוט מהוט, משמעותית יותר מבזק, וגם משלם פחות. אם נסגרת על בזק כי אתה יודע מניסיון שהוט באזור שלך לא מוצלחים, לך על השוק הסיטונאי. אותה איכות כמו בזק, 50% פחות.
במידה ואתה מתחבר ישירות דרך נזק, העלות היא 80ש"ח לבזק + 20ש"ח ספק לחודש. לא ברור לי איך הגעת ל140ש"ח.

eitanos פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

@ariel-ro
·
על הוט אני מוותר כי זה בית חדש ובחדר ובמקום שמיועד לראוטר אין תשתית ולא בא לי שיתחילו לקדוח לי ויעבירו לי כבלים בכל החדר. מה גם שניסיון עבר שלי איתם פחות מוצלח.
לגבי בזק.. אם אני הולך על שוק סיטונאי ותשתית בזק אז אין צורך בכלל לרכוש ראוטר כי הם מספקים אחד בהשאלה ללא עלות (תקן אותי אם אני טועה).
לגבי המחיר שאמרתי בבזק מצרף תמונת מסך של מה שראיתי. אולי המחיר הוא כזה בגלל תוספת עלות
הנתב. בגלל זה שאלתי אם כדאי לקנות ראוטר בעצמי ולהפחית את העלות. בכל מקרה הרגע סיימתי שיחה עם בזק, 90 שקל תשתית 100 מגה בייט ועוד 20 שקל עבור הספק בזק בינלאומי. סך הכל 110.
אשמח להמלצות על נתב טוב. תודה מראש (;

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3628
נתן תודות: 144 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #4 

זה מחיר כולל הנתב שלהם.
אל תשכח שבבזק אתה צריך גם מודם
רוב הראוטרים הטובים יותר לא כוללים אותו
הפתרון לקנות ראוטר בינוני הכולל מודם עלויות של בין 150 ל-200 ש"ח
להשתמש ולראות אם מספק אותך או שאתה צריך משהו יותר טוב
אם כן לנוון אותו למודם בלבד ולקנות ראוטר טוב שישמש אותך בעתיד בלי קשר לתשתית אליה תתחבר

eitanos פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

@Borderline1
·
סליחה על ה״בורות״.. לגבי המודם... גם אותו לא יספקו לי? חשבתי שרק בהוט צריך את המודם בגלל שהאביזר קצת שלהם הוא הכבל קואקס. בכל מקרה אשמח להמלצה על ראוטר שאנשים פה מרוצים ממנו.

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3628
נתן תודות: 144 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #6 

הם יתנו לך מודם נתב במודל השכרה
בזק הפסיקו לספק מודמים בלבד

eitanos פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

@Borderline1
·הבנתי תודה רבה!
אפשר אולי המלצה על ראוטר "בינוני" משולב מודם?
אגב הראוטר החדש של בזק הוא ברמה גבוהה?
האם הוא טוב בהרבה מאלה שאמצא במחיר בינוני בחנות?
האם טוב מאלה שנותנים במסגרת השוק הסיטונאי?

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #8 

eitanos כתב:@Borderline1
·הבנתי תודה רבה!
אפשר אולי המלצה על ראוטר "בינוני" משולב מודם?
אגב הראוטר החדש של בזק הוא ברמה גבוהה?
האם הוא טוב בהרבה מאלה שאמצא במחיר בינוני בחנות?
האם טוב מאלה שנותנים במסגרת השוק הסיטונאי?
...
כל מודם שנמכר היום בשוק הוא גם ראוטר (בעצם "רק מודם" זה משהו שלא קיים כבר שנים) ואם רוצים להשתמש בראוטר נפרד אפשר להפוך את המודם/ראוטר למודם בלבד בקונפיגורציה שלו. אנשים היום ממליצים על ה-TP-Link W9970 כמודם טוב, לא יודע עד כמה הוא טוב בתור ראוטר. אתה יכול לנסות ומקסימום תהפוך אותו למודם בלבד ותקנה ראוטר נפרד (בסופו של דבר זה מה שרוב האנשים עושים).
לא הייתי הולך על הראוטר החדש של בזק. מעבר לזה שהם לא מוכרים אותו אלא רק משכירים אותו ולא בזול, בזמנו הראוטר הזה היה פרצת אבטחה אחת ענקית, לדוגמה ממשק הניהול שלו היה חשוף לאינטרנט ולא יכולת לכבות את זה. לא יודע איך זה היום אבל נראה לי שעדיין היכולת שלך לשנות קונפיגורציה מוגבלת ורק לבזק יש שליטה מלאה בראוטר. לא הייתי מוכן להכניס אצלי משהו כזה, במיוחד שברור לי שמודעות האבטחה שלהם לא גבוהה במיוחד.

eitanos פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

@NegativeIQ
·
הבנתי. המון תודה.
החלטתי ללכת כרגע על בזק בינלאומי שוק סיטונאי. יש להם אולי ראוטר שאתם ממליצים לי לבקש אותו?
בדרך כלל אפשר להוציא מהם את הראוטר המבוקש

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”