הראו עכשיו בחדשות ערוץ 2 את הממשק החדש של מיקרוסופט למחשב .
מעין חיבור בין מסכי המגע שבסרט minority report ובין שילוב של ה-iphone של אפל.
נראה נחמד ,אבל כזכור לי מסך מגע כזה כבר היה בעבר והוא לא היה של מיקרוסופט.
מה שקצת מוזר שביל גייטס מיתהדר בפיתוחו .
dudib - אתה חדש לעולם המחשבים? (כאילו מאז שהוא קיים בעצם!)
תן לי דוגמא אחת של משהו יחודי שפותח בבית ביל גייטס ולא - נגנב, נקנה, נשדד, נלקח, נגזל... (וכו')???
ביל גייטס לא מומחה להמצאות, הוא מומחה בלחזות מה יהיה הדבר הבא. אם זה מערכת ה DOS, עם זה חלונות, אם זה אקספלורר - כולם נלקחו, פותחו ולכולם יש דברים יותר טובים בשוק.
אבל שיווק, כוחנות ועוצמת חדירה = שליטה בשוק.
גם האחרון, זה קונספט שעוד תקופה קצרה יהיה לאפל הפלאפון שציינת, בוא נגיד שבושה - לא מילה שביל גייטס מכיר כנראה (כסף כן).
מיקרוסופט ממשיכים לעשות את מה שהם יודעים הכי טוב לעשות - לקחת מוצרים קיימים, לארוז אותם בצורה מושכת ולשווק אותם כדבר החדש הבא!
האינטרפייס אינו חדש, הוא הוצג כבר לפני מספר שנים כעבודת מחקר אוניברסיטאית והוצג ב-SIGGRAPH האחרון.
GalBrill
אני לא חדש בתחום ולא חדשה לי צורת העבודה של מיקרוסופט(טובה בשיווק ), עדיין , זה נראה לי ברמת חוצפה לקרוא לזה פיתוח של מיקרוסופט לאחר שכל העולם ראה את הממשק של iphone (שזה בעצם מה שמיקרוסופט הראו היום על מכשיר גדול ולא על סלולארי).
לידיעתכם, אפל גם לא פיתחה את ה-UI והתפיסה של IPHONE. חברה קטנה (שכחתי את שמה) עשתה זאת ואפל רכשה אותה. כל הרעיונות של זום פנימה והחוצה זה רכישה של אפל ולא רעיון מקורי שלהם...
לגבי כל הרעיונות שאתם רואים בכתבה. ראיתי את זה בהדגמה אצל פיליפס (כולל השולחן קפה) הרבה הרבה לפני שאפל חשבה בכלל על ה-IPHONE
אני מדבר גם על הרעיון של הזזת דברים (שאגב, יש כמה INTERFACES ישנים מאוד מבוססי לינוקס שהדגימו את זה - כולל PILES או ערמות של קבצים) וחפצים שיושבים על המסך.
בקיצור, מה שרואים כאן זה שילוב/ריכוז/אימוץ של טכנולוגיה מלפחות 3-4 פרוייקטים שונים שאני ראיתי כבר לפני שנתיים ויותר בכמה חברות.
מה שכואב זה שכשפיליפס בעצם הרימה את הרעיון הם לא הצליחו לעורר מספיק הדים על הרעיון. כלל לא אתפלא אם הם מכרו פשוט את הפטנט למיקרוסופט...