צריך לעזרתכם! סמסונג Q9FN לא נתמך בפורמט DTS

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
MaorSh פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 44
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לחברי הקבוצה,

לפני כמה ימים רכשתי סמסונג Q9FN 65inch וכעת אני מחכה למתקין שיגיע בשבוע הבא.
חשש גדול מאוד כאשר קראתי כמה פוסטים בפורום סמסונג ארה״ב על כך שאין תמיכה בפורט סאונד DTS ו- DivX.

1. אפשר לקבל בפירוט כיצד מתבטא חוסר התמיכה בפורמט? כלומר באילו דרכים/ אמצעים/ מכשירים בעצם לא אוכל בכלל להפעיל DTS, כי אני לא בטוח שמבין כיצד יתבטא חוסר התמיכה?

2. האם יש דרך לעקוף את חוסר התמיכה בכך שאפעיל סרט המפעיל DTS / DivX באמצעות חיבור HDMI מהטלויזיה אל המחשב הנייד שלי ואפעיל עם VLC ?

3. האם יש דרכים נוספות לעקוף את חוסר התמיכה בקבצי DTS ו DivX ?

4. למרות שזה לא צויין כפורמטים שלא נתמכים, רק שאדע, פורמטי Atmos, x264, x265 נתמכים?

אשמח לקבל היענות לשאלות האלו לפני שיגיע המתקין, זה חשוב כי את רוב הסרטים אני מוריד בקבצי MKV התומכים ב DTS ואני כבר מחכה זמן רב לטלויזיה חדשה.

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3629
נתן תודות: 144 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #2 

אם אין לך מגבר אין לזה משמעות עבורך
אם אתה מחובר דרך מגבר הוא יטפל בזה ולא המסך
אם אתה מחובר למסך ולמגבר אם הסאונד יועבר למגבר הוא יטפל בזה ותיהיה תלוי בתמיכת המחשב בפורמטים
אם במקרה קיצון בו אתה מחובר למסך שמחובר למגבר - רצוי שתשקול לשנות את שיטת החיבור
אבל אולי אני טועה

MaorSh פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

@Borderline1
·באם ואפעיל סרט במחשב הנייד שלי לאחר מכן מחבר כבל HDMI היוצא מהמחשב שלי ונכנס ל HDMI בקופסת החיבורים
של הטלויזיה האם אאקוף את חוסר התמיכה בפורמט DTS ו DivX והסרט יעבוד בתמיכה מלאה ?

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3629
נתן תודות: 144 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #4 

תפריד בין וידאו לסאונד
בסאונד אין לזה משמעות כי המסך שלך ממילא לא כולל רמקולים שיוכלו להפיק סאונד בפורמט הזה
ביחס לוידאו אם המחשב יחובר ב- hdmi למסך, המסך יקבל מהמחשב וידאו. העיבוד נעשה במחשב אין משמעות לפורמט

MaorSh פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

@Borderline1
· לא בטוח שהבנתי את התשובות שלך. אציין שאין לי מגבר או רסיבר.

לכן האפשרות היחידה שעומדת בפני זה להפעיל באמצעות המחשב, הסאונד יעבוד?

אשמח לקבל בפירוט מה האפשרויות העמודות בפני לעקוף את חוסר התמיכה בפורט DTS ומה המגבלות?

beltar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 354
נתן תודות: 56 פעמים
קיבל תודות: 75 פעמים

שליחה #6 

אם אתה משתמש באפליקציות הפנימיות של הטלויזיה (למשל נטפליקס) אז אין לזה משמעות כי הן תמיד יוציאו אודיו שנתמך ע"י הטלויזיה.

אם אתה רוצה להשתמש בקבצים חיצוניים אז תנגן אותם באמצעות תוכנה שיכולה להמיר את האודיו. למשל, בקודי אתה יכול לבחור להעביר את האודיו לטלויזיה באמצעות Passthrough, מה שאומר שהטלויזיה חייבת לתמוך בפורמט, או לחלופין לאפשר לקודי לפענח את האודיו ואז היא מעבירה לטלויזיה אודיו בפורמט שהיא מבינה (בד"כ PCM).

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

@MaorSh
·
1. הבעיה רלוונטית רק כשאתה משתמש בנגן הפנימי של הטלוויזיה. כל נגן חיצוני כמו מחשב או סטרימר יוכל לפענח את הפורמט DTS ללא בעיה.
2. כן, שימוש במחשב\סטרימר\כל נגן שהוא לא הנגן הפנימי של ה-TV.
3. ראה 2.
4. X265 ו-X264 אלה לא פורמטים, הם סוגים של קידוד עבור וידאו. תמיכה בהם תלויה בנגן בו אתה משתמש. בערך כל דבר היום תומך ב-H264, אבל עבור HEVC (או "X265"), צריך תמיכה בחומרה.
אטמוס זה פורמט של אודיו. כפי שכבר הוסבר לך, אם אין לך מערכת קולנוע ביתית, אז תמיכה באטמוס לא רלוונטית עבורך.
5. MKV זה קונטיינר שמסוגל להכיל מספר של פסי קול, וידאו וכתוביות. MKV יכול להכיל תכנים מכל מיני סוגים של קידודים.

MaorSh פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

@TheCoolest
· המון תודה לך על תשובה מפורטת 😁
שתהיה שבת שלום.

MaorSh פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

beltar כתב:אם אתה משתמש באפליקציות הפנימיות של הטלויזיה (למשל נטפליקס) אז אין לזה משמעות כי הן תמיד יוציאו אודיו שנתמך ע"י הטלויזיה.

אם אתה רוצה להשתמש בקבצים חיצוניים אז תנגן אותם באמצעות תוכנה שיכולה להמיר את האודיו. למשל, בקודי אתה יכול לבחור להעביר את האודיו לטלויזיה באמצעות Passthrough, מה שאומר שהטלויזיה חייבת לתמוך בפורמט, או לחלופין לאפשר לקודי לפענח את האודיו ואז היא מעבירה לטלויזיה אודיו בפורמט שהיא מבינה (בד"כ PCM).
...
·באם ואני מנגן באמצעות קודי או VLC והוא מעביר לטלויזיה בפורמט אוודיו שהוא מבין כפי שאתה אומר.
כיצד אוכל לקבל מידע ספציפי איזה אודיו היא העבירה במקום? והאם אפשר גם לשלוט איזה סאונד יעבור במקום DTS ?

MaorSh פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

@TheCoolest
· אשמח אם תוכל גם לענות על השאלה שכתבתי אחד מעליי :)
בתודה מראש

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #11 

"חוסר תמיכה" היא רק בשימוש בנגן הפנימי של הטלוויזיה. עניתי לשאלה שלך בתשובה הקודמת שלי.

beltar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 354
נתן תודות: 56 פעמים
קיבל תודות: 75 פעמים

שליחה #12 

MaorSh כתב:·באם ואני מנגן באמצעות קודי או VLC והוא מעביר לטלויזיה בפורמט אוודיו שהוא מבין כפי שאתה אומר.
כיצד אוכל לקבל מידע ספציפי איזה אודיו היא העבירה במקום? והאם אפשר גם לשלוט איזה סאונד יעבור במקום DTS ?
...
אני לא יודע איך אפשר לראות בטלויזיה איזה פורמט אודיו היא קיבלה.

אני לא חושב שקודי מאפשר לשלוט בפורמט שהוא מעביר כאשר הוא עושה קידוד מחדש. אתה יכול לשחק עם האופציות שלו באודיו אם אתה רוצה, אבל אני חושב שאחרי שנעשה קידוד מחדש זה כבר לא משנה אם הוא מעביר ב-DD או ב-PCM.

MaorSh פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

TheCoolest כתב:"חוסר תמיכה" היא רק בשימוש בנגן הפנימי של הטלוויזיה. עניתי לשאלה שלך בתשובה הקודמת שלי.
...
··באם ואני מנגן באמצעות נגן חיצוני כגון VLC או קודי והוא מעביר לטלויזיה בפורמט אוודיו שהוא מפענח בעצמו.
יש אפשרות לקבל מידע ספציפי איזה אודיו היא העבירה במקום dts? והאם אפשר גם לשלוט דרך התוכנה איזה סאונד יעבור במקום DTS כך שהיא לא תתרגם עצמאית באופן אוטמטי סאונד רנדומלי ?

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4633
נתן תודות: 136 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

שליחה #14 

MaorSh כתב:
...
...
··באם ואני מנגן באמצעות נגן חיצוני כגון VLC או קודי והוא מעביר לטלויזיה בפורמט אוודיו שהוא מפענח בעצמו.
יש אפשרות לקבל מידע ספציפי איזה אודיו היא העבירה במקום dts?
...
אתה זה שבוחר איזה סאונד התוכנה מעבירה במקום DTS

והאם אפשר גם לשלוט דרך התוכנה איזה סאונד יעבור במקום DTS כך שהיא לא תתרגם עצמאית באופן אוטמטי סאונד רנדומלי ?
...
קצת לא הבנתי את השאלה.
מה זה אומר ״לתרגם באופן אוטומטי סאונד רנדומלי״?

MaorSh פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

@mdk_25
· למיטב הבנתי כאשר התוכנה מפענחת שהמחשב/ טלויזיה אינו נתמך ב הdts, התוכנה אוטומטית תעביר אוודיו בשני ערוצים
כלומר סטריאו.
1. האם ישנה אפשרות לקבל מידע איזה פורמט סאונד התוכנה החליפה במקום ה dts ?
2. אמרת שאני זה שמחליט או יכול להחליט איזה פורמט סאונד יחליף את ה dts, תוכל בבקשה להסביר
איך אני בוחר איזה פורמט אוודיו לבחירתי בתוכנה כדוגמא ב VLC ?
תודה על המענה

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #16 

אלא אם כן אתה מגדיר שהתוכנה תעביר את הסאונד איך שהוא (passthrough) הסאונד יעבור תהליך של פיענוח ויעבור לטלוויזיה כ-PCM.
כברירת מחדל זה יהיה בשני ערוצים.
1. כן, PCM.
2. לא. אתה יכול לבחור PCM או Passthrough.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”