ייעוץ - אכזבה מאיכות השמע לאחר רכישת מערכת חדשה

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
Woofy פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

לאחרונה רכשתי רסיבר ק"ב של מרנץ' מדגם SR5013 וזוג רמקולים מדגם Dali Opticon 6.
כרגע מחוברים לרסיבר שני הרמקולים הנ"ל בלבד, אך בעתיד הלא רחוק ארצה להשתמש ברסיבר גם לצרכי קולנוע (בתוספת סראונד וסנטר).
עיקר השימוש הנוכחי והעתידי הוא סטיריאו באמצעות סטרימינג (AirPlay), הקולנוע יהיה כשימוש משני בלבד.

לצערי התקציב לא אפשר לי מערכת סטיריאו יעודית ואיכותית שתדע לתת מענה גם לקונלוע בעתיד, ולא היתה לי ברירה אלא להתפשר ולקנות את המרנץ' המדובר.

אציין שאני מאזין כמעט את לכל סוגי המוזיקה, החל מאלקטרונית קלילה, ג'ז, פופ ורוק.

לאחר המון משחקים וכיולים (כולל Bi-Amp, הוספת מגבר הספק דרך חיבורי Pre-Out של הרסיבר), הגעתי למסקנה שאני לא מרוצה מאיכות השמע וקשה לי להצביע על הבעיה הספיציפת (אינני אודיופיל מומחה אלא טירון בתחום).

חלק מאוד מצומצם מאוד מרשימת ההשמעה שלי נשמע טוב + במערכת, כדוגמת Dire Straits ומספר שירים בודדים נוספים (ישנם שירי פופ מודרנים שגם נשמעים טוב).

ברוב השירים חסר משהו (בעיקר בשירים עשירי פרטים כדגומת רוק), כל פעם זה משהו אחר, פעם באס, פעם זה נשמע מתכתי, ופעם זה נשמע סגור, וכמו שציינתי קודם רק שירים בודדים נשמעים טוב.
אם להיות כנה, ההרגשה כאילו אני מאזין למערכת Pannasonic משולבת.

ניסיתי להתחבר למחשב באמצעות כבל אופטי/קואקסיאלי ולהאזין לקבצי LOSSLESS, אך גם שם לא הרגשתי הבדל משמעותי.
הוספתי מגבר הספק של ROTEL מדגם RB-980BX באמצעות חיבורו ליציאת ה"פרה" ברסיבר, ההבדל היה זניח עד כדי לא מורגש.

אני מתחיל לחשוש כי האקוסטיקה בבית בעייתית, אך מצד שני אם זאת הייתה הבעיה אז אף שיר לא היה נשמע טוב.

החלל בו ממוקמת המערכת הינו כ-50 מ"ר (חלל מרכזי בבית הכולל סלון, מטבח ופינת אוכל) והינו בגובה של 3 מטרים. מרחק ההאזנה שלי הינו כשלושה מטרים, ואותו מרחק קיים גם בין שני הרמקולים. מאחורי עמדת ההאזנה יש עוד שלושה מטרים עד הקיר האחורי.

נאמר לי שכשמאזינים למוזיקה במערכות איכותיות יותר, כל בעיות האיכות מורגשות הרבה יותר ממערכות בסיסיות. האמת שאני לא קונה את זה יותר מדי.

התקציב לוחץ ואני מוכן להשקיע עד 3000 ש"ח כדי לפתור את הבעיה.

אשמח לעצתכם ולדעתכם המקצועית.

תודה רבה :)

BARBIE
טרול
טרול
תגובות: 858
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #2 

מה זה לא שומעים טוב? אין מספיק באס? הסאונד צורם? צריך לתאר יותר.

הרמקולים שלך מאד איכותיים ומוסיקאליים, אבל הם ממש לא יורדים מספיק נמוך גם עבור מוסיקה. לפי המפרט עד 50 הרץ, זה אומר שהם מתחילים לעבוד אפקטיבית החל מתדר של 70 הרץ ומעלה. אז אתה צריך סאב טוב, רצוי אטום כמו SVS מדגם SB2000 וכמובן למקם ולכייל נכון.

הרסיבר עצמו בינוני אבל לא אמור לגרום לאדם נורמטיבי להרגיש שחסר לו משהו בסאונד. תוסיף סאב איכותי ותריץ כיול מחדש.

כמובן לא ברור מה המקורות שלך. AIRPLAY זה איכות MP3 דחוסה של אפל ולא משנה אם אתה מנגן קבצי FLAC. נסה לנגן מיכולות הרשת של הרסיבר.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #3 

Woofy כתב: אני מתחיל לחשוש כי האקוסטיקה בבית בעייתית, אך מצד שני אם זאת הייתה הבעיה אז אף שיר לא היה נשמע טוב.
...
·

ממש לא בהכרח, יש שונות רבה בין ההקלטות, יכול להיות שלהקלטות מסוימות התנאים האקוסטיים שלך דווקא תורמים.

אם עדיין יש אפשרות כזאת הייתי מחליף את הרסיבר שלך לדנון 3400 או 3500 שאמורים להיות באותו מחיר אבל כוללים מערכת כיול הרבה יותר טובה. בבחירת מרנץ שילמת אך ורק על שם וכל מיני סיפורי סבתא חסרי כל בסיס על ה"מוזיקאליות" של המותג.

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951
נתן תודות: 878 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #4 

אמנם יש לך רמקולי רצפה.
נסה לנתק אחד מהם, ולעבוד רק עם אחד מהם. תמקם אותו במרכז או שתתיישב מולו (פחות רצוי).
תאזין רק לו ולפי זה תוכל להחליט מה ואיך אתה צריך לכייל.
תעבור על כל הגדרות הרסיבר והאקוולייזר ותראה מה לדעתך הוא ההכי נייטרלי ואותו צריך לשנות.
אחרי שאתה עורך כיול ומעריך ביצועים של רמקול אחד במעמדה קרובה אליך,
אתה צריך לעבור לסידור 2 הרמקולים שיצביעו אליך ויצרו לך את אותה התחושה כמו שהייתה לך עם הרמקול האחד. עד אז אתה כבר תדע על מה אני מדבר, אתה פשוט תרגיש את זה ותרצה להשיב את התחושבה הזו ולפי זה תתאים את החדר ומיקום הרמקולים.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17930
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #5 

Woofy כתב:שלום לכולם,

לאחרונה רכשתי רסיבר ק"ב של מרנץ' מדגם SR5013 וזוג רמקולים מדגם Dali Opticon 6.
כרגע מחוברים לרסיבר שני הרמקולים הנ"ל בלבד, אך בעתיד הלא רחוק ארצה להשתמש ברסיבר גם לצרכי קולנוע (בתוספת סראונד וסנטר).
עיקר השימוש הנוכחי והעתידי הוא סטיריאו באמצעות סטרימינג (AirPlay), הקולנוע יהיה כשימוש משני בלבד.

לצערי התקציב לא אפשר לי מערכת סטיריאו יעודית ואיכותית שתדע לתת מענה גם לקונלוע בעתיד, ולא היתה לי ברירה אלא להתפשר ולקנות את המרנץ' המדובר.

אציין שאני מאזין כמעט את לכל סוגי המוזיקה, החל מאלקטרונית קלילה, ג'ז, פופ ורוק.

לאחר המון משחקים וכיולים (כולל Bi-Amp, הוספת מגבר הספק דרך חיבורי Pre-Out של הרסיבר), הגעתי למסקנה שאני לא מרוצה מאיכות השמע וקשה לי להצביע על הבעיה הספיציפת (אינני אודיופיל מומחה אלא טירון בתחום).

חלק מאוד מצומצם מאוד מרשימת ההשמעה שלי נשמע טוב + במערכת, כדוגמת Dire Straits ומספר שירים בודדים נוספים (ישנם שירי פופ מודרנים שגם נשמעים טוב).

ברוב השירים חסר משהו (בעיקר בשירים עשירי פרטים כדגומת רוק), כל פעם זה משהו אחר, פעם באס, פעם זה נשמע מתכתי, ופעם זה נשמע סגור, וכמו שציינתי קודם רק שירים בודדים נשמעים טוב.
אם להיות כנה, ההרגשה כאילו אני מאזין למערכת Pannasonic משולבת.

ניסיתי להתחבר למחשב באמצעות כבל אופטי/קואקסיאלי ולהאזין לקבצי LOSSLESS, אך גם שם לא הרגשתי הבדל משמעותי.
הוספתי מגבר הספק של ROTEL מדגם RB-980BX באמצעות חיבורו ליציאת ה"פרה" ברסיבר, ההבדל היה זניח עד כדי לא מורגש.

אני מתחיל לחשוש כי האקוסטיקה בבית בעייתית, אך מצד שני אם זאת הייתה הבעיה אז אף שיר לא היה נשמע טוב.

החלל בו ממוקמת המערכת הינו כ-50 מ"ר (חלל מרכזי בבית הכולל סלון, מטבח ופינת אוכל) והינו בגובה של 3 מטרים. מרחק ההאזנה שלי הינו כשלושה מטרים, ואותו מרחק קיים גם בין שני הרמקולים. מאחורי עמדת ההאזנה יש עוד שלושה מטרים עד הקיר האחורי.

נאמר לי שכשמאזינים למוזיקה במערכות איכותיות יותר, כל בעיות האיכות מורגשות הרבה יותר ממערכות בסיסיות. האמת שאני לא קונה את זה יותר מדי.

התקציב לוחץ ואני מוכן להשקיע עד 3000 ש"ח כדי לפתור את הבעיה.

אשמח לעצתכם ולדעתכם המקצועית.

תודה רבה :)
...
·

הרצת כיול של אודסי ?

Nir547
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 723
שם מלא: nir547
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #6 

זו הסיבה שאני תמיד ממליץ לשמוע בבית לפני שקונים.
ההבדלים הם עצומים בצליל בסביבות האזנה שונות. לעיתים גם הכיול לא עוזר.
תשקיע באוקסטיקה בכמה שהתקציב מאפשר, כמו וילונות/שטיחים ותנסה לשחק במיקום הרמקולים.
ניר.

eliad2
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 942
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 198 פעמים

שליחה #7 

קודם כל אקוסטיקה - תמונות של החדר יעזורו להעריך אם יש עוד מה לשפר בעניין המיקום והאקוסטיקה.
*כיול מהרסיבר מטפל בבעיות אקוסטיות אבל זה Give and Take ובא אחרי טיפול פיזי ומיקום נכון כמה שאפשר.

שלב שני - הייתי מנסה להשאיל מגבר סטריאו משולב , לא משהו יקר ורציני אבל עם קצת אופי. ואז מחבר אותו במקום הרסיבר ולוקח כמה ימים להאזין לתוצאה , אחרי כמה ימים חוזר לרסיבר ומסיק מסקנות.

ברמקולים לא הייתה נוגע כי הפוטנציאל קיים.
נערך לאחרונה על ידי eliad2 ב 22/03/2019 8:48, נערך פעם 1 בסך הכל.

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5348
שם מלא: ירון קליין
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 332 פעמים

שליחה #8 

@Woofy
·
ניסית לכוון ידנית?
לעבור ל sound mode music
לכוון את ה graphic eq. תתחיל מהגברה של נמוכים וגבוהים: "happy face"
לשחק עם auto volume...

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7042
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1462 פעמים

שליחה #9 

לדעתי אתה לא סגור מה חסר לך בסטאפ הקיים

אני חושב שכדאי שתקשיב למוזיקה שאתה שומע מאותו מקור במקומות אחרים (חנויות מתמחה) ותבין איך אתה רוצה לשמוע והאם יש מערכת שנותנת לך את האיכות שאתה מחפש. תריץ על המערכות האלה את השירים שנשמעים טוב אצלך ואת השירים שנשמעים לא טוב אצלך ותראה אם אתה מקבל תוצאה שאתה אוהב

לאחר שתמצא את מה שאתה אוהב תוכל להגדיר יותר במדוייק מה אתה לא אוהב במערכת שלך

אני מעריך שאם הנתונים האלה תוכל להבין מה חסר בסטאפ שלך כדי לתת לך תוצאה טובה לטעמך

דרך אגב אני לא מאמין שהבעיה שלך בהגברה..... כמובן שיש הרבה משתנים אחרים כמו מקור השמע, הרמקולים (סאב?), אקוסטיקה כיול

בהצלחה

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4888
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #10 

מוסיף על משה לוי -
ייתכן וזו שונות בקבצי המקור (רמת דחיסה, איכות הקלטה).
מעט מאוד משירי הפופ המודרני משקיעים בצליל מלא, וההקלטות של dire straits בגדול די טובות (גם אצלי הם מצטיינים באיכות צליל).
אופציה נוספת - ייתכן והdac של הרסיבר לא ממש מספק, זאת כי גם בairplay וגם חיבור אופטי ישיר, הdac של הרסיבר בשימוש.
אתה לא חייב להשתולל עם dac יוקרתי, אלא להתחיל במשהו בסיסי ופשוט רק להתנסות.

clip99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1036
נתן תודות: 292 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #11 

הבעיה שלך פשוטה . חלל ההאזנה שלך גדול מדי והרמקולים מתקשים למלא אותו , במיוחד עם נתון נצילות די ממוצע של 89 דציבל . זה לדעתי הגורם העיקרי לבעיה שלך ואני אומר את זה כי נתקלתי במקרה כזה בעבר .

אני גם לא חושב שיש לך בעיה בציוד בהנחה והוא תקין ואין צורך להוסיף או לשנות שום דבר לפני שתנסה את הדברים הבאים:

1 - תבדוק שכל החיבורים והאינטרקונקטים מחוברים כהלכה .
2 - מקם לזמן מה את המערכת בחלל האזנה אחר בבית , קטן יותר כמו אחד החדרים , ותבדוק איך נשמע.
3 - נסה לבודד את הבעיה במידת האפשר: נסה מגבר אחר (לא מגבר כח , אלא אחד עם קדם הגברה שלו) , נסה רמקולים אחרים .
4 - בטל את כל הכיולים , עיבודים ומצבי ההשמעה , ותקשיב במצבי סטריאו / דיירקט / פיור בלבד .

בסופו של דבר אני די בטוח שמדובר בבעיה אקוסטית.
למה אף אחד לא מדבר על הנדסת אקלים?

roberts
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 738
נתן תודות: 152 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #12 

מצטרף לשאר החברים - נראה ונשמע כמו בעיית אוקוסטיקה - אתה מוזמן לצלם את חלל האזנה ותקבל חוות דעת די מקצועית מהסתכלות בתמונות בלבד.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4888
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #13 

clip99 כתב: 4 - בטל את כל הכיולים , עיבודים ומצבי ההשמעה , ותקשיב במצבי סטריאו / דיירקט / פיור בלבד .
...
·

אני די מסכים עם עניין האקוסטיקה -
כן, היא מאתגרת, אבל לא בהכרח בלתי ניתנת לעבודה איתה.
גם לי יש חלל מאוד דומה, עם רסיבר ורמקולים מאוד דומים בספציפיקציות, שלך אפילו אמורים להפיק איכות גבוה יותר. וכמו בציטוט מעלה - הכיולים פשוט כושלים להוציא צליל נעים, והכי טוב, במקרה שלי, זה לעבוד במוד דיירקט.
אצלי החלל אולי מאתגר יותר - תקרה משולשת שבשיא בגובה 4.5 מטר, כשבחלק הנמוך כ 3 מטר (השטח כמעט זהה).
ציינת שהרמקולים רחוקים מאוד מקיר מאחוריהם - יש להם דרייברים רפלקס מאחורה, הם בנויים להחזר מקיר, אולי בתור שלב ראשון תשים אותם חצי מטר מקיר ותבדוק אם ההחזר שאתה אמור לקבל לא נבלע.
אצלי הם ממוקמים די דומה במידות, כולל מרחק האזנה רק שהם עם קיר מאחוריהם, לרוחב החלל (שהוא כ5 על 10), מי שנמצא במטבח, הנקודה הכי רחוקה מהם בחלל, ובניצב לכיוון שלהם, יהנה מהמוסיקה רק בווליום של מסיבת טבע (וזה רק כשאני לבד בבית...)

עוד טיפ שיותר מתמקד באקוסטיקה - יש לי קיר מאוד גדול מול הרמקולים, שעדיין חשוף (עוד לא סיימתי את המדפים שיהיו שם) וזה גורם להדהוד, שרוסן כשתלינו את התאורה בחלל (חלקית, יש עוד לאן להשתפר, ועל כן מדפים ותמונות).
בגדול - תקרת העץ (גלריה) כמעט ולא מחזירה כך שרוב הקושי שיש אצלי נובע מהקירות והרצפה, ועצם העובדה שזה חלל גדול ועל כן נדרש יותר כוח (מחובר בתצורת bi amp לשם כך).

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #14 

למה שתנסה משהו מאוד פשוט כמו שינוי המרחק שבין הרמקולים ושינוי עמד ההאזנה. אפילו לקום ולהסתובב בין הרמקולים כדי לנסות ולהבחין אם אתה חש בשינויים בולטים. אם כן אז העצה שלי זה לבדוק מה ניתן לעשות מבחינת טיפול בהחזרים ותהודות.

אגב, גם אצלי יש כ 3-3.5 מטר מאחרי הרמקולים עד לקיר האחורי וזה רק עשה להם טוב.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

פלאפי
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 372
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #15 

clip99 כתב:הבעיה שלך פשוטה . חלל ההאזנה שלך גדול מדי והרמקולים מתקשים למלא אותו , במיוחד עם נתון נצילות די ממוצע של 89 דציבל . זה לדעתי הגורם העיקרי לבעיה שלך ואני אומר את זה כי נתקלתי במקרה כזה בעבר .

...
·
לא רק זה, מלהסתכל על הנתונים של הרמקולים והמגבר, אפשר לראות עוד בעיה טכנית - הרמקולים עם עכבה של 4 אוהם, אבל לא נראה שהמגבר יודע להתמודד עם פחות מ-6 אוהם. זה אומר שהרמקולים דורשים יותר הספק ממה שהמגבר יכול לתת. לא נראה שהמגבר כוח הנוסף שחיברת יותר מוצלח בעניין הזה, כי יש לו הספק די דומה. אז יוצא שנצילות נמוכה של הרמקולים יחד עם הספק נמוך שהמגבר מספק, לא נותן מספיק כוח לרמקולים כדי לדחוף אותם כמו שצריך.
חוץ מזה שטווח התדרים של הרמקולים האלה (49 - 32,000 על פי היצרן) אומר שאין להם באס בשיט, אז הם צריכים סאבוופר.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

המרנצים/דנונים הללו יכולים לעבוד עם 4 אוהם בלי בעיה.
הנה לדוגמה תוצאות bench של x1200 הישן יותר: https://www.soundandvision.com/content/ ... test-bench

החלל די גדול אבל אני לא חושב שהוא מנצל את כל העצמה של המגבר בכל מקרה.

פלאפי
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

@evgenetic
·
לא הבנתי איך הקישור שהבאת רלוונטי, מדובר שם על מגבר אחר.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

@פלאפי
מרנץ ודנון הם אותה משפחה, מאד דומים מבחינת מה שקורה under the hood. אם הדגם הבסיסי והישן יותר מסוגל לעבוד עם 4 אוהם גם הדגם בסיסי של מרנץ יסתדר.

פלאפי
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

@evgenetic
·
לא ברור לי איך זה מוכיח את הנקודה. נראה שהגרף הזה מציין את הTHD מול watts לתוך 8 אוהם. אם אני מבין נכון, למטה מציינים את הנקודות בהם הגרף עובר את ה0.1% וה-1% בשביל 4 אוהם. כדי להגיע לאותה עוצמה ברמקול 4 אוהם כמו ב-8 אוהם עם נצילות זהה, צריך פי שניים הספק. המדידה הזאת מראה שהמגבר מגיע ל-1% דיסטורשן לתוך 4 אוהם הרבה לפני שהוא מגיע לפי שניים הספק מזה הדרוש כדי להגיע ל-1% לתוך 8 אוהם (126 וואטס ל- 8 אוהם, אבל רק 164 ל-4 אוהם). זה אומר שבעוד הוא מסוגל לדחוף רמקולים של 8 אוהם לעוצמה מספקת, אם מחברים אליו רמקולים 4 אוהם שהם לא נצילים במיוחד, הוא מאוד יתקשה לדחוף אותם בלי להיכנס לדיסטורשן. וזה במיוחד רלוונטי בחדר גדול, שהרמקולים צריכים להיות בעוצמה יותר גבוהה כדי למלא את החלל.
אם אתה חושב שטעיתי איפשהו בחישוב, אתה מוזמן לתקן אותי. מה שאמרתי לגבי המרנץ ו-4 אוהם זה בהתבסס על הנתונים שלהם, שמראים את ההספק לתוך 8 ו-6 אוהם, אבל לא מציינים לתוך 4 אוהם. אני מסיק מזה שהמגבר לא תוכנן להתמודד עם 4 אוהם.

ובכל מקרה, זה עדיין שני מגברים שונים עם נתונים שונים, אז אני בכלל לא בטוח שיש טעם להשוות ביניהם. וגם אם זה היה מספיק הגברה, אני חושב שחסר לרמקולים האלה מלא באס.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

@פלאפי
זה מאד פשוט,
לפי הבדיקה דנון x1200 מספק 112.8 וואט לתוך התנגדות (קבועה) של 8 אוהם, ו139.2 וואט לתוך 4 אוהם עם THD (הדי נמוך) של 0.1%. בדיקה ממושכת של מגבר תחת התנגדות קבועה של 4 אוהם הרבה יותר נוקשה מכל תוכן מוזיקלי/קולנועי בעוצמות משתנות על פני התדרים משתנים.

הרמקולים של פותח השרשור הם 89 דציבל ל2.83 וולט, בגלל עכבה נומינלית של 4 אוהם זה אומר שהם מפיקים 86 דציבל בוואט אחד.
אז אם אנחנו מאמינים לכל המידע הזה אפשר לשחק עם המחשבון הזה: http://myhometheater.homestead.com/splcalculator.html
עם 2 רמקולים 86 דציבל לוואט ממטר, במרחק של 16.5 רגל (כ5 מטר) ועם מגבר שנותן 100 וואט (כדי לא להביא אותו עד לקצה) אנחנו מקבלים 95 דציבל SPL בנקודת הישיבה. זה לא עונה על סטנדרטים של THX (פיקים עד 105 דציבל), אבל זה עדיין מאד חזק. בפועל מגברים רבים יכולים לספק עוצמות הרבה יותר גבוהות לזמנים קצרים.

לגבי סאב אני מסכים, כמעט בכל המקרים עדיף להוסיף אחד. גם כדי להוריד את העומס מהרסיבר, גם בגלל שהרמקולים לא מגיעים מאד נמוך וגם בגלל שהוא הרבה יותר נייד ולכן אפשר למקום אותו בצורה יותר טובה מבחינה אקוסטית.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”