שאלה על ממיר HOT וחיבור SCART ישן

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
legopart פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951
נתן תודות: 878 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #1 

כמה שחיברתי מכשירים לא יצא לי לעבוד עם אחד כזה.
או שהיה לי מכשיר ישן יותר עם חיבור בננה צהובה (PAL) או שחיברתי עם HDMI

[imgur]5yklJrh[/imgur]
*התמונה להמחשה

לעניינינו, יש לקרובת משפחה שאני מסדר אצלה את הטלוויזיה ממיר יחסית ישן של HOT שהכריחו אותה לעבור אליו אחרי שהיה לה את הממיר הפשוט של חברת "תבל" שחובר לטלוויזיה מהטלוויזיה הישנה של פעם דרך חיבור אנטנה.

הבאתי לה טלוויזיה חדשה עם כל כניסה אפשרית וציפיתי שגם לממיר של HOT תהיה כל יציאה אפשרית, אז טעיתי.
היציאות בגב הממיר הן:
- יציאת אנטנה
- יציאת SCART
וזהו.

עשיתי נסיונות חיבור של:
SCART ל SCART בטלוויזיה
SCART ל PAL וערוץ סאונד ימין ושמאל.
*ניסיתי עם אותם הכבלים אבל על טלוויזיה אחרת.

התוצאה: בחיבור SCART היה ריצוד על המסך והפרעות בקול, איזה ריצוד? התמונה החליקה מראש המסך לחלק התחתון שלו ולא התייצבה. והפרעות שידור אחרות.

החיבור היחידי שהתאפשר לי לפעיל עליו כמו שצריך את הטלוויזיה הוא דרך יציאת האנטנה, וכמובן זיהיתי את התדר שלו שאותו הגדרת בערוץ (תחנה) 0/1 של הטלוויזיה
לדעתי זו לא הגדרה איכותית. זה באמת לא איכותי לא בצליל ולא בתמונה. אני ממש לא מבסוט מהתוצאה. אבל זה כן עובד.

נניח, שהכבלים תקינים, למרות שאני לא שולל את האפשרות של לנסות כבל איכותי אחר שמצאתי אצלי.

השאלה היא האם אוכל לבקש מ HOT שיעדכנו לי את הממיר או יחליפו אותו למשהו תקני יותר, שיעבוד עם חיבור HDMI ?

אולי פספסתי משהו לגבי SCART שמכיל בתוכו את הPAL וגם את חיבורי ה R G B, נראה לי שאמור גם להכיל את החיבור האופטי הדיגיטלי (S/PDIF) עבוד הסאונד?

מי שמבין, אשמח מאוד לעזרה בנושא. במיוחד למי שנתקל בנושא.
תודה.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10914
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #2 

אתה צריך להכנס להגדרות הוידאו בממיר.
יש שם הגדרות scart.
תעבור בין האפשרויות, ותראה מי נותנת תמונה טובה ויציבה.
יש שם 3 הגדרות שאפשר לבחור מהן.

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2186
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים

שליחה #3 

בחיבור SCART מבחינת אודיו יש רק סטריאו. אפשר תיאורטית להעביר בו אודיו רב ערוצי, אבל זה לא סטנדרטי, ומאוד נדיר למצוא מכשירים שתומכים בזה (בוודאי מאז שהכל עבר ל-HDMI) - וגם אם כן, זה לא אופטי, אלא מועבר על 5 פינים מתוך ה-21.
כפי ש @Amir64 אמר, יש כמה תצורות להעברת הוידאו, בין אם RGB, S-Video ו-YPbPr. תשנה את הגדרות הממיר כדי להתאים למה שהטלויזיה יודעת להציג הכי טוב.

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #4 

במקרה לפני כמה שבועות עשיתי סדר בכבלים אצלי בבית, מצאתי הרבה כבלי SCART/S-VIDEO וכו'. זה הזכיר לי את הדיונים והחיפושים אחר החיבור האולטימיטיבי והטוב ביותר. אבל לשמחתנו זה עבר מהעולם. כל העולם אימץ בחום את תקן הHDMI ופתר אותנו מבעיות אלה.
ולכן אני ממליץ בחום לדבר עם הוט. הם נותנים ממירי HD ללא תוספת תשלום.(גם אם לא הנציג הראשון, קצת לחץ פותר את העניין)
זאת גם הזדמנות מצויינת לעשות סדר בחבילות של קרובת המשפחה, להוזיל לה עלויות, והיא גם תוכל להינות מתוכן באיכות טובה יותר.

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”