מספר שאלות בהרכבת HTPC

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
shiMster פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 79
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן,

מצורף מפרט שהזמנתי, יקח קצת זמן עד שיעבדו על זה אז עוד אפשר לעשות שינויים.

במפרט הנוכחי נאמר לי בחנות שיתכן ש VISTA לא ירוץ חלק (מבחינת גרפיקה)
ואולי אני אצטרך (במידה וזה יקרה) לקנות כ.מסך - הגיוני?

אם זה נכון, אולי פשוט אפשר להתקין XP ועליה מדיה סנטר? (במקום לקנות כ.מסך)

עוד שאלה , האם שלט ובלאסטר של מיקרוסופט יעבדו עם תוכנות אחרות?

ובקשה קטנה , אם מישהו מזהה משהו לא נכון/מתאים או שיכול להיות יותר טוב במפרט אני ממש אשמח לדעת, לא רוצה שבגלל חוסר הנסיון שלי זה לא יהיה מושלם.
למשל יש הבדל בין המקלדת שלקחתי לבין מיקרוסופט?

תודה רבה .
המפרט - מעניין פה מישהו המחירים?
 המפרט - מעניין פה מישהו המחירים?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2316 פעמים

שליחה #2 

ההמלצות שלי:
1. חסכון כספי + אסתטיקה: במקום לקנות ספק של Antec + מארז ענק של סילברסטון, קנה את המארז Antec Fusion, מארז הכולל במחירו את אותו ספק וגם תצוגה VFD, ולדעתי אסתטי יותר מהסילברסטון. חסרון קטן - תומך בלוח אם עד לגודל מיקרו ATX, אבל זהו גם לוח האם שהוצע לך.
2. בשביל מה אתה צריך כרטיס רשת אלחוטי? אתה מתכוון לחבר אותו ברשת אלחוטית? מאוד לא מומלץ, עדיף להשקיע סכום דומה ולהעביר כבל רשת אל הנתב שלך בבית, במקום לקנות כרטיס רשת אלחוטי. עם רשת אלחוטית העתקת קבצים ענקיים באיכות HD תהיה מאוד איטית.

המחשב יריץ טוב מאוד ויסטה ולא ייחנק. הרצת תפריטי תלת מימד ב-AERO ממש לא נחוצה בשביל HTPC. בסה"כ מפרט טוב מאוד, ותמיד תוכל בעתיד להוסיף כרטיס מסך חזק, שיבטל את זה המובנה על לוח האם (למרות שלדעתי בשביל HTPC ממש אין צורך).

השלט התואם MCE שבא עם הכרטיס PVR150 עובד בכל תוכנות המדיה סנטר, SAGE, מדיה פורטל, GBPVR וכו, ולא רק בויסטה מדיה סנטר. חלק מהכפתורים אף יעבדו לך בכל תוכנה שהיא, כמו למשל החיצים, הספרות וכפתור ה-OK, שהוא כמו ENTER במקלדת.

shiMster פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

1. מקבל את ההצעה שלך, אני אברר על זה, אם הבנתי נכון המארז שאת מציע בא עם ספק אז גם להוריד את הספק מהמפרט נכון?

2. אני חייב, יש עוד מחשב, אין סיכוי להעביר כבלים בניהם..
אם למשל ה HTPC יהיה מחובר בכבל רשת אבל המחשב השני שממנו אני מעביר את הקבצים יהיה מחובר וויירלס עדיין זה יהיה כלכך איטי?

3. אז שלט יש, איזה בלאסטר לבחור, האם יש לקניה בבודדים או שזה בא בקיטים מצורף עם שלטים?

נ.ב אפשרי להתקין VISTA באנגלית ושהתפריטים במדיה סנטר יהיו בעברית?

תודה :)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #4 

1. כן.
2. כן, זה עדיין יהיה איטי. אם זה מאוד בעייתי להעביר ביניהם כבל, אז נסה למצוא נתב אלחוטי איכותי, כמו ה-LinkSys, שנותן קצבים גבוהים יותר מהאחרים (היה כאן לא מזמן שרשור מאוד ארוך בנושא רשת אלחוטית למחשב קולנוע ביתי, חפש על פי LinkSys). עוד המלצה, הורד אל ה-HTPC ישירות את הקבצים (כלומר, התקן בו את מה שצריך, אימיול וכו), ועבוד איתו מרחוק לצורך ארגון הקבצים וכו עם תוכנה לשליטה מרחוק כלשהי. בתוכנת המדיה סנטר (מה שתבחר) תשתמש כשאתה בסלון מול המסך עם השלט.
3. יש בקיט שבא עם ה-PVR150 שלט + בלאסטר, כך שאין צורך לקנות בנפרד.

לא יודע לגבי העברית, אצלי הכל באנגלית, וה-EPG מציג תכניות בעברית ותקצירים שלהם בלי בעייה. מניח שאחרים פה יכולים לעזור בזה...

shiMster פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

1. אחלה.
2.יש לי מודם RTA 1025 נראה לי שהוא מעאפן.. אבל נחפש על זה בפורומים...
לא רציתי להתקין בו תוכנות כמו אמיול כדי לא "ללכלך" אותו עם וירוסים סוסים וכו'.
אבל כנראה שזאת באמת הדרך הכי מהירה, נצטרך להגן עליו טוב טוב..
תוכנה לשליטה מרחוק היתה לי בבסיס. משהו מעולה. אני אמצא אותה..

3. גם כן אחלה.

יש בכלל גירסה עברית לזה?

תודה על העזרה.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20177
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

1) הכ.מסך המובנה בלוח לוקח זכרון מהRAM הראשי. אני לא ההיתי חושב אפילו על להתקין ויסטה מבלי שיהיה לי לפחות 2 ג'יגה של זכרון ראשי. יש דרכים, כמובן כאלה שלא ניתן לדון עליהן בפורום בהן ניתן להתקין MCE 2005 על גבי מערכת XP קיימת.

2) כמו שנאמר מעליי לגבי המארז יש לך גם אפשרות לANTEC NSK2400 אשר זהה לFUSION חוץ מהבדלים קוסמטיים חיצוניים בלבד. הוא גם מגיע עם ספק כוח מובנה, טיפה יותר חלש, אבל מספק מעל ומעבר למה ש-HTPC כזה צורך (380W במקום 430W בFUSION), הפאנל הקדמי לא כולל את הכפתור לשליטה על הקול ואין מסך VFD, היתרון שלו הוא שהמארז עולה 400שקל פחות.
קניתי אותו ואני מרוצה ממנו מאד.

3) לגבי רשת אלחוטית. אני ההיתי מנסה להמנע עד כמה שאפשר מלהשתמש ברשת אלחוטית עבור חיבור מחשב HTPC למחשב ראשי בבית. אני קניתי סויץ' של ג'יגהביט, מתחתי כבל רשת מהסלון אל המחשב ועכשיו יש לי אפשרות להעביר נתונים בין המחשבים במהירות של הכוננים הקשיחים! (20-30MB\S) ברשת אלחוטית אתה אולי תגיע ל-5MB\S גג, כשהקליטה מעולה).

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #7 

לגבי 1, אני בכזו קונפיגורציה, ועובד לי מצויין בויסטה. יש לי כרגע 1.9 ג'יגה במקום 2 ג'יגה. ממש זניח...

shiMster פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

1. בסדר, יש 2 ג'יגה, אז אין בעיה.
2. אני אשווה בין המארזים, pixies, אמרת שהלוח-אם מותאם לזה, לקחת בחשבון את ה PVR גם לו יהיה מקום? ואם אצטרך כ.מסך?

3. סליחה על הבורות - איפה מחברים את הסויצ'? ומה תפקידו בכח?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #9 

2. אל דאגה יש מספיק מקום. יש לך 2 סלוטים פנויים של PCI, ובאחד מהם תשים את כרטיס ה-PVR. בנוסף יש לך סלוט פנוי של PCI-Express בו תוכל לשים בעתיד כרטיס מסך חזק, אם יהיה צורך.
3. SWITCH זוהי קופסה עם כמה שקעי רשת, אליה אתה יכול לחבר כמה מחשבים ברשת ביתית. יש סוויצ'ים של 10/100 מגה ביט, ויש סוויצ'ים יותר יקרים של 10/100/1000 מגה ביט (מה ש-Coolest קנה). זה Nice to Have, אבל לא חובה.
כל הנתבים האלחוטיים שמוכרים היום כוללים סוויצ' 10/100 מובנה עם כניסות לעד 4 מחשבים. בתור התחלה אתה יכול להסתפק בזה.

shiMster פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

אה אוקי אז יש , אסתפק בזה של המודם..

תודה גבר.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20177
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #11 

pixies, הכוונה שלי היתה ל-1GB RAM וכרטיס מובנה. אין בעיה עם 2ג'יגה.

גם לי יש את הלוח הזה, המארז הזה, הכרטיס טלויזיה הזה. ההבדל היחיד הוא שלקחתי מעבד 3600+ והכל עובד טוב מאד ביחד. לקחתי רק ג'יגה של זיכרון, אבל אני מריץ XP + MCE2005.

סויץ' זה מפצל לרשת, בעיקרון בראוטר שלך יש סויץ' ל-4 מחשבים. העיניין הוא שהמהירות שלו זה 100MBPS, שזה סבבה לגמרי. פשוט 1GBPS נותן רוחב פס שמנצל את הדיסקים הקשיחים שלך עד למקס' ונותן לך את האפשרות להעביר קבצים מהר יותר בין המחשבים. בשביל זה אתה צריך שבשניהם יהיו כרטיסי רשת שתומכים במהירות הזאת. פשוט לי יש שני מחשבים שבהם יש כרטיסי רשת שתומכים, אז החלטי כבר להשקיע עוד קצת בשביל התענוג הזה.

shiMster פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #12 

אז פשוט אתה מקבל תוצאה כאילו חיברת MASTER ו SLAVE... יפה..
אבל אם נניח אתה מוריד קבצים ב HTPC אז אין כל כך צורך בחיבור מהיר עד כדי כך..

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”