חיבור HD חיצוני לנתב
היי,
היה לי מחשב ישן ששימש שרת סרטים.
הלך לוח אם.
זרקתי את המחשב והשארתי רק את ה-HD של 2TB.
אני עם תשתית בזק ונתב שלהם vTech.
חיברתים את הHD למארז חיצוני (עם חשמל נפרד) וניסיתי לחבר אל הנתב, הוא לא מזהה אותו.
כאשר אני מחבר את ה-HD לbeelink או ללפטופ שלי, הם מזהים אותו.
מכירים תופעה כזו?
אולי ה-vtech לא תומך בנפח כזה (לא מצאתי מידע כזה בבזק חוץ ממדריך חיבור DOK לנתב)
כרגע אין לי אפשרות להוציא סכום על שרת NAS ועשיתי שינויים כך שאין לי מקום למחשב בבית.
המטרה שכל הטלויזיות עם KODI יוכלו לראות סרטים מה-HD הזה.
ואם אני מחבר את ה-HD ל-beelink אחד, אני לא יכול\יודע לשתף אותו לטלויזיה השניה.
תודה מראש
היה לי מחשב ישן ששימש שרת סרטים.
הלך לוח אם.
זרקתי את המחשב והשארתי רק את ה-HD של 2TB.
אני עם תשתית בזק ונתב שלהם vTech.
חיברתים את הHD למארז חיצוני (עם חשמל נפרד) וניסיתי לחבר אל הנתב, הוא לא מזהה אותו.
כאשר אני מחבר את ה-HD לbeelink או ללפטופ שלי, הם מזהים אותו.
מכירים תופעה כזו?
אולי ה-vtech לא תומך בנפח כזה (לא מצאתי מידע כזה בבזק חוץ ממדריך חיבור DOK לנתב)
כרגע אין לי אפשרות להוציא סכום על שרת NAS ועשיתי שינויים כך שאין לי מקום למחשב בבית.
המטרה שכל הטלויזיות עם KODI יוכלו לראות סרטים מה-HD הזה.
ואם אני מחבר את ה-HD ל-beelink אחד, אני לא יכול\יודע לשתף אותו לטלויזיה השניה.
תודה מראש
@mp3lll
·זה בגדול tv box כמו אלו שיש לי.
אני עם GT1 Ultimate Beelink.
הנקודה היא שאני רוצה אפשרות לחבר את הכונן 2TB שלי שיהיה כמו NAS.
השאלה, אם אני מחבר את הכונן לשיומי ואותו רק לראוטר (ולא לטלוויזיה) האם אני יכול לשתף את הסרטים לטלויזיות/מכשירים אחרים?
·זה בגדול tv box כמו אלו שיש לי.
אני עם GT1 Ultimate Beelink.
הנקודה היא שאני רוצה אפשרות לחבר את הכונן 2TB שלי שיהיה כמו NAS.
השאלה, אם אני מחבר את הכונן לשיומי ואותו רק לראוטר (ולא לטלוויזיה) האם אני יכול לשתף את הסרטים לטלויזיות/מכשירים אחרים?
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
@boubi
הסיבה הכי סבירה היא שהדיסק מפורמט כ-NTFS (סביר להניח שזה המצב אם המחשב שזה הגיע ממנו היה מבוסס Windows). התמיכה של לינוקס ב-NTFS היא חלקית וככל שמדובר בנתבים, ששיתוף כוננים הוא לא גולת הכותרת שלהם, סביר להניח באמת שהדיסק לא יזוהה, או יותר נכון שהחומרה מזוהה אבל מערכת הקבצים לא. אם יש לך גישה ללוגים של מערכת ההפעלה תוכל לבדוק את זה (לא יודע אם זה אפשרי ב-vtech כי מעולם לא היה לי אותו).
המערכת היחידה שאפשר להגיד כמעט בוודאות שהראוטר תומך בה היא FAT32, מה שכן קח בחשבון שהיא לא מתמודדת טוב עם קבצים גדולים, ובנוסף הגודל המקסימלי של קובץ בודד הוא 4GB (או במילים אחרות, לא מתאים לסרטי HD).
אם הראוטר חדש יחסית אז אולי הוא יתמוך גם ב-exFat, שלא סובלת מרוב הבעיות האלה, ואפשרות נוספת היא שאולי הראוטר תומך במערכות הקבצים הנפוצות בלינוקס ext2 (או ext3 או ext4), שלא נתמכות ב-Windows ותצטרך מחשב לינוקס כדי ליצור. בכל מקרה אין אפשרות להעביר את הדיסק ישירות מ-NTFS לאחת מהמערכות האלה בלי לפרמט אותו לגמרי, או במילים אחרות - הדרך היחידה שלך להתקדם היא לדאוג למקום לגבות את מה שיש לך כרגע על הדיסק.
הסיבה הכי סבירה היא שהדיסק מפורמט כ-NTFS (סביר להניח שזה המצב אם המחשב שזה הגיע ממנו היה מבוסס Windows). התמיכה של לינוקס ב-NTFS היא חלקית וככל שמדובר בנתבים, ששיתוף כוננים הוא לא גולת הכותרת שלהם, סביר להניח באמת שהדיסק לא יזוהה, או יותר נכון שהחומרה מזוהה אבל מערכת הקבצים לא. אם יש לך גישה ללוגים של מערכת ההפעלה תוכל לבדוק את זה (לא יודע אם זה אפשרי ב-vtech כי מעולם לא היה לי אותו).
המערכת היחידה שאפשר להגיד כמעט בוודאות שהראוטר תומך בה היא FAT32, מה שכן קח בחשבון שהיא לא מתמודדת טוב עם קבצים גדולים, ובנוסף הגודל המקסימלי של קובץ בודד הוא 4GB (או במילים אחרות, לא מתאים לסרטי HD).
אם הראוטר חדש יחסית אז אולי הוא יתמוך גם ב-exFat, שלא סובלת מרוב הבעיות האלה, ואפשרות נוספת היא שאולי הראוטר תומך במערכות הקבצים הנפוצות בלינוקס ext2 (או ext3 או ext4), שלא נתמכות ב-Windows ותצטרך מחשב לינוקס כדי ליצור. בכל מקרה אין אפשרות להעביר את הדיסק ישירות מ-NTFS לאחת מהמערכות האלה בלי לפרמט אותו לגמרי, או במילים אחרות - הדרך היחידה שלך להתקדם היא לדאוג למקום לגבות את מה שיש לך כרגע על הדיסק.
@NegativeIQ
·היי,
תודה רבה על ההסבר המפורט.
הדיסק אכן מפורמט כ- NTFS מהסיבה שמחזיק סרטים 720P לרוב מעל 4GB נפח.
יש לי עוד דיסק חיצוני לתמונות בעיקר, הוא 1TB גם NTFS, אבל 2.5 אינצ' ללא כבל חשמל.
בדקתי והוא עובד מצויין.
נראה שאצטרך למצוא פתרון אחר, או לקנות 2TB חיצוני אבל של 2.5 אינצ'
·היי,
תודה רבה על ההסבר המפורט.
הדיסק אכן מפורמט כ- NTFS מהסיבה שמחזיק סרטים 720P לרוב מעל 4GB נפח.
יש לי עוד דיסק חיצוני לתמונות בעיקר, הוא 1TB גם NTFS, אבל 2.5 אינצ' ללא כבל חשמל.
בדקתי והוא עובד מצויין.
נראה שאצטרך למצוא פתרון אחר, או לקנות 2TB חיצוני אבל של 2.5 אינצ'