התקנה של רשת הוט הסתבכתי בהסבר שאני מקבל מהחברה

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
aoded4 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 43
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

מדובר בבית ישן קומה וחצי שמחובר להוט 25 שנה ,+ חדר בחצר. בעבר היה כל הבית בחיבור של רשת ( מודם אחד) , לאחר מכן לפני כ 10 שנים עשינו בבית 2 מודמים ( שילמנו כפול מסיבות כאלו ואחרות) היות ואחד מאתנו יצא לחדר בחצר . ( נכון שיכולנו לחסור מודם בחיבור של ראוטר) . עכשיו אותו אחד שיצא בחוץ רוצה לחזור לדירה ואנשי התשתית של הוט לא מוכנים להכניס לו את כהרשת חזרה לבית. הם מציעים משוה שלא ברור: כמובן תהיה רשת אחת אין בעייה.
1. רוצים שבמקום כבל הרשת נניח שמחוברים בכל חדר נניח cat עם שקעים, הם ישימו לנו בקומה התחתתונה ממיר מיני פייבר עם מוקה , ומוקה באחד החדרים בקומה העליונה וממיר+מיני פייבר . השאלה האם המוקה שלמטה מתקשה עם המוקה למעלה בצורה קווית ?
2. האם המוקה הוא עדיף על החיבור של כבר רשת הcat ?
3. האם למוקה יש יציאה לכבר רשת ? נניח שיחובר למחשב
4. האם המוקה מחייב קודם להתחבר למכשיר מיני פיבר או שממנו אפשר להתחבר ישירות למחשב
6. האם המוקה עובד על כבל של טלויזיה של הוט , וזה עובד טוב ? כלומר כמו כבל רשת ?
7 האם נניח אם ישמו לנו מוקה בקומה העלוינה , יהיה חייב להיות חיבור של טלוייזה למעלה ?
ולא ברור לי למה הם לא עושים מאמץ הרי בכל חדר יש שקע של אינטנט וישר רוצים לעבור לחיבורים של מוקה וכו'

תודה לעונים

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953
נתן תודות: 234 פעמים
קיבל תודות: 1442 פעמים

שליחה #2 

סליחה שאני לא מתייחס לפי הנקודות אני פשוט קצר בזמן, אבל אני אקצר לך:

מוקה זה תחליף/פתרון אלטרנטיבי כאשר אין תשתית קווית. (מעביר את המידע על גבי הכבלים של הוט Coax)
דוגמה נוספת: מעבירי רשת קווית על גבי רשת החשמל (מעביר את המידע על גבי כבלי החשמל)
כל אלו הם פתרונות שבאים להחליף את האידיאל - כבל רשת מקצה לקצה.
לכל המתאמים האלו בנקודות הקצה ניתן לחבר כבלי רשת רגילים ולהשתמש כרגיל, אבל ב"דרך" אתה מאבד מהאיכות כי זה לא כבל אמיתי לאורך כל הדרך.

אם כבר יש לך כזה כבל לאורך כל הדרך, כל מה שאתה צריך זה הבנה בסיסית ברשתות, ומודם מחברת הוט (הוטבוקס) ותוכל להנגיש אינטרנט לכל מקום שיש אליו כבל.

aoded4 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

@tomer953
·כלומר בכל חדר צריך קבל coax ואז יש גם טלוויזיה וגם אינטרנט.?
אז איך הכבל הזה נותן אינטרנט וגם טלוויזיה האם זה תקין? איזה כבל עדיף לאינטרנט ה cat או coax .
למה חברת הוט לא רוצה להשתמש בחיבורים הקיימים ה cat ? מה גם בכל חדר יש שקע בקיר של אינטרנט?
מבחינת בעיות כגון ניתוקים וחזרה מהירה מנפילה מה עדיף חיבור על cat או coax
בסופו של דבר מה הפתרון האולטימטיבי כי הם רוצים להכניס ממירים מיני פייבר אז איך השילוב עם רשת אינטרנט, מה נפוץ היום?
תודה מראש

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #4 

כן, המתאם MOCA מעביר גם אינטרנט וגם טלוויזיה על אותו כבל COAX. כן, זה תקין.
אם יש חיבורי CAT קיימים ותקינים (האם אלה באמת כבלי CAT5E או CAT6 סטנדרטיים? האם כל ה-8 גידים שלהם מחוברים לפי התקן?), ברור שעדיף להשתמש בהם.
ייתכן שהסיבה שהוט מעדיפים להשתמש ב-COAX מאשר CAT אצלך היא שאולי הם חוששים מכבלים שלא מחוברים באופן תקין.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

aoded4 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

@pixies
·1. כלומר המתאם המוקה - חייב כניסה של כבל coax , אין לו כניסה של כבל cat
2. ביציאה מהמתאם עם איזה כבל יש לו , קבל רשת cat או coax ?
3. כלומר אם יש לו יציאה של כבל רשת אני יכול לחבר אותו בחיבור קווי למחשב [ בלי נניח מעבר של עוד מכשיר כדוגמת פיברבוקס ?
4. המתאם המוקה הזה - הוא גם מעביר את השידור של הטלוויזיה? - כי אם אני הבנתי נכון את הטכנאי - המוקה יתחבר נניח לממיר של המיני פייבר שהם יביאו לי - פשוט נהיה לי בלאגן אני רגיל שטלויזיה עובדת לבד , טלפון קווי עובד לבד , ורשת מחשבים עוברת על קו נפרד - בראש זה נראה לי עדיף שכל דבר עובד בנפרד
5. אני מאלה של פעם..היום יש לנו 2 מודמים בבית...נניח מודם הוט בוקס , עכשיו מציעים לי להחליף אותו במשהו אחר שאני לא זוכר את השם ( לא מדבר על מיני פייבר - את זה אני זוכר שאמרו לי שיחליפו לי שני ממירים היסטוריים של הטלויזיה ) השאלה איזה יתרון /חסרון יש למה שהוט מציאה כתחליף להוט בוקס , כי נניח היום פתאם יש ניתוק במקרה של הוטבוקס שאליו מתחבר ראוטר של אדימקס, אני מוציא מהחשמל , מחזיר ( אם אין בעיה אזורית) והכל חוזר למקומו, במה שהם מציעים שאתם בטח בקיאים ( שמעתי כל מיני מכשירים אחד עם 4 משהו ) במקרה של ניתוקים זה אותה הקלות כמו במכשיר של ההוט בוקס? מה עדיף?
6. לשאלתך - כבלי ה cat תקינים , פשוט המתקין החיצוני מתעקש לא להתחבר לרשת הקווית ולכן לעת עתה לא הסכמתי , פשוט משקלל את צעדיי אחרי המון המון שנים בהוט..אם הם חוששים ? מדוע הם לא בודקים , ישר לשים את המתאמים
7. נניח יעבור חברה לדוגמה - סלקום - המתקינים שלהם ינסו להתחבר לרשת הקווית של ה cat או גם הם פתאם יגידו את הסיפור של מתאם מוקה וכו'?
תודה מראש

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953
נתן תודות: 234 פעמים
קיבל תודות: 1442 פעמים

שליחה #6 

אני חושב שתתחיל בלחפש בגוגל על Moca שכן זו לא המצאה של הוט,
אבל אתה יכול גם לקרוא על המוצר הספציפי כאן באתר של הוט: