סילביה חדשה - מה אני עושה לא טוב?
קניתי סילביה חדשה. בחנות המוכר כייל את המטחנה אבל לפי המכונה שהיתה להם (רוקט). בבית אני רואה שב 30 שניות מרגע הלחיצה על החליטה יוצא לי אולי חצי ממה שאמור לצאת ואפילו פחות (אני מבין
ש 30 מל בכל כוס אמור לצאת) ובנוסף לא יוצא מאוזן בשתי הכוסות.
גם הזרימה לא רציפה אלא מעין בפולסים.
לאיפוא הלכו בעצם המים שהיו אמורים לצאת?
האם זה אומר שאולי צריך טחינה גסה יותר?
קשור לטמפרטורה?
אני חושב שגם בתהליך החליטה זה יוצא יותר שחור ופחות קרמי אבל לא סגור על זה. הטעם נראה לי בסדר אבל לא הייתי סומך בשלב זה.
הקרמה נראית לי טובה. מצרף תמונות.
מצרף גם תמונה של 30 מל מים בכוס.
מדובר על סלסלה כפולה.
ש 30 מל בכל כוס אמור לצאת) ובנוסף לא יוצא מאוזן בשתי הכוסות.
גם הזרימה לא רציפה אלא מעין בפולסים.
לאיפוא הלכו בעצם המים שהיו אמורים לצאת?
האם זה אומר שאולי צריך טחינה גסה יותר?
קשור לטמפרטורה?
אני חושב שגם בתהליך החליטה זה יוצא יותר שחור ופחות קרמי אבל לא סגור על זה. הטעם נראה לי בסדר אבל לא הייתי סומך בשלב זה.
הקרמה נראית לי טובה. מצרף תמונות.
מצרף גם תמונה של 30 מל מים בכוס.
מדובר על סלסלה כפולה.
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 974
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 277 פעמים
- יצירת קשר:
ראשית, תתחדש
ענית לעצמך
תתחיל לשנות את הטחינה למעט יותר גס ונסה שוב. שחק עד שתגיע לתוצאה טובה עבורך.
30 שניות זה לא חובה. כל מה שבין 20-30 וטעים לך זה OK
כמובן שעליך לשמור על סוג קפה, כמות קפה בסלסלה ודחיסה אחידים כדי לבצע השוואות.
לשאלתך, עודפי המים חוזרים למיכל. יש שם צינור קצר יותר שזו מטרתו ומי ששולט על זה הוא רכיב OPV
לגבי יציאה לא בו זמנית של הקפה, בדוק פילוס של המכונה, אם מפולסת, בדוק את התעלה שמזרימה את הקפה שאין בה חסימה כלשהי.
בהצלחה
ענית לעצמך
תתחיל לשנות את הטחינה למעט יותר גס ונסה שוב. שחק עד שתגיע לתוצאה טובה עבורך.
30 שניות זה לא חובה. כל מה שבין 20-30 וטעים לך זה OK
כמובן שעליך לשמור על סוג קפה, כמות קפה בסלסלה ודחיסה אחידים כדי לבצע השוואות.
לשאלתך, עודפי המים חוזרים למיכל. יש שם צינור קצר יותר שזו מטרתו ומי ששולט על זה הוא רכיב OPV
לגבי יציאה לא בו זמנית של הקפה, בדוק פילוס של המכונה, אם מפולסת, בדוק את התעלה שמזרימה את הקפה שאין בה חסימה כלשהי.
בהצלחה
בנוסף למה שאבי אומר (והכל מדוייק), הייתי מוסיף שההידוק גם יכול להיות פקטור משמעותי בתהליך. וודא שאתה דוחס באותו אופן ובאותה עוצמה כדי לייצר עקביות בתהליך הניסוי. לצורך העניין הידוק קל יותר יכול לפתור בעיה במקום שינוי עובי טחינה. השגת זרימה מושלמת זה משחק תמידי בין מזג אוויר, טריות הפולים עובי הטחינה ועוצמת ההידוק.
אז עשיתי את הטחינה גסה יותר ואכן יוצא יותר נוזל מגיע ל 30 מל ב 30 שניות (בערך כל כוס (באחת יוצא פחות)) אבל אני רואה בחליטה שהצבע השחור ממש מהר תוך 2 שניות אולי מתחלף לצבע בהיר בעוד שמקודם בטחינה הדקה יותר היה יוצא פחות נוזל וגם קרטע אבל יותר זמן נמשך הנוזל השחור לפני שהשתנה הצבע.
אז בעצם אנו מניח שהטחינה עכשיו שהיא גסה יותר גורמת לזה שיותר מים יוצאים ופחות מיצוי של קפה. האם זה עדיף? או 15 מל קפה עם יותר מיצוי?
תוהה איך להמשיך מפה. היום אקנה טמפר נורמלי במקום הפלסטיק.
אז בעצם אנו מניח שהטחינה עכשיו שהיא גסה יותר גורמת לזה שיותר מים יוצאים ופחות מיצוי של קפה. האם זה עדיף? או 15 מל קפה עם יותר מיצוי?
תוהה איך להמשיך מפה. היום אקנה טמפר נורמלי במקום הפלסטיק.
המכונה מפולסת.
זה קפה מאורו דה לקס עם תוקף 2020 (אסתכל בבית חודש מדוייק). עדיין מוזר שבשתי הפיות יוצא לא מאוזן בכלל.
אני חושד שהבעיה בידית עצמה (לא רואה סיבה אחרת).
יש מישהו מתל אביב שאפשר לבדוק אצלו בשניה במכונת הסילביה אם יחד עם הידית שלי יוצא לו כמו תמיד? כמובן אשלם את עלות הקפה המבוזבז.
בחנות שבה קניתי אין להם את המכונה לשימוש רק למכירה באריזה.
דרך אגב. האתר של נני היבואן לא פעיל.
מצרף עוד ניסיון מהיום.
זה קפה מאורו דה לקס עם תוקף 2020 (אסתכל בבית חודש מדוייק). עדיין מוזר שבשתי הפיות יוצא לא מאוזן בכלל.
אני חושד שהבעיה בידית עצמה (לא רואה סיבה אחרת).
יש מישהו מתל אביב שאפשר לבדוק אצלו בשניה במכונת הסילביה אם יחד עם הידית שלי יוצא לו כמו תמיד? כמובן אשלם את עלות הקפה המבוזבז.
בחנות שבה קניתי אין להם את המכונה לשימוש רק למכירה באריזה.
דרך אגב. האתר של נני היבואן לא פעיל.
מצרף עוד ניסיון מהיום.