חיבור מחשב PC לLCD
- NimrodKadim
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 218
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
איך חיברת את יציאת הסאונד מהמחשב?
האם יש לך רסיבר עם רמקולים? האם חיברת ישירות לטלויזיה?
אם חיברת את היציאה הדיגיטלת של הסונד (אופטי/קואסיאלי) לרסיבר עם מפענח AC3 ו-DD אז אתה צריך להתקין AC3filter או מפענח אחר.
האם יש לך רסיבר עם רמקולים? האם חיברת ישירות לטלויזיה?
אם חיברת את היציאה הדיגיטלת של הסונד (אופטי/קואסיאלי) לרסיבר עם מפענח AC3 ו-DD אז אתה צריך להתקין AC3filter או מפענח אחר.
I don´t know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve. Bilbo Baggins, TLOTR-TFOTR
- NimrodKadim
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 218
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
אני מצטער על אי ההבנות, אבל ישנם כמה אי דיוקים מבחינה טכנית.big27 כתב:במחשב הנייד יש לי יציאת מיקופון ואוזניות , ויש לי מגבר עם רמקולים שמחובר בקומפוננט יש למגבר מהטלוויזיה...
בכל מקרה, יציאת אזניות כוללת שני ערוצים בלבד (סטראו) ולא יכולה לכלול יציאה לשישה ערוצים.
אם אתה מעוניין לנגן באמצעות המחשב סרט הכולל שישה ערוצים (חמישה וסאב) אתה צריך חומרה מתאימה (כלומר כרטיס קול. המחשב הנייד שלך כולל ככל הנראה כרטיס סטראופוני בלבד). ישנם כרטיסי קול שמתחברים ל-USB2 שתוכל לחבר למחשב הנייד שלך. לכרטיסי קול האלה יש יציאה דיגיטלית (אופטית או קואקסיאלית) שתוכל לחבר אותה לרסיבר שלך.
זאת כמובן בהנחה שהרסיבר שלך יודע לקבל בצורה דיגיטלית (אופטית או קואקסיאלית). ישנה אפשרות נוספת, אם כי לא מומלצת, לחבר שישה כבלי RCA ליציאות האנלוגיות מהכרטיס קול (שתצטרך לרכוש הכולל חיבור USB2) לרסיבר שלך.
חוץ מזה, עליך להתקין (בהנחה שהתקנת כרטיס קול התומך בשישה ערוצים) מקודד לצורך פענוח הסאונד (זו הדוגמה של ה-Ac3 filter שציינתי). התוכנה הזו מופיעה כ-Plug in ויאפשר לתוכנת ניגון שלך (Media Player, WinDVD, Power DVD או מה שלא יהיה) "לפתוח" את כל הערוצים.
עם זאת, אם אין לך כוונה לרכוש כרטיס קול, ואתה מעוניין להשתמש בנייד שלך בלבד, אתה יכול לחבר את יציאת הסטראו שלו לכניסת הרסיבר. ישנם רסיברים (כמעט כולם) שיודעים לקבל סטראו ולהפוך אותו לסראונד באמצעות טכנולוגיה שנקראת Dolby Prologic. אם יש לך אופציה כזו ברסיבר, עליך להתקין את ה-AC3Filter ובהגדרות לבחור Downmix ל-Dolby prologic).
מלבד זאת, לא הבנתי מה הכוונה ב-"ויש לי מגבר עם רמקולים שמחובר בקומפוננט יש למגבר מהטלוויזיה"? קומפוננט הוא חיבור אנלוגי לאותות וידאו ולא לרמקולים.
I don´t know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve. Bilbo Baggins, TLOTR-TFOTR