4K 60hz האם אני באמת צריך את זה? אשמח לעצתכם
שלום לחברי הקבוצה היקרה,
אתמול רכשתי טלויזיה סמסונג דגם Q9FN.
1. רציתי לשאול מה ההבדל בין 30hz לבין 60hz בכל הנוגע בצפייה בסרטים?
2. האם באמת העין תשים לב להבדל/שינוי בינהם בזמן צפייה בתוכן 4K ?
3. מהם היתרונות והייעודים אליהם פונה 60hz שאין באפשרות של 30hz ?
* אני נוטה להוריד סרטי 4K UHD HDR למחשב ולצפות באמצעות חיבור HDMI
היוצא מן המחשב ומחבר לטלויזיה.
* משחק בקונסולה פלייסטיישן 4 פרו.
5. באם וארכוש מתאם 4K 60hz וכבל HDMI 2.0, אשים לב לשינויים בצפיית סרטים וכשאני משחק בפלייסטיישן?
המון תודה לעונים 😊
אתמול רכשתי טלויזיה סמסונג דגם Q9FN.
1. רציתי לשאול מה ההבדל בין 30hz לבין 60hz בכל הנוגע בצפייה בסרטים?
2. האם באמת העין תשים לב להבדל/שינוי בינהם בזמן צפייה בתוכן 4K ?
3. מהם היתרונות והייעודים אליהם פונה 60hz שאין באפשרות של 30hz ?
* אני נוטה להוריד סרטי 4K UHD HDR למחשב ולצפות באמצעות חיבור HDMI
היוצא מן המחשב ומחבר לטלויזיה.
* משחק בקונסולה פלייסטיישן 4 פרו.
5. באם וארכוש מתאם 4K 60hz וכבל HDMI 2.0, אשים לב לשינויים בצפיית סרטים וכשאני משחק בפלייסטיישן?
המון תודה לעונים 😊
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17925
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
אין שום סרט שמגיע ב 60 כולם ב 23.98...
ממה שאני יודע היה סרט אחד עד היום (הוצאה של סוני) שיצא ב 60 והבקורות עליו היו חלוקות.
בקיצור בשנים הקרובות לא תדרש לתמיכה ב 60.
הבעיה היחידה שאני מכיר עבור HDR היא בתכנים של נטפליקס, שהחליטה שחייבת להיות תמיכה בכל השרשרת(סטרימר/כבל/מקרן/טלויזיה) ב 60 כדי לראות HDR ,מספיק שחוליה אחת בשרשרת לא תומכת ב 60 ולא תוכל לקבל HDR בנטפליקס.
ממה שאני יודע היה סרט אחד עד היום (הוצאה של סוני) שיצא ב 60 והבקורות עליו היו חלוקות.
הבעיה היחידה שאני מכיר עבור HDR היא בתכנים של נטפליקס, שהחליטה שחייבת להיות תמיכה בכל השרשרת(סטרימר/כבל/מקרן/טלויזיה) ב 60 כדי לראות HDR ,מספיק שחוליה אחת בשרשרת לא תומכת ב 60 ולא תוכל לקבל HDR בנטפליקס.
נערך לאחרונה על ידי istarmini ב 31/03/2019 19:38, נערך פעם 1 בסך הכל.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@MaorSh
·
קודם אתה צריך כ.מסך שתומך בפיענוח של HEVC ע"מ לצפות בסרטי 4K מהמחשב. מרבית המעבדים שלא מהדורות האחרונים לא חזקים מספיק עבור פיענוח בתוכנה. וכל כרטיס מסך כזה כבר תומך ב-4K@60HZ.
לא יודע איזה מתאם אתה רוצה בשביל הפלייסטיישן, אאל"ט הפרו כבר תומכת ב-4K.
כבל אתה צריך רק אם הכבל שכבר יש לך עושה בעיות.
עכשיו ספציפית לסרטים\סדרות, מרבית הגדול של התכנים הללו הם 24FPS, מה שאומר שאם תכוון את הנגן לעבור לקצב ריענון המתאים לתוכן, זה לא ממש משנה.
אבל צפיה בסרטים שהם 24FPS ב-30HZ יראה גרוע ביותר. (אלא אם כן המסך יהיה חכם מספיק בשביל לטפל במצב הזה לבד)
·
קודם אתה צריך כ.מסך שתומך בפיענוח של HEVC ע"מ לצפות בסרטי 4K מהמחשב. מרבית המעבדים שלא מהדורות האחרונים לא חזקים מספיק עבור פיענוח בתוכנה. וכל כרטיס מסך כזה כבר תומך ב-4K@60HZ.
לא יודע איזה מתאם אתה רוצה בשביל הפלייסטיישן, אאל"ט הפרו כבר תומכת ב-4K.
כבל אתה צריך רק אם הכבל שכבר יש לך עושה בעיות.
עכשיו ספציפית לסרטים\סדרות, מרבית הגדול של התכנים הללו הם 24FPS, מה שאומר שאם תכוון את הנגן לעבור לקצב ריענון המתאים לתוכן, זה לא ממש משנה.
אבל צפיה בסרטים שהם 24FPS ב-30HZ יראה גרוע ביותר. (אלא אם כן המסך יהיה חכם מספיק בשביל לטפל במצב הזה לבד)
· אבל למה שנטפליקס תחליט החלטה שכזו שחייבת להיות תמיכה של שרשרת כלשהי, כאשר אני צופה בנטפליקס באמצעות האפליקציה המובנת בתוך ההממשק של הטלויזיה? לא מובן לי.istarmini כתב:אין שום סרט שמגיע ב 60 כולם ב 23.98...
...
@TheCoolest
· המחשב איתו אני משתמש כסטרימר הוא Macbook Pro 15inch שנת 2017.
- כרטיס מסך: AMD Radeon Pro 560 4GB GDDR4.
- מעבד i7 2.9Ghz, זיכרון 16GB.
האם הכרטיס מסך שציינתי תומך ב HEVC ובתמיכה מלאה בצפייה ובעיבוד ב4K ו HDR כשאצפה באמצעותו אל הטלויזיה ?
כרגע יש לי hub הכולל כמה חיבורים בהם HDMI אבל רשום ב specs שהוא מוגבל עד 4K 30hz.
מכיוון שאני מתכוון להשתמש במקבוק פרו כסטרימר לצפייה בתוכן 4K HDR, האם יש חשיבות לרכוש
מתאם HDMI עם 60hz וכבל HDMI 2.0 בכדי לנצל איזשהו בצפייה בתוכן 4K על גבי החיבור הנוכחי שלי שמוגבל ל 30hz
· המחשב איתו אני משתמש כסטרימר הוא Macbook Pro 15inch שנת 2017.
- כרטיס מסך: AMD Radeon Pro 560 4GB GDDR4.
- מעבד i7 2.9Ghz, זיכרון 16GB.
האם הכרטיס מסך שציינתי תומך ב HEVC ובתמיכה מלאה בצפייה ובעיבוד ב4K ו HDR כשאצפה באמצעותו אל הטלויזיה ?
כרגע יש לי hub הכולל כמה חיבורים בהם HDMI אבל רשום ב specs שהוא מוגבל עד 4K 30hz.
מכיוון שאני מתכוון להשתמש במקבוק פרו כסטרימר לצפייה בתוכן 4K HDR, האם יש חשיבות לרכוש
מתאם HDMI עם 60hz וכבל HDMI 2.0 בכדי לנצל איזשהו בצפייה בתוכן 4K על גבי החיבור הנוכחי שלי שמוגבל ל 30hz
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@MaorSh
·
כן, הוא תומך בהכל.
אם ה-HUB מוגבל ל-4K 30HZ אז מדובר במכשיר עם HDMI 1.4, הוא לא מסוגל להעביר HDR.
·
כן, הוא תומך בהכל.
אם ה-HUB מוגבל ל-4K 30HZ אז מדובר במכשיר עם HDMI 1.4, הוא לא מסוגל להעביר HDR.
@TheCoolest
· תודה לך על המענה המהיר,
1. האם אתה חושב שיש חשיבות ברכישת מתאם נוסף HDMI עם 60hz וכבל HDMI 2.0? או שזה בעצם לא משהו שאשים לב אליו.
2. יהיה שינוי בעת צפייה באם ואשתמש בכבל 2.0 וב 4K 60hz לעומת 4K 30hz וכבל 1.4 ?
· תודה לך על המענה המהיר,
1. האם אתה חושב שיש חשיבות ברכישת מתאם נוסף HDMI עם 60hz וכבל HDMI 2.0? או שזה בעצם לא משהו שאשים לב אליו.
2. יהיה שינוי בעת צפייה באם ואשתמש בכבל 2.0 וב 4K 60hz לעומת 4K 30hz וכבל 1.4 ?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@MaorSh
·
אני לא יודע אם בכלל אפשר לקבל HDR מאפל בסרטים. אם אפשר, זה לא יעבוד עם המתאם שיש לך עכשיו בכל מקרה, אז כן, תצטרך לקנות אחד שתומך ב-HDMI 2.0 ו-HDR. כבל תצטרך בעיקרון רק אם זה שיש לך עכשיו לא יעשה את העבודה כמו שצריך (לא יהיה אות, יהיו ניתוקים או "שלג" על התמונה).
ואין דבר כזה כבל 4K 60 או HDMI 2.0. לכבלים יש תקנים, ואתה צריך כבל בתקן HDMI Premium High Speed Certified.
·
אני לא יודע אם בכלל אפשר לקבל HDR מאפל בסרטים. אם אפשר, זה לא יעבוד עם המתאם שיש לך עכשיו בכל מקרה, אז כן, תצטרך לקנות אחד שתומך ב-HDMI 2.0 ו-HDR. כבל תצטרך בעיקרון רק אם זה שיש לך עכשיו לא יעשה את העבודה כמו שצריך (לא יהיה אות, יהיו ניתוקים או "שלג" על התמונה).
ואין דבר כזה כבל 4K 60 או HDMI 2.0. לכבלים יש תקנים, ואתה צריך כבל בתקן HDMI Premium High Speed Certified.
@TheCoolest
· אני מוריד את הסרטים למקבוק פרו דרך טורנט ומחפש בקובץ mkv באיכות 4K HDR UHD, וצופה ב VLC.
נכון לעכשיו, יש לי hub עם HDMI המוגבל ל 4K 30hz וכבל שהוא לא ULTRA HD HIGH SPEED.
העניין שלשמו העלתי את הפוסט, האם אני חייב לרכוש מתאם חדש USB-C to HDMI Adapter התומך ב 4K 60hz
וגם כבל ULTRA HD HIGH SPEED, בכדי להרגיש שדרוג בצפייה כשאני משתמש במחשב כסטרימר לצפייה בסרט
אחריי שהורדתי אותו ב4K HDR בקובץ mkv ?
האם יהיה שינוי בצפייה וחשיבות הנראית לעין או שבעצם בין ה60hz ול 30hz אין הבדל בצפייה ?
· אני מוריד את הסרטים למקבוק פרו דרך טורנט ומחפש בקובץ mkv באיכות 4K HDR UHD, וצופה ב VLC.
נכון לעכשיו, יש לי hub עם HDMI המוגבל ל 4K 30hz וכבל שהוא לא ULTRA HD HIGH SPEED.
העניין שלשמו העלתי את הפוסט, האם אני חייב לרכוש מתאם חדש USB-C to HDMI Adapter התומך ב 4K 60hz
וגם כבל ULTRA HD HIGH SPEED, בכדי להרגיש שדרוג בצפייה כשאני משתמש במחשב כסטרימר לצפייה בסרט
אחריי שהורדתי אותו ב4K HDR בקובץ mkv ?
האם יהיה שינוי בצפייה וחשיבות הנראית לעין או שבעצם בין ה60hz ול 30hz אין הבדל בצפייה ?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@MaorSh
·
כתבתי לך כבר פעמיים, וזו הפעם השלישית והאחרונה.
HDR לא יעבוד לך עם המתאם שיש לך עכשיו, אז כן, תצטרך לקנות חדש.
ואני לא יודע אם HDR יעבוד לך על ה-MAC, בלי קשר לזה שעם המתאם שיש לך עכשיו זה בטוח לא יעבוד.
וגם על שאר השאלות שלך כבר עניתי. תעבור שוב על השרשור.
·
כתבתי לך כבר פעמיים, וזו הפעם השלישית והאחרונה.
HDR לא יעבוד לך עם המתאם שיש לך עכשיו, אז כן, תצטרך לקנות חדש.
ואני לא יודע אם HDR יעבוד לך על ה-MAC, בלי קשר לזה שעם המתאם שיש לך עכשיו זה בטוח לא יעבוד.
וגם על שאר השאלות שלך כבר עניתי. תעבור שוב על השרשור.