שימוש במודול פיברו כפול עם שני עומסים וארבעה מפסקים
-
BarakMichaeli
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 333
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
היי,
אני בשלבי בניה, בחדר ההורים יש לי שתי מנורות מנורה אחת עם מתג אחד (חדר ארונות), מנורה שניה (מרכז החדר) עם שלושה מפסקים אחד בכניסה לחדר ביחד עם המפסק של החדר ארונות ועוד שניים בצידי המיטות.
אני רוצה לדעת מה להגיד לחשמלא איך לחבר את הכל כדי שיעבוד עם מפסקים קפיציים
תודה על העזרה
מצורף שרטוט המחשה
אני בשלבי בניה, בחדר ההורים יש לי שתי מנורות מנורה אחת עם מתג אחד (חדר ארונות), מנורה שניה (מרכז החדר) עם שלושה מפסקים אחד בכניסה לחדר ביחד עם המפסק של החדר ארונות ועוד שניים בצידי המיטות.
אני רוצה לדעת מה להגיד לחשמלא איך לחבר את הכל כדי שיעבוד עם מפסקים קפיציים
תודה על העזרה
מצורף שרטוט המחשה
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2186
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
אתה צריך שני חוטים שילכו מהלחצן עם המודול אל שני הלחצנים האחרים: ה-L הולך אל כל 3 הלחצנים, וה-COM חוזר מכולם אל S1. כך כל אחד מהלחצנים יכול לסגור את המעגל ולחבר את ה-L אל S1.
עבור המנורה השניה פשוט צריך לחבר צד אחד של הלחצן ל-L ואת הצד השני ל-S2.
עבור המנורה השניה פשוט צריך לחבר צד אחד של הלחצן ל-L ואת הצד השני ל-S2.
-
BarakMichaeli
- חבר פעיל מאוד

@Grappa
·
יש מצב להעלות שרטוט?
התגובה מעליך זה אותו הדבר?
·
יש מצב להעלות שרטוט?
התגובה מעליך זה אותו הדבר?
- Grappa
- חבר ותיק

- תגובות: 2567
- שם מלא: Grappa
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 390 פעמים
@BarakMichaeli
·
לא התעמקתי בתגובה מעל.
מצורף שירטוט מהPDF של פיברו שמדגים חיבור לחצנים רבים במקביל, למרות שהשירטוט לקוח ממודול דימר החיווט זהה גם במודול ממסר (ה SX במקרה של ממסר זו הפאזה L)
בשירטוט ההתחיסות היא רק ל S1 החיווט זהה גם ב S2
·
לא התעמקתי בתגובה מעל.
מצורף שירטוט מהPDF של פיברו שמדגים חיבור לחצנים רבים במקביל, למרות שהשירטוט לקוח ממודול דימר החיווט זהה גם במודול ממסר (ה SX במקרה של ממסר זו הפאזה L)
בשירטוט ההתחיסות היא רק ל S1 החיווט זהה גם ב S2
עבודות חשמל צריכות להתבצע ע"י חשמלאי ואין בהמלצות אלו הנחיה לפעול אחרת.
-
BarakMichaeli
- חבר פעיל מאוד

@Grappa
·
תודה רבה, האם סידור כזה עובד גם ללא המודול?
כנראה שאוסיף את המודל בשלב מאוחר יותר, רק רוצה שהתשתית תהיה מוכנה
·
תודה רבה, האם סידור כזה עובד גם ללא המודול?
כנראה שאוסיף את המודל בשלב מאוחר יותר, רק רוצה שהתשתית תהיה מוכנה
- dr0r
-
- חבר ותיק

התרשים ש @Grappa שלח הוא בדיוק מה שאמרתי (רק כאמור, חיבור ל-L במקום Sx, כי זה לא דימר).
החיווט עצמו יכול לעבוד גם בלי מודול, הבעיה היא הלחצנים - מנורות בד״כ לא בנויות ללחצנים. בלי מודול, אתה יכול לשים מפסקים במקום לחצנים, ולעבוד בשיטת traveler system - תראה כאן. אבל יותר פשוט זה כבר לשים את המודול מההתחלה, גם אם הוא עוד לא מחובר לבית חכם (רק תצטרך שמישהו קודם יגדיר לך אותו שישתמש בלחצנים במקום במפסקים)
החיווט עצמו יכול לעבוד גם בלי מודול, הבעיה היא הלחצנים - מנורות בד״כ לא בנויות ללחצנים. בלי מודול, אתה יכול לשים מפסקים במקום לחצנים, ולעבוד בשיטת traveler system - תראה כאן. אבל יותר פשוט זה כבר לשים את המודול מההתחלה, גם אם הוא עוד לא מחובר לבית חכם (רק תצטרך שמישהו קודם יגדיר לך אותו שישתמש בלחצנים במקום במפסקים)
-
BarakMichaeli
- חבר פעיל מאוד

@dr0r
·
מה זה אומר לא בנויות ללחצנים? יש מנורות שלא עובדות עם לחצנים?
מעניין איך בכלל עובד המנגנון של הלחצן, הרי הוא צריך להשאיר את המעגל סגור
·
מה זה אומר לא בנויות ללחצנים? יש מנורות שלא עובדות עם לחצנים?
מעניין איך בכלל עובד המנגנון של הלחצן, הרי הוא צריך להשאיר את המעגל סגור
- dr0r
-
- חבר ותיק

@BarakMichaeli
לחצן סטנדרטי סוגר מעגל למשך הלחיצה, ואז פותח אותו. אין שם שום תחכום. בשביל שגוף יעבוד עם לחצן כזה, הוא צריך לקבל זרם ממקור אחד, ולסגור מעגל נוסף עם הלחצן בשביל הדלקה וכיבוי. המודול של פיבארו עושה בדיוק את זה. הוא תומך גם במעגל נוסף של מפסקים (שמחברים או מנתקים באופן רציף), אבל אפשר לשנות את התצורה בהגדרות שלו.
לחצן סטנדרטי סוגר מעגל למשך הלחיצה, ואז פותח אותו. אין שם שום תחכום. בשביל שגוף יעבוד עם לחצן כזה, הוא צריך לקבל זרם ממקור אחד, ולסגור מעגל נוסף עם הלחצן בשביל הדלקה וכיבוי. המודול של פיבארו עושה בדיוק את זה. הוא תומך גם במעגל נוסף של מפסקים (שמחברים או מנתקים באופן רציף), אבל אפשר לשנות את התצורה בהגדרות שלו.
-
BarakMichaeli
- חבר פעיל מאוד

@dr0r
·
לא הבנתי איך הלחצן שולט במעגל הנוסף, איך בפועל אחרי עזיבת המתג האור עדיין נשאר דלוק
מה קורה אם אני מחליט להוציא יום אחד את המודול? אני תקוע? יש דרך לחבר ללא המודול ללא השחלת חוטים נוספיםבין המתגים או המנורה?
בכל מקרה הנה השרטוט שהכנתי לפי מה רשמתם, צדקתי?
·
לא הבנתי איך הלחצן שולט במעגל הנוסף, איך בפועל אחרי עזיבת המתג האור עדיין נשאר דלוק
מה קורה אם אני מחליט להוציא יום אחד את המודול? אני תקוע? יש דרך לחבר ללא המודול ללא השחלת חוטים נוספיםבין המתגים או המנורה?
בכל מקרה הנה השרטוט שהכנתי לפי מה רשמתם, צדקתי?
- dr0r
-
- חבר ותיק

@BarakMichaeli
הלחצן גורם למודול להחליף סטטוס, ולהתחיל או להפסיק להזרים את L אל תוך Q1 או Q2. בדיוק כמו בקר הבית החכם, אבל מקומית, וכ-toggle.
כן, אם אתה מחליט להשתמש בלחצנים, אתה חייב מודול שימיר את שינוי הלחיצה הרגעית לסגירה או פתיחה של מעגל התאורה.
האלטרנטיבה ללא מודול היא מפסקים מתחלפים. זה כמעט אותו חיווט, אבל מפסקים שונים. אתה יכול להחליט שאתה מעדיף לחבר מפסקים ולא לחצנים, או להחליף את הלחצנים במפסקים במקרה שתרצה להוציא את המודול.
כן, התרשים נראה נכון - ללחצנים.
הלחצן גורם למודול להחליף סטטוס, ולהתחיל או להפסיק להזרים את L אל תוך Q1 או Q2. בדיוק כמו בקר הבית החכם, אבל מקומית, וכ-toggle.
כן, אם אתה מחליט להשתמש בלחצנים, אתה חייב מודול שימיר את שינוי הלחיצה הרגעית לסגירה או פתיחה של מעגל התאורה.
האלטרנטיבה ללא מודול היא מפסקים מתחלפים. זה כמעט אותו חיווט, אבל מפסקים שונים. אתה יכול להחליט שאתה מעדיף לחבר מפסקים ולא לחצנים, או להחליף את הלחצנים במפסקים במקרה שתרצה להוציא את המודול.
כן, התרשים נראה נכון - ללחצנים.
-
BarakMichaeli
- חבר פעיל מאוד

@dr0r
·
תודה, מה השינויים שנדרש לעשות על מנת להחליף את הלחצנים למתגים ולעבוד ללא מודול?
·
תודה, מה השינויים שנדרש לעשות על מנת להחליף את הלחצנים למתגים ולעבוד ללא מודול?
- dr0r
-
- חבר ותיק

אם לא שמים מודול, השיטה הנפוצה היא travel system של מפסקים מתחלפים. תסתכל בלינק לויקיפדיה ששמתי קודם. החשמלאי שלך בטוח יידע. אתה רוצה שהמפסק האחרון יהיה בנקודה שבה תשים את המודול, ושיהיה לך L ו-N בנקודה הזו. כמובן ששתי התאורות חייבות להיות על אותו מפסק חצי אוטומטי בארון החשמל.
-
BarakMichaeli
- חבר פעיל מאוד

@dr0r
·
תודה, מבחינת החיווט הכל נשאר אותו הדבר? רק לדאוג שהפאזה האפס והנורה יגיעו לאותו מתג ״אחרון״?
כלומר בהנחה שהחיווט מתכנונן ככה אז בשלב מסויים אני יכול להחליף מפסקים ללחצנים ולהוסיף מודול והכל יעבוד, לא נצטרך חיווט נוסף?
דרך אגב למה שתי הנורות צריכות להגיע לאותו מפסק חצי אוטומטי בלוח?
·
תודה, מבחינת החיווט הכל נשאר אותו הדבר? רק לדאוג שהפאזה האפס והנורה יגיעו לאותו מתג ״אחרון״?
כלומר בהנחה שהחיווט מתכנונן ככה אז בשלב מסויים אני יכול להחליף מפסקים ללחצנים ולהוסיף מודול והכל יעבוד, לא נצטרך חיווט נוסף?
דרך אגב למה שתי הנורות צריכות להגיע לאותו מפסק חצי אוטומטי בלוח?
- dr0r
-
- חבר ותיק

@BarakMichaeli
ההבדל בחיווט הוא שבמפסקים מחליפים צריך שה-L "יתחיל" מאחד המפסקים הרחוקים, ויסיים במרכזי. לעומת זאת בלחצנים הוא יכול להתחיל במרכזי כמו בתרשים ש @Grappa צירף.
ברגע שמשתמשים במודול כל מה שמחובר אליו בהגדרה מקבל חשמל מאותו מפסק חצי אוטומטי, כי ההזנה של התאורה מגיעה מה-L שנכנס אליו. גם לא ברור מה זה אומר לכבות את המפסק ולא את התאורה. אם ה-L למפסק מגיע מחצי אוטומטי אחר, במקרה הטוב זה לא יעבוד. במקרה הרע הוא יקבל חשמל גם מפאזה אחרת וישרף.
ההבדל בחיווט הוא שבמפסקים מחליפים צריך שה-L "יתחיל" מאחד המפסקים הרחוקים, ויסיים במרכזי. לעומת זאת בלחצנים הוא יכול להתחיל במרכזי כמו בתרשים ש @Grappa צירף.
ברגע שמשתמשים במודול כל מה שמחובר אליו בהגדרה מקבל חשמל מאותו מפסק חצי אוטומטי, כי ההזנה של התאורה מגיעה מה-L שנכנס אליו. גם לא ברור מה זה אומר לכבות את המפסק ולא את התאורה. אם ה-L למפסק מגיע מחצי אוטומטי אחר, במקרה הטוב זה לא יעבוד. במקרה הרע הוא יקבל חשמל גם מפאזה אחרת וישרף.