שאלה SONOFF כמפסק חילוף
שלום,
יש לי גוף תאורה שעובד עם מפסק רגיל, מפסק אחד ללא חילוף.
אני מעוניין להמשיך להתשמש בידני הרגיל אך גם להכניס למשוואה מודול SONOFF שיוכל לעבוד כסוג של מפסק חילוף.
אנסה להסביר טוב יותר, לפני מה שאני יודע אם המתג הידני נמצא על מצב 0 אזי המודול SONOFF לא פעיל ולכן לא יקבל פקודה דרך אפליקציה.
לכן אני מעוניין להגיע למצב שגם אם המתג הידני על 0 עדין אוכל לשלוח פקודה לגוף תאורה להידלק / כיבוי ולכן אני מגדיר את הפונקציה כחילוף.
אשמח אם תוכלו לעזור בנושא.
אני מעוניין להמשיך להתשמש בידני הרגיל אך גם להכניס למשוואה מודול SONOFF שיוכל לעבוד כסוג של מפסק חילוף.
אנסה להסביר טוב יותר, לפני מה שאני יודע אם המתג הידני נמצא על מצב 0 אזי המודול SONOFF לא פעיל ולכן לא יקבל פקודה דרך אפליקציה.
לכן אני מעוניין להגיע למצב שגם אם המתג הידני על 0 עדין אוכל לשלוח פקודה לגוף תאורה להידלק / כיבוי ולכן אני מגדיר את הפונקציה כחילוף.
אשמח אם תוכלו לעזור בנושא.
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2186
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
במפסק חילוף המפסקים מחליפים סטטוס, ואין להם מצב on ומצב off. מעבר לבעיה הטכנית איך זה אמור לעבוד במפסק חכם, זה גם לא ממש רעיון טוב, כי אתה רוצה לדעת אם האור דולק או כבוי. הדרך הנכונה לעשות את זה היא להשתמש במודול שנשלט ע״י מפסק (וזה יכול להיות מפסק בודד, מפסקים מוצלבים/מתחלפים או לחצנים). כלומר המפסק מחובר רק למודול, ומשנה את הסטטוס שלו מקומית, והמודול סוגר את המעגל במקום המפסק.mosheva כתב:שלום,
אשמח אם תוכלו לעזור בנושא....
- GalZilberman
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 550
- נתן תודות: 66 פעמים
- קיבל תודות: 50 פעמים
@mosheva
·הפתרון האפשרי הוא החלפת המתג שיש לך למתג חכם והוספת מתג מדבקה נוסף במקום השני.
יש כל מני אפשרויות, הזול והפשוט ביותר אלו מתגי RF, אבל אם אתה רוצה לדעת אם האור שלוק או כבוי באפליקציה, אתה צריך לחפש משהו שיעבוד עם WiFi או להתקדם למשהו חכם יותר כמו Zwave וZigbee.
Sonoff הוא Wifi, חפש מתג מדבקה (שנדבק לקיר) שיודע לעבוד עם האפליקציה של Ewelink וזה הפתרון בשבילך.
·הפתרון האפשרי הוא החלפת המתג שיש לך למתג חכם והוספת מתג מדבקה נוסף במקום השני.
יש כל מני אפשרויות, הזול והפשוט ביותר אלו מתגי RF, אבל אם אתה רוצה לדעת אם האור שלוק או כבוי באפליקציה, אתה צריך לחפש משהו שיעבוד עם WiFi או להתקדם למשהו חכם יותר כמו Zwave וZigbee.
Sonoff הוא Wifi, חפש מתג מדבקה (שנדבק לקיר) שיודע לעבוד עם האפליקציה של Ewelink וזה הפתרון בשבילך.
@mosheva
·
ישנה אפשרות להוציא(להחלים) מתג לסונאוף .
כך שהמתג הפיסי יחובר אליו ואז וכל לשלוט גם מהטלפון וגם מהמתג הפיסי כל פעם זה יחליף מצב.
חיבור המתג הפיסי משתנה בסוג הגרסא שיש לך לסונוף. יש מדריכים ביוטיוב איפה מלחימים.
ניסיתי בבית זה עובד. קצת מסובך להחלים את העסק.
·
ישנה אפשרות להוציא(להחלים) מתג לסונאוף .
כך שהמתג הפיסי יחובר אליו ואז וכל לשלוט גם מהטלפון וגם מהמתג הפיסי כל פעם זה יחליף מצב.
חיבור המתג הפיסי משתנה בסוג הגרסא שיש לך לסונוף. יש מדריכים ביוטיוב איפה מלחימים.
ניסיתי בבית זה עובד. קצת מסובך להחלים את העסק.
היי, תודה.
אני מעוניין לשמור על המראה ה''סטוק'' של מפסקי הגוויס שלי ולכן מפסק מדבקה אוניברסלי פחות יתאים אלא אם כן יש דרך לנתב את המפסק בהלחמה כזו או אחרת ל''גוויס'' המקורי.
אני עתיד לקבל hub של smart things ועל כן מאמין שכל הטכנולוגיות כמעט זמינות עבורי.
אז בעצם עוד אין אופציה למודולים חכמים שעובדים עם רגילים אך לא מתבטלים ע''י הרגילים... או שאני מתבלבל
אני מעוניין לשמור על המראה ה''סטוק'' של מפסקי הגוויס שלי ולכן מפסק מדבקה אוניברסלי פחות יתאים אלא אם כן יש דרך לנתב את המפסק בהלחמה כזו או אחרת ל''גוויס'' המקורי.
אני עתיד לקבל hub של smart things ועל כן מאמין שכל הטכנולוגיות כמעט זמינות עבורי.
אז בעצם עוד אין אופציה למודולים חכמים שעובדים עם רגילים אך לא מתבטלים ע''י הרגילים... או שאני מתבלבל
- dr0r
-
- חבר ותיק

כאמור, אתה יכול לחבר מודול מאחורי מפסק הגוויס - או Z-Wave (כמו Fibaro/Qubino) או WiFi (כמו Shelly). ה-Z-Wave יעבוד יותר טוב ויותר אמין, אבל הרבה יותר יקר.mosheva כתב:היי, תודה.
אז בעצם עוד אין אופציה למודולים חכמים שעובדים עם רגילים אך לא מתבטלים ע''י הרגילים... או שאני מתבלבל...
מפסק הגוויס שולט במודול, והמודול שולט בתאורה. במקרה כזה מומלץ (אבל לא חובה) להחליף את המפסק בלחצן, כדי שהכיוון של המפסק לא יתחלף כל הזמן.
- dotan_shai
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 235
- נתן תודות: 46 פעמים
- קיבל תודות: 23 פעמים
משה אם יש לך ST, ממליץ לך לקרוא פה :
https://www.htmag.co.il/vt318252.html
נראה לי שזה מה שאתה מחפש.
https://www.htmag.co.il/vt318252.html
נראה לי שזה מה שאתה מחפש.
פורום משתמשי Smartthings בישראל
https://www.facebook.com/groups/SmartThingsUsersIsrael/
https://www.facebook.com/groups/SmartThingsUsersIsrael/
@Dotan_shai אם אני מחבר בצורה שהבחור בפוסט חיבר אז בעצם אני לא אצליח להדליק את הגוף כי אני מוציא את המפסק מהמשוואה (הוא לא יחובר לחשמל הרי)...
לכן אני צריך בשלב ראשון לחבר נגיד SONOFF לגוף ובשלב ב2 לבצע את הטריק של המפסק. ואז לחיצה על המפסק תשלח אות ל SONOFF להדליק או לכבות.
מנגד אם אצליח לעשות את הטריק של ה SONOFF כמו בסרטון זה יכול גם לעבוד...
אשמח ללינק ל SONOFF שמתאים לגוף תאורה בעל 3 נורות, Z-WAVE בשביל מפסק לגוף תאורה בודד עולה פשוט יותר מידי.
לכן אני צריך בשלב ראשון לחבר נגיד SONOFF לגוף ובשלב ב2 לבצע את הטריק של המפסק. ואז לחיצה על המפסק תשלח אות ל SONOFF להדליק או לכבות.
מנגד אם אצליח לעשות את הטריק של ה SONOFF כמו בסרטון זה יכול גם לעבוד...
אשמח ללינק ל SONOFF שמתאים לגוף תאורה בעל 3 נורות, Z-WAVE בשביל מפסק לגוף תאורה בודד עולה פשוט יותר מידי.
- dr0r
-
- חבר ותיק

@mosheva
התרגיל בלינק של @dotan_shai גם דורש סוללה שמדי פעם צריך להחליף (או חיבור שנאי), ולא מעט הלחמות, וכן הוא אומר שכל הדלקה וכיבוי יעברו דרך ה-hub (כלומר לא יהיו מיידיים).
אלטרנטיבית, אפשר או להחליף את כל המפסק למפסק חכם (כמו Livolo), או חיבור מודול מאחור. Z-Wave אכן יקר, גם בגלל האמינות, וגם בגלל שהקונסורציום מפקיע מחירים. Zigbee יותר זול, ונתמך ע״י שלל חברות סיניות (לדוגמא, מפסק כפול של Livolo), אבל משום מה אין להשיג מודול שמתחבר למפסק. לעומת זאת WiFi כן קיים, לדוגמא Shelly.
התרגיל בלינק של @dotan_shai גם דורש סוללה שמדי פעם צריך להחליף (או חיבור שנאי), ולא מעט הלחמות, וכן הוא אומר שכל הדלקה וכיבוי יעברו דרך ה-hub (כלומר לא יהיו מיידיים).
אלטרנטיבית, אפשר או להחליף את כל המפסק למפסק חכם (כמו Livolo), או חיבור מודול מאחור. Z-Wave אכן יקר, גם בגלל האמינות, וגם בגלל שהקונסורציום מפקיע מחירים. Zigbee יותר זול, ונתמך ע״י שלל חברות סיניות (לדוגמא, מפסק כפול של Livolo), אבל משום מה אין להשיג מודול שמתחבר למפסק. לעומת זאת WiFi כן קיים, לדוגמא Shelly.
תודה רבה!
אני באמת שוקל עם מה ללכת אני מצד אחד לא רוצה יותר מידי WiFi כדי לא לגרום להפרעות ועומס על הראוטר שלי אך מצד שני זה הכי זול.
אני ביום עם hub של smart thing...
עריכה:
אני תוהה עם עצמי, אם יש לי את HUB של Smartthings והוא בעצם מתחבר לראוטר, אזי הוא אמור לספוג את כל התעבורה שהבקרים השונים בבית מייצרים, לא?
אני באמת שוקל עם מה ללכת אני מצד אחד לא רוצה יותר מידי WiFi כדי לא לגרום להפרעות ועומס על הראוטר שלי אך מצד שני זה הכי זול.
אני ביום עם hub של smart thing...
עריכה:
אני תוהה עם עצמי, אם יש לי את HUB של Smartthings והוא בעצם מתחבר לראוטר, אזי הוא אמור לספוג את כל התעבורה שהבקרים השונים בבית מייצרים, לא?
- dr0r
-
- חבר ותיק

@mosheva
אני גם משתמש ב-SmartThings. הבקר מדווח לשרתים של סמסונג על כל עדכון סטטוס עם הרכיבים שמחוברים אליו, אבל הוא עושה את זה בין אם אלה רכיבי Z-Wave או Zigbee ובין אם אלה רכיבי Wifi.
לא הייתי דואג מבחינת עומס על הראוטר, זו לא תעבורה רצינית. קצת מציק שיש על הראוטר דברים שלא חייבים להיות שם, אבל לא באמת.
מה שכן, כדברי ה-meme המפורסם, The S in IoT stands for Security. רכיבי IoT ידועים לשמצה בהגדרות האבטחה הלא קיימות שלהם, שלא לדבר על זה שהם נוהגים ״להתקשר הביתה״ בלי לשאול אף אחד. לכן במוצרי Sonoff, Tuya ו-Shelly כדאי להחליף את ה-firmware, למנוע מהם גישה לאינטרנט, ולשלוט עליהם מקומית בלבד.
אני גם משתמש ב-SmartThings. הבקר מדווח לשרתים של סמסונג על כל עדכון סטטוס עם הרכיבים שמחוברים אליו, אבל הוא עושה את זה בין אם אלה רכיבי Z-Wave או Zigbee ובין אם אלה רכיבי Wifi.
לא הייתי דואג מבחינת עומס על הראוטר, זו לא תעבורה רצינית. קצת מציק שיש על הראוטר דברים שלא חייבים להיות שם, אבל לא באמת.
מה שכן, כדברי ה-meme המפורסם, The S in IoT stands for Security. רכיבי IoT ידועים לשמצה בהגדרות האבטחה הלא קיימות שלהם, שלא לדבר על זה שהם נוהגים ״להתקשר הביתה״ בלי לשאול אף אחד. לכן במוצרי Sonoff, Tuya ו-Shelly כדאי להחליף את ה-firmware, למנוע מהם גישה לאינטרנט, ולשלוט עליהם מקומית בלבד.
מעניין... סוג של ידעתי ולא ידעתי לגבי אבטחה.
בכל מקרה נחזור לשאלה שלי, הדרך הטובה ביותר לייצר מפסק "חילוף" זה בעצם לקחת SONOFF ולהתחבר ל GPIO שלו ומשם למפסק בקיר שיהיה מנותק לגמרי מהזנת חשמל...?
מה לגבי הקצאה של ראוטר יעודי שאליו יהיו מחוברים כל הצרכנים עם ואותו להחריג מהאינטרנט, למרות שאז בעצם כל נושא השליטה מרחוק (הדלקת מזגן, סגירת תריסים אם יורד גשם וכו') לא יהיה זמין...
בכל מקרה נחזור לשאלה שלי, הדרך הטובה ביותר לייצר מפסק "חילוף" זה בעצם לקחת SONOFF ולהתחבר ל GPIO שלו ומשם למפסק בקיר שיהיה מנותק לגמרי מהזנת חשמל...?
מה לגבי הקצאה של ראוטר יעודי שאליו יהיו מחוברים כל הצרכנים עם ואותו להחריג מהאינטרנט, למרות שאז בעצם כל נושא השליטה מרחוק (הדלקת מזגן, סגירת תריסים אם יורד גשם וכו') לא יהיה זמין...
- dr0r
-
- חבר ותיק

לא, הדרך הכי טובה היא או לשים מודול שנשלט ע״י מפסק (כמו Shelly), או להחליף את כל המפסק.mosheva כתב:מעניין... סוג של ידעתי ולא ידעתי לגבי אבטחה.
מה לגבי הקצאה של ראוטר יעודי שאליו יהיו מחוברים כל הצרכנים עם ואותו להחריג מהאינטרנט, למרות שאז בעצם כל נושא השליטה מרחוק (הדלקת מזגן, סגירת תריסים אם יורד גשם וכו') לא יהיה זמין......
אחד מקוי המנחה מבחינתי זה שגם אם המערכת נופלת עדיין ניתן להדליק ולכבות את האור, וזה לא המצב עם כפתור מנותק מהזרם. שלא לדבר על זה שלעתים קרובות זה צריך לעבור דרך הענן, מה שיוצר עיכוב בהדלקה.
לא צריך ראוטר יעודי. בכל ראוטר ניתן להגדיר חוקים שמונעים מרכיבים ספציפיים לדבר החוצה. אתה רוצה שהבקר שלך ידבר איתם תחת הרשת המקומית, ורק הוא ידבר החוצה (בתקווה סמסונג דואגים לאבטחה של המערכת).
דרור תודה, הכוונה שלי שבמודול סונוף לפי הסרטון יש לו גם לחצן עליו שדרכו שולטיפ בתאורה בצורה "ידנית" כך שאם מישהו לוחץ על המפסק הוא בעצם לוחץ על המפסק הפנימי של הסונוף ואז מכבה או מדליק בצורה ידנית.. לא...?
אך העניין הוא שברגע שאני מכבה בצורה ידנית אזי הסונוף עצמו נכבה ולא תהיה שליטה דרך האפליקציה עד להדלקה של המודול בצורה ידנית...
חייבת להיות דרך להשתמש בצורה ידנית וחכמה בלי לדרוס אחד את השני..
אך העניין הוא שברגע שאני מכבה בצורה ידנית אזי הסונוף עצמו נכבה ולא תהיה שליטה דרך האפליקציה עד להדלקה של המודול בצורה ידנית...
חייבת להיות דרך להשתמש בצורה ידנית וחכמה בלי לדרוס אחד את השני..
- dr0r
-
- חבר ותיק

הכפתור של Sonoff מכבה את האור, אבל הרכיב עצמו עדיין מחובר. בכל מקרה, רכיבים כמו Shelly עושים בדיוק מה שאתה מחפש, עם חיווט פשוט - תסתכל פה. המפסק משנה מקומית את הסטטוס של המודול, והמודול מעדכן במקביל את הבקר.mosheva כתב:דרור תודה, הכוונה שלי שבמודול סונוף לפי הסרטון יש לו גם לחצן עליו שדרכו שולטיפ בתאורה בצורה "ידנית" כך שאם מישהו לוחץ על המפסק הוא בעצם לוחץ על המפסק הפנימי של הסונוף ואז מכבה או מדליק בצורה ידנית.. לא...?
חייבת להיות דרך להשתמש בצורה ידנית וחכמה בלי לדרוס אחד את השני.....
תודה, אני עם Smartthings ראיתי שיש אינטגרציה עם API, אתה יכול לאשר שזה עובד?
כמו כן אני לא הכי מבין בחשמל מבחינת מה צריך להתחבר למה, אבל אם אתה אומר שבטוח זה עובד ושאוכל להשתמש בצורה ידנית וגם דרך אפליקציה מבלי לדרוס אחד את השני אז אלך על ה SHELLY.
יש סכמה שאני יכול לעבוד לפיה?
האם ה SHELLY 1 זה מה שאני צריך?
כמו כן אני לא הכי מבין בחשמל מבחינת מה צריך להתחבר למה, אבל אם אתה אומר שבטוח זה עובד ושאוכל להשתמש בצורה ידנית וגם דרך אפליקציה מבלי לדרוס אחד את השני אז אלך על ה SHELLY.
האם ה SHELLY 1 זה מה שאני צריך?
- dr0r
-
- חבר ותיק

יש DTH מתאימים שנכתבו ע״י הקהילה כאן. בנוגע לאיזה מודול, תלוי מה אתה רוצה לחבר. 1 מתחבר למעגל תאורה אחד (עם מפסק או לחצן אחד או יותר), 1pm זהה אבל מודד גם את צריכת החשמל, ו-2.5 מתחבר לשני מעגלים או לתריס חשמלי:mosheva כתב:תודה, אני עם Smartthings ראיתי שיש אינטגרציה עם API, אתה יכול לאשר שזה עובד?
האם ה SHELLY 1 זה מה שאני צריך?...
[img2=1903x873]https://shelly.cloud/wp-content/uploads ... shelly.jpg[/img2]
- dr0r
-
- חבר ותיק

@mosheva
פיבארו הרבה יותר טוב ואמין, ובקרוב מאוד יעבוד לך מקומית לחלוטין, עם DTH רשמיים - הוא רק עולה כמעט פי 3.
זו החלטה אישית שלך. אני הלכתי על Z-Wave.
בעניין תריס או תאורה, זה לא שאי פעם מעבירים את המודול ממקום למקום, אז הגמישות נחמדה אבל היא לא נותנת הרבה (המודול בכל מקרה יכול לשמש או ל-2 תאורות או לתריס).
פיבארו הרבה יותר טוב ואמין, ובקרוב מאוד יעבוד לך מקומית לחלוטין, עם DTH רשמיים - הוא רק עולה כמעט פי 3.
זו החלטה אישית שלך. אני הלכתי על Z-Wave.
בעניין תריס או תאורה, זה לא שאי פעם מעבירים את המודול ממקום למקום, אז הגמישות נחמדה אבל היא לא נותנת הרבה (המודול בכל מקרה יכול לשמש או ל-2 תאורות או לתריס).
הבנתי, היות ולא מדובר על מוצר שאם יהיה כשל ולא יעבוד זמנית לא יקרה כלום (תמיד יש את המפסק הידני) אזי מבחינתי שיהיה 80% אמין.
אם במחיר של 2 פיברו אני רוכש 4 SHELLY 2.5 שיכול בפוטנציאל לשמש אותי להרבה יותר מוצרים (תאורה ותריסים) אז לדעתי שווה לי.
שלחתי ל vesternet הודעה נראה אם יסיכמו לבטל היות והמשלוח לא יצא.
מעבר לכך ש SHELLY יכול לתמוך ב OPENHAB אם אחליט לוותר על ה ST...
מקווה שאמצא פה בפורומים תמיכה כשיגיע הזמן
אם במחיר של 2 פיברו אני רוכש 4 SHELLY 2.5 שיכול בפוטנציאל לשמש אותי להרבה יותר מוצרים (תאורה ותריסים) אז לדעתי שווה לי.
שלחתי ל vesternet הודעה נראה אם יסיכמו לבטל היות והמשלוח לא יצא.
מעבר לכך ש SHELLY יכול לתמוך ב OPENHAB אם אחליט לוותר על ה ST...
מקווה שאמצא פה בפורומים תמיכה כשיגיע הזמן