לאחרונה רכשתי רסיבר ק"ב של מרנץ' מדגם SR5013 וזוג רמקולים מדגם Dali Opticon 6.
כרגע מחוברים לרסיבר שני הרמקולים הנ"ל בלבד, אך בעתיד הלא רחוק ארצה להשתמש ברסיבר גם לצרכי קולנוע (בתוספת סראונד וסנטר).
עיקר השימוש הנוכחי והעתידי הוא סטיריאו באמצעות סטרימינג (AirPlay), הקולנוע יהיה כשימוש משני בלבד.
לצערי התקציב לא אפשר לי מערכת סטיריאו יעודית ואיכותית שתדע לתת מענה גם לקונלוע בעתיד, ולא היתה לי ברירה אלא להתפשר ולקנות את המרנץ' המדובר.
אציין שאני מאזין כמעט את לכל סוגי המוזיקה, החל מאלקטרונית קלילה, ג'ז, פופ ורוק.
לאחר המון משחקים וכיולים (כולל Bi-Amp, הוספת מגבר הספק דרך חיבורי Pre-Out של הרסיבר), הגעתי למסקנה שאני לא מרוצה מאיכות השמע וקשה לי להצביע על הבעיה הספיציפת (אינני אודיופיל מומחה אלא טירון בתחום).
חלק מאוד מצומצם מאוד מרשימת ההשמעה שלי נשמע טוב + במערכת, כדוגמת Dire Straits ומספר שירים בודדים נוספים (ישנם שירי פופ מודרנים שגם נשמעים טוב).
ברוב השירים חסר משהו (בעיקר בשירים עשירי פרטים כדגומת רוק), כל פעם זה משהו אחר, פעם באס, פעם זה נשמע מתכתי, ופעם זה נשמע סגור, וכמו שציינתי קודם רק שירים בודדים נשמעים טוב.
אם להיות כנה, ההרגשה כאילו אני מאזין למערכת Pannasonic משולבת.
ניסיתי להתחבר למחשב באמצעות כבל אופטי/קואקסיאלי ולהאזין לקבצי LOSSLESS, אך גם שם לא הרגשתי הבדל משמעותי.
הוספתי מגבר הספק של ROTEL מדגם RB-980BX באמצעות חיבורו ליציאת ה"פרה" ברסיבר, ההבדל היה זניח עד כדי לא מורגש.
אני מתחיל לחשוש כי האקוסטיקה בבית בעייתית, אך מצד שני אם זאת הייתה הבעיה אז אף שיר לא היה נשמע טוב.
החלל בו ממוקמת המערכת הינו כ-50 מ"ר (חלל מרכזי בבית הכולל סלון, מטבח ופינת אוכל) והינו בגובה של 3 מטרים. מרחק ההאזנה שלי הינו כשלושה מטרים, ואותו מרחק קיים גם בין שני הרמקולים. מאחורי עמדת ההאזנה יש עוד שלושה מטרים עד הקיר האחורי.
נאמר לי שכשמאזינים למוזיקה במערכות איכותיות יותר, כל בעיות האיכות מורגשות הרבה יותר ממערכות בסיסיות. האמת שאני לא קונה את זה יותר מדי.
התקציב לוחץ ואני מוכן להשקיע עד 3000 ש"ח כדי לפתור את הבעיה.
אשמח לעצתכם ולדעתכם המקצועית.
תודה רבה