אשמח לעזרה והבנת כל נושא כיול והגדרת רמקולים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
tvazana פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 67
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

מה נשמע חברים??
נרשמתי לכאן לא מזמן וקראתי לא מעט מהפורום הזה כי האנשים פה מביני עניין והחלטתי לפנות לעזרה. אז ככה:
קניתי רסיבר yamaha rx-v 585, זוג רצפתיים+סראונד+סנטר של canton GLE series ולקינוח זוג אטמוס של klipsch 140sa - המטרה: מוזיקה וסרטים!
לאחר קריאה באינטרנט בפורומים שונים,אתרים והרבה יוטיוב כדי ללמוד את העניין, ניגשתי להגדרות וכיול כדי ליהנות מכל הטוב הזה. עשיתי כיול אוטומטי עם המיקרופון פעמיים ולא הייתי מרוצה בכלל מהתוצאות (קראתי לאחר מכן שהכיול בימאהה לא להיט בלשון המעטה), ובעקבות כך פניתי לבנאדם מאוד נחמד וסבלני (לא דרך הפורום הזה) שתמורת תשלום הגיע אליי וכייל יחד איתי.
הוא כיוון את הLEVEL , שיחק קצת עם ה-tone control וכיוונן באקולייזר GEQ את הפרמטרים מחדש.(רשמתי בתקופה האחרונה כמה שרשורים בנושא ויצאתי די מבולבל אבל בדעה שעדיף לא לגעתי בזה, למרות שהסאונד השתפר לדעתי)
קראתי המון על כל נושא ותת נושא של הגדרת הרמקולים ובכלל קולנוע ביתי (חדש דנדש בתחום) והבנתי קודם כל שסאונד זה טעם אישי, וישנם הרבה מאוד שרשורים בפורום הזה לגבי כיול והגדרתו. משום מה, אני עדיין מרגיש שאני לא ממצה את המערכת שיש ברשותי ואין לי מושג אם מה שאני מקבל כרגע זו חתיכת פשרה שאני לא מודע אליה כלל.
האם יש סיכוי שיש כאן חבר שגר באיזור הקריות ויוכל לקפוץ ולעזור לי לפתור את כאב הראש הזה?
כדי להיות שלם אני מרגיש שאני חייב חוות דעת שנייה ולצערי אין לי אף חבר שמבין עניין בנושא הנ"ל.

סורי שזה היה ארוך ומקווה שתגיע העזרה :)

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7661
נתן תודות: 488 פעמים
קיבל תודות: 887 פעמים

שליחה #2 

ברוך הבא (f)

אתה יכול לתאר את החדר שבו אתה צופה? מה גודלו? יש ריהוט ? וילונות, שטיחים?

דבר שני, את המיקרופון של הכיול הרכבת על חצובה ?

מה אתה מרגיש שחסר לך באופן כללי ?

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9051
נתן תודות: 1583 פעמים
קיבל תודות: 1353 פעמים

שליחה #3 

מאיזה קרייה אתה ?
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

tvazana פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

קרית חיים

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #5 

שלחי לי בפרטי נייד וכתובת. אני אנסה לתאם איתך לקראת אמצע / סוף השבוע.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

tvazana פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

שלחתי

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #7 

@tvazana
טוב, אז נפגשנו היום לסשן קצר של כמעט שעתיים. אצלי.
מקווה שיצאת עם תובנות כלשהן ומקווה שזה יעזור למקסם את הסאונד בהינתן הציוד שיש לך.
אשמח שתעדכן מה יוצא לך בסוף.
לפי התמונות, חשוב שתאוורר את הקדמיים עוד טיפה כמה שאפשר ואת האטמוסים לתלות (בלי להתעצל, כולה 2 ברגים). סנטר לקרב לשפת המזנון.
החלפה של הסאב ברגע שיתאפשר תקציבית.
ואם צריך עוד משהו, אנחנו כאן.
בהצלחה, יש לך רצון אז תתחיל לצעוד. זו אחלה חוויה ותהליך למידה מאוד כיפי.. !!

tvazana פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

קודם כל תודה על אירוח נפלא וכמובן על חוויה קולית!! מאוד שמחתי ללמוד ממך דברים חדשים ובהחלט מחכה ליישם אותם...
ללא ספק קיבלתי תיאבון לאור מה שראיתי ושמעתי אתמול :))

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

קודם כל, שמחתי להכיר... 8)
ועוד יותר שנהנית ולמדת. מקווה שתצליח למקסם את מה שיש לך - מאמין שגם תגיע לזה.
ואם לא אז תמיד אפשר להידבק בשדרגת ואז הכל מסתדר, חחח... :lol:

וכמובן, תן עדכון על מה יצא לך בסוף ואם יש רשמים גם כלפי (במיוחד לשיפור...), אז אשמח לשמוע.
.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”