האם ה-OPPO שלי יהיה מיותר כשיהיה HTPC?
אנחנו מתחילים עכשיו את פרויקט ה-HD, שכולל בחירת TV, HTPC ו-DVD. קנינו OPPO 981 כדי לוודא שה-TV יתאים, ועכשיו אני פתאום חושב שאולי אין צורך ב-standalone DVD player אם יש HTPC.
הנגן הזה מנגן PAL/NTSC ועושה upconversion לכל רזולוציה כולל 1080P באמצעות צ'יפ DCDi של פרוג'ה. אבל לא הצלחתי לראות בטלוויזיה הבדלים בין הרזולוציות השונות, כך שהסקיילר הפנימי שלה כנראה מצוין.
מאחר שאנחנו עומדים גם לקנות HTPC עם כרטיס גרפי חזק שיתמוך ב-1080P, אני תוהה אם יש טעם בנגן DVD מיוחד, או שאפשר להניח שהמחשב והטלוויזיה יחד יעשו את העבודה מספיק טוב ומספיק נוח. מה דעתכם?
הנגן הזה מנגן PAL/NTSC ועושה upconversion לכל רזולוציה כולל 1080P באמצעות צ'יפ DCDi של פרוג'ה. אבל לא הצלחתי לראות בטלוויזיה הבדלים בין הרזולוציות השונות, כך שהסקיילר הפנימי שלה כנראה מצוין.
מאחר שאנחנו עומדים גם לקנות HTPC עם כרטיס גרפי חזק שיתמוך ב-1080P, אני תוהה אם יש טעם בנגן DVD מיוחד, או שאפשר להניח שהמחשב והטלוויזיה יחד יעשו את העבודה מספיק טוב ומספיק נוח. מה דעתכם?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
לדעתי אין טעם בנגן DVD מיוחד. ה-HTPC עושה ה-כ-ל.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
השאלה היא אם צריך לעשות upscaling. לא ראיתי הבדלי איכות ברזולוציות השונות. אני מבין שיש סקיילר בטלוויזיה עצמה, ונראה לי שאיכותו טובה מאוד, אולי זה אפילו אותו צ'יפ... אך לא הצלחתי למצוא בשום מקום תיעוד של זה.
קשה להאמין שישקיעו בצ'יפ כזה בטלויזיה, זה לא מקובל, אלא אם יש לך באמת טלויזיה חריגה.. יכול להיות שפשוט אתה לא שם לב להבדל, כי באמת הוא לא כזה קריטי, במיוחד החל ממרחק מסוים.
לגבי איכות, כרטיסי המסך, במיוחד החדשים ביותר לא נופלים מה OPPO לדעת רבים. וגם אם הם טיפה נופלים, אתה מרוויח את הנוחות המדהימה של לשלוט על הכל מה HTPC בצורה אינטגרלית, וזה באמת שווה הכל.
בכל מקרה, מומלץ כרטיס מסך מהסדרה החדשה (8XXX של NVIDIA או 2XXX של ATI), כי הם באמת משפרים משמעותית את ה SCALING מסדרה לסדרה.
לגבי איכות, כרטיסי המסך, במיוחד החדשים ביותר לא נופלים מה OPPO לדעת רבים. וגם אם הם טיפה נופלים, אתה מרוויח את הנוחות המדהימה של לשלוט על הכל מה HTPC בצורה אינטגרלית, וזה באמת שווה הכל.
בכל מקרה, מומלץ כרטיס מסך מהסדרה החדשה (8XXX של NVIDIA או 2XXX של ATI), כי הם באמת משפרים משמעותית את ה SCALING מסדרה לסדרה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
לעניות דעתי - הרכב HTPC שיש בו לוח אם עם כרטיס מסך מובנה (מהחדשים שיש עליהם יציאת HDMI), ואם לא תהיה מרוצה מהאיכות, תמיד אפשר לשים בעתיד, כשהתקציב יאפשר זאת, כרטיס מסך חזק יותר בסלוט ה-PCI-Express הפנוי של לוח האם, ולבטל את המובנה על לוח האם.
- droren
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4222
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
מסכים בהחלטpixies כתב:לעניות דעתי - הרכב HTPC שיש בו לוח אם עם כרטיס מסך מובנה (מהחדשים שיש עליהם יציאת HDMI), ואם לא תהיה מרוצה מהאיכות, תמיד אפשר לשים בעתיד, כשהתקציב יאפשר זאת, כרטיס מסך חזק יותר בסלוט ה-PCI-Express הפנוי של לוח האם, ולבטל את המובנה על לוח האם....
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78847
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5388 פעמים
OPPO זה לא כזו השקעה ואפשר לומר שלא יהיה כנראה בעיה גדולה למצוא לו בית חדש בישראל 
שאלה חצי קשורה
יש כבר לוחות אם שיש להם את ה-8500 מובנה?
וגם יציאת HDMI?
מישהו מוכן לתת המלצה על אחד?
תודה!
וגם יציאת HDMI?
מישהו מוכן לתת המלצה על אחד?
תודה!
ולי יש דעה שונה במקצת.
למרות שיש לי את שניהם (כלומר HTPC ו OPPO ) אני מוצא את עצמי לוקח DVD, מכניס לOPPO, לוחץ על שני כפתורים (מחכה שעה שהמגירה תסגר..
) ורואה סרט.
כי אחרת זה:
לוקח DVD
מפעיל את המחשב.
מחכה
מחכה
מחפש את השלט
מעביר לתוכנת הניגון
מנגן
מתחיל לשחק- פורמט כזה, אספקט כזה, אם/בלי כתוביות, אולי נשמע קצת חדשות, נראה תמונות,אופס, הPVR מקליט, אז המחשב טוחן...
בקיצור - קח את שניהם...
למרות שיש לי את שניהם (כלומר HTPC ו OPPO ) אני מוצא את עצמי לוקח DVD, מכניס לOPPO, לוחץ על שני כפתורים (מחכה שעה שהמגירה תסגר..
כי אחרת זה:
לוקח DVD
מפעיל את המחשב.
מחכה
מחכה
מחפש את השלט
מעביר לתוכנת הניגון
מנגן
מתחיל לשחק- פורמט כזה, אספקט כזה, אם/בלי כתוביות, אולי נשמע קצת חדשות, נראה תמונות,אופס, הPVR מקליט, אז המחשב טוחן...
בקיצור - קח את שניהם...
תמיד תשאר טירון בדברים שאתה מתמחה בהם.
משהו ב-HTPC שלך לא כמו שצריך.ramicu כתב:ולי יש דעה שונה במקצת.
למרות שיש לי את שניהם (כלומר HTPC ו OPPO ) אני מוצא את עצמי לוקח DVD, מכניס לOPPO, לוחץ על שני כפתורים (מחכה שעה שהמגירה תסגר..) ורואה סרט.
כי אחרת זה:
לוקח DVD
מפעיל את המחשב.
מחכה
מחכה
מחפש את השלט
מעביר לתוכנת הניגון
מנגן
בקיצור - קח את שניהם......
אצלי התהליך נראה כך:
1. לוקח DVD
2. מכניס לכונן של המחשב. (המחשב מייד קופץ לתפריט המתאים, ומציג לי מסך מעוצב השואל אותי האם אני רוצה לראות את ה-DVD או לעשות לו RIP).
3. לוחץ על play בשלט.
הקלטה של PVR ברקע לא מפריעה כמובן לצפייה ב-DVD (או כל מקור אחר, כולל HD). אני לא צריך לחפש תוכנות, לקנפג תפריטים, או לשנות תצוגה בטלוויזיה. הכל נשלט משלט אחד בלבד (השלט של המחשב).
ramicu
התהליך אצלי יותר פשוט
1. לוקח את השלט האוניברסלי
2. מפעיל טלויזיה, מגבר, מוציא מחשב מהמתנה בS3- , זה לוקח כ15-20 שניות
3. מכניס הסרט לDVD
4. מעלה את SAGE (בעזרת השלט שוב - סידרתי כפתור שיעלה אותו לפוקוס) לONLINE
5. מריץ את הסרט
התהליך אצלי יותר פשוט
1. לוקח את השלט האוניברסלי
2. מפעיל טלויזיה, מגבר, מוציא מחשב מהמתנה בS3- , זה לוקח כ15-20 שניות
3. מכניס הסרט לDVD
4. מעלה את SAGE (בעזרת השלט שוב - סידרתי כפתור שיעלה אותו לפוקוס) לONLINE
5. מריץ את הסרט
אני לא סוגר בכלל את ה-HTPC ולא מכניס אותו ל-stand by. הוא רץ כל הזמן, עם mythtv עליו. זמין, מוכן ומזומןalon24 כתב:ramicu
התהליך אצלי יותר פשוט
2. מפעיל טלויזיה, מגבר, מוציא מחשב מהמתנה בS3- , זה לוקח כ15-20 שניות...