איטיות ברשת בשעות העומס עם ARCHER C7
שלום,
אני מחובר לאנלימיטד לחבילת 200 מגה סימטרי וברשותי ראוטר TPLINK ARCHER C7.
יש לי תופעה מוזרה בשעות הערב העמוסות, המכשירים שמחוברים לראוטר(אלחוטיים וקוויים) בדיקות המהירות יוצאות נמוכות - חצי מהמהירות המוצהרת של חבילת הגלישה. ביצעתי בדיקה עם מחשב ישירות לשקע של אנלימיטד בשעת עומס והמהירות שמתקבלת היא תקינה - כלומר 200 מגה סימטרי.
כאשר אני מבצע בדיקת מהירות שלא בשעת העומס במכשירים שמחוברים לרשת, אז הבדיקה יוצאת תקינה ואני מקבל את המהירות המקסימלית.
אין לי טורנט שעובד בבית, או כל מכשיר אחר שצורך רוחב פס.
ביצעתי שחזור הגדרות יצרן לראוטר, אך ללא כל שינוי.
מה יכולה להיות הבעיה?
אני מחובר לאנלימיטד לחבילת 200 מגה סימטרי וברשותי ראוטר TPLINK ARCHER C7.
יש לי תופעה מוזרה בשעות הערב העמוסות, המכשירים שמחוברים לראוטר(אלחוטיים וקוויים) בדיקות המהירות יוצאות נמוכות - חצי מהמהירות המוצהרת של חבילת הגלישה. ביצעתי בדיקה עם מחשב ישירות לשקע של אנלימיטד בשעת עומס והמהירות שמתקבלת היא תקינה - כלומר 200 מגה סימטרי.
כאשר אני מבצע בדיקת מהירות שלא בשעת העומס במכשירים שמחוברים לרשת, אז הבדיקה יוצאת תקינה ואני מקבל את המהירות המקסימלית.
אין לי טורנט שעובד בבית, או כל מכשיר אחר שצורך רוחב פס.
ביצעתי שחזור הגדרות יצרן לראוטר, אך ללא כל שינוי.
מה יכולה להיות הבעיה?
·shaikn85 כתב:ביצעתי בדיקה עם מחשב ישירות לשקע של אנלימיטד בשעת עומס והמהירות שמתקבלת היא תקינה - כלומר 200 מגה סימטרי.
כאשר אני מבצע בדיקת מהירות שלא בשעת העומס במכשירים שמחוברים לרשת, אז הבדיקה יוצאת תקינה ואני מקבל את המהירות המקסימלית....
שני הדברים הנ"ל כביכול אומרים שה-C7 שלך "עמוס" בשעות העומס שזה לא עושה הגיון. לדעתי אם הייתה בעיה אמיתית עם ה-C7 לא היית מקבל תוצאה תקינה בשום מצב והכי הגיוני שזה פשוט עומס על התשתיות או של אנלימטד או של הספק בשעות העומס.
אם אתה עם 015, למיטב ידעתי אין להם שום שרת של בדיקת מהירות. אני כרגיל מקבל מהירות מקסימלית מהבדיקה באתר של בזב"ל וב-fast.com אבל לדעתי בשעות העומס לאוו דווקא מקבלים את המקסימום כי יש עומס על התשתית בין הספקים (אני יודע שזה לא ממש הגיוני שתהיה בעיית רוחב פס בתוך הארץ אבל זה הניסיון שלי). בשעות העומס אני יכול לקבל מהירות מקסימילית בבדיקה ו-30 שניות אחרי זה לקבל מהירות הרבה יותר נמוכה ולדעתי זה מסביר את התוצאות שלך (כלומר זה היה מקרי).
אם אתה עם 018, תקפיד לבדוק תמיד מול שרת ה-speedtest שלהם. הניסיון שלי איתם + אנלמיטד מאד מוגבל אבל הגיוני לצפות לקבל תמיד את מלוא המהירות מול שרת שיושב אצל הספק ואם עדיין יש בעיה זה כנראה או בעיה בתשתיות של אנלימטד או שבכל זאת יש לך מכשירים אחרים שמחוברים לראוטר ומשפיעים על התוצאה.
הנה שירשורים רלוונטים לנושא:
https://www.hometheater.co.il/vt320602.html
https://www.hometheater.co.il/vt319788.html
אם אתה מצליח לשחזר פינגים גבוהים בצורה קיצונית לנקודה הקרובה אצל הספק בחיבור ישירות לשקע (ללא כל ראוטר), כנראה שזה בעיה בתשתית של אנלימטד ושווה לנסות להעלות את הנושא מולם.
זה מוזר מאוד, גם אני חשבתי שהבעיה עם אנלימיטד, אבל ביצעתי בדיקה ישירה לשקע של אנלימיטד למחשב שלי ואז מתקבלת מהירות תקינה.
כלומר, אני מבצע בדיקת מהירות שהתשתית של אנלימיטד מחוברת לראוטר שלי ואז מתקבלות תוצאות לא טובות.
באותה שעה אני מנתק את הראוטר ומחבר את המחשב שלי ישירות לשקע של אנלימיטד ומתקבלות תוצאות תקינות.
כלומר, אני מבצע בדיקת מהירות שהתשתית של אנלימיטד מחוברת לראוטר שלי ואז מתקבלות תוצאות לא טובות.
באותה שעה אני מנתק את הראוטר ומחבר את המחשב שלי ישירות לשקע של אנלימיטד ומתקבלות תוצאות תקינות.
·shaikn85 כתב: באותה שעה אני מנתק את הראוטר ומחבר את המחשב שלי ישירות לשקע של אנלימיטד ומתקבלות תוצאות תקינות....
תקרא שוב את ההודעה הקודמת שלי, התייחסתי לנקודה הזאת. בנוסף לבעיה של עומס על התשתית בין הספקים בארץ (הנקודה שכבר פירטתי עליה בהודעה הקודמת), זאת גם יכולה להיות בעיה עם התשתית של אנלימטד. אישית אני לא מכיר בעיות בתשתית אצלי אז אני לא יכול להגיד שום דבר מניסיון אישי, אבל באופן דומה יתכן שכשבדקת מול השקע באופן מיקרי התשתית לא הייתה עמוסה ו-30 שניות לפני/אחרי כשאתה בודק עם ה-C7 היא כן.
לדעתי הרבה פחות סביר שה-C7 מתנהג שונה בשעות אחרות של היום. כמו שכבר גם אתה וגם אני ציינו בהודעות קודמות, חשוב לוודא שוב שכשאתה עושה את הבדיקות מול ה-C7 מחובר רק המחשב שהשתמשת בו לבדיקה מול השקע, בחיבור קווי וללא כל תוכנות שרצות ברקע או מכשירים אחרים שמחוברים קווית או לאלחוטית ל-C7. בהנחה שהבדיקה שלך נקיה לגמרי ושאתה מקבל בשעות מסוימות תוצאה תקינה בצורה יציבה וקונסיסטנטית קשה לי להאמין שהבעיה בראוטר.
1. כל המלצה בפורום על ראוטר הינה TP-LINK
2. כל אחד שקורא את ההמלצות רץ לקנות TP-LINK
3. כל תלונה הזויה בפורום הינה על TP-LINK
4. בעצם כל אחד שיש לו פה בעיה ברשת מתברר שיש איפה שהו בכל הסיפור משהו שקשור ל TP-LINK
5. אנשים ממשיכים להמליץ ואנשים אחרים ממשיכים לקנות TP-LINK
6. אני נכוותי בציוד של אלפי שקלים שהכל היה קשור במותג TP-LINK
ואני סך הכל מזהיר ומצהיר בפני אנשים לא להתקרב לזבל הזול הזה וקוראים לי טרול על כך.
2. כל אחד שקורא את ההמלצות רץ לקנות TP-LINK
3. כל תלונה הזויה בפורום הינה על TP-LINK
4. בעצם כל אחד שיש לו פה בעיה ברשת מתברר שיש איפה שהו בכל הסיפור משהו שקשור ל TP-LINK
5. אנשים ממשיכים להמליץ ואנשים אחרים ממשיכים לקנות TP-LINK
6. אני נכוותי בציוד של אלפי שקלים שהכל היה קשור במותג TP-LINK
ואני סך הכל מזהיר ומצהיר בפני אנשים לא להתקרב לזבל הזול הזה וקוראים לי טרול על כך.
@mescaline
·
עובדתית נקודות 1-4 פשוט לא נכונות.
נקודה 5 כנראה נכונה וזכותם של אנשים להמליץ על ציוד מסוים אם יש להם ניסיון טוב איתו. אישית אני כמעט תמיד ממליץ נגד tplink ואין לי מושג מאיפה האשליה שלך שאני חובב שלהם.
הדגם היחיד שאני המלצתי עליו של tplink זה ה-9970 וגם זה לשימוש כמודם בלבד. מהניסיון המוגבל שלי זה המודם הפרטי הכי "שווה" לתשתית הנוכחית של בזק. ניסיתי לשאול אותך עניינית איזה טענות הגיוניות יש לך נגד ה-9970 ועל איזה מודם VDSL אחר אתה ממליץ ומאז אתה מכתב אותי על כל בעיה שמוזכר בה גם ציוד של tplink. לדוגמא בשירשור הזה די בטוח שהבעיה בכל לא באוטר ולכן לא קשורה כלל ל-tplink.
דרך אגב, לדעתי נקודה 6 היא כן טענה הגיונית שרלוונטית במקרים שיש המלצות לציוד רלוונטי של tplink. כרגע לפחות אין שום קשר לשירשור זה....
·
עובדתית נקודות 1-4 פשוט לא נכונות.
נקודה 5 כנראה נכונה וזכותם של אנשים להמליץ על ציוד מסוים אם יש להם ניסיון טוב איתו. אישית אני כמעט תמיד ממליץ נגד tplink ואין לי מושג מאיפה האשליה שלך שאני חובב שלהם.
הדגם היחיד שאני המלצתי עליו של tplink זה ה-9970 וגם זה לשימוש כמודם בלבד. מהניסיון המוגבל שלי זה המודם הפרטי הכי "שווה" לתשתית הנוכחית של בזק. ניסיתי לשאול אותך עניינית איזה טענות הגיוניות יש לך נגד ה-9970 ועל איזה מודם VDSL אחר אתה ממליץ ומאז אתה מכתב אותי על כל בעיה שמוזכר בה גם ציוד של tplink. לדוגמא בשירשור הזה די בטוח שהבעיה בכל לא באוטר ולכן לא קשורה כלל ל-tplink.
דרך אגב, לדעתי נקודה 6 היא כן טענה הגיונית שרלוונטית במקרים שיש המלצות לציוד רלוונטי של tplink. כרגע לפחות אין שום קשר לשירשור זה....