2 שאלות לגבי כיוון רמקולים
1. הרמקולים הקדמיים בעלי עכבה של 8 אום. הסנטר והאחוריים - 6. ברסיבר (757 של ימאהה) יש אפשרות ל-4 או 8 אום. לפי מה שהבנתי אני אמור (בגלל הסנטר והאחוריים שהם בעלי עכבה נמוכה יותר) לכוון את הרסיבר ל-4 אום. האם נכון?
2. חיתוך התדרים לסאב נקבע לפי מה שהבנתי ברסיבר. מה נדרש לעשות עם כיוון החיתוך שנמצא בסאב עצמו?
2. חיתוך התדרים לסאב נקבע לפי מה שהבנתי ברסיבר. מה נדרש לעשות עם כיוון החיתוך שנמצא בסאב עצמו?
- InbarHovav
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3252
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
לאאא - תכוון את הרסיבר ל8 אום אחרת ב4 אום הוא עלול להינזק!
החיתוך בסאב מתבצע לפי סוג הרמקולים.
אם הם סטלטים אז תגדיר אותו עם קרוס מקסימאלי וברסיבר אבל אם הרמקולים יודעים לרדת נמוך תגדיר קרוס באיזור ה80HZ לחלל ממוצע, וכמובן תשחק איתו קצת כדי שיקלע בול לתעמך
החיתוך בסאב מתבצע לפי סוג הרמקולים.
אם הם סטלטים אז תגדיר אותו עם קרוס מקסימאלי וברסיבר אבל אם הרמקולים יודעים לרדת נמוך תגדיר קרוס באיזור ה80HZ לחלל ממוצע, וכמובן תשחק איתו קצת כדי שיקלע בול לתעמך
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7199
- קיבל תודות: 1 פעם
אז ככה.
לפי ההוראות של ימאהה(תעבור על החוברת ותמצא זה כתוב) , הם אומרים שאם הרמקול הוא 6 אוהם אז לכוון את המגבר ל4.
אבל וזו השאלה מה קורה כשיש ערבוב.
אני הייתי מרים טלפון ליבואן ושואל כיוון שאחרי זה לא יהיו לך בעיות אחריות.
אפילו הייתי נוסע אליהם ומבקש ייעוץ ואישור חתום ממנהל המעבדה שלהם, שאיך שהוא אמר לכוון ככה אתה מכוון והאחריות תקפה.
שם מנהל המעבדה הוא אשר כזכור לי.
איש שאני מאוד לא אוהב. אבל מה לעשות הוא הסמכות מתברר.
לפי ההוראות של ימאהה(תעבור על החוברת ותמצא זה כתוב) , הם אומרים שאם הרמקול הוא 6 אוהם אז לכוון את המגבר ל4.
אבל וזו השאלה מה קורה כשיש ערבוב.
אני הייתי מרים טלפון ליבואן ושואל כיוון שאחרי זה לא יהיו לך בעיות אחריות.
אפילו הייתי נוסע אליהם ומבקש ייעוץ ואישור חתום ממנהל המעבדה שלהם, שאיך שהוא אמר לכוון ככה אתה מכוון והאחריות תקפה.
שם מנהל המעבדה הוא אשר כזכור לי.
איש שאני מאוד לא אוהב. אבל מה לעשות הוא הסמכות מתברר.
ענבר תודה.
1. מצויין במנואל של הרסיבר: שבכיוון של הרסיבר ל-8 אום העכבה של הקדמיים צריכה להיות 8 אום או יותר (עד כאן בסדר), ושהעכבה של הסנטר והסראונד גם צריכה להיות 8 אום או יותר.
אבל אצלי שניהם 6, לכן סברתי שצריך ללכת לאופציה של ה-4 אום, שם מוגדר שהרמקול הקדמי צריך להיות 4 אום או יותר (אצלי 8 כך שזה בסדר) והסנטר והסראונד צריכים להיות 6 אום יותר (וגם זה מסתדר).
2. הרמקולים שלי רצפתיים. השאלה שלי לגבי חיתוך הסאב היא עקרונית. מה הקשר בין החיתוך ברסיבר לבין החיתוך בסאב? מבחינה הגיונית ומבלי להבין דבר, הרי אם הם לא ניצבים על אותו ערך אזי עושה לי שכל שמי שיקבע את רמת החיתוך הוא זה שיוצב על ערך נמוך יותר (או אולי הפוך?...)
1. מצויין במנואל של הרסיבר: שבכיוון של הרסיבר ל-8 אום העכבה של הקדמיים צריכה להיות 8 אום או יותר (עד כאן בסדר), ושהעכבה של הסנטר והסראונד גם צריכה להיות 8 אום או יותר.
אבל אצלי שניהם 6, לכן סברתי שצריך ללכת לאופציה של ה-4 אום, שם מוגדר שהרמקול הקדמי צריך להיות 4 אום או יותר (אצלי 8 כך שזה בסדר) והסנטר והסראונד צריכים להיות 6 אום יותר (וגם זה מסתדר).
2. הרמקולים שלי רצפתיים. השאלה שלי לגבי חיתוך הסאב היא עקרונית. מה הקשר בין החיתוך ברסיבר לבין החיתוך בסאב? מבחינה הגיונית ומבלי להבין דבר, הרי אם הם לא ניצבים על אותו ערך אזי עושה לי שכל שמי שיקבע את רמת החיתוך הוא זה שיוצב על ערך נמוך יותר (או אולי הפוך?...)
- moshem74
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1516
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 4 פעמים
היי
תכוון אותו ל 4 אום, אם אחד מהרמקולים שלך הוא 4 אום,שים אותו על 4 אום.
גם לייתר ביטחון, 4 אום עדיף, ב 4 אום, המגבר מתנהג כאילו יש לו 4 אום התנגדות של רמקול ולכן ייכוון את הפרוטקשיין שלו לרדת ל 4 אום,אם תשים על 8 אום,ותחבר רמקול שהוא פחות מ 8 , זה לא בריא למגבר,במיוחד ב YAMAHA., ששם הדינאמיות בכל הנוגע לאומים של הרמקולים שאתה יכול לחבר, אין לך ממש משחק שם, 8 אום זה נומינאלי.
כוון אותו ל 4 אום.
בברכה.
תכוון אותו ל 4 אום, אם אחד מהרמקולים שלך הוא 4 אום,שים אותו על 4 אום.
גם לייתר ביטחון, 4 אום עדיף, ב 4 אום, המגבר מתנהג כאילו יש לו 4 אום התנגדות של רמקול ולכן ייכוון את הפרוטקשיין שלו לרדת ל 4 אום,אם תשים על 8 אום,ותחבר רמקול שהוא פחות מ 8 , זה לא בריא למגבר,במיוחד ב YAMAHA., ששם הדינאמיות בכל הנוגע לאומים של הרמקולים שאתה יכול לחבר, אין לך ממש משחק שם, 8 אום זה נומינאלי.
כוון אותו ל 4 אום.
בברכה.
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7199
- קיבל תודות: 1 פעם
אתה יכול לכוון עם הסאב או עם המגבר.
אני אישית מעדיף לכוון ידנית. כך השליטה אמיתית יותר.
בעקרון אם תחליט על אחד מהם פשוט את ה LPF של השני תכוןן למקסימום או ל OFF אם יש אפשרות.
כלומר נגיד החלטת עם המגבר.
אז את ה LPF של הסאב אתה מעביר עד לתדר הכי גבוהה שמופיע בו.
ככה בעתם אתה דיי מבטל את החיתוכים שלו.
ואז תכוון עם השלט את הסאב מהמגבר.
אני אישית מעדיף לכוון ידנית. כך השליטה אמיתית יותר.
בעקרון אם תחליט על אחד מהם פשוט את ה LPF של השני תכוןן למקסימום או ל OFF אם יש אפשרות.
כלומר נגיד החלטת עם המגבר.
אז את ה LPF של הסאב אתה מעביר עד לתדר הכי גבוהה שמופיע בו.
ככה בעתם אתה דיי מבטל את החיתוכים שלו.
ואז תכוון עם השלט את הסאב מהמגבר.