מי פה מבין בחוקי תקשורת ויכול להסביר

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
rmysknzy פותח השרשור
טרול
טרול
תגובות: 283
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

אם מותר לחברת יס לקנות את עידן פלוס הקרקעי הדיגיטלי, ולעשות שכל מה שמשודר שם ימשיך להיות בחינם, עם עוד ערוצים בתשלום? זה לא יותר זול לשדר בצורה קרקעית דיגיטלית במקום לשדר בלווין?
זה גם יכול להביא יותר לקוחות לחברת יס, כיום מבחינת חוק אמרו לי ביס שאם רוצים לשים על גג בית משותף, צלחת לווין פרטים של יס שחובה בשביל זה רוב של דיירים שיסכימו לזה.
אם זה נכון שהסיבה המרכזית שיס רוצה לבהמשך להפסיק לשדר בלווין זה רק בגלל המחיר הכספי הגבוה לשידור בלווין?

גם אם מבחינה חוקית זה אסור לחברת יס, נראה לי שבמצב של עכשיו ושגם בהמשך שאף חברת אחרת לא תעדיף לקנות את את עידן פלוס הקרקעי הדיגיטלי.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #2 

יש בעידן פלוס 2 מרבבים.
1 * DVB-T, בו אפשר לשדר 6 ערוצים.
1 * DVB-2, בו אפשר לשדר 11 ערוצים, אאל"ט.

בסה"כ, אפשר לשדר מקסימום 17 ערוצים, וכל הוספת ערוץ HD, מורידה את מספר הערוצים המקסימאלי האפשרי.
כך שאין כל אפשרות לחברת יס להעביר את כל הערוצים שלה בעידן פלוס.

להוסיף עוד מרבבים, אומר גם הוספת עוד תדרים למערך, כולל פריסת משדרים נוספים בכל הארץ. ים כסף.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #3 

rmysknzy כתב:אם מותר לחברת יס לקנות את עידן פלוס הקרקעי הדיגיטלי, ולעשות שכל מה שמשודר שם ימשיך להיות בחינם, עם עוד ערוצים בתשלום? זה לא יותר זול לשדר בצורה קרקעית דיגיטלית במקום לשדר בלווין?
זה גם יכול להביא יותר לקוחות לחברת יס, כיום מבחינת חוק אמרו לי ביס שאם רוצים לשים על גג בית משותף, צלחת לווין פרטים של יס שחובה בשביל זה רוב של דיירים שיסכימו לזה.
אם זה נכון שהסיבה המרכזית שיס רוצה לבהמשך להפסיק לשדר בלווין זה רק בגלל המחיר הכספי הגבוה לשידור בלווין?

גם אם מבחינה חוקית זה אסור לחברת יס, נראה לי שבמצב של עכשיו ושגם בהמשך שאף חברת אחרת לא תעדיף לקנות את את עידן פלוס הקרקעי הדיגיטלי.
...
כבר הוחלט בזמנו להפריט את עידן פלוס והמכרז נכשל כי אף חברה לא ניגשה אליו. נראה שהעלות של תפעול עידן פלוס כשלפחות חצי מהערוצים בו משודרים בחינם לא באמת משתלם. מה גם שמבחינת משרד התקשורת השאיפה היא להכניס מתחרות לבזק, לא להפוך אותה למונופול גדול עוד יותר.

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2890
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 293 פעמים

שליחה #4 

אתם עונים ברצינות ?

רמקולים החליט להטריל אתכם עם ניק חדש.

rmysknzy פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה #5 

NegativeIQ כתב:
...
...
כבר הוחלט בזמנו להפריט את עידן פלוס והמכרז נכשל כי אף חברה לא ניגשה אליו. נראה שהעלות של תפעול עידן פלוס כשלפחות חצי מהערוצים בו משודרים בחינם לא באמת משתלם. מה גם שמבחינת משרד התקשורת השאיפה היא להכניס מתחרות לבזק, לא להפוך אותה למונופול גדול עוד יותר.
...
·
אני לא התכוונתי לחצי ערוצים בחינם, אלא רק לערוצים של עכשיו שהם בחינם.
אני לא מדבר פה על עניין המונופול, אלא על עניין שתהיה חברה שתתן שירות לציבור הרחב,
לדעתי בשביל חברת יס יותר קל לשלם את הכסף לשידור דרך עידן פלוס הקרקעי הדיגיטלי, מאשר להמשיך לשדר דרך לווין תקשורת.
תתקנו אותי אם אני טועה, לקנות את עידן פלוס הקרקעי דיגיטלי ולשדר בו ,זה מיליוני שקלים, אבל לשדר בלווין זה עשרות מיליוני שקלים.
נערך לאחרונה על ידי rmysknzy ב 01/04/2019 12:29, נערך פעם 1 בסך הכל.

Amir64
גורו
גורו

שליחה #6 

rmysknzy כתב: אני לא התכוונתי לחצי ערוצים בחינם, אלא רק לערוצים של עכשיו שהם בחינם.
...
לא הבנת. מדובר על התשלום של הערוצים המשדרים, על "הזכות" לשדר בעידן פלוס.
תשלום של הערוץ המשדר למדינה, שנקרא "דמי הפצה". לא קשור לזה שהערוץ חינמי לצופים.
המדינה דורשת בין 2-4 מליון ש"ח לשנה מכל ערוץ שרוצה לשדר בעידן פלוס.
rmysknzy כתב: לדעתי בשביל חברת יס יותר קל לשלם את הכסף לשידור דרך עידן פלוס הקרקעי האנלוגי, מאשר להמשיך לשדר דרך לווין תקשורת.
תתקנו אותי אם אני טועה, לקנות את עידן פלוס הקרקעי דיגיטלי ולשדר בו ,זה מיליוני שקלים, אבל לשדר בלווין זה עשרות מיליוני שקלים.
...
עדיין לא הבנת שאין מקום בעידן פלוס לשדר את מאות הערוצים של יס?
אפשר מקסימום 17 ערוצים ב- SD, או משהו כמו 8 ב- HD.
עידן פלוס זה שידור דיגיטאלי, לא אנאלוגי.

rmysknzy פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה #7 

Amir64 כתב:
...
...
עדיין לא הבנת שאין מקום בעידן פלוס לשדר את מאות הערוצים של יס?
אפשר מקסימום 17 ערוצים ב- SD, או משהו כמו 8 ב- HD.
עידן פלוס זה שידור דיגיטאלי, לא אנאלוגי.
...
·
אז אולי יש מצב שאם המדינה תמשיך לראות שאף חברה לא מוכנה על כל ערוץ לשלם את סכום הכסף הזה, אז שהמדינה תבקש פחות כסף על כל ערוץ?
ושאז לחברת יס לא תהיה בעיה להוסיף עוד ערוצים לעידן פלוס הקרקעי דיגיטלי?

כי בבריטניה יש הרבה ערוצי טלוויזיה בשידור קרקעי דיגיטלי
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_D ... ed_Kingdom
נערך לאחרונה על ידי rmysknzy ב 01/04/2019 13:30, נערך פעם 1 בסך הכל.

Amir64
גורו
גורו

שליחה #8 

רמי,
יש לך בעיה בהבנת הנקרא, או שאתה באמת מטריל?
1. כבר שנים המדינה לא מוותרת על הדרישות שלה לתשלום.
זו הסיבה היחידה, שערוץ 9, למשל, לא משודר בעידן.

2. אין מקום במערך המשדרים של עידן פלוס לשדר אפילו עשירית מהערוצים שיש ב-יס.

אולי יש מצב שתפנה אתה לשר התקשורת, תבקש ממנו שיקנו עוד כמה עשרות משדרי DVB_T2, יפרסו אותם על חשבון המדינה, יקצו תדרים לכל הערוצים, ויתנו את המערך בחינם לחברה שתהיה מוכנה לקחת אותו.
אתה יכול אולי להצליח.

נכון להיום, משרדי התקשורת והאוצר חושבים שבכלל לא כדאי לתחזק את המערך הקיים, שלא לדבר על להרחיב אותו.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #9 

גיל37 כתב:אתם עונים ברצינות ?

רמקולים החליט להטריל אתכם עם ניק חדש.
...
בהולנד זה קיים. החבילה נקראת Digitenne. שלושים ערוצים דרך האנטנה.

אני לא בטוח שזה יותר יקר מלהחליף מפענח למיליון לקוחות.

https://www.digitenne.nl/zenders/

https://www.digitenne.nl/hoe-werkt-digitenne/

rmysknzy פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה #10 

Amir64 כתב:
אולי יש מצב שתפנה אתה לשר התקשורת, תבקש ממנו שיקנו עוד כמה עשרות משדרי DVB_T2, יפרסו אותם על חשבון המדינה, יקצו תדרים לכל הערוצים, ויתנו את המערך בחינם לחברה שתהיה מוכנה לקחת אותו.
...
·

אני לא אמרתי בחינם לתת את המערך, אבל לדעתי אם המדינה לא רוצה לבקש על זה מחיר יותר זול, אז לא נראה שבקרוב ששידורי עידן פלוס הקרקעיים ימשיכו לפעול.

rmysknzy פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה #11 

asaf23 כתב:

...
...
בהולנד זה קיים. החבילה נקראת Digitenne. שלושים ערוצים דרך האנטנה.

אני לא בטוח שזה יותר יקר מלהחליף מפענח למיליון לקוחות.

https://www.digitenne.nl/zenders/

https://www.digitenne.nl/hoe-werkt-digitenne/
...
·מה שם השיטה שבה פועלת חבילת
Digitenne ?

אני בינתים לא מבין טוב את השפה ההולנדית,
אם השיטת שידור הזאת גם מאוד טובה, וגם יותר זולה לשידור טלוויזיה קרקעי דיגיטלי, אז אני יכול להציע אותה גם למשרד התקשורת וגם לכל מיני חברות שידור במדינת ישראל, בצורה שמי שיצליח, במכרז אז הוא יזכה לקבל את הזכות לשדר בצורה הזאת.

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3629
נתן תודות: 144 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #12 

Get a life

Amir64
גורו
גורו

שליחה #13 

rmysknzy כתב:]
אני לא אמרתי בחינם לתת את המערך, אבל לדעתי אם המדינה לא רוצה לבקש על זה מחיר יותר זול, אז לא נראה שבקרוב ששידורי עידן פלוס הקרקעיים ימשיכו לפעול.
...
·
המדינה טוענת שעולה 25 מליון ש"ח בשנה להפעיל את המערך.
המדינה הוציאה מכרז על מנת להפריט את המערך - אף חברה לא ניגשה למכרז.
החברות כנראה יודעות לעשות חשבון, ולראות שזה מהלך שלא כדאי להן.

rmysknzy פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה #14 

Amir64 כתב:

...
...
·
המדינה טוענת שעולה 25 מליון ש"ח בשנה להפעיל את המערך.
המדינה הוציאה מכרז על מנת להפריט את המערך - אף חברה לא ניגשה למכרז.
החברות כנראה יודעות לעשות חשבון, ולראות שזה מהלך שלא כדאי להן.
...
·
חשבתי שלשדר בעידן פלוס בצורת השידור של עכשיו, זה יותר זול מלשדר דרך לווין תקשורת, ואתה אומר שזה לא נכון.
תודה לך על ההסבר.
אולי מה שהציע אסף בתגובה מספר 9, על צורת שידור אחרת בשידור קרקעי דיגיטילי זה יעזור.

rmysknzy פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה #15 

בינתים אני אנסה לחשוב למה לחברת יס זה לא כדאי לשלם על הפעלת מערך עידן פלוס.

כי פה כתוב ש
זה בסך-הכול מהלך הגיוני שאמור בטווח הארוך לחסוך ל-yes כסף כי הם משלמים כיום כ-21 מיליון דולר לשנה על שירותי הלוויין ש-yes צורכת.
https://www.globes.co.il/news/article.a ... 1001278062
ונראה לי שלשלם בשנה 21 מיליון דולר (משהו כמו 84 מיליון שקל), על שירותי הלווין, זה הרבה יותר יקר מלשלם בשנה 25 מיליון שקל על קניית מערך עידן פלוס.
כי בקשר לעניין של לשדר דרך האינטרנט גם בצורת OTT,
מה לעשות שלשדר דרך האינטרנט זה פחות איכותי, מאשר לשדר דרך שידור טלוויזיה קרקעי דיגיטלי?

Amir64
גורו
גורו

שליחה #16 

בוא נעשה גם חשבון. (כבר אמרתי את זה לפחות פעמיים בשרשור, אבל מילא)
יש ב-יס 150 ערוצים משודרים.
במערך עידן פלוס אפשר לשדר 17 ערוצים, וכבר משדרים 9 ערוצים, כלומר אפשר לשדר מקסימום עוד 8 ערוצים (באיכות SD), או עוד 4 ערוצים באיכות HD.
עכשיו תגיד אתה, איך יס יסתדרו עם זה?
יס יכולים לקנות עוד 10-20 משדרים עידן פלוס, תלוי בכמה ערוצי HD הם רוצים, לשלם למדינה על תדרים לשידור (ים כסף לכל תדר), ולאחר כל זה, יעלה להם לפחות 250 מיליון ש"ח לשנה תחזוקת המערך, וככל שיהיו יותר ערוצים ב- HD, המחיר יעלה.
פתאום השידור בלווין נראה זול, נכון?

Amir64
גורו
גורו

שליחה #17 

rmysknzy כתב:מה לעשות שלשדר דרך האינטרנט זה פחות איכותי, מאשר לשדר דרך שידור טלוויזיה קרקעי דיגיטלי?
...
בינתיים זה הפוך.
האינטרנט מגיע לכל בית בארץ.
הכיסוי של האנטנות של עידן פלוס חלקי ביותר.
בהרבה איזורים בארץ, כולל במרכז, לא ניתן לקלוט את השידור בכלל, או שקולטים באיכות נמוכה, גם עם אנטנה על הגג.

rmysknzy פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה #18 

Amir64 כתב:בוא נעשה גם חשבון. (כבר אמרתי את זה לפחות פעמיים בשרשור, אבל מילא)
יש ב-יס 150 ערוצים משודרים.
במערך עידן פלוס אפשר לשדר 17 ערוצים, וכבר משדרים 9 ערוצים, כלומר אפשר לשדר מקסימום עוד 8 ערוצים (באיכות SD), או עוד 4 ערוצים באיכות HD.
עכשיו תגיד אתה, איך יס יסתדרו עם זה?
יס יכולים לקנות עוד 10-20 משדרים עידן פלוס, תלוי בכמה ערוצי HD הם רוצים, לשלם למדינה על תדרים לשידור (ים כסף לכל תדר), ולאחר כל זה, יעלה להם לפחות 250 מיליון ש"ח לשנה תחזוקת המערך, וככל שיהיו יותר ערוצים ב- HD, המחיר יעלה.
פתאום השידור בלווין נראה זול, נכון?
...
·
אני מבין עכשיו את הבעיה

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #19 

rmysknzy כתב:
...
...
·
אני לא התכוונתי לחצי ערוצים בחינם, אלא רק לערוצים של עכשיו שהם בחינם.
אני לא מדבר פה על עניין המונופול, אלא על עניין שתהיה חברה שתתן שירות לציבור הרחב,
לדעתי בשביל חברת יס יותר קל לשלם את הכסף לשידור דרך עידן פלוס הקרקעי הדיגיטלי, מאשר להמשיך לשדר דרך לווין תקשורת.
...
הערוצים שקיימים בחינם היום ממלאים בערך חצי מהקיבולת של עידן פלוס.
לרשות השניה יש היום שלושה משדרים (MUX) עבור המערך. הראשון הוא ה-MUX הותיק, שלאחר הירידה של ערוץ 10 התפנה בו מקום לערוץ SD נוסף אחד. יש את ה-MUX השני, שהיום יש בו מקום לערוץ HD אחד נוסף + ערוץ SD אחד נוסף או לחילופין שלושה ערוצי SD נוספים. בנוסף יש MUX שלישי שבינתיים לא נעשה בו שימוש (ואני בספק מתי יכניסו אותו לשימוש אם בכלל) שיכול לשדר סביב ה-6 ערוצי HD או 12 ערוצי SD או קומבינציה ביניהם.
בחישוב גס יוצא שהערוצים הקיימים תופסים קצת פחות (אבל ממש קצת) מחצי מהקיבולת של המערך.
בנוסף יש כמה נושאים שנמצאים בלימבו משפטי-חוקי - קודם כל העתירה של סלקום להכריח את ערוצים 12,13 לשדר במערך באיכות HD, שאם תתקבל היא לכל הפחות תמלא את שני ה-MUX-ים הקיימים עד הסוף וכל ערוץ נוסף יכריח שימוש ב-MUX השלישי (עם העלויות הכרוכות בכך). בנוסף המעבר לשיטת הרשיונות מאפשרת בעצם לגופים פרטיים להקים ערוצי ברודקאסט מיוזמתם ולא עפ"י מכרזים ממשלתיים. נכון להיום לאור תקדים ערוץ 10 ברור שזה לא כלכלי אבל אם מסתכלים על ערוץ 20 לדוגמה רואים שלפעמים המניעים מאחורי הקמת ערוץ הם לא בהכרח כלכליים ולכן לא ניתן לפסול אפשרות כזאת על הסף - ולכן רצוי שבמערך תהיה קיבולת פנויה מינימלית כדי להתמודד עם מצב כזה.
תעשה את כל החישובים האלה ותגיע למסקנה שכמות הערוצים בתשלום שתוכל להעביר במערך העידן פלוס תהיה חד-ספרתית ונראה לי שבשביל זה אף חברה לא תיקח על עצמה את כאב הראש.

rmysknzy פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה #20 

NegativeIQ כתב:
...
...
הערוצים שקיימים בחינם היום ממלאים בערך חצי מהקיבולת של עידן פלוס.
לרשות השניה יש היום שלושה משדרים (MUX) עבור המערך. הראשון הוא ה-MUX הותיק, שלאחר הירידה של ערוץ 10 התפנה בו מקום לערוץ SD נוסף אחד. יש את ה-MUX השני, שהיום יש בו מקום לערוץ HD אחד נוסף + ערוץ SD אחד נוסף או לחילופין שלושה ערוצי SD נוספים. בנוסף יש MUX שלישי שבינתיים לא נעשה בו שימוש (ואני בספק מתי יכניסו אותו לשימוש אם בכלל) שיכול לשדר סביב ה-6 ערוצי HD או 12 ערוצי SD או קומבינציה ביניהם.
בחישוב גס יוצא שהערוצים הקיימים תופסים קצת פחות (אבל ממש קצת) מחצי מהקיבולת של המערך.
בנוסף יש כמה נושאים שנמצאים בלימבו משפטי-חוקי - קודם כל העתירה של סלקום להכריח את ערוצים 12,13 לשדר במערך באיכות HD, שאם תתקבל היא לכל הפחות תמלא את שני ה-MUX-ים הקיימים עד הסוף וכל ערוץ נוסף יכריח שימוש ב-MUX השלישי (עם העלויות הכרוכות בכך). בנוסף המעבר לשיטת הרשיונות מאפשרת בעצם לגופים פרטיים להקים ערוצי ברודקאסט מיוזמתם ולא עפ"י מכרזים ממשלתיים. נכון להיום לאור תקדים ערוץ 10 ברור שזה לא כלכלי אבל אם מסתכלים על ערוץ 20 לדוגמה רואים שלפעמים המניעים מאחורי הקמת ערוץ הם לא בהכרח כלכליים ולכן לא ניתן לפסול אפשרות כזאת על הסף - ולכן רצוי שבמערך תהיה קיבולת פנויה מינימלית כדי להתמודד עם מצב כזה.
תעשה את כל החישובים האלה ותגיע למסקנה שכמות הערוצים בתשלום שתוכל להעביר במערך העידן פלוס תהיה חד-ספרתית ונראה לי שבשביל זה אף חברה לא תיקח על עצמה את כאב הראש.
...
·
ועכשי הבנתי שהסיבה שבבריטניה יש לא פחות מ 100 ערוצי טלוויזיה, בצורה קרקעית דיגיטלית, זה כי יש למדינות ששם הרבה יותר כסף מאשר מדינת ישראל כדי לעשות שם יותר מרבבים בשידור הטלוויזיה הקרקעי דיגיטלי.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”