Google Home Mini - ירידה משמעותית ברגישות המיקרופון וההבנה של משפטים

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
genural פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 62
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

היי,

יש לי Google Home Mini חצי שנה, חיברתי אותו לחשבון ה broadlink שלי ב IHC והשתמשתי בו כדי להפעיל סצנות ב IHC ולשלוט על המחשב מרחוק (השליטה במכשירים היא דרך broadlink rm mini 3 ובמחשב זה דרך תוכנת מחשב).

עד לפני חודש וחצי חודשיים הכל עבד מעולה בלי שום בעיות, היו פעמים בודדות שהמשפטים שאמרתי לא הובנו כמו שצריך אבל זה קרה ממש קצת.

בחודשיים האחרונים שמתי לב לירידה משמעותית ביכולת של ה Google Home Mini לשמוע את משפט ההפעלה (Hey Google, OK Google) ובכלל להבין פקודות שאני אומר לה.

יש פעמים שאני אומר Hey Google שאני 20-30 סנטימטר מהמכשיר והוא לא קולט אותי. זה פשוט מחרפן לגמרי, אני ממש צריך לצעוק בעצבים כדי שהיא תשמע אותי.

בנוסף התחילו לעבוד שתי סצנות במקביל.

לדוגמה:

הגדרתי סצנה שתיכנס להגדרות של הרסיבר שלי ותבטל את הרמקול סנטר (center off).
ועוד סצנה שתפעיל אותו בחזרה (center on).

כדי להפעיל אותן הייתי אומר
Hey Google - Activate center on
או Hey Google - Activate center off

פתאום שהייתי אומר את אחד מהמשפטים היא היתה מפעילה את שתי הסצנות ביחד ואומרת Ok Activating two scenes.

זה גרם לזה שהייתי צריך לשנות את השם של הסצנה לביטול הסנטר ל disable center.

עוד דוגמה היא שהסצנה שלי לכיבוי המקרן (שהיא בעצם פונקציה של לחיצה על הכפתור הדלקה של המקרן פעמיים) פתאום הפסיקה לעבוד לגמרי ונשלחת למקרן רק לחיצה אחת.

דוגמה שהתחילה לי לפני כיומיים היא שפתאום היא התחילה לערבב 2 סצנות שאני משתמש בהן כל יום ושלא קשורות אחת לשניה - הפעלה של הרסיבר והפעלה של המקרן.

הסצנות הן activate my projector ו activate my receiver ושוב היא אומרת Ok activating two scenes.

עד לפני חודשיים לא היתה פעם אחת שהיה פספוס כלשהו בסצנה וממש לפני יומיים גוגל התחילה להפעיל את שתי הסצנות האלה באותו הזמן.

שאני אומר לה activate my receiver היא פתאום מדליקה לי את המקרן.

כבר יצא לי להרביץ למכשיר פיזית כמה פעמים מרוב תסכול. יש ירידה משמעותית בתפקוד של המכשיר משבוע לשבוע וזה כבר לא פתרון יעיל בשבילי.

יש מישהו שזה קורה לו גם ויודע איך לטפל בזה?

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2186
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים

שליחה #2 

יש שירשור בנושא ב-reddit, כאן.
ה-tl;dr הוא שאבק יכול להצטבר על המיקרופון, וכדאי לנסות להפעיל מפוח כדי להיפטר ממנו. אם זה לא עוזר, תנסה לאפס את המכשיר.
אתה יכול להקשיב להקלטות שלך כאן, ולוודא ששומעים טוב ואין הרבה רעש סטטי.

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”