שאלה לבעלי Quick Mill Alexia Evo בבקשה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
shmigal פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 23
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

היי,

אני שוקל לרכוש. על הנייר נראה מעולה. הבנתי מפוסטים של boren ו-affiliate שניתן לרכוש כאן:
https://www.coffeeitalia.ie/quick-mill-alexia-evo.html

יוצא בערך 1000 יורו + 1000 שקל משלוחה ומכס ושות'.

אז,

האם יש תלונות על המכונה?
האם כדאי ממקור אחר?
האם מישהו מוכר את שלו? :)

dimka323
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 317
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 44 פעמים

שליחה #2 

מכונה מצוינת במידה ותואמת את הצרכים שלך.
לי חסר יכולת שליטה על פרופיל חליטה.
אבל יכולות כאלה קיימות רק במכונות שעולות הרבה יותר.

רכשתי מחנות הנ"ל לפני מספר חודשים.
סה"כ חווית קניה מאוד טובה.

ilanafri
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 429
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #3 

@boren ואני הזמנו מהחנות הזו לפני כתשעה חודשים ואני יכול לאמר רק מילים טובות לגבי התהליך הרכישה מה גם שהמחירים שלהם בד"כ מאוד תחרותיים.
גם בסעיף מתן שירות עמדו בכבוד לאחר שנאלצו לשלוח חלק נוסף על חשבונם לאחר שהתעקם קלות במשלוח.

לגבי המכונה עצמה חכה לתגובה מ BOREN :-)

shmigal פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

השימוש שלי הוא 99% מהזמן אספרסו ל-2 אנשים כמה פעמים ביום, ופעם בכמה חודשים הקצפה אם האורחים זוכרים להביא חלב.

יש לי כרגע גאגיה קלאסיק + ceado e5p. מרוצה משניהם, אבל אני סובל משדרגת קרונית.

אוקי - מחכה ל-boren :)

omridabbah
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 572
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #5 

רק מסקרנות , כי בטוח יבוא היום שאשדרג ל sb e61 ,
למה בחרת את זו מול הבזרה יוניקה שמאוד מומלצת ברחבי הפורום?

WolfM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 479
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #6 

אם כבר הזכרת יוניקה, יש מבצע באלקטרוס עליה
https://www.elektros.it/il/en/bezzera-u ... xtrasconto

ההבדלים ביניהן מינוריים לדעתי

shmigal פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

שאלה טובה. פעם המליצו לי פה על alexia evo ואולי קצת ננעלתי עליה.

אהבתי את התחזוקה הנוחה, גישה נוחה לוסת הלחץ בלי לפתוח את המכונה, הקומפקטיות, ה-PID שגם מודד זמן, ואת העובדה שזו גרסא משופרת של alexia אחרי שלמדו כמה לקחים.

קשה לי לאמוד את ההבדל בינה לבין יוניקה מבחינתי. ליוניקה יש דוד קצת יותר קטן. קשה לי להחליט אם זה יתרון או חסרון. דוד גדול יותר דורש יותר זמן לחימום, אבל מצד שני הוא פחות יתקרר כשמים מהמאגר נכנסים אליו.

בסופו של דבר אם יש למכונה רזומה והמלצות - זה הכי חשוב. אולי אלך על זה. אחקור עוד קצת.

תודה על הלינק WolfM!

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #8 

@shmigal - מבחינת תכונות, איכות קפה, נוחות שימוש וכו' המכונה נותנת כל מה שאני רוצה ויותר מכך. ואם הייתה שואל אותי בשבוע שעבר זה כל מה שהיה לי לומר (או בפירוט יותר בדיון הזה).

העניין הוא שבשבוע שעבר המכונה התחילה לקצר בהדלקה. לקחתי אותה לתיקון (אצל אילן אזולאי) ומסתבר שגוף החימום נשרף. לא ברור לי מדוע זה קרה. אולי זה קשור לכך שלפני כמה שבועות שכחתי אותה דלוקה ליום שלם וכשחזרתי מיכל המים היה ריק (דבר מוזר לכשעצמו). למיטב זכרוני המכונה כיבתה את עצמה עד שמיליתי את המיכל במים. לאחר מכן היא עבדה בסדר, אבל יכול להיות שהדבר גרם לבעיה כלשהי. מה שלא יהיה, 550 ש"ח אחרי, והמכונה שוב אצלי ועובדת כמו שצריך. נקווה שמדובר באפיזודה חד פעמית.

shmigal פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

חיפשתי קצת תלונות דומות ומצאתי רק אחד שמזהיר לא להשאיר אותה הרבה זמן על מצב קיטור - אולי שכחת אותה על מצב קיטור?

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

סיכוי קטן כי אני כמעט לא מקציף איתה (משתמש במכונה השניה למטרה הזו), אבל לא לחלוטין בלתי אפשרי...

shmigal פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

מאוד מתפתה לקנות. אחקור את קצת כדי שאוכל לשקר לעצמי אחר כך שלא הייתי פזיז.

שניר_11
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 209
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #12 

ממליץ בחום לשקול גם את ecm classika pid, ברשותי כבר 4 שנים ומרוצה עד הגג!

shmigal פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

האמת שפעם ננעלתי על ecm כי היא חתיכה גרמנית אבל יש שמועות שהיא מאכזבת באמינות. על הנייר מאוד דומה ל-alexia evo. דוד יותר קטן אבל אני לא בטוח שזה חסרון. מעניין. לא יודע אם תוצרת גרמניה עדיפה על אילטליה במקרה של מכונות קפה.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

לגבי ה-ECM, כדאי לקרוא את הביקורת הזו ואת התגובות אליה (אפשר לתרגם עם גוגל מגרמנית לאנגלית).

shmigal פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

בביקורת הוא טוען שבזמן שחולטים המשאבה מספקת מים קרים לדוד וזה מפריע לשמירה על טמפ' יציבה. חשבתי שככה זה תמיד עובד, לא? ביוניקה ובאלקסיה זה לא ככה? המשאבה לא חולטת וממלאת את הדוד בו"ז? mind = blown

WolfM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 479
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #16 

תגובות באמזון על מכונות קפה שוות לא יותר מחוות דעת בערוץ הקניות על מכונת קפה.
אם רוצים תגובות יותר אמינות, צריך לחפש בפורומים ייעודיים.

וכן, מים נכנסים לדוד במהלך החליטה, זה כך בכל המכונות.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

@shmigal - כן, ככה זה בכל מכונה, אבל ככל שהדוד קטן יותר הנפילה בטמפרטורה מורגשת יותר. עם הקוויקמיל אני לא מגיע אף פעם למשהו שמתקרב לצניחה של 10 מעלות.

עם זאת, אני חייב להודות שלא התכוונתי לקשר לתגובה הזו. קצת מיהרתי כשיצאתי מהבית וזכרתי שקראתי באמזון גרמניה תגובה מפורטת על בעיות אמינות שונות עם ה-ECM קלאסיקה. חיפשתי במהירות את התגובה והנחתי שאם יש שתי תגובות (למרות שזכרתי יותר), אז התגובה הלא טובה תהיה זו שמתייחסת לבעיות אמינות ופשוט הוספתי קישור אליה מבלי לתרגם שוב ולוודא שזו התגובה שקראתי לפני שנה, כשאספתי מידע על המכונות השונות. מסתבר שזה היה קצת נמהר. הביקורות שאליהן התכוונתי הן לדגם שהיה רלוונטי עבורי מבחינת תקציב, זה ללא ה-PID (כאן).

shmigal פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

יש כמה תגובות שליליות באמאזון בקישור הנ"ל אבל ניסיתי למצוא עוד ביקורות שליליות ואני לא מצליח - כולם מבסוטים מ-ECM. וכולם גם מבסוטים מ-QM ו-Bazzera. כנראה כולם די טובים וזה יותר עניין של טעם ומזל.

אני מתחיל לשקול בחיוב את הקלאסיקה. טעית קודם כרשמתי דוד יותר קטן לקלאסיקה. יש לה גם 0.75 ליטר. וגם לה יש גישה נוחה לוסת לחץ וגם מד זמן על הצג של ה-PID כשחולטים. המחיר גם דומה ל-QM. על הנייר הן מאוד דומות.

הבדל אולי מהותי בינהן הוא דוד הנחושת של ה-QM, לעומת הנירוסטה של ה-ECM. מה עדיף? אני חושש מהנחושת (זה לא אמור להיות רעיל?) מבחינת טעם לוואי אולי, ואמינות לטווח הרחוק ורגישות לחומרי ניקוי. מצד שני יש לה תכונות הולכת חום טובות יותר - מה שתורם ליציבות טמפ', אבל מקשה על הבידוד.

איך ה-QM Alexia evo מבחינת חלקי חילוף לעומת ה-ECM Classika PID? יש עדיפות לאחת מהן?

עוד שאלה בקשר ל-electros.it - יש למישהו ניסיון איתם? משלוח מכונות ארצה זורם יפה כמו מה שסיפרו כאן על coffeeitalia.ie?

shmigal פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #19 

אוקי אחרי הרבה התלבטות הזמנתי את ה-QM Alexia Evo מ-coffeeitalia.ie עבור 945 יורו כולל משלוח DHL, לא כולל VAT, אדווח עלויות בארץ בהמשך.

שקלתי ללכת על ה-ECM Classika PID אבל הבנתי שטעית לגבי המחיר: אתר אחד הראה לי את ה-QM עם VAT, ואתר אחר הראה לי את הקלאסיקה בלי VAT ולכן חשבתי שהמחיר דומה, אבל יש הבדל של מעל 100 יורו. זה מה שהכריע לטובת QM. בסה"כ השתכנעתי ששתיהן מעולות. נחיה ונראה.

קניתי גם מרכך 5 ליטר בתקווה שאולי ימנע ממני לילות חסרי שינה לגבי טיפולי אבנית בדוד נחושת עם הציפוי TEA שלו שיהיה בריא.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

@shmigal - תתחדש! אני חושב שאתה תהנה מאוד מהמכונה הזו :-)

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”