Archer C7 ושינוי תדרים
שלום לכולם, אני מוגבל בתקציב ולכן לא יכול לרכוש Mesh או ראוטרים מפלצתיים ב1000₪+.
כרגע משתמש בC1200 של Tplink ויש ברשותי גם את הMi R3G שמשמש כריפיטר.
מעוניין להוציא את הריפיטר מכלל שימוש ולגלוש בתדרים שמעבר לשימוש בישראל (ספציפית צאנ'ל 60 כי זה עובד לי טוב בנתב של שיואמי ואולי אני אבחר לעשות בו שימוש בעתיד).
כרגע בבעיה מכיוון שהשכן משתמש ברוחב של 80Mhz ולכן עושה שימוש בכל הצ'אנלים שאפשריים בישראל, נראה כי זה מאט לי את המהירות בכ20% בחיבור אלחוטי לנתב ובכ90% בחיבור אלחוטי לריפטר).
אשמח לקצת מידע למי שרכש את הנתב והתקין Openwrt:
•האם הנתב מוגבל חומרתית לשימוש בתדרים שחורגים מהתדרים שבישראל?
מניסיון בנתב ישן של Tp link (הWDR4300) הנתב לא תומך בשינוי התדרים גם עם קושחת היצרן האירופאית וגם עם Openwrt.
•V4 אני יודע שאפשר להתקין עליה Openwrt, אבל האם מישהו קנה V5 והצליח להתקין עליה את הקושחה? באתר של Openwrt יש דיווחים על הצלחה בגירסא האירפואית. מעדיף לנסות להשיג V4 אם אני לא בטוח שזה יעבוד בישראל.
•אשמח לשמוע אם יש חנות ספצפית שרכשתם בו את הנתב והתקנתם קושחה חיצונית.
האם קיבלתם ספר הוראות בעברית או משהו שמעיד על כך שזה דגם שמיועד לשוק הישראלי ולא גם לאירופאי?
מעדיף לרכוש מחנות באירופה אם מישהו מכיר (אמאזון או איביי נחלו לי כישלון בחיפוש).
תודה רבה רבה
מעוניין להוציא את הריפיטר מכלל שימוש ולגלוש בתדרים שמעבר לשימוש בישראל (ספציפית צאנ'ל 60 כי זה עובד לי טוב בנתב של שיואמי ואולי אני אבחר לעשות בו שימוש בעתיד).
כרגע בבעיה מכיוון שהשכן משתמש ברוחב של 80Mhz ולכן עושה שימוש בכל הצ'אנלים שאפשריים בישראל, נראה כי זה מאט לי את המהירות בכ20% בחיבור אלחוטי לנתב ובכ90% בחיבור אלחוטי לריפטר).
מניסיון בנתב ישן של Tp link (הWDR4300) הנתב לא תומך בשינוי התדרים גם עם קושחת היצרן האירופאית וגם עם Openwrt.
•V4 אני יודע שאפשר להתקין עליה Openwrt, אבל האם מישהו קנה V5 והצליח להתקין עליה את הקושחה? באתר של Openwrt יש דיווחים על הצלחה בגירסא האירפואית. מעדיף לנסות להשיג V4 אם אני לא בטוח שזה יעבוד בישראל.
האם קיבלתם ספר הוראות בעברית או משהו שמעיד על כך שזה דגם שמיועד לשוק הישראלי ולא גם לאירופאי?
מעדיף לרכוש מחנות באירופה אם מישהו מכיר (אמאזון או איביי נחלו לי כישלון בחיפוש).
תודה רבה רבה
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
היי,b217260 כתב:שלום לכולם, אני מוגבל בתקציב ולכן לא יכול לרכוש Mesh או ראוטרים מפלצתיים ב1000₪+.
תודה רבה רבה...
אני עובד עוד עם V2 (לא רואה סיבה להחליף כי לא היה מאז שום שינוי חומרה משמעותי בגרסאות של הראוטר הזה) אז זה אולי לא יהיה הכי מדוייק.
לגבי התקנת OpenWRT - באתר של TP-Link ישראל אין קושחה ישראלית מיוחדת לראוטר הזה, לא ב-V4 ולא ב-V5 ואם מנסים להוריד עדכון קושחה (לקושחה המקורית) של הראוטר זה מוריד את הקושחה האירופאית. נראה שהראוטר הזה לא נמכר בגרסה ישראלית כמו ה-WDR4300 בזמנו ולכן התקנה של OpenWRT עבור C7 אירופאי אמורה לעבוד על ראוטר שנרכש בישראל.
גם אם זה לא עובד על ההתחלה נראה שאפשר להתאים את הקושחה (נתקלתי במדריך מפורט, שאמנם מתייחס לגרסה רוסית של הראוטר אבל אם יש גרסה ישראלית כלשהי סביר שגם היא תהיה שונה רק במספר שצריך לשים שם) ובכל מקרה תמיד אפשר להתקין דרך Serial (ככה בזמנו התקנתי OpenWRT על ה-WDR4300, לפני שיצאה גרסת OpenWRT מותאמת לגרסה הישראלית של הראוטר).
בכל מקרה הייתי אומר 90% שתצליח להתקין בלי בעיה וגם עם ה-10% אפשר להתמודד.
לגבי תדרים - לא נראה שהראוטר אוכף משהו ברמת החומרה וגם ה-WDR4300 לא אכף שום דבר. הסיבה שאז לא הצלחת לשנות תדרים היתה שגרסאות ישנות של OpenWRT היו נעולות לתדרים המותרים לשימוש בארה"ב אלא אם קימפלת אותן מ-Source code ושינית איזה דגל, אבל בגרסאות חדשות נראה שזה כבר לא ככה.
היום ב-OpenWRT בהגדרות של ה-WiFi אתה צריך לבחור את המדינה שאתה נמצא בה ולפי ההגדרה הזאת הוא קובע באיזה תדרים אתה יכול להשתמש. עד כמה ששמתי-לב לא ראיתי שהוא מגביל ערוץ מעבר למדינה שנבחרה.
מה שכן, משהו שהייתי רוצה שתיקח בחשבון - ל-OpenWRT יש תמיכה יחסית מלאה בראוטר הזה אבל דבר אחד שלא נתמך זה פונקציונליות ה-Hardware NAT (או Traffic offloading באופן כללי), מה שאומר שעל OpenWRT הראוטר הזה יכול לסחוב משהו כמו 300-350Mbps, מעבר לזה הוא נחנק. זה מספיק טוב אם אתה מחובר דרך בזק או הוט אבל אם יש לך חיבור בסיב (סלקום, פרטנר, אנלימיטד) יכול להיות שזה יאט אותך. כן נוספה תמיכה ב-Offloading לאחרונה אבל לא יצא מאז Stable build, ככה שאתה יכול להתקין גרסת Nightly על אחריותך. ככל שמדובר ב-OpenWRT אני לא יודע מתי ייצא ה-Stable הבא, כי למען האמת הוא כבר היה אמור לצאת לפני כמה חודשים ובינתיים אין אפילו צפי.
בהצלחה.
היי NegativeIQ, תודה רבה על התשובה המפורטת.
נראה שאכן צדקת והWDR4300 (וכנראה שגם מוצרים אחרים מחברת TP Link) אכן תומך שינוי לתדרים בינלאומיים. כאשר צרבתי עליו DD WRT הצלחתי להפעיל את צ'אנל 60, אבל נכון לרגע זה הנתב לא עובד אצלי בפרוטוקול Client Bridge ולכן בעצם אין לי מה לעשות איתו.
מכיוון שעכשיו אני בטוח שהC7 יתמוך בשינוי התדר אשקול לרכוש אותו ולצרוב DDWRT/OPENWRT.
נראה אם בימים הקרובים אצליח לסדר את הבעיה ככה שאוכל להסתפק ב30 מתוך ה100 מגה שאני משלם עליהם לתקופה של כמה חודשים עד שאמצא פתרון. ריפיטר זה דבר *** אבל זה מה יש בינתיים.
בקיץ מתכנן נסיעה לברלין, אולי ארכוש שם את הWRT3200ACM. עם החזר VAT המחיר שלו יוצא די שפוי כ600 ש"ח.
אם יצטרך פתרון מהיר יותר ארכוש את הC7.
נראה שאכן צדקת והWDR4300 (וכנראה שגם מוצרים אחרים מחברת TP Link) אכן תומך שינוי לתדרים בינלאומיים. כאשר צרבתי עליו DD WRT הצלחתי להפעיל את צ'אנל 60, אבל נכון לרגע זה הנתב לא עובד אצלי בפרוטוקול Client Bridge ולכן בעצם אין לי מה לעשות איתו.
מכיוון שעכשיו אני בטוח שהC7 יתמוך בשינוי התדר אשקול לרכוש אותו ולצרוב DDWRT/OPENWRT.
נראה אם בימים הקרובים אצליח לסדר את הבעיה ככה שאוכל להסתפק ב30 מתוך ה100 מגה שאני משלם עליהם לתקופה של כמה חודשים עד שאמצא פתרון. ריפיטר זה דבר *** אבל זה מה יש בינתיים.
בקיץ מתכנן נסיעה לברלין, אולי ארכוש שם את הWRT3200ACM. עם החזר VAT המחיר שלו יוצא די שפוי כ600 ש"ח.
אם יצטרך פתרון מהיר יותר ארכוש את הC7.
·b217260 כתב:ריפיטר זה דבר *** אבל זה מה יש בינתיים....
למה לא להעביר כבל רשת ולהשתמש בראוטר הנוסף כ-AP (במקום רפיטר). גם אם תקנה ראוטר חדש ב-2000 ש"ח עדיין יש סיכוי סביר שתהיה לו בעיה לכסות את כל הבית לבדו (בהינתן זה שהיום הראוטר שיש לך לא מצליח). הפתרון של העברת כבל רשת והתקנת AP או יחידת mesh בחיבור קווי הוא הפתרון הכי טוב והכי סביר שבאמת יפתור לך את הבעיה. לכן זה גם כנראה הפתרון הכי זול.
·eran405 כתב:
·......
למה לא להעביר כבל רשת ולהשתמש בראוטר הנוסף כ-AP (במקום רפיטר). גם אם תקנה ראוטר חדש ב-2000 ש"ח עדיין יש סיכוי סביר שתהיה לו בעיה לכסות את כל הבית לבדו (בהינתן זה שהיום הראוטר שיש לך לא מצליח). הפתרון של העברת כבל רשת והתקנת AP או יחידת mesh בחיבור קווי הוא הפתרון הכי טוב והכי סביר שבאמת יפתור לך את הבעיה. לכן זה גם כנראה הפתרון הכי זול....
אני גר בבית יחסית ישן ולכן אני לא חושב שיש לי הכנה בקירות לכבלי תקשורת שאלתי פעם חשמלאי והוא לא ידע להגיד לי.
לפני הרבה שנים היה לי את הSmart box של אורנג' (פרטנר) והוא עבד בצורה די מוצלחת בתדר 5Ghz ככה שהיה לי כיסוי נרחב בבית ואני לא זוכר שהיה ירידה משמעותית במהיריות.
כנראה שהראוטרים הזולים שקניתי - C1200/WDR4300/R3G הם לא מאוד מוצלחים בעוצמת השידור שלהם ולכן אני מאבד איתם את הקליטה. הייתי צריך להעלות את התקציב שלי מלכתחילה וחבל שלא עשיתי זאת.
@b217260
·
זה בטוח לא עניין של ראוטר זול/יקר. בגדול כל הראוטרים מוגבלים ע"י אותם חוקי פיזיקה ואותם רגוילציות על עוצמות שידור. באופן "מקרי" יתכן שראוטר מסוים יקר או זול משדר טיפה יותר חזק או טיפה יותר חלש אבל אני לא חושב שכדאי להסתמך על זה (לכן גם כתבתי "יש סיכוי סביר...." אי אפשר לדעת בלי לבדוק).
ראה לדוגמא את השירשור הזה שממליץ על נתב ה-AC אולי הכי זול שאפשר להשיג בארץ כבעל עוצמת שידור גבוהה. ראה גם את הפוסט של mescaline שאני מסכים איתו ב-100% וגם אם איכשהוא עוצמת השידור באמת קצת יותר גבוה זה לא באמת מבטיח כלום (בשימוש אחר לגמרי, אצלי גיליתי שאני מקבל קצב יותר גבוה אם אני קצת מוריד את עוצמת השידור...).
הנושא של התדרים, בהנחה שבאמת בדקת עם wifi analyzer והסיבה העיקרית לבעיה זה התנגשות עם התדרים של השכן, באמת יכול להיות מאד משמעותי. שתי הבעיות עם "הפתרון" הזה:
א. זה שהתדרים פנויים היום לא מבטיח כלום לגבי מחר (שימוש בתדרים שלא מורשים בארץ באמת מגדיל את הסיכוי).
ב. כל החסרונות של רפיטר שאני חושב שאתה כבר מבין אותם.
אם יש לך שקעי בזק ו/או טלויזיה כמעט בטוח שהם משוחלים בתוך צינורות ואפשר להעביר את הכבל רשת באותם צינורות. אם זה בית מאד ישן, יתכן והצינור צר ויהיה קשה להעביר את הכבל רשת במקביל לכבל טלויזיה אבל אי אפשר לדעת מבלי לנסות (ובעל מקצוע צריך לפחות לבקר במקום לפני שתהיה לו דעה מבוססת על משהו).
במקרה הכי גרוע אפשר או להוציא את הכבל טלויזיה ולהעביר רק כבל רשת לבד או להשתמש במתאמי moca על תשתית הטלויזיה (פחות טוב מכבל רשת אבל הרבה פחות "נורא" מרפיטר).
·
זה בטוח לא עניין של ראוטר זול/יקר. בגדול כל הראוטרים מוגבלים ע"י אותם חוקי פיזיקה ואותם רגוילציות על עוצמות שידור. באופן "מקרי" יתכן שראוטר מסוים יקר או זול משדר טיפה יותר חזק או טיפה יותר חלש אבל אני לא חושב שכדאי להסתמך על זה (לכן גם כתבתי "יש סיכוי סביר...." אי אפשר לדעת בלי לבדוק).
ראה לדוגמא את השירשור הזה שממליץ על נתב ה-AC אולי הכי זול שאפשר להשיג בארץ כבעל עוצמת שידור גבוהה. ראה גם את הפוסט של mescaline שאני מסכים איתו ב-100% וגם אם איכשהוא עוצמת השידור באמת קצת יותר גבוה זה לא באמת מבטיח כלום (בשימוש אחר לגמרי, אצלי גיליתי שאני מקבל קצב יותר גבוה אם אני קצת מוריד את עוצמת השידור...).
הנושא של התדרים, בהנחה שבאמת בדקת עם wifi analyzer והסיבה העיקרית לבעיה זה התנגשות עם התדרים של השכן, באמת יכול להיות מאד משמעותי. שתי הבעיות עם "הפתרון" הזה:
א. זה שהתדרים פנויים היום לא מבטיח כלום לגבי מחר (שימוש בתדרים שלא מורשים בארץ באמת מגדיל את הסיכוי).
אם יש לך שקעי בזק ו/או טלויזיה כמעט בטוח שהם משוחלים בתוך צינורות ואפשר להעביר את הכבל רשת באותם צינורות. אם זה בית מאד ישן, יתכן והצינור צר ויהיה קשה להעביר את הכבל רשת במקביל לכבל טלויזיה אבל אי אפשר לדעת מבלי לנסות (ובעל מקצוע צריך לפחות לבקר במקום לפני שתהיה לו דעה מבוססת על משהו).
במקרה הכי גרוע אפשר או להוציא את הכבל טלויזיה ולהעביר רק כבל רשת לבד או להשתמש במתאמי moca על תשתית הטלויזיה (פחות טוב מכבל רשת אבל הרבה פחות "נורא" מרפיטר).
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
קח בחשבון שה-WRT3200ACM כן אוכף תדרים בחומרה והוא ינעל אותך לתדרים של גרמניה גם אם תצרוב עליו DD-WRT או OpenWRT.b217260 כתב: בקיץ מתכנן נסיעה לברלין, אולי ארכוש שם את הWRT3200ACM. עם החזר VAT המחיר שלו יוצא די שפוי כ600 ש"ח.
אם יצטרך פתרון מהיר יותר ארכוש את הC7....
היי, תודה רבה על התשובה והתעניינות. בדקתי את האפשרות של העברת cat5 אצל חשמלאי שהיה אצלי, הוא אמר לי שזה יעלה לי בסביבות 300₪ רק להשחיל את הכבל דרך הטלפון ללא חיווט וללא התקנת שקע (הוא לא מבין בזה ולכן לא יכול לעשות לי יותר מזה).eran405 כתב:@b217260
·
במקרה הכי גרוע אפשר או להוציא את הכבל טלויזיה ולהעביר רק כבל רשת לבד או להשתמש במתאמי moca על תשתית הטלויזיה (פחות טוב מכבל רשת אבל הרבה פחות "נורא" מרפיטר)....
נשמע לי קצת יקר, אצור קשר עם טכנאי תקשורת כדי לבקש הצעת מחיר במידה וזה יעלה לי פחות מ400₪ אעשה את מה שאמרתה.
אני עדיין בגישה שנתב יותר גדול פיזית ושצורך יותר חשמל סביר שישדר בעוצמה גבוהה יותר. אבל אם זה יעלה לי פחות מהנתב עצמו זה יותר כדאי מבחינתי להתקין נקודת גישה.