המלצה למתחילים

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
פוגלש פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
מחפש לחדר פנאי, מגבר עם זוג רמקולים.
רמקולים - חשוב לי שלא יהיו גדולים אבל עם צליל חם ועוטף
בעיקר ישמש למוזיקה שקטה, קצבית רגועה.
מגבר - הכוונה למשהוא שיכיל גם טיונר בפנים ואם ניתן גם חיבור לאינטרנט (רדיו אינטרנט)

אשמח להמלצות גם לפריטים וגם לחנויות לשמיעה, דא"ג לא פוסל יד שניה אם למישהוא יש משהוא טוב להציע אז בבבקשה.
תודה

פוגלש פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #2 

אז עשיתי סיבוב קצר, קראתי ושמעתי ומצאתי רסיבר שיתאים לי: Rn602 של yamaha.
זה פתרון נוח גם מבחינת הקישוריות שלו וגם מה שהוא מוציא. האם יש ברמות מחיר דומות (סביב ה3500) אלטרנטיבות מומלצות?
@פוגלש
·

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #3 

@פוגלש
3500 זה לכל הסיפור, זוג רמקולים ורסיבר?

פוגלש פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

@evgenetic
רק הרסיבר
·

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

@פוגלש
Rn602 של yamaha עולה 600 דולר בעולם האמיתי, ה3500 שקל שמבקשים עבורו בישראל זה כמובן בזיוני.
ב3500 שקל אני הייתי לוקח את דנון 3400, זה רסיבר רב ערוצי אבל הוא כולל מערכת כיול מאד טובה שתעזור להתמודד עם בעיות אקוסטיות (שכמעט תמיד צצות). וכמובן יש לו את שאר היכולות שאתה צריך.

מבחינת רמקולים, אם אתה נעול על מדפיים אז כדאי גם לחשוב על סאבוופר כי אחרת יחסר לך קצת בס.

למרות שזה נשמע לך (ולרבים אחרים) מאד אינטואיטיבי, להסתובב בחנויות להאזין לכל מיני רמקולים עד שתתפוס משהו שנשמע לך טוב זה לא רעיון מאד חכם ודי בזבזני מבחינת זמן. לרמקולים טובים יש מאפיניים מאד ספציפיים, החשובים שבהם הוא frequency response (עקומת היענות) שטוח בכל הטווח השמיע (on and off axis). מה שזה אומר פרקטית הוא שאתה צריך לעשות רשימה של רמקולים שזמינים למכירה במסגרת התקציב שלך ולבדוק אם מדדו להם (יש כמה אתרים שעושים את זה) את המאפיינים שציינתי.

מה שאני מציע בנוגע לבחירת רמקולים זו לא איזושהי המצאה שלי אלא גישה שמגובה במחקר מאד רציני וארוך שנים על הקשר בין ביצועי הרמקולים (כפי שהם באים לידי ביטוי במדידות) להעדפות הסובייקטיביות.
אם אתה רוצה להתעמק בעניין אז כדאי לך לבקר בשרשור הזה:
https://www.avsforum.com/forum/89-speak ... shows.html

פוגלש פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

@evgenetic
תודה על ההארה.
אבל.... לא ראיתי מגבר כזה שמגיע לארץ ב600 דולר, אם אתה מכיר אז שמח לקישור ולהתייחסות לטיב המגבר , שווה 600$??
לגבי הרמקולים באמת תהיתי אם בחירת רמקולים או סוביטקטיבית או שיש אמת מוחלטת, כנראה שיש. בכל אופן מבחירה סוביקטיבית , כי התוצאות עולות שם כסף, חשבתי להתחיל עם tsi200 של אדיו פולק משיקולי שמע (כמו שאמרתי סוביקטיבי) וכסף סביב ה1500 ש"ח פה או 199$ שם.
תודה
לגבי הרסיבר , אני באמת צריך רב ערוצי אם ההגדרה שלי לסטריאו + סאב?
ושוב תודה

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

@פוגלש
אבל.... לא ראיתי מגבר כזה שמגיע לארץ ב600 דולר, אם אתה מכיר אז שמח לקישור ולהתייחסות לטיב המגבר , שווה 600$??
...
אני לא מכיר, פשוט רציתי להעיר שבישראל גובים על זה סכום מופרך. המחיר של אותו רסיבר שציינתי דווקא הגיוני.
לגבי הרמקולים באמת תהיתי אם בחירת רמקולים או סוביטקטיבית או שיש אמת מוחלטת, כנראה שיש.
...
כן, האמונה שרמקולים זה עניין סובייקטיבי טבועה מאד חזק בקרב אודיופילים, אבל מה לעשות, כשמעמידים את האנשים במבחן עיוור של רמקולים הם מעדיפים פחות או יותר אותו הדבר, רמקולים עם הענות תדרים מאד מאוזנת וכיסוי כמה שיותר רחב של טווח התדרים השמיע. ככה המחקרים בתחום מראים.
בכל אופן מבחירה סוביקטיבית , כי התוצאות עולות שם כסף, חשבתי להתחיל עם tsi200 של אדיו פולק משיקולי שמע (כמו שאמרתי סוביקטיבי) וכסף סביב ה1500 ש"ח פה או 199$ שם.
...
לא בהכרח, במיוחד אם אתה כבר מוכן נפשית לקנות יד שנייה. הקשר בין מחיר לאיכות בתחום האודיו מאד חלש. יש רמקולים טובים ב200$ ורמקולים נוראים ב20000$.
אבל שוב, כדי לעשות בחירה מושכלת צריך לשבת ולחקור מה מוכרים בישראל, מה הביצועיים האובייקטיביים של מה שמוכרים, והאם זה משתלם...
לגבי הרסיבר , אני באמת צריך רב ערוצי אם ההגדרה שלי לסטריאו + סאב?
...
לא, רסיבר דו ערוצי שציינת קודם גם תומך בסאב. אני תמיד נוטה להמליץ על דנון 3400 (או דומיו), גם במקרה של מערכות סטריאו, כי עד כמה שאני יודע זו הדרך הזולה ביותר לקבל מערכת כיול audyssey xt 32 המצוינת עם שאר הפיצ'רים הנדרשים.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”