עזרה בבחירת טלוויזיה 4k לחדר. מהם הפיצ'רים שחובה שיהיו?
אני מתכנן לקנות טלוויזיה לחדר 42 אינץ.
יש לי כרגע 42 (3 מטר מרחק).
אני מעוניין לקנות 42 אינץ חדשה עם 4k 3d וכל הפיצרים החדשים שהם must.
תקציב עד 5k
אשמח לדעת למה כדאי לשים לב.
אני בעיקר מוריד את הגרסאות הכי טובות (סרטים ב4k ורק 1080p ומעלה, צופה בהרבה הופעות חיות, בהמשך אקנה גם מגבר dts atmos ואחבר 7.1 או 5.1. והחדר יהיה אקוסטי לאולפן הקלטות אודיו ביתי שבנוסף יהיה חדר קולנוע קטן.
בנוסף אני משחק מידי פעם משחקים (כרטיס מסך vega 64 8gb וגם אשתמש במסך לאולפן הביתי (תוכנת קיובייס).
מה הייתם ממליצים? לא מעניין אותי כל השיט הזה של הטלוויזיה חכמה, למרות שזה נהיה כבר בילד אין בכל טלווויזיה.
אשמח לעזרתכם.
יש לי כרגע 42 (3 מטר מרחק).
אני מעוניין לקנות 42 אינץ חדשה עם 4k 3d וכל הפיצרים החדשים שהם must.
תקציב עד 5k
אשמח לדעת למה כדאי לשים לב.
אני בעיקר מוריד את הגרסאות הכי טובות (סרטים ב4k ורק 1080p ומעלה, צופה בהרבה הופעות חיות, בהמשך אקנה גם מגבר dts atmos ואחבר 7.1 או 5.1. והחדר יהיה אקוסטי לאולפן הקלטות אודיו ביתי שבנוסף יהיה חדר קולנוע קטן.
בנוסף אני משחק מידי פעם משחקים (כרטיס מסך vega 64 8gb וגם אשתמש במסך לאולפן הביתי (תוכנת קיובייס).
מה הייתם ממליצים? לא מעניין אותי כל השיט הזה של הטלוויזיה חכמה, למרות שזה נהיה כבר בילד אין בכל טלווויזיה.
אשמח לעזרתכם.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@MOTIX
·
בגודל הזה יש רק דגמים בסיסיים מאד, כך שבגדול מה שיש לך זה את ה-NU7120 של סמסונג ואת UK6300\6700 של LG
3D עבר מהעולם, כך שמזה אתה יכול לשכוח.
·
בגודל הזה יש רק דגמים בסיסיים מאד, כך שבגדול מה שיש לך זה את ה-NU7120 של סמסונג ואת UK6300\6700 של LG
3D עבר מהעולם, כך שמזה אתה יכול לשכוח.
@MOTIX
·
חחח... אחי, איחרת בכמה שנים
קודם כל 3D כבר פאסה. זה היה גימיק שיווקי לפני כמה שנים, ונגמר כמו שזה התחיל. כבר לא תמצא טלויזיות כאלה בכלל. (אולי אם תתעקש, תמצא איזה אחת בטעות).
מאז כבר היה גימיק חדש בשם ״טלויזיות קעורות״. וגם זה כבר נגמר, והפסיקו עם זה כמעט לחלוטין.
הסמארט היום כבר מובנה, אין מה לעשות. זה כבר חלק ממערכת ההפעלה. (כמו לנסות לקנות טלפון שלא יהיה סמארט)
4K ו-HDR גם כבר חלק מהעניין. והשאלה היא רק כמה טוב ה-HDR, ולא אם יהיה או לא.
אגב, גם גודל ״43 כבר כמעט ועבר מהעולם.
הגדלים הסטנדרטיים היום הם ״55 - ״65 אינצ׳.
אתה יכול לקנות אחלה מסך ״55 אינצ׳ בתקציב שלך.
אתה יכול לקחת את NU8000 של סמסונג במחיר של 3,500 בערך.
או SK8500 ב4,800.
שתיהן באותה רמה.
ל-NU8000 יש יתרון קל במשחקי מחשב, הוא תומך VRR. והיות ויש לך כרטיס מסך די חזק של AMD, אתה יכול להפעיל משחקים ב-4K, עם HDR ו-VRR.
לי יש גם NU8000 ו-Radeon VEGA 64, וכשאני מחבר את המחשב לטלויזיה ומריץ עליו משחקים - וואו. פשוט וואו. איכות מטורפת שאין לתאר. באמת שאין דברים כאלה.
מצד שני, בסאונד ל-LG יש יתרון קל, היות וסמסונג החליטו שלא לתמוך ב-DTS בטלויזיות שלהם (עניין של תמלוגים על הטכנולוגיה).
·
קודם כל 3D כבר פאסה. זה היה גימיק שיווקי לפני כמה שנים, ונגמר כמו שזה התחיל. כבר לא תמצא טלויזיות כאלה בכלל. (אולי אם תתעקש, תמצא איזה אחת בטעות).
מאז כבר היה גימיק חדש בשם ״טלויזיות קעורות״. וגם זה כבר נגמר, והפסיקו עם זה כמעט לחלוטין.
הסמארט היום כבר מובנה, אין מה לעשות. זה כבר חלק ממערכת ההפעלה. (כמו לנסות לקנות טלפון שלא יהיה סמארט)
או SK8500 ב4,800.
שתיהן באותה רמה.
ל-NU8000 יש יתרון קל במשחקי מחשב, הוא תומך VRR. והיות ויש לך כרטיס מסך די חזק של AMD, אתה יכול להפעיל משחקים ב-4K, עם HDR ו-VRR.
לי יש גם NU8000 ו-Radeon VEGA 64, וכשאני מחבר את המחשב לטלויזיה ומריץ עליו משחקים - וואו. פשוט וואו. איכות מטורפת שאין לתאר. באמת שאין דברים כאלה.
מצד שני, בסאונד ל-LG יש יתרון קל, היות וסמסונג החליטו שלא לתמוך ב-DTS בטלויזיות שלהם (עניין של תמלוגים על הטכנולוגיה).
·mdk_25 כתב:@MOTIX
·
או SK8500 ב4,800.
שתיהן באותה רמה.
...
תודה על העזרה!
אז מה אנשים קונים לחדר?
אינץ מעל 43 זה מוגזם לחדר. מה גם שאני כבר לא ילד וצריך לשמור על העיניים (עובד גם שעות על המחשב).
מה האפשרויות שיש לי בגדלים עד 43?
אני רוצה כאמור את המסך עם כל הפיצרים של איכות תמונה ומשחקים שקיימים.
חשבתי ש3d זה עדיין בילד אין. פחות משתמש בזה כמובן.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@MOTIX
·
אין בגודל הזה.
·
אין בגודל הזה.
@MOTIX
·
אז אם אתה רוצה לשמור על העיניים - כדאי לך מסך יותר גדול. כדי שלא תאמץ את העיניים כשאתה קורא כתוביות או טקסט על המסך. במיוחד במרחק של 3 מטר, כמו שרשמת שיש לך.
אז כמו שרשמתי לך מקודם - ממליץ לך לקחת ״55 אינצ׳.
״65 אינצ׳ עדיף, אבל לא תוכל לקחת משהו שווה בתקציב שלך, אז נראה לי סתם חבל...
·
אז אם אתה רוצה לשמור על העיניים - כדאי לך מסך יותר גדול. כדי שלא תאמץ את העיניים כשאתה קורא כתוביות או טקסט על המסך. במיוחד במרחק של 3 מטר, כמו שרשמת שיש לך.
אז כמו שרשמתי לך מקודם - ממליץ לך לקחת ״55 אינצ׳.
״65 אינצ׳ עדיף, אבל לא תוכל לקחת משהו שווה בתקציב שלך, אז נראה לי סתם חבל...
היי
את הכתוביות אפשר להגדיל דרך התוכנה (רואה דרך המחשב.
43 זה כבר גדול לחדר...
ראיתי בזאפ שיש דגמים של 49 אינץ, הפתעתם אותי שאין 42 אינץ...
יש איזשהו דגם של 49 אינץ או 50 אינץ מומלץ?
האם הדגמים של 55 נחשבים הכי טובים ולא כדאי להתעסק עם פחות?
האם התקציב 5k מספיק? מה הפיצ'רים שחסרים בתקציב הזה? כלומר מה יש בטלוויזיות יותר יקרות שאין בתקציב הזה?
בדגמים החדשים, מה "הצעקה האחרונה" כמו שאבא שלי אומר, חח?
את הכתוביות אפשר להגדיל דרך התוכנה (רואה דרך המחשב.
43 זה כבר גדול לחדר...
ראיתי בזאפ שיש דגמים של 49 אינץ, הפתעתם אותי שאין 42 אינץ...
יש איזשהו דגם של 49 אינץ או 50 אינץ מומלץ?
האם הדגמים של 55 נחשבים הכי טובים ולא כדאי להתעסק עם פחות?
האם התקציב 5k מספיק? מה הפיצ'רים שחסרים בתקציב הזה? כלומר מה יש בטלוויזיות יותר יקרות שאין בתקציב הזה?
בדגמים החדשים, מה "הצעקה האחרונה" כמו שאבא שלי אומר, חח?
@MOTIX
·
אז כמו שרשמתי - מגוון הדגמים מתחת ל-״55 אינצ׳ יהיה מוגבל.
בגודל ״55 אינצ׳:
יש את OLED, שהיא הטכנולוגיה הכי חדשה/איכותית שיש היום. אבל בדומה לפלזמות של פעם - יש סכנה של צריבה במקרה של תמונה סטטיט שנשארת לאורך זמן על המסך.
יש את QLED, שהיא טכנולוגיה שמתקרב ל-OLED באיכות, אבל היא לא OLED ולכן לא סובלת מצריבות.
ה-QLED הכי איכותית (Q9FN של סמסונג) היא ברמה של OLED בסיסית.
החיסרון הוא המחיר - שגבוה יותר אפילו מ-OLED.
טכנולוגיה נוספת היא ה-FALD.
היא בעצם מחלקת את כל המסך להרבה אזורים קטנים, וכל אזור אחראי על ההערה שלו עצמו.
מה שמאפשר ניגודיות מאוד יפה של אזור שיכול להיות חשוך מאוד, ואזור סמוך אליו יהיה מואר לחלוטין.
ה-Q9FN היא גם FALD.
וגם לסוני יש דגם מתקדם X900F שהוא FALD.
הסוני זמינה גם בגודל ״49 איצ׳
הסמסונג לא. וה-OLED גם לא.
·
אז כמו שרשמתי - מגוון הדגמים מתחת ל-״55 אינצ׳ יהיה מוגבל.
בגודל ״55 אינצ׳:
יש את OLED, שהיא הטכנולוגיה הכי חדשה/איכותית שיש היום. אבל בדומה לפלזמות של פעם - יש סכנה של צריבה במקרה של תמונה סטטיט שנשארת לאורך זמן על המסך.
יש את QLED, שהיא טכנולוגיה שמתקרב ל-OLED באיכות, אבל היא לא OLED ולכן לא סובלת מצריבות.
ה-QLED הכי איכותית (Q9FN של סמסונג) היא ברמה של OLED בסיסית.
החיסרון הוא המחיר - שגבוה יותר אפילו מ-OLED.
טכנולוגיה נוספת היא ה-FALD.
היא בעצם מחלקת את כל המסך להרבה אזורים קטנים, וכל אזור אחראי על ההערה שלו עצמו.
מה שמאפשר ניגודיות מאוד יפה של אזור שיכול להיות חשוך מאוד, ואזור סמוך אליו יהיה מואר לחלוטין.
ה-Q9FN היא גם FALD.
וגם לסוני יש דגם מתקדם X900F שהוא FALD.
הסוני זמינה גם בגודל ״49 איצ׳
הסמסונג לא. וה-OLED גם לא.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
בעתיד הלא קרוב LG ככל הנראה צפוייה לשחרר טלויזיות OLED בגודל "48, אבל לא הייתי מחכה לזה.
אני חושב שיש Q6 ו-NU8000 בגודל "49, אבל לא בטוח ב-100%.
הסוני X900F (או XF9005) קיימת בגודל "49, וזה מסך מצויין.
אני חושב שיש Q6 ו-NU8000 בגודל "49, אבל לא בטוח ב-100%.
הסוני X900F (או XF9005) קיימת בגודל "49, וזה מסך מצויין.