עזרה - ראוטר סלולארי לבית

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
Miro1989 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158

שליחה

שלום לכולם,
לפני כמה חודשים עברתי בית. בתקופה זו עקב כל העומס יצא שאני משתמש באינטרנט של הפלאפון שלי (הופך אותו למודם) והאמת שאני די מרוצה. אין לי צרכים כבדים של VOD צפיה ישירה וכו' אלא בעיקר גלישה באינטרנט מיילים ואולי קצת יוטוב.
העניין הוא שזה מציק לי כל פעם להפעיל את הגלישה הסלולרית בטלפון וזה גם אוכל את הסוללה של הטלפון.
רציתי לדעת האם יש ראוטר מומלץ שאני יכול לרכוש לשים לו כרטיס סים רגיל עם חבילת אינטרנט ולקלוט אינטרנט בכל הבית? האם זה מומלץ? למה זה לא פופלארי בארץ? ספק + תשתית הכי זול בארץ זה 80 ש"ח ואילו חבילת סלולאר 100GB לא יותר מ-30 ש"ח. יש הרבה אנשים שהצרכים שלהם זה בעיקר גלישה מיילים וכו'. מאוד מוזר לי העניין אלא אם אני לא יודע משהו.

תודה רבה לכל העוזרים.

hamoomin
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 176

שליחה

ראשית חבילה מוגבלת בנפח, בשימוש משפחה למשל עם טלוויזיה אינטרנטית אפשר להגיע בקלות ל1TB בחודש.

שנית מהירות הורדה תלויה בפריסת הרשת באזור ומאוד משתנה בין שעות היממה, למשל באזור שלי יש כיסוי של 4G+ ולאורך היום מהירות הורדה לא עוברת 15 מגה, בשעות הלילה המאוחרות מגיע בקלות ל-150 מגה הורדה.

שלישית כדי לגלוש במודם סלולרי/ ראוטר ברוב החברות לא ניתן לעשות זאת באמצעות חבילה רגילה 30 שקל ללא הגבלה, החבילה הזאת היא עבור מכשיר סלולרי בלבד ואינה מיועדת לראוטר סלולרי, למשל בגולן טלקום יחסמו את הקו אחרי מספר ימים.

רביעית עדיין לא מוכח אבל שימוש בראוטר כזה פולט קרינה שאולי עלולה להיות מזיקה, עדיף לא לקחת סיכון בשביל חיסכון של כמה שקלים.

לסיכום, רשת הסלולרי בישראל עדיין לא מספקת את הסחורה, היא רשת על הנייר ובפועל יש חוסרים בקליטה ועומסים בלתי צפויים, צריך לשקול כמה פעמים מה המחיר לשימוש בה. אולי בשבילך שאתה גולש מדי פעם ביוטיוב וכו ניתן לרכוש נתב סלולרי נייד פשוט כמו למשל: https://ksp.co.il/?uin=27392&select=

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”