קצת על עצמי : אני לא אודיופיל אבל חובב מושבע של מוסיקה וכדאי שתשמע איכותית ולכן יודע שלקבל את המירב צריך גם SYSTEM איכותי. כיוון שהכל מתחיל ונגנמר בכסף... הבנתי שרצוי לחוד ומצוי לחוד. ומכאן שאלתי :
יש לי רסיבר YAMAHA RX-V673 - ערוצים 7.1.
האמת היא שכיום יש ברשותי 2 רמקולי רצפה JBL מדגם TLX-235 (למבוגרים שבינינו, כן מאוד ישנים אבל עדיין עובדים - אחד קצת מרעיש אבל נסבל וללא קשר הם גדולים והגיע הזמן לפנותם מהסלון) + 2 סראונד אחוריים + סנטר של ALPHA TECNOLOGY מסדרה כלשהי (נחמדים ותו לא)
יש לי פנטזיה של הרבה שנים לרכוש את הסאטלייט של BOSE AM 10 .... ומראש יודע מה רובכם חושבים על BOSE ועדיין, הכל סובייקטיבי, שמעתי אותם לא פעם ומאוד נהניתי, אבל המחיר הרחיק אותי מהפנטזיה.
בקיצור, כרגע יש לי הצעה לרכוש כיד שניה 2 דגמים שאני מתלבט ביניהם:
אפשרות אחת - BOSE AM 6 SERIES 2 - עם שידרוג של 2 קידמיים כפולים (מהסדרה10) ששמעתי אותם בעבודה וערבים לאוזניי (ושוב הכל סובייקטיבי)
אפשרות שניה - MOREL 5.1 NOVA - שלטענת בעליו הוא משודרג עם סאב "12 (שחייב לציין שלא מצאתי בשום מקום סאב כזה של מורל) - הבעיה העיקרית היא שמעולם לא שמעתי את הרמקולים בעבודה וגם אצלו הם לא מורכבים כך שזה כמו לרכוש חתול בשק.
לעניין ה SUB - אז מידות הסאב של MOREL הם הרבה יותר גדולות וגם בנוי כך שיש להעמידו במאוזן לקיר לעומת הסאב של הBOSE שהוא קטן יותר וניתן להעמידו במאונך לקיר (כך שמבחינת מקום הBOSE יתאים יותר). הראשון אקטיבי (עם מגבר) והשני פאסיבי - שהאמת היא שאין לי ממש מושג מה ההבדל והאם רלוונטי לגבי.
בהשוואת הביקורות בין שני הדגמים ו/או החברות גם כאן וגם באתרים אחרים, כולם וכמעט פה אחד - לטובת האחרונים BY FAR.
עוד פרט חשוב הוא השימוש - בעיקר למוסיקה אבל גם לסרטים וכו.
המערכת ממוקמת בסלון שגודלו כ 24 מ"ר (ללא המטבח שמחובר אליו ב OPEN SPACE)
מבחינת המחיר- זה לא פקטור אבל 1000שח מול 650שח למורל. (וחלילה לי מלזלזל ולו בשקל אחד)
שואל לעצתכם בהתאם לנתונים שמסרתי בעיקר של המגבר / שימושים / וגודל החדר.
ועוד פרט קטן - אין טעם לנסות להציע לי דברים אחרים טובים יותר או משהו בדומה לזה, כי כרגע מבחינתי אלו שתי האופציות היחידות ולצערי אני גם גר במקום שאין בסביבה חנות סטריאו שבה אוכל לשמוע את המורל וכו (יתרונות הפריפריה). כך שתחסכו ממני התלבטות ואחסוך לכם זמן כתיבה - כי זה מה יש ועם זה ננצח
המון תודה ומחילה אם ארוך מידי.