אינטנרט בסיבים - מי מומלץ?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
nim901 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 34
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

היי, בתקווה שלא שאלו את זה יותר מדי,
בהנחה ויש לי אפשרות להתחבר לסלקום, פרטנר ואנלימיטד:

1. רציתי לדעת אם יש חברה מומלצת לאינטרנט בסיבים או שכולם אותו דבר?

2. האם אני גם צריך לשלם לספק או שזה מובנה?

3. האם יש ראוטר מומלץ שכדאי לבקש בהתקנה?

תודה :)

eyalbs
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 326
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #2 

@nim901
·

1. ראוטר פרטי כמו Archer C7

לגבי ספקית תלוי את מי אתה שואל,
יש שיעדיפו את פרטנר, ויש את אנלימיטד (018 או 015).

השאלה היא מה אתה מעדיף, מהירות 1000/100 (פרטנר)
או 500/500 (אנלימיטד)

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #3 

nim901 כתב:היי, בתקווה שלא שאלו את זה יותר מדי,
בהנחה ויש לי אפשרות להתחבר לסלקום, פרטנר ואנלימיטד:

1. רציתי לדעת אם יש חברה מומלצת לאינטרנט בסיבים או שכולם אותו דבר?

2. האם אני גם צריך לשלם לספק או שזה מובנה?

3. האם יש ראוטר מומלץ שכדאי לבקש בהתקנה?

תודה :)
...
יש לך פרישה של כל 3 החברות?! רוב האנשים היו מסתפקים באחת...

לשאלתך - אצלי יש רק פרישה של אנלימיטד אז אני קצת מוגבל בנסיון אישי אז אני יכול רק להשוות בינה לבין סלקום ופרטנר אבל לא יכול להשוות בין סלקום ובין פרטנר (אולי מישהו אחר כן יוכל).
מבחינת טכנולוגיה - סלקום ופרטנר מביאות לך סיב אופטי עד הבית והוא מתחבר לראוטר עם יציאה אופטית או לחילופין למתאם מסיב לכבל רשת, שמתחבר משם לראוטר רגיל. היו בעבר דיווחים שסלקום מכריחה לקוחות להשתמש בראוטר שלה ולא מוכנה לספק מתאם אבל לאחרונה היו גם עדויות סותרות לזה ככה שאני כבר לא בטוח. בפרטנר בכל מקרה לא היו תלונות כאלו. אנלימיטד עובדת בטכנולוגיה קצת שונה - הסיב מגיע עד קומת הקרקע של הבניין שלך ומשם מעבירים לך לדירה כבל רשת רגיל שמתחבר ישירות לראוטר. אין לזה יותר מידי השפעה על הביצועים.
מבחינת ספק - סלקום ופרטנר נותנות את הכל כמקשה אחת - אם אתה מחובר לסיב של פרטנר אז הספק שלך הוא פרטנר ואם תרצה לעבור לסלקום זה ממש לבצע פעולה פיסית של לנתק סיב אחד ולחבר סיב אחר. אנלימיטד מצד שני עובדת במודל של תשתית וספק נפרדים (אם כי התשלום הוא במרוכז) אבל נכון להיום עובדת רק עם שלושה ספקי אינטרנט קטנים - אקספון 018, הלו 015 ועמית-נט. יכול להיות וסביר שזה ישתנה כי לאחרונה סלקום רכשה חלקית את אנלימיטד וקשה לי להאמין שהיא לא תרצה להיכנס כספק מעל פלטפורמה שפחות או יותר שייכת לה.
מבחינת מהירות - כמו שאייל אמר, אנלימיטד היא סימטרית (מהירות ה-upload זהה למהירות ה-download), מאוד שימושי אם אתה מנוי באתרי טורנטים פרטיים או משתמש בגישה מרחוק. סלקום ופרטנר הם א-סימטריים - מהירות ההעלאה היא 10% ממהירות ההורדה בשתיהן, כשאתה יכול לקבל מהירות הורדה של 1 ג'יגה ב-110₪ לחודש לשנה ואח"כ 140₪ בחודש בסלקום ו-120₪ בחודש בפרטנר, זה גם ייתן לך העלאה של 100 מגה, שיספיק לרוב האנשים (תזכור שזאת גם מהירות ההורדה המקסימלית בתשתית בזק!). כעיקרון יש להם גם חבילות יותר קטנות של 500/50 ובפרטנר יש גם 200/20 אבל המחירים דומים ברמה שזה כבר לא משתלם.
באנלימיטד החבילה המשתלמת היא 500/500 ב-120₪ לשנה ואח"כ 130₪ (כעיקרון מחירים יכולים להשתנות מספק לספק אבל נכון להיום כל הספקים נותנים את אותם מחירים). אם אתה מתעקש על 1 ג'יגה אז יש גם חבילה של 1000/1000 אבל היא לא משתלמת בעליל ועולה 400₪ לחודש. יש גם חבילות יותר קטנות של 200/200 (לא משתלמת בהשוואה ל-500/500) ו-50/50 (היום זה כבר איטי בשביל רוב האנשים).
תעשה את החשבון ותחליט.

שאלת לגבי מחיר, אז כמו שאמרתי, בפרטנר וסלקום זאת מקשה אחת, הן גם התשתית וגם הספק. באנלימיטד יש הפרדה אבל אתה משלם במרוכז רק לספק (התשלום על התשתית כלול במחיר).

לגבי ראוטר, אישית אני באמת ממליץ לוותר על כל ראוטר שהם יציעו ולקנות ראוטר פרטי (אלא אם אתה לא מסוגל לקנפג את הראוטר שלך בעצמך וחייב תמיכה). בסלקום ופרטנר תצטרך את המתאם מכבל לסיב אבל זאת קופסה די טיפשה שהם נותנים לך שאתה מחבר וזהו (אין כאן ממש בחירה או הבדל). לגבי הראוטר, אני אישית גם משתמש ב-TP-Link Archer C7. הוא בסדר עד למהירות של 500, אבל אם אתה הולך על 1000 הוא כבר ייחנק. עדיף ללכת על ראוטר יותר מפלצת במקרה הזה. אם אתה לא מוגבל ממש בתקציב אז WRT3200ACM הוא היום הכי טוב שיש בשוק.

mescaline
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1900
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #4 

כל החברות מצויינות

חוץ מסלקום שזה התחתית של האיכות והשרות 8)

Damit1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 143
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #5 

לקוחות באנלימיטד היום יכולים להמיר את התשתית לסלקום- למה שיעשו דבר כזה?
בשביל לקבל טריפלים במחירים מוזלים.
אני לא הייתי עושה את זה אם האנלימיטד עובד יציב.

לשאלתך: יש בבניין פרטנר מאוגוסט (אני הכנסתי אותם) ו-סלקום אמורים להיכנס עוד חודש, חודשיים בשביל התחרות.
מנוי לפרטנר מאוגוסט, תענוג. שירות יציב, לעומת שבסלקום להבנתי בגלל סוג הפריסה+ ספק אינטרנט יש מגבלות רבות.

הדילמה היא בין אנלימיטד ל-פרטנר.
אני בוחר בפרטנר, רק בגלל שאם חלילה תזדקק להם, יש שירות גם אחרי 22 בלילה.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #6 

Damit1 כתב:לקוחות באנלימיטד היום יכולים להמיר את התשתית לסלקום- למה שיעשו דבר כזה?
בשביל לקבל טריפלים במחירים מוזלים.
אני לא הייתי עושה את זה אם האנלימיטד עובד יציב.

לשאלתך: יש בבניין פרטנר מאוגוסט (אני הכנסתי אותם) ו-סלקום אמורים להיכנס עוד חודש, חודשיים בשביל התחרות.
מנוי לפרטנר מאוגוסט, תענוג. שירות יציב, לעומת שבסלקום להבנתי בגלל סוג הפריסה+ ספק אינטרנט יש מגבלות רבות.

הדילמה היא בין אנלימיטד ל-פרטנר.
אני בוחר בפרטנר, רק בגלל שאם חלילה תזדקק להם, יש שירות גם אחרי 22 בלילה.
...
כן, באמת שכחתי לציין את זה, המוקד של אנלימיטד נכון להיום עובד רק עד 22. תקלות זה לא משהו שכיח (אני מחובר אליהם בערך שנתיים והיו רק איזה שתי תקלות) אבל אם אתה עם מערכת סופר-קריטית אז יש ייתרון מסויים לסקלום / פרטנר. עם זאת צריך לציין שעכשיו המוקד של אנלימיטד עובד בסופ"שים (אותן שעות). בעבר הם לא עבדו שישי שבת ואז אם היתה לך תקלה בשישי בצהריים נתקעת סופ"ש בלי אינטרנט. היום כאמור זה כבר לא קורה.
מבחינת ספק (מזכיר שבאנלימיטד תשתית וספק זה נפרד) זה גם משהו שצריך לקחת בחשבון - אקספון נותנת שירות 24/7 בעוד ששתי הספקיות האחרות (הלו 015, עמית-נט) עובדות רק בשעות העבודה הרגילות. מה שכן עוד לא נתקלתי בבעיה באנלימיטד שנבעה מהספק.

מה שכן, כל מה שאני אומר פה על אנלימיטד נכון ליום כתיבת שורות אלו. לפני כחודש סלקום הפכה להיות בעלת הבית הראשית של אנלימיטד וסביר מאוד שדברים ישתנו.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”