בחדר קולנוע יש חיבור סראונד "קלאסי" 5.1
עכשיו הסאב מחובר ליציאת סאב ברסיבר ימהה
הקדמיים הם רצפתיים שמוגדרים כLARGE ויש סם סטאליטים של הסראונד שמוגדרים SMALL
אם אני מסמן ברסיבר שאין סאב אז הבאס של הקדמיים נהיה יותר מורגש ואני יותר אוהב אותם כך.
השאלה היא אם אני משאיר את ההגדרה כפי שהיא ללא סאב ומחבר את הסאב ל PRE-OUT FRONT ברסיבר (ומשתמש בקרוס של הסאב לכיוונים) זה נותן בסרטים את אותה צורת עבודה של הסאב?
כך הקדמיים מפיקים לי יותר באס וגם הסאב עובד, השאלה אם זה נכון שהוא יעבוד לפי הסיגנלים שיוצאים לקדמיים ולא לפי מה שהרסיבר מנתב ליציאת סאב (אם יש בכלל דבר כזה)
אציין שאני לא משתמש באפשרות הכיול כי הרסיבר מאוד מרוחק מאזור השמע.
שאלה לגבי 2 צורות חיבור לסאב
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
לא.זה נותן בסרטים את אותה צורת עבודה של הסאב?...
כשהסאב מחובר ליציאת LFE, הוא מקבל את פס הקול המיועד לו, ולא נמצא באף רמקול אחר.
בנוסף, הוא מקבל את הבאסים של הרמקולים שמוגדרים Small, ונמצאים מתחת לתדר החיתוך בקרוסאובר.
כשמוגדר אין סאב, המצב הפוך:
הסאונד שמיועד להגיע לסאב, יגיע לקדמיים.
הבאס שנמצא בסנטר ובלוויניים, מתחת לתדרים שהם מסוגלים לנגן, הולכים לאיבוד.
אם אתה מחבר סאב ל- PreOuts, הסאב יקבל את כל תחום התדרים של הקדמיים, שעכשיו כוללים גם את ערוץ הקול שמיועד לסאב, ויסיר את התדרים שמעל לקרוסאובר שתגדיר בסאב.
כלומר הסאב עכשיו ינגן את סכום הבאס שמיועד לסאב ולקדמיים, ללא הפרדה בין הערוצים, ובנוסף לבאס מהקדמיים.
הבעיה שאתה מתאר היא מקובלת במצב שיש רמקולים קדמיים סבירים עד טובים, וסאב לא טוב.
אם זה המצב, או שתשאר בלי סאב, או שתקנה סאב ראוי.
נ.ב.
למה לא לספר איזה רמקולים יש, ואיזה סאב?
ואז אולי לא צריך לנחש ניחושים לגבי מה קורה אצלך?
*לא רשמתי משהו רע על הבאס מהסאב (סאבים בעצם, קראתי לזה סאב מטעמי נוחיות)
רשמתי שבמצב שאני מגדיר ברסיבר שאין סאב אך במקביל משאיר את הסאב מחובר לפראאוטס אז הבאסים מהקדמיים הרבה יותר מורגשים מבחינת הסאב לא חשתי בשינוי, אבל אין לי טענה לגבי הבאס שלו
קדמיים B&W 603
זוג סאבים פאסיבים מורל בנויים בנגרות (לא זוכר דגם) ומגבר דואל מונו
רסיבר ימהה 2050
רשמתי שבמצב שאני מגדיר ברסיבר שאין סאב אך במקביל משאיר את הסאב מחובר לפראאוטס אז הבאסים מהקדמיים הרבה יותר מורגשים מבחינת הסאב לא חשתי בשינוי, אבל אין לי טענה לגבי הבאס שלו
קדמיים B&W 603
זוג סאבים פאסיבים מורל בנויים בנגרות (לא זוכר דגם) ומגבר דואל מונו
רסיבר ימהה 2050
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
מזה אפשר להבין שאתה שואל איך זה יישמע, ולא שכבר חיברת ככה.mescaline כתב:אם אני משאיר את ההגדרה כפי שהיא ללא סאב ומחבר את הסאב ל PRE-OUT FRONT ברסיבר (ומשתמש בקרוס של הסאב לכיוונים) זה נותן בסרטים את אותה צורת עבודה של הסאב?...
עניתי לך שזו לא אותה צורת עבודה של הסאב, והסברתי מה ההבדל.
ברור שככה הבאסים מהקדמיים יותר מורגשים.mescaline כתב:רשמתי שבמצב שאני מגדיר ברסיבר שאין סאב אך במקביל משאיר את הסאב מחובר לפראאוטס אז הבאסים מהקדמיים הרבה יותר מורגשים מבחינת הסאב לא חשתי בשינוי, אבל אין לי טענה לגבי הבאס שלו...
הקדמיים מקבלים את הבאסים שיועדו רק לסאב, בנוסף לבאסים שיועדו להם במקור.
הסאב נועד לשחרר את הקדמיים (והרסיבר) מטיפול בבאסים, במיוחד אילו שנמצאים בערוץ LFE.
לא להיות רמקול באס בנוסף להם.