מתלבט בין LG 55/65 SK8500 לבין LG 70 UK7000

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
dor-on פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 42
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכולם ואביב שמח ושקט לכולנו (f) .

עד לאחרונה הייתה לי LG 50 621A, שהייתי מרוצה ממנה מאוד, אך יום אחד,(עם קשר או בלי לניסיון עדכון תוכנה), הטלוויזיה החלה לרצד ושני פסים חותכים את המסך לרוחבו מדי כמה שניות ומשנים את הגוון בשליש התחתון.

מרחק הישיבה הוא 3.5 מטר

ואני צופה בעיקר בסרטים באיכות של 1080 עם סאונד איכותי, שוקל סטרימר ואולי נטפליקס בקרוב.

אני סגור על LG ומתלבט בין LG 55/65 SK8500 לבין LG 70 UK7000.

קראתי והחכמתי רבות משיטוט בפורום.

ואני די בישורת האחרונה מבחינת ההחלטה, ומבקש את עזרתכם.

איזו טלוויזיה תיתן חווית צפייה ופיצ'רים שתהווה קפיצת מדרגה לעומת הדגם שהיה לי?

הבנתי ש הUK7000 היא פאנל AV האם זה עדיף באופן גורף?

והאם באמת עניין הגודל יותר חשוב מה-NANO CELL ושאר ירקות?

ועוד שאלה קטנה למביני עניין, אני כל כך נהניתי מתכנים ב3D שהייתי מוכן אפילו לשקול לקנות את אותה טלוויזיה או דומה לה,אם הייתי מוצא אותה במחיר סביר לעומת הטכנולוגיה של היום.

שוטטתי קצת באינטרנט (לא רק בזאפ) ולמרבה תדהמתי עדיין מופיעים בחנויות דגמים דומים בני 3-6 שנים במחיר זהה,כפול או משולש! מהמחיר ששילמתי לפני כמעט 6 שנים, איך זה ייתכן? האם זה עניין של היצע וביקוש? האם יש עדיין אופציה לטלוויזיית 3D לא יקרה מאוד?

תודה רבה.
דורון

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4633
נתן תודות: 136 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

שליחה #2 

@dor-on
·
קודם כל אציין שאני לא מכיר את הדגם שלך, לכן לא אוכל להגיד איך הוא בהשוואה לדגמים הנוכחיים.

כעיקרון אין הרבה ביקורות על הדגם 7000 עם פאנל VA (ואיך הוא בהשוואה ל-SK8500), אבל אתה יכול לקרוא התרשמויות של אנשים בפורום:
https://www.hometheater.co.il/vp2910245#2910245
https://www.hometheater.co.il/vp2909270#2909270

הנה השוואה של דגמים (מאוד דומים) באתר rtings:
https://www.rtings.com/tv/tools/compare ... eshold=0.1

למרות שהפאנל של 7000 הוא VA, עדיין ה-8500 הוא FALD ו-Nano Cell. כך שכנראה הוא עדיף מבחינת איכות (לא סתם LG תימחרו אותם בצורה הזאת).

לגבי 3D:
זאת טכנולוגיה שחשבו פעם תהפוך לסטנדרט - אבל היא לא באמת תפסה. לכן כבר לא מייצרים מסכים כאלה.
מה שקורה עם כל מסך שנגמר במלאי זה שקודם כל הוא נגמר בחנויות שמוכרות אותו הכי בזול, אחרי זה בחנויות שמוכרות קצת יותר ביוקר, וכך הלאה... עד שזה מגיע בסוף לחנויות שמוכרות כל כך יקר שאף אחד כבר לא מוכן לקנות - אלא החנויות שהוא נשאר אצלן במלאי גם 3+ שנים אחרי שהתחילו למכור אותו.
קח בחשבון שחלק מהחנויות אולי אפילו לא מחזיקות אותו במלאי, אלא רק מפרסמות שמחזיקות על מנת שתתקשר ותהיה להן הזדמנות לנסות למכור לך טלויזיה אחרת.

eldan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 477
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #3 

dor-on כתב:שלום לכולם ואביב שמח ושקט לכולנו (f) .

עד לאחרונה הייתה לי LG 50 621A, שהייתי מרוצה ממנה מאוד, אך יום אחד,(עם קשר או בלי לניסיון עדכון תוכנה), הטלוויזיה החלה לרצד ושני פסים חותכים את המסך לרוחבו מדי כמה שניות ומשנים את הגוון בשליש התחתון.

מרחק הישיבה הוא 3.5 מטר

ואני צופה בעיקר בסרטים באיכות של 1080 עם סאונד איכותי, שוקל סטרימר ואולי נטפליקס בקרוב.

אני סגור על LG ומתלבט בין LG 55/65 SK8500 לבין LG 70 UK7000.

קראתי והחכמתי רבות משיטוט בפורום.

ואני די בישורת האחרונה מבחינת ההחלטה, ומבקש את עזרתכם.

איזו טלוויזיה תיתן חווית צפייה ופיצ'רים שתהווה קפיצת מדרגה לעומת הדגם שהיה לי?

הבנתי ש הUK7000 היא פאנל AV האם זה עדיף באופן גורף?

והאם באמת עניין הגודל יותר חשוב מה-NANO CELL ושאר ירקות?

ועוד שאלה קטנה למביני עניין, אני כל כך נהניתי מתכנים ב3D שהייתי מוכן אפילו לשקול לקנות את אותה טלוויזיה או דומה לה,אם הייתי מוצא אותה במחיר סביר לעומת הטכנולוגיה של היום.

שוטטתי קצת באינטרנט (לא רק בזאפ) ולמרבה תדהמתי עדיין מופיעים בחנויות דגמים דומים בני 3-6 שנים במחיר זהה,כפול או משולש! מהמחיר ששילמתי לפני כמעט 6 שנים, איך זה ייתכן? האם זה עניין של היצע וביקוש? האם יש עדיין אופציה לטלוויזיית 3D לא יקרה מאוד?

תודה רבה.
דורון
...
· אין ספק שה sk8500 יותר איכותית מה 7000 אגב רק שתדע שהדגם 70uk7000 הוא לא באמת 70 אינץ אלא 68.5 lg בכוונה מעגלת את הגודל בפירסום כדי לייקר אותן אבל זה לא באמת 70 אינץ . ככה שאין כל כך הבדל בגודל בין 65 אינץ ל גודל האמיתי 68.5 .

dor-on פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 42
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #4 

תודה לעונים על התשובות המפורטות וההתייחסות האדיבה.

וכעת התלבטות אחרונה (אני מקווה :) )

היות והמחירים שלהם כמעט זהים.

מה הייתם קונים במקומי

65 SK8500 או OLED 55B8Y ?

ולמרות שאי אפשר לנבא, האם ע"פ הניסיון המצטבר בארץ ובעולם, ניתן לומר,

שלמרות הקפדה על הרגלי צפיה במסכי OLED, במוקדם או מאוחר תופיע תופעת הצריבה?

תודה

דורון.

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4633
נתן תודות: 136 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

שליחה #5 

@dor-on
·
אני חושב שחשוב לזכור שיש סכנת צריבות ב-OLES, לא וודאות צריבות.
כמו שהיתה סכנת צריבות במסכי CRT במסכי טלויזיה בילדותנו, אבל לרובנו הטלויזיה בבית לא היתה צרובה.

אני חושב שאנשים פשוט מתבאסים לשלם כל כך הרבה כסף (OLED הן בין הטלויזיות היותר יקרות), ולקבל מוצר שהוא לא מושלם.

יש גם שיפור מתמשך בטכנולוגיות ה-OLED, שעם הזמן מקטין את הסיכון לצריבות (כשהטכנולוגיה רק התחילה, המצב היה הרבה יותר גרוע).

מוזמן לקרוא פה עוד:
https://www.rtings.com/tv/learn/real-li ... rn-in-test

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”