מערכת סאונד לחדר

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
Razmab פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 18
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכולם.
אני מעוניין לרכוש מערכת סאונד/סאונד בר לחדר בתקציב של עד 1,500 ש"ח.
השימוש העיקרי הולך להיות שמיעת סרטים/סדרות ומוסיקה.
אשמח להמלצות ועזרה.
תודה רבה לעוזרים. :)

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #2 

@Razmab
מה יהיה המקור?

Razmab פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

evgenetic כתב:@Razmab
מה יהיה המקור?
...
מה הכוונה למקור? מצטער על הבוטות.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

@Razmab
מאיפה אתה הולך לנגון את התוכן? מחשב? סטרימר כלשהו? Smart TV?

Razmab פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

מאיפה אתה הולך לנגון את התוכן? מחשב? סטרימר כלשהו? Smart TV?
...
מהטלוויזיה, סמארט טיוי. (Samsung nu8000)

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

@Razmab

אוקיי,
1500 זה קצת מעט למערכת סטריאו באמת איכותית אם אתה רוצה את הכל חדש.
במקרה שלך הטלוויזה מוציאה אות דיגיטלי דרך יציאה אופטית, שאותו אתה צריך להמיר לאנלוגי ולהגביר.

מה שהייתי לוקח הוא רמקולים מוגברים JBL 305 וDAC (ממיר לדיגיטלי לאנלוגי) עם שלט כמו miniDSP 2x4 HD.
(המכשיר הזה הוא גם הרבה מעבר לDAC, אבל אותך מעניינת הפונקציונליות שלו כDAC וכpre-amp)

לא ברור לי אם המחיר בכלי זמר ל305 זה לזוג או ליחידה, אם זה לזוג אז זה מחיר לא רע.

miniDSP יעלה משהו כמו 1000 אחרי כל המיסים ועלויות המשלוח.
https://www.minidsp.com/products/minids ... dsp-2x4-hd

אז בסופו של דבר עם כ2000 שקל אתה יכול להשיג מערכת עם סאונד מעולה.

יש DACים הרבה יותר זולים עם שלט, אבל אני מעדיף לא להמליץ על משהו שלא נבדק כראוי. מבחינת הרמקולים פשוט אין משהו שמתקרב לאיכות של JBL במחיר דומה (ובעצם גם לא במחיר של פי 5).

Razmab פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

אוקיי,
1500 זה קצת מעט למערכת סטריאו באמת איכותית אם אתה רוצה את הכל חדש.
במקרה שלך הטלוויזה מוציאה אות דיגיטלי דרך יציאה אופטית, שאותו אתה צריך להמיר לאנלוגי ולהגביר.

מה שהייתי לוקח הוא רמקולים מוגברים JBL 305 וDAC (ממיר לדיגיטלי לאנלוגי) עם שלט כמו miniDSP 2x4 HD.
(המכשיר הזה הוא גם הרבה מעבר לDAC, אבל אותך מעניינת הפונקציונליות שלו כDAC וכpre-amp)

לא ברור לי אם המחיר בכלי זמר ל305 זה לזוג או ליחידה, אם זה לזוג אז זה מחיר לא רע.

miniDSP יעלה משהו כמו 1000 אחרי כל המיסים ועלויות המשלוח.
https://www.minidsp.com/products/minids ... dsp-2x4-hd

אז בסופו של דבר עם כ2000 שקל אתה יכול להשיג מערכת עם סאונד מעולה.

יש DACים הרבה יותר זולים עם שלט, אבל אני מעדיף לא להמליץ על משהו שלא נבדק כראוי. מבחינת הרמקולים פשוט אין משהו שמתקרב לאיכות של JBL במחיר דומה (ובעצם גם לא במחיר של פי 5).

קודם כל תודה רבה לך על התגובות המהירות והמלאות מלל, שנית למה נניח לא עדיף לשים 2,000 שקל, ולהביא סאונד בר איכותי, שכולל גם סאב?
...
·

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

@Razmab
כי בינתיים אין סאונדברים שאפילו מתקרבים לאיכות של רמקולים "עצמאיים" מהסוג עליהם המלצתי.
אני מבין שסאונד בר זה מאד נוח, נראה טוב, משתלב יפה ליד הטלוויזיה, קל לתפעול וכו', אבל אם אתה רוצה אודיו באמת איכותי אתה צריך רמקולים עצמאיים.

Magic_The
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 130
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #9 

Razmab פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

כי בינתיים אין סאונדברים שאפילו מתקרבים לאיכות של רמקולים "עצמאיים" מהסוג עליהם המלצתי.
אני מבין שסאונד בר זה מאד נוח, נראה טוב, משתלב יפה ליד הטלוויזיה, קל לתפעול וכו', אבל אם אתה רוצה אודיו באמת איכותי אתה צריך רמקולים עצמאיים.
...
במחיר כזה של ה-DAC אולי עדיף להשקיע עוד טיפה בשביל מגבר?
השאיפה שלי מההתחלה, לקנות סאונד בר בשביל הסראונד, אני מבין שסראונד אמית לא אקבל בתקציב הזה.
מה לדעתך אני יכול לקנות בשביל להשיג כרגע סאונד 2.1 מכובד, שבעתיד אוכל לשדרג אותו?
תודה רבה.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

@Razmab
אם אתה מכוון לסראונד אז תצטרך רסיבר ק"ב, וזה לבד כבר חורג מהתקציב שלך אם אתה רוצה משהו טוב.

הרמקולים שציינתי קודם באים עם הגברה משלהם, אז הם לא צריכים מגבר נוסף, רק אות line לכניסה שלהם (אבל שים לב, לא כל הרסיברים באים עם יציאות המתאימות לכך). הפתרון שנתתי לך קודם לדו ערוצי מתאים גם כשלב ראשוני בבניית מערכת ק"ב. כשיהיה לך רסיבר לא תצטרך את הmini dsp כי יהיה לו DAC משלו, אבל זה עדיין מכשיר מאד שימושי וגם לדעתי לא מאד קשה למכור אותו.

וסתם כדי שיהיה לך מושג כמה הסיפור הזה יעלה במחירי חו"ל אם רוצים מערכת ק"ב 5.1 (אבל אל תשכח שיש גם את אטמוס...) שלדעתי קרובה לשלמות ומספקת בלי חלל בגודל סלון ישראלי טיפוסי:

רסיבר: Denon X3500 - 1000$

רמקולים סטריאו+סנטר: Neumann KH120 *3 - 2100$ (במחוזותינו אתה לא תראה כמעט אף אחד שימליץ על מוניטורים אולפניים מוגברים כרמקולים לקולנוע ביתי, אבל לי יש סיבות טובות לכך שאפרט אם צריך.)

זוג רמקולים לסראונד: כאן רמקולים פאסיביים טובים ולא יקרים יספיקו, משהו כמו זוג Wharfedale 220 - 250$, אבל יש הרבה אופציות במחיר דומה.

סאבים: אני לא מאד בקיא בנושא, אבל משהו כמו זוג (כי עם זוג קל יותר להגיע לתוצאה אופטימלית מבחינה אקוסטית) SVS PB-2000 אמור להספיק. 1600$.

סה"כ כ5000$, במחירים ישראלים זה אולי יגיע עד ל25000. אבל זו מערכת די אולטימטיבית שתוכל לשרת אותך אפילו עשורים, רק עם החלפות רסיבר מזדמנות בעת הצורך (בגלל כל מיני פורמטים וממשקי וידיאו חדשים שצצים כל כמה שנים).

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”