למה בדיוק האקדמיה ללשון עברית קראה ליונק הזה בשם קוסקוס של המאכל,
מסיבה פשוטה שבדרך כלל שמות של חיות בכל השפות הן לא השמות "המדעיים".
מה שאתה מכנה השם המדעי, שהוא כמעט תמיד בלטינית, זה שם שנובע מהטקסונומיה ומבטא אותה. כלומר, השמות הללו הם לא שמות בשפה מדוברת כל שהיא, אלא דרך מובנית לקטלג מינים.
בקיצור, אתה יכול לשאול את אותה שאלה על כל חיה שקיימת (רק שלא יהיה את הקטע של הכוסכוס , מפרום וירקות
).
לדוגמא באנגלית זה נקרא: Blue-eyed spotted cuscus .
מבדיקה בגוגל, הקידומת הלטינית spilo זה ה spotted או ה"נקוד" בעברית.
מה שאתה מכנה השם המדעי, שהוא כמעט תמיד בלטינית, זה שם שנובע מהטקסונומיה ומבטא אותה. כלומר, השמות הללו הם לא שמות בשפה מדוברת כל שהיא, אלא דרך מובנית לקטלג מינים.
בקיצור, אתה יכול לשאול את אותה שאלה על כל חיה שקיימת (רק שלא יהיה את הקטע של הכוסכוס , מפרום וירקות
מבדיקה בגוגל, הקידומת הלטינית spilo זה ה spotted או ה"נקוד" בעברית.
משה
·בגוגל תרגום של שפה, בלטינית spilo כתוב זה שזה נשפך ולא נקוד, אתה יודע למה?moco כתב:מסיבה פשוטה שבדרך כלל שמות של חיות בכל השפות הן לא השמות "המדעיים".
בקיצור, אתה יכול לשאול את אותה שאלה על כל חיה שקיימת (רק שלא יהיה את הקטע של הכוסכוס , מפרום וירקות).
מבדיקה בגוגל, הקידומת הלטינית spilo זה ה spotted או ה"נקוד" בעברית....
לא, איני יודע לטינית, אבל אני מנחש שיכולה להיות לזה משמעות שונה כמילה עצמאית או כקידומת.
מה שאני מצאתי זה מאמר שמתייחס לעולם מונחים מדעי . המאמר הזה הוא בתחום הספציפי של עופות במזרח אפריקה, אבל אני מניח שהמילון שם בסוף נכון לשמות של כל מיני החיות.
זה המאמר : https://www.biodiversitylibrary.org/con ... clness.pdf
ואני מצרף את התרגום הרלוונטי
מה שאני מצאתי זה מאמר שמתייחס לעולם מונחים מדעי . המאמר הזה הוא בתחום הספציפי של עופות במזרח אפריקה, אבל אני מניח שהמילון שם בסוף נכון לשמות של כל מיני החיות.
זה המאמר : https://www.biodiversitylibrary.org/con ... clness.pdf
ואני מצרף את התרגום הרלוונטי
משה
אגב, שווה בהקשר זה לקרוא את תחילת המאמר. הוא בדיוק מדבר על הנושא של השמות המדעיים למינים, ההיגיון מאחורי זה, ואיך השמות בנויים.
אה, וגם כתוב שם ש ה G אומר שהמקור לזה הוא יוונית ולא לטינית. (אבל גם יוונית אני לא יודע
)
אה, וגם כתוב שם ש ה G אומר שהמקור לזה הוא יוונית ולא לטינית. (אבל גם יוונית אני לא יודע
משה