בעיה עם Nvidia Shield
אהלן,
יש לי בעיה משמעותית עם איכות התמונה בשילד. המערכת שלי בנויה מ:
HDR Remux Content --> Nvidia Shield (Plex/Kodi) --> Yamaha RX-V679--> LG OLED 65B6
איכות התמונה בהשוואה לנגן הפנימי של הטלויזיה (photos and videos) פשוט לא אותו דבר. הצבעים לא אמיתים ובנוסף אני סובל מכאבים בעיניים לאחר צפייה ממושכת דרך השילד
אני מצרף שתי תמונות שמראות את הבעיה (כמה שהצלחתי), התמונות צולמו כאשר בשתי המקורות היו אותן הגדרות בטלויזיה.
סיטואציה ממש מבאסת.. רק דרך השילד אני יכול להעביר למערכת איכות סאונד HD... אשמח לעזרה!
יש לי בעיה משמעותית עם איכות התמונה בשילד. המערכת שלי בנויה מ:
HDR Remux Content --> Nvidia Shield (Plex/Kodi) --> Yamaha RX-V679--> LG OLED 65B6
איכות התמונה בהשוואה לנגן הפנימי של הטלויזיה (photos and videos) פשוט לא אותו דבר. הצבעים לא אמיתים ובנוסף אני סובל מכאבים בעיניים לאחר צפייה ממושכת דרך השילד
אני מצרף שתי תמונות שמראות את הבעיה (כמה שהצלחתי), התמונות צולמו כאשר בשתי המקורות היו אותן הגדרות בטלויזיה.
סיטואציה ממש מבאסת.. רק דרך השילד אני יכול להעביר למערכת איכות סאונד HD... אשמח לעזרה!
-
- הנגן הפנימי של הטלויזיה
-
- shield Plex
נערך לאחרונה על ידי dan_x ב 27/03/2019 19:18, נערך 3 פעמים בסך הכל.
יש לך בעצם שתי אופציות
1. להסתפק באיכות התמונה של השילד ולקבל בתצורה את פורמט הסאונד המתקדם ביותר (בהנחה שהרסיבר תומך)
2. לחבר דרך ARC, לקבל איכות תמונה של הנגן הפנימי והתפשר על סאונד (למרות שאני לא ממש יכול להבחין בהבדל)
1. להסתפק באיכות התמונה של השילד ולקבל בתצורה את פורמט הסאונד המתקדם ביותר (בהנחה שהרסיבר תומך)
2. לחבר דרך ARC, לקבל איכות תמונה של הנגן הפנימי והתפשר על סאונד (למרות שאני לא ממש יכול להבחין בהבדל)
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
אכן אין הרבה מה לעשות עם זה מעבר למה שקודמי כתב.
אופציה הנוספת היא להחליף את השילד לסטרימר בעל איכות תמונה טובה יותר, ודיוק צבעים טוב יותר.
או כמובן לחבר מחשב עם כ.מסך שתומך ב-4K ו-HDR.
אופציה הנוספת היא להחליף את השילד לסטרימר בעל איכות תמונה טובה יותר, ודיוק צבעים טוב יותר.
או כמובן לחבר מחשב עם כ.מסך שתומך ב-4K ו-HDR.
לפני שאתה מתייאש נסה את זה
https://forums.geforce.com/default/topi ... eature-do/
דבר שני אם איזה נגן אתה משתמש?
איזה הגדרות יש לך בשילד לגבי HDMI Settings?
https://forums.geforce.com/default/topi ... eature-do/
דבר שני אם איזה נגן אתה משתמש?
איזה הגדרות יש לך בשילד לגבי HDMI Settings?
@dingodog, @TheCoolest
התמונות באמת לא מראות את ההבדל כמו שהוא כי המצלמה לא מצליחה לתפוס את זה.. התמונה פשוט משמעותית פחות טובה ונעימה לעין.
למה לפי דעתכם אין פתרון? למה שיהיה הבדל באיכות התמונה בין שני המכשירים? יכול להיות שזאת בעיה ברסיבר\כבלים?
לגבי הנגן - האפליקציה של הטלויזיה : photos and videos
@TheCoolest לאיזה סטרימר היית ממליץ להחליף שיתמוך גם בHD SOUND? י
@eyosha
שיחקתי עם ההגדות, בהתחלה הייתי עם הdefault - 3840X2160, 59.940, YUV 420 10 bit Rec 2020
חיפשתי קצת על זה וראיתי בAVS שמשהו ממליץ להעביר (בתוכן HDR) ל YUV 422 12 bit Rec 2020
לא ראיתי הבדל... לגבי הלינק, נראה שזה יותר בא לפתור ניגון SDR לא?
התמונות באמת לא מראות את ההבדל כמו שהוא כי המצלמה לא מצליחה לתפוס את זה.. התמונה פשוט משמעותית פחות טובה ונעימה לעין.
למה לפי דעתכם אין פתרון? למה שיהיה הבדל באיכות התמונה בין שני המכשירים? יכול להיות שזאת בעיה ברסיבר\כבלים?
לגבי הנגן - האפליקציה של הטלויזיה : photos and videos
@TheCoolest לאיזה סטרימר היית ממליץ להחליף שיתמוך גם בHD SOUND? י
@eyosha
שיחקתי עם ההגדות, בהתחלה הייתי עם הdefault - 3840X2160, 59.940, YUV 420 10 bit Rec 2020
חיפשתי קצת על זה וראיתי בAVS שמשהו ממליץ להעביר (בתוכן HDR) ל YUV 422 12 bit Rec 2020
לא ראיתי הבדל... לגבי הלינק, נראה שזה יותר בא לפתור ניגון SDR לא?
- freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
כשקניתי C8 הייתה לי התלבטות אם לקנות שילד או משהו אחר כמו אמזון Fire TV.
מכיוון שהיה לי מחשב בסלון (שלא תומך ב 4K ולא ב HDR) החלטתי לרכוש כרטיס מסך כדי לשדרג אותו ואני מאוד מרוצה מההחלטה.
רק הכרטיס (GTX 1060) עלה בערך כמו שילד או קצת יותר - הייתי בארה"ב במקרה ורכשתי שם.
הקטע עם כרטיס מסך חזק הוא שאפשר לשלוט בפענוח ולהשתמש בכוח העיבוד הווקטורי של הכרטיס ולאו דווקא בפענוח הפנימי של הכרטיס לוידאו (ע"י madVR).
אני חושב שמעבדים חדשים של אינטל (דור 8 ) ללא כרטיס מסך, בשימוש מפענח הוידאו הפנימי, או appleTV יכולים לתת תוצאה טובה גם כן.
מכיוון שהיה לי מחשב בסלון (שלא תומך ב 4K ולא ב HDR) החלטתי לרכוש כרטיס מסך כדי לשדרג אותו ואני מאוד מרוצה מההחלטה.
רק הכרטיס (GTX 1060) עלה בערך כמו שילד או קצת יותר - הייתי בארה"ב במקרה ורכשתי שם.
הקטע עם כרטיס מסך חזק הוא שאפשר לשלוט בפענוח ולהשתמש בכוח העיבוד הווקטורי של הכרטיס ולאו דווקא בפענוח הפנימי של הכרטיס לוידאו (ע"י madVR).
אני חושב שמעבדים חדשים של אינטל (דור 8 ) ללא כרטיס מסך, בשימוש מפענח הוידאו הפנימי, או appleTV יכולים לתת תוצאה טובה גם כן.
- ambar
- חבר ותיק

- תגובות: 1494
- נתן תודות: 36 פעמים
- קיבל תודות: 100 פעמים
אם איזה נגן אתה משתמש עבור סרטי HDR?freedom_il כתב:כשקניתי C8 הייתה לי התלבטות אם לקנות שילד או משהו אחר כמו אמזון Fire TV.
אני חושב שמעבדים חדשים של אינטל (דור 8 ) ללא כרטיס מסך, בשימוש מפענח הוידאו הפנימי, או appleTV יכולים לתת תוצאה טובה גם כן....
לא מצאתי שום דבר פשוט לניגון HDR מהמחשב....
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@dan_x
·
אישית, אני ממליץ על סטרימר מבוסס על מעבד S905X או על Odroid N2 שיושק בקרוב מאד.
ולהתקין עליו CoreELEC.
·
אישית, אני ממליץ על סטרימר מבוסס על מעבד S905X או על Odroid N2 שיושק בקרוב מאד.
ולהתקין עליו CoreELEC.
- freedom_il
-
- חבר ותיק

@ambar
אני משתמש בקונפיגורציה כזו פלוס מינוס:
https://forum.kodi.tv/showthread.php?ti ... pid2759442
לוקח קצת זמן לסדר הכל אבל אחרי פעם ראשונה זה פשוט עובד.
אני משתמש בקונפיגורציה כזו פלוס מינוס:
https://forum.kodi.tv/showthread.php?ti ... pid2759442
לוקח קצת זמן לסדר הכל אבל אחרי פעם ראשונה זה פשוט עובד.
- freedom_il
-
- חבר ותיק

ממש לא קשור. אם המסך אומר שיש HDR אז יש HDR. מעבר לזה אין משמעות לכבל.sigamore כתב:נסה להחליף כבל hdmi (לא בהכרח לכבל יקר -- Monoprice או Amazon Basiscs -- מעל לראש).
אין שום בעייה בתצוגה של ה Shield !...
כל אחד ורמת הדיקדוק שלו בפרטים/צבעים. אשריך שאתה לא שם לב או שלא אכפת לך.
- OferL
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3906
- נתן תודות: 323 פעמים
- קיבל תודות: 118 פעמים
האם המסך מזהה HDR בניגון מהשילד? מה לגבי ניגון HDR מנטפליקס או יוטיוב?
יעזור אם תוכל להעלות צילום של הגדרות video output של קודי ותבדוק באיזה מצב תמונה המסך מנגן בזמן ניגון HDR מהשילד. יכול להיות שבחירה בהגדרות תמונה אחרות יפתרו את בעיית הצבעים.
לעניין הכבל אני בעיקרון מסכים עם freedom_il מנסיון שלי השילד מזהה איזה ציוד מחובר אליו ואם הכבל, הרסיבר או המסך לא תומך בפורמט מסויים הוא לא יופיע בתפריט.
כלומר אם אתה רואה למשל אפשרות 3840X2160, 59.940, YUV 420 10 bit Rec 2020 אז השילד משוכנע שאפשר להעביר את האות הזה למסך ללא בעיה. כולל תקינות הכבל. מצד שני ראיתי תופעות מוזרות עם כבלים. אז לא יזיק לשים שני כבלי אמזון בייסיק זולים שבודאות מעבירים 4K HDR.
מעבר לזה אני מקבל מהשילד תמונת HDR מדהימה על C7 ועל מקרן JVC. לא פחות טובה מהנגן הפנימי של ה LG.
לגבי סטרימרים אחרים שהומלצו פה מבוססי 905X יש לי שניים כאלו ולצערי שניהם מגמגמים קשות בסרטים עם ביטרייט גבוה כמו מטריקס, אסאסינס קריד או מאד מקס. השילד מנגן את אותם הקבצים חלק לגמרי. לתכני HD הם בסדר. אבל זה לא הנושא.
יעזור אם תוכל להעלות צילום של הגדרות video output של קודי ותבדוק באיזה מצב תמונה המסך מנגן בזמן ניגון HDR מהשילד. יכול להיות שבחירה בהגדרות תמונה אחרות יפתרו את בעיית הצבעים.
לעניין הכבל אני בעיקרון מסכים עם freedom_il מנסיון שלי השילד מזהה איזה ציוד מחובר אליו ואם הכבל, הרסיבר או המסך לא תומך בפורמט מסויים הוא לא יופיע בתפריט.
כלומר אם אתה רואה למשל אפשרות 3840X2160, 59.940, YUV 420 10 bit Rec 2020 אז השילד משוכנע שאפשר להעביר את האות הזה למסך ללא בעיה. כולל תקינות הכבל. מצד שני ראיתי תופעות מוזרות עם כבלים. אז לא יזיק לשים שני כבלי אמזון בייסיק זולים שבודאות מעבירים 4K HDR.
מעבר לזה אני מקבל מהשילד תמונת HDR מדהימה על C7 ועל מקרן JVC. לא פחות טובה מהנגן הפנימי של ה LG.
לגבי סטרימרים אחרים שהומלצו פה מבוססי 905X יש לי שניים כאלו ולצערי שניהם מגמגמים קשות בסרטים עם ביטרייט גבוה כמו מטריקס, אסאסינס קריד או מאד מקס. השילד מנגן את אותם הקבצים חלק לגמרי. לתכני HD הם בסדר. אבל זה לא הנושא.
Enjoy the Silence
·OferL כתב: מנסיון שלי השילד מזהה איזה ציוד מחובר אליו ואם הכבל, הרסיבר או המסך לא תומך בפורמט מסויים הוא לא יופיע בתפריט.
כלומר אם אתה רואה למשל אפשרות 3840X2160, 59.940, YUV 420 10 bit Rec 2020 אז השילד משוכנע שאפשר להעביר את האות הזה למסך ללא בעיה. כולל תקינות הכבל....
אצלי מופיעה האפשרות ל4.2.2 12ביט אם אני לא טועה (לגבי ה12 ביט) ניסיון להציג במצב זה לא הצליח, היו איבודי סינכרון כל הזמן. אני לא צריך את ה4.2.2 זה רק לבדיקה אבל לא תמיד מה שמופיע באפשרויות גם מצליח להציג.
לא נסיתי לחבר את השילד ישירות למסך כך שיכול להיות שהבעיה ברסיבר ולא בכבל.
אני עוקב אחרי הפוסט הזה, עשיתי מלא השוואות מאז תחילת השרשור אצלי בסלון, כולל תכני SD / HDR
מול הנגן הפנימי של הטלויזיה ומול מחשב נוק עם MPC-BE לא ראיתי הבדלים בצבעים
אצלי אגב מוגדר בשילד 709 rec 4K 10 bit, פשוט לחסוך בעיות של צפייה בתכני SD, שזה עדיין הרוב אצלי
ב rec 2020 השילד עושה המרה ל 709 ויכולו להיות בעיות, לעומת זה החל מגרסה 7.2.2 של השילד יש את פיצ'ר ה colorimetry שמעביר ל rec 2020 שיש תוכן HDR, עובד טוב
אלעד
מול הנגן הפנימי של הטלויזיה ומול מחשב נוק עם MPC-BE לא ראיתי הבדלים בצבעים
אצלי אגב מוגדר בשילד 709 rec 4K 10 bit, פשוט לחסוך בעיות של צפייה בתכני SD, שזה עדיין הרוב אצלי
ב rec 2020 השילד עושה המרה ל 709 ויכולו להיות בעיות, לעומת זה החל מגרסה 7.2.2 של השילד יש את פיצ'ר ה colorimetry שמעביר ל rec 2020 שיש תוכן HDR, עובד טוב
אלעד
- OferL
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3906
- נתן תודות: 323 פעמים
- קיבל תודות: 118 פעמים
@a_yaron
·איבוד סינכרון או חסר תמונה מוחלט? זה נשמע כמו מצב שהכבל "מרמה" את השילד להראות שהוא מסוגל להציג את התמונה בזמן שבפועל הוא לא. לזה התכוונתי שראיתי גם דברים מוזרים בכבלים שונים ולכן המלצתי על כבל שהוא זול ועבד בכל הפעמים שבדקתי.
·איבוד סינכרון או חסר תמונה מוחלט? זה נשמע כמו מצב שהכבל "מרמה" את השילד להראות שהוא מסוגל להציג את התמונה בזמן שבפועל הוא לא. לזה התכוונתי שראיתי גם דברים מוזרים בכבלים שונים ולכן המלצתי על כבל שהוא זול ועבד בכל הפעמים שבדקתי.
Enjoy the Silence
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@a_yaron
·
בעיה של כבל ב-99% מהמקרים.
·
בעיה של כבל ב-99% מהמקרים.
@OferL
המסך עובר למצב HDR. לגבי נטפליקס - ניסיתי וגם שם אני מרגיש שרואים פחות טוב דרך השילד מאשר נטפליקס שמותקן ישירות על הטלויזיה.
בדקתי שאני מנגן מהשילד ומהנגן של הטלויזיה אני בדיוק עם אותן הגדרות בטלויזיה. בנוסף, שיחקתי עם דברים כמו החום של הצבעים וזה לא הוביל לשינוי לטובה. יש לך רעיון על פרמטרים אחרים בטלויזיה שאפשר לשחק איתם?
לגבי ההגדרות בKODI - המצורף
המסך עובר למצב HDR. לגבי נטפליקס - ניסיתי וגם שם אני מרגיש שרואים פחות טוב דרך השילד מאשר נטפליקס שמותקן ישירות על הטלויזיה.
בדקתי שאני מנגן מהשילד ומהנגן של הטלויזיה אני בדיוק עם אותן הגדרות בטלויזיה. בנוסף, שיחקתי עם דברים כמו החום של הצבעים וזה לא הוביל לשינוי לטובה. יש לך רעיון על פרמטרים אחרים בטלויזיה שאפשר לשחק איתם?
לגבי ההגדרות בKODI - המצורף
-
- Settings --> Player --> Videos 1
-
- Settings --> Player --> Videos 2
-
- Settings --> System --> Display 1
נערך לאחרונה על ידי dan_x ב 27/03/2019 19:17, נערך פעם 1 בסך הכל.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@dan_x
·
ברסיבר תגדיר שיעשה passthrough ולא יבצע שום עיבוד תמונה.
בטלוויזיה אין לך הרבה מה לעשות.
בנטפליקס ה-HDR הוא דולבי ויז'ן, שעדיף משמעותית על OLEDים מ-HDR10 שאתה מקבל מהשילד - אבל סביר להניח שזה לא קשור לבעיות בצבעים.
·
ברסיבר תגדיר שיעשה passthrough ולא יבצע שום עיבוד תמונה.
בטלוויזיה אין לך הרבה מה לעשות.
בנטפליקס ה-HDR הוא דולבי ויז'ן, שעדיף משמעותית על OLEDים מ-HDR10 שאתה מקבל מהשילד - אבל סביר להניח שזה לא קשור לבעיות בצבעים.