קריאת הודעה עם הסמן של העכבר

הודעות מערכת, והודעות שאינן קשורות לאף פורום אחר.
שלח תגובה
liran-yosef פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 244
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

מרטין\עופר
למה לא קיימת אפשרות לקרוא את תוכן ההודעה, כאשר נעמדים עם העכבר על ההודעה..
כמו בפורומים רבים?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78796
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5382 פעמים

שליחה #2 

לא הבנתי איפה בדיוק אתה רוצה להעמיד את העכבר בשביל לקרוא את ההודעה?

בכל מקרה, האתר כבד גם ככה ונראה לי שהוספת קוד כבד נוסף רק יגרום נזק ולא תועלת.

liran-yosef פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 244

שליחה #3 

עופר,
אני יסביר את עצמי, המון כותרות בפורום לא כל כך עיניניות ולא מצינות את נושא ההודעה, לכן הרבה פעמים נכנסים להודעה שבכלל לא מענינת את הקורא, לכן ניתן במספר פורומים על ידי הזזת העכבר והצבתו על נושא ההודעה לקבל את תוכן (מספר שורות) ההודעה עצמה.
אני לא מתכוון להקשות, אבל אם אתה לא הבנת בדיוק למה התכוונתי איך אתה יודע שזה קוד "כבד" ? מדובר בשינוי מבורך שרק יתרום לפורום, לכן, אולי כדי לבדוק את זה ולא לבטל את זה במחי יד.

NMP
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 584

שליחה #4 

אני מצטרף לבקשה.
זה פיצ'ר מעולה שמאוד מאוד מאוד חסר לי פה.

יכול להיות שהוא כבד באמת וגם ככה האתר קצת לא סוחב אבל אנחנו רק גדלים מיום ליום וכמות ההודעות גדלה בקצב מטורף וממש קשה לעמוד בקצב.
בכל מקרה נראה לי שהאתר צריך להשתדרג בעקבות הגידול הזה אז קחו את הפיצ'ר הזה גם בחשבון. הוא ממש חשוב.

וחוץ מזה אם-אפשר להעלות עוד משהו:
אני משתמש כל הזמן ב-'הודעות חדשות מביקורך האחרון' אבל זה מתאפס יותר מדי בקלות.
אני לא יודע מה הלוגיקה שפועלת פה ואני לא בדיוק יודע מה הלוגיקה בפורומים אחרים שאני גולש בהם אבל פה אני ממש צריך להיזהר והרבה פעמים אני מפספס דברים בגלל זה.
אולי אם תוכלו להרחיב על הלוגיקה אני אוכל למקד את הבעיה.

תודה,
ניר

Vick
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1323
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #5 

אם תרשו לי אבל אני קצת חולק על דעתכם. הפיצ'ר שאתם מדברים עליו יכול להראות את תוכן ההודעה של המחבר עצמו, יכול להיות באמת שההודעה לא תהיה ממש מעניינת אבל אתם עלולים לפספס את שאר השירשור שהוא כן יכול להיות מעניין. אם תבדקו טוב תמצאו שהרבה שירשורים כאן התחילו בנושא מסוים אבל התפתחו לנושאים אחרים יותר מעניינים. אם תשללו את שירשור זה או אחר על סמך תוכן ההודעה הראשונית אתם עלולים להפסיד את כל מה שנאמר בו.
Reasonable people adapt themselves to the world. Unreasonable people attempt to adapt the world to themselves. All progress, therefore, depends on unreasonable people.

NMP
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 584

שליחה #6 

אתה צודק לגבי המקרים האלו אבל מה הפתרון בדיוק ?
אין מצב שאני עובר על כל הודעה שנפתחת פה וממשיך ללוות אותה למקרה שהיא תתפתח למשהו אחר. זה ממש לא ריאלי.
גם כשאני פותח הודעה אני בודק בעיקר את השאלה המקורית כדי לראות אם זה מעניין. בדרך-כלל היא תהיה לפחות באיזור שהשרשור התפתח אליו אחרת אמורים לפתוח חדש (ומרטין/עופר דווקא דואגים לכך).

יצא לך לעבוד עם פורום שהיה בו את הפיצ'ר הזה ?
מניסיון הוא תורם המון.
הוא בעיקר חשוב כשהפורום גדל מאוד ומתרבות ההודעות עם הכותרת הסתומה שלא קשורה לכלום ולא מבהירה כלל על מה מדובר.
גם הכמות ההולכת וגדלה של הודעות הופכת את האפשרות למעבר מלא על הכל ללא ריאלית.

Vick
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1323
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #7 

לדעתי זה הפורום הכי מסודר שפגשתי באתרים בארץ, הוא קצת דומה למבנה של ה-ICQ אם שמת לב. הוא גם משלב הרבה רעיונות חכמים שיש בהרבה פורומים ברחבי העולם בתחום הזה. עד היום לא נתקלתי בבעיות של איטיות הוא חוסר עקביות באתר. היו מקרים בודדים על חוסר התאמה בין נושא ההודעה לבין התוכן שלה. רעיון "הודעת הבלון" יכול אולי לעזור ולחסוך זמן. נראה מה המומחים יגידו...
Reasonable people adapt themselves to the world. Unreasonable people attempt to adapt the world to themselves. All progress, therefore, depends on unreasonable people.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #8 

לירן,

הבנתי את הפרנציפ (תאמין או לא, גם אני מבלה לא מעט בפורומים בעולם, יש את האופציה הזו ב- AVFORUMS ואני ממש לא אוהב אותה), אבל לא את המימוש. הרעיון שלך חושף רק פסיק קטן ממה שגלום בתוך השרשור עצמו.

לגבי המימוש, זה בהחלט מאוד ינפח את עובי כל עמוד שישלח אלכם - מכיוון שהוא יכלול הרבה מאוד טקסט "על הצ'אנס" שמישהו יחזיק את העכבר מעל השרשור המסויים. בנוסף, ללא היכולת לראות את המשך ההודעה או את תוכן התגובות, זה רק יגרום לאנשים לבקש מידע נוסף.

אני מבין את הצורך, אבל תבינו שכל הפרוייקט הזה נעשה ב"זמני החופשי" ללא עזרה של תוכניתנים נוספים וללא מימון כלשהו. אם אני עובד על הגרפיקה או על קוד, זה אומר שמאמרים חשובים או תכנים אחרים פשוט לא יכתבו.

בהתחלה עשינו המון שינויים לפי בקשת הקהל, כיום אני נוטה יותר להשקיע בתכנים מכיוון שזה בעצם החלק המעניין באתר (לפחות אותי) ופחות מעניין אותי להכניס שכלולים. בהמשך זה עלול להשתנות - אבל לאור כמות העבודה שיש באתר ובכך שאני מקריב בעיקר שעות שינה וכל דקה חופשית בכדי לענות לשאלות, מעבר לשלב נוסף של הוספת פיצ'רים לא יתבצע בעתיד הקרוב....

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #9 

אגב,

יתכן שכדאי פשוט לנסות ולדאוג שהודעות יכללו נושא יותר ברור...

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

עוד נושא לwish list

שליחה #10 

אני יודע שאין לאף אחד זמן לעשות זאת, ומכיון שאני עצמי גם לא מתנדב לעשות זאת, אני לא מציג זאת אפילו כבקשה.
פשוט עוד דבר לרשימה, בשביל שאם במקרה מישהו יחפש משהו לתכנת באתר ויהיה חסר לו :-)
כן, אני יודע שלא מדובר בשינוי טריביאלי.

הממשק של תגובות למאמרים לוקה בחסר ואין נוטיפיקציות, רצוי ממשק ופונקציונאליות דומה יותר לזה של שרשור בפורום, או לחילופין קישוריות אוטומטית לשרשור בפורום.
משה

שלח תגובה

חזור אל “כללי”