שלום לכולם יש לי מגבר חדש ושאלות על חיבורים.
שלום חברים,
עברתי דירה ויש לי בסלון 5 רמקולים שמותקנים בתיקרה. קניתי מגבר חדש של ימאהה מדגם Yamaha RX-V685
ושמתי אותו בכניסה לבית בארון התקשורת. המגבר מחובר עם כבל HDMI לטלוויזיה בסלון. והרמקולים מחוברים גם הם למגבר.
בנוסף בארון תקשורת יש לי ממיר של פרנטר TV, מחשב , וXBOX. שגם אותם חיברתי למגבר.
אני מצרך תמונה של המאחורה של המגבר.
לאופן החיבורים, (אני משתמש בתמונה ששלחתי כאן בתור דוגמא)
את הTV שנמצאת בסלון חיברתי למגבר לקטגוריה HDMI OUT לפורט מס' 1 שרשום שם גם המילה ARC.
ממיר של פרטנר + מחשב + XBOX חיברתי למגבר לקטגוריה (HDMI (HDCP 2.2 בפורטים 1,2,3
במצב הזה כשאני רואה טלוויזיה בסלון ומחליף INPUT במגבר אני עובר בין המחשב, לXBOX,ופרטנר.
יש לי מספר שאלות,
1. השלט של פרטנר מתחבר עם בלוטות' לממיר שלו אז מהסלון הוא קולט בלי בעיה למרות שהממיר נמצא בארון תקשורת. לא כך עם השלט של המגבר. אני צריך לקום לגשת לארון כל פעם בשביל להגביר ולהחליש. האם אני יכול באמצעות השלט של פרטנר לשלוט על המגבר? לפחות את האפשרות של כיבוי והדלקה של המגבר + להגביר ולהנמיך מהשלט.
2. לממיר של פרטנר יש יציאה אופטית של סאונד. חיברתי כבל אופטי בין הממיר למגבר, כשאני נמצא בINPUT ששייך למממיר (Input של HDMI) אני רואה תמונה בטלווזייה ושומע מהרמקולים, אך הסאונד מגיע מהHDMI. איך עושים שהסאונד יגיע מהאופטי.
תודה רבה!
עברתי דירה ויש לי בסלון 5 רמקולים שמותקנים בתיקרה. קניתי מגבר חדש של ימאהה מדגם Yamaha RX-V685
ושמתי אותו בכניסה לבית בארון התקשורת. המגבר מחובר עם כבל HDMI לטלוויזיה בסלון. והרמקולים מחוברים גם הם למגבר.
בנוסף בארון תקשורת יש לי ממיר של פרנטר TV, מחשב , וXBOX. שגם אותם חיברתי למגבר.
אני מצרך תמונה של המאחורה של המגבר.
לאופן החיבורים, (אני משתמש בתמונה ששלחתי כאן בתור דוגמא)
את הTV שנמצאת בסלון חיברתי למגבר לקטגוריה HDMI OUT לפורט מס' 1 שרשום שם גם המילה ARC.
ממיר של פרטנר + מחשב + XBOX חיברתי למגבר לקטגוריה (HDMI (HDCP 2.2 בפורטים 1,2,3
במצב הזה כשאני רואה טלוויזיה בסלון ומחליף INPUT במגבר אני עובר בין המחשב, לXBOX,ופרטנר.
יש לי מספר שאלות,
1. השלט של פרטנר מתחבר עם בלוטות' לממיר שלו אז מהסלון הוא קולט בלי בעיה למרות שהממיר נמצא בארון תקשורת. לא כך עם השלט של המגבר. אני צריך לקום לגשת לארון כל פעם בשביל להגביר ולהחליש. האם אני יכול באמצעות השלט של פרטנר לשלוט על המגבר? לפחות את האפשרות של כיבוי והדלקה של המגבר + להגביר ולהנמיך מהשלט.
2. לממיר של פרטנר יש יציאה אופטית של סאונד. חיברתי כבל אופטי בין הממיר למגבר, כשאני נמצא בINPUT ששייך למממיר (Input של HDMI) אני רואה תמונה בטלווזייה ושומע מהרמקולים, אך הסאונד מגיע מהHDMI. איך עושים שהסאונד יגיע מהאופטי.
תודה רבה!
1. אם תפעיל CEC (או שמות אחרים של הפונקציה בימהה) ברסיבר ובטלוויזיה, תוכל לשלוט על הרסיבר עם שלט הטלוויזיה. לא תמיד עובד, ולא תמיד ב100%. אחרת האופציה זה להשתמש במאריך עינית לרסיבר.
2. למה לך? הסאונד דרך HDMI טוב מזה שדרך אופטי. (אפשר לבצע שיוך כניסה אופטית לכניסת HDMI ברסיבר, אבל כאמור, מיותר לחלוטין)
2. למה לך? הסאונד דרך HDMI טוב מזה שדרך אופטי. (אפשר לבצע שיוך כניסה אופטית לכניסת HDMI ברסיבר, אבל כאמור, מיותר לחלוטין)
..
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3629
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
מה קשור ה arc?
זה לערוץ קול חוזר מהמסך למגבר, בתצורה שלו אין לזה משמעות
Cec זה משהו אחר.
למיטב זכרוני שליטה על עוצמה תהיה אפשרית רק בשימוש ב cec
ולא תהיה אפשרית כשמשתמשים האופטי בין הממיר למגבר
זה לערוץ קול חוזר מהמסך למגבר, בתצורה שלו אין לזה משמעות