סיכום עונה של הסדרות האמריקאיות
-
Itsik_G
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- נתן תודות: 38 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
ב YNET התפרסם מאמר די קודר שמסכם את עונת 2006-2007 בטלוויזיה האמריקאית:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3406321,00.html
מה אתם אומרים על הנתונים האלה ? האם באמת הקהל האמריקאי כל כך רדוד ?
יש לי תיאוריה שבגלל השינויים בהרגלי הצפיה (PVR, HTPC, הורדות מהאינטרנט וכו') הצופים היותר "מתוחכמים" רואים את הסדרות שלהם בזמן שנוח להם תוך שימוש באמצעים הטכנולוגיים הזמינים להם היום. אלא מה ? אמצעים אלה לא נמדדים במדדי הרייטינג.
אז מה נשאר לנו ? קהל עצום של עקרות בית, אנשי צווארון כחול ואנשים "מאותגרים טכנולוגית" אשר צופים בטלוויזיה בדרך הישנה (והנמדדת) ויוצרים תמונה מעוותת שלא באמת מייצגת את הטעם האמיתי של כולם.
האירוניה היא שבגלל זה, הם גם אלה שמכתיבים לרשתות איזה סדרות ליצור.
מה אתם חושבים ?
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3406321,00.html
יש לי תיאוריה שבגלל השינויים בהרגלי הצפיה (PVR, HTPC, הורדות מהאינטרנט וכו') הצופים היותר "מתוחכמים" רואים את הסדרות שלהם בזמן שנוח להם תוך שימוש באמצעים הטכנולוגיים הזמינים להם היום. אלא מה ? אמצעים אלה לא נמדדים במדדי הרייטינג.
אז מה נשאר לנו ? קהל עצום של עקרות בית, אנשי צווארון כחול ואנשים "מאותגרים טכנולוגית" אשר צופים בטלוויזיה בדרך הישנה (והנמדדת) ויוצרים תמונה מעוותת שלא באמת מייצגת את הטעם האמיתי של כולם.
האירוניה היא שבגלל זה, הם גם אלה שמכתיבים לרשתות איזה סדרות ליצור.
מה אתם חושבים ?
-
Itsik_G
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- נתן תודות: 38 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
העניין הוא שלמרות תדמית "הלהיט ההיסטרי" שיש לסדרה הזו היא רק במקום ה 21 במדדי הצפייה בארה"ב.d-tox כתב:גם לדעתי 'גיבורים' היא אחת מהסדרות היותר אוברייטדיות (אפשר לכתוב כך?...) שיש בשוק היום.
(ואני עוד חולה על sci-fi)...
הבעיה כאן היא יותר עמוקה, שיטת המדידה הנהוגה כיום כבר לא מתאימה לצורות הצפייה שעומדות היום בפני הצופים.
זה לדעתי מה שמביא את הרשתות הגדולות להשקיע בסדרות "בטוחות" - עלילות שמסתיימות בפרק אחד, סביבה מוכרת של משטרה/בית חולים/בית משפט וכו'.
ברגע שמגיעה סדרה שמנסה להיות מקורית ו"אחרת", הצופים שכן רואים אותה לא נמדדים, הרייטינג הסטנדרטי ברצפה והרשתות חותכות אותה ונרתעות מהשקעות דומות.
מה שמביא אותי שוב לתחזית הקודרת: העובדה שאנחנו, הצופים היותר "מתוחכמים", שמורידים סדרות, משתמשים ב PVR וקובעים לעצמנו את זמני הצפייה ללא תלות בזמני השידור בסוף תתפוצץ לנו בפנים. כי הרייטינג שלנו (ואני מתכוון למיליונים ברחבי העולם, לא רק משתמשי האתר הזה) לא נמדד בשום מקום.
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
סדרות איכותיות באמת , ולא *** אמריקאי אפשר למצוא רק בערוצי הכבלים
לדוגמא HBO.
עכשיו אני באמצע העונה השנייה של הסמויה, ואני מכור.
יש את רומא.
סופרנוס.
את האיכות מוצאים בכבלים האמריקאים , ששם אין צנזורה של ה FCC , ואפשר לעשות סדרות בחופשיות.
לדוגמא HBO.
עכשיו אני באמצע העונה השנייה של הסמויה, ואני מכור.
יש את רומא.
סופרנוס.
את האיכות מוצאים בכבלים האמריקאים , ששם אין צנזורה של ה FCC , ואפשר לעשות סדרות בחופשיות.
- OferL
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3906
- נתן תודות: 323 פעמים
- קיבל תודות: 118 פעמים
השנה לקחתי מנת יתר של סדרות אמריקאיות. בעזרת הפורום הזה גילית את עולם ה NG ובהחלט נסחפתי לתוכו וסחבתי גם את אשתי. היא נשראה מאד מרוצה מזה שיכלה לראות בנות גילמור, עקרות בית והסידרה הזאת עם הרופאים שכל הזמן מתאהבים אחד בשני... לא משנה סדרות עם voice over אידיוטי שמסביר למפגרים/ות את הקשר הקוסמי בין הפרק שראו לבין החיים שלהם. מזל שהיא לא קוראת את זה.
בכל מקרה - לא עוד!!!
אני רשמית לא מתכוון להוריד ולצפות בשנה הבאה:
נמלטים
גיבורים
סמולוויל
היחידה
כולם אכזבות גדולות.
אני כן ממשיך עם:
דוקטור הו - למרות שהיתה עד עכשיו עונה שלישית בינונית זה הומור בריטי מרענן
המגן
LOST
אני אנסה לראות את רומא והוטל באבילון עכשיו בתקופת היובש בין העונות.
אשתי תמשיך עם העקרות בית והרופאים...
שאל אותי חבר שנכנס עכשיו לעסקי ה NG אם יש משהו מומלץ... ככה טוב כמו הסופראנוס...? ישבתי איזה חמש דקות וחשבתי. בסוף אמרתי ... לא.
אז אם יש לכם משהו טוב לשנה הקרובה - תנו איזה טיפ.
בכל מקרה - לא עוד!!!
אני רשמית לא מתכוון להוריד ולצפות בשנה הבאה:
נמלטים
גיבורים
סמולוויל
היחידה
כולם אכזבות גדולות.
אני כן ממשיך עם:
דוקטור הו - למרות שהיתה עד עכשיו עונה שלישית בינונית זה הומור בריטי מרענן
המגן
LOST
אני אנסה לראות את רומא והוטל באבילון עכשיו בתקופת היובש בין העונות.
אשתי תמשיך עם העקרות בית והרופאים...
שאל אותי חבר שנכנס עכשיו לעסקי ה NG אם יש משהו מומלץ... ככה טוב כמו הסופראנוס...? ישבתי איזה חמש דקות וחשבתי. בסוף אמרתי ... לא.
אז אם יש לכם משהו טוב לשנה הקרובה - תנו איזה טיפ.
Enjoy the Silence
OferL, לא מתכוון לזלז
אבל ברגע שראיתי שכתבת שאתה מתכוון להמשיך לצפות בלוסט כל היחס הרציני שהתכוונתי לתת לגובה נעלמה חחח
בכל מקרה באמת שלא טרחתי לצפות בלוסט, נראה לי רעיון כזה רדוד של כמה שהתרסקו על אי כמה כבר אפשר להוציא מזה אחרי עונה?
אחרי כל הדעות של כולם בכלל לא טרחתי להתחיל עונה שניה.
אממ אני אגב חושב שלהזכיר את פריזון ברייק וגיבורים באותה נשימה עם סמולוויל באמת לא בסדר חחח
אני בטוח שאתה חושב שלא משהו, אבל סמולוויל בכלל איבדה לדעתי את הכיוון דיי ממזמן ולהזכיר אותם ביחד דיי מוגזם חח.
בכל מקרה דעתי על העונה הנוכחית.
דוגרי? נהנתי, נהנתי מאוד.
עונה כיפית של סדרות טובות ומעניינות, היה כיף מאוד להעביר כל שבוע בצפיה במספר סדרות.
פריזון ברייק היה טובה מאוד, הירוס הייתה גם טובה, אם כי הייתה קצת צולעת בהתחלה, האנטומיה של גריי באמת הייתה מעולה (כמו תמיד), האוס אחרי מרתון שעשיתי עם העונה הראשונה והשניה אני חייב להגיד שעונה שלישית ביחס לעונה שניה הייתה בנונית מאוד, אבל כסדרה הייתה מעולה ומאוד מעניינת וכפית, 24
הייתה יותר חלשה מבעבר אבל ללא ספק החזיקה אותי כמה חודשים בודדים נלהב לעוד פרקים, ודקסטר הייתה מעולה בכל רמה.
אז אני יכול לסכם את זה עבורי כעונה טובה וכיפית, היה מאוד כיף להעביר איתה כל שבוע במשך כמעט שנה! (עם הפסקות והכל)
אבל ברגע שראיתי שכתבת שאתה מתכוון להמשיך לצפות בלוסט כל היחס הרציני שהתכוונתי לתת לגובה נעלמה חחח
בכל מקרה באמת שלא טרחתי לצפות בלוסט, נראה לי רעיון כזה רדוד של כמה שהתרסקו על אי כמה כבר אפשר להוציא מזה אחרי עונה?
אחרי כל הדעות של כולם בכלל לא טרחתי להתחיל עונה שניה.
אממ אני אגב חושב שלהזכיר את פריזון ברייק וגיבורים באותה נשימה עם סמולוויל באמת לא בסדר חחח
אני בטוח שאתה חושב שלא משהו, אבל סמולוויל בכלל איבדה לדעתי את הכיוון דיי ממזמן ולהזכיר אותם ביחד דיי מוגזם חח.
בכל מקרה דעתי על העונה הנוכחית.
דוגרי? נהנתי, נהנתי מאוד.
עונה כיפית של סדרות טובות ומעניינות, היה כיף מאוד להעביר כל שבוע בצפיה במספר סדרות.
פריזון ברייק היה טובה מאוד, הירוס הייתה גם טובה, אם כי הייתה קצת צולעת בהתחלה, האנטומיה של גריי באמת הייתה מעולה (כמו תמיד), האוס אחרי מרתון שעשיתי עם העונה הראשונה והשניה אני חייב להגיד שעונה שלישית ביחס לעונה שניה הייתה בנונית מאוד, אבל כסדרה הייתה מעולה ומאוד מעניינת וכפית, 24
הייתה יותר חלשה מבעבר אבל ללא ספק החזיקה אותי כמה חודשים בודדים נלהב לעוד פרקים, ודקסטר הייתה מעולה בכל רמה.
אז אני יכול לסכם את זה עבורי כעונה טובה וכיפית, היה מאוד כיף להעביר איתה כל שבוע במשך כמעט שנה! (עם הפסקות והכל)
- OferL
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3906
- נתן תודות: 323 פעמים
- קיבל תודות: 118 פעמים
באמת שכחתי את האוס והפמליה.
תודה שהזכרתם לי...
את 24 הפסקתי לראות אחרי העונה הרביעית. פשוט חזר על עצמו באופן מייגע.
פריזון ברייק נמתחת כמו גומי. העונה הראשונה היתה רעיון יפה. השניה סתמית וללא סיבה מיוחדת לצפיה.
גיבורים הוא עבורי XMEN מרוח על פני 23 פרקים. לא מצדיק את המאמץ.
LOST זה לא עבור כל אחד...
תודה שהזכרתם לי...
את 24 הפסקתי לראות אחרי העונה הרביעית. פשוט חזר על עצמו באופן מייגע.
פריזון ברייק נמתחת כמו גומי. העונה הראשונה היתה רעיון יפה. השניה סתמית וללא סיבה מיוחדת לצפיה.
גיבורים הוא עבורי XMEN מרוח על פני 23 פרקים. לא מצדיק את המאמץ.
LOST זה לא עבור כל אחד...
Enjoy the Silence
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
אני מזכיר לך שאצלנו כוכב נולד זכתה כתוכנית העשור ..Itsik_G כתב:
...
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי