מפרט למחשב חדש

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
Nissim פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 116 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #1 

המחשב הביתי שבק חיים ואני זקוק לחלופה עבור הילדים שישתמשו בעיקר לשימושי אינטרנט ובית ספר וההורים עבור פיתוח תכנה לייט.

יש לי כרגע מארז Antec וספק שמשמשים אותי עשר שנים וחשבתי לשדרג עם המפרט המצורף בתמונה מאמזון
המחשבה היתה לרכוש משהו שיחזיק לכמה שנים טובות והמחשבה היתה לשדרג בהמשך עם כרטיס מסך טוב.
אשמח לדעתכם על המפרט ועל השאלה האם כדאי לחתוך במפרט לשם חסכון עכשיו ושדרוג בעוד שנתיים במקום ארבע?

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73284
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3159 פעמים

שליחה #2 

קשה מאוד לראות מה יש ברשימה, מומלץ לפרסם טקסט ולא תמונה (או לתת לינק למקור אחר עם התמונה בגודל נורמלי).

המלצה ראשונה - תמתין. ביוני אמורה לצאת הסידרת מעבדים החדשה של AMD ששאמורה לחולל מבפך לא קטן בשוק המעבדים הביתיים:

https://wccftech.com/amd-3rd-gen-ryzen- ... -2019/amp/

מדבור על מעבדי 12 ליבות במחיר שאינטל כיום מוכרת לנו 6 ליבות ולפי ההדלפות ברמת ביצועים גבוהה יותר.

אם החלטת ש 3-4 חודש גדול עליך להמתין (ושוב, אני באמת חושב שכדאי), אמור ונמשיך.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9355
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #3 

כשאתה אומר שבק חיים למה אתה מתכוון? אחד החלקים נשרף? לא עולה הוינדוס?

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #4 

דעה קצת אחרת-
בשביל השימושים שלכם מספיק מחשב מבוסס רייזן 3 של AMD. מעבד חזק עם ליבה גרפית טובה.
לוח אם עם מקום לNVME PCI-E.
16GB של זיכרון - אפשר גם 8GB, אבל לדעתי 8GB זה הגבול התחתון בימנו.
512GB של SSD PCI-E וסגרת את העניין.

אין צורך בI5 חזק ו32GB של זיכרון בשימושים שלכם.
לפני 9 שנים קניתי מחשב לבית מבוסס athlon x3 445(שעבר קצת OC ופתיחת ליבה רביעית) עלה משהו כמו 1600ש"ח לכל המחשב.
הוספתי לו במהלך הדרך RAM וSSD, עדיין עובד מעולה.
המחשב שאני משתמש בו חזק יותר משמעותית, אבל אין שום הבדל בעבודה השוטפת בין המחשבים. רק במשחקים/סימולציות וכד'.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #5 

ariel-ro כתב: בשביל השימושים שלכם מספיק מחשב מבוסס רייזן 3 של AMD. מעבד חזק עם ליבה גרפית טובה. .
...
מסכים, רק ששוב, אוטוטו יוצא הדור השלישי של הרייזן, אז לדעתי לא להמתין 3-4 חודש ולקבל את הדור החדש יותר (כנראה יותר ליבות,בטוח יותר תדר שעון וביצועים) זו טעות.

לרב אני לא מאלו שאומרים "תמתין", אבל הדור השלישי אמור להיות שיפור יחסית מורגש והוא ממש מעבר לפתח.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

אם אתה חייב מחשב חדש עכשיו ולא יכול לחכות, עדיין עדיף ללכת על AMD.
אפשר לקנות היום מעבד רייזן 3 כפי שהוצע בכ-400 שקלים, ובעוד שנה-שנתיים לשדרג בזול למעבד חזק פי כמה וכמה ולתת למחשב חיים חדשים ולתקופה ארוכה.
כפי שכבר נאמר, לשימושים כמו שלכם, 16GB של זכרון יספיק בקלות. עדיף להשקיע את הכסף בכונן SSD NVME טוב ו-HDD גדול יותר.

shoko555
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 842
נתן תודות: 104 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #7 

ללא קשר לכל מה שאמרו למעלה חכמים ממני, אחרי 10 שנים חושב שכדאי גם להחליף ספק כוח.

מלבד לספק מתח, הספק כוח מגן על המחשב מבעיות ברשת החשמל.
לדעתי אם מעוניינים באמינות של המערכת לטוח הרחוק, אחד החלקים החשובים ביותר.
נערך לאחרונה על ידי shoko555 ב 09/03/2019 23:42, נערך פעם 1 בסך הכל.
קונה ציוד אודיו תקול.

Nissim פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

תודה חברים,
צרפתי בהמשך את המפרט כטקסט.
אני מסכים שאינטל די מאכזבים עם הארכיטקטורה שלהם וצירוף מחר וטכנולוגיה של AMD מפתה, אבל חושש לקנות AMD מכמה סיבות:
1. מנסיון עבר, היו לי הרבה בעיות עם Drivers כאשר המחשב שלי היה בקוניפיגורצית AMD
2. חשבתי לבדוק את האפשרות להריץ גם Hackintosh, סיכוי נמוך.
3. יש מחשבה להשתמש בכרטיס Nvidia לשימוש ב Cuda

עד לאחרונה היה לי מעבר i5 בתושבת 775 והמחשב די קרטע ולא היה ברור לי למה, בכל מקרה, המעבד התחמם יותר מדי ומת, הזכרון והלוח עוד קודם גססו.

חשבתי על 32GB כי המחשב משמש לפחות 3 משתמשים שכל אחד מהם פותח לא מעט טאבים והזכרון נזלל על ידי הדפדפן די מהר.
אתם לא חווים את זה?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #9 

@Nissim
·
1. אין שום בעיית דרייברים עם מחשבים של AMD.
היו לי יותר מכמה לאורך השנים, ועכשיו אני עובד עם 2700X על לוח X470, עם RX570 והכל עובד ביחד מצויין.
2. אוקיי.
3. איך זה קשור למעבד AMD? אין שום מניעה מלהתקין כרטיס של NVIDIA על פלטפורמה של AMD.

לכרום יש תוסף שיודע להשהות טאבים ע"מ לחסוך בזכרון, אבל כן כמה שיותר יותר טוב.

Nissim פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

אז כדאי לחכות ל Ryzen 5? החסכון כרגע הוא של 500 ש״ח בין מפרט אינטל ל AMD

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #11 

רייזן 5 מהדור הבא יהיה ככל הנראה מעבד מתומן ליבות ובעל תדר גבוה, וביצועים שככל הנראה יהיו ברמה דומה של ה-9900K.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #12 

Nissim כתב:אז כדאי לחכות ל Ryzen 5? החסכון כרגע הוא של 500 ש״ח בין מפרט אינטל ל AMD
...
·

לדעתי האישית - בהחלט כדאי. השדרוג הבא שלי גם יהיה כנראה לאחד ממעבדי הרייזן החדשים.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #13 

TheCoolest כתב:רייזן 5 מהדור הבא יהיה ככל הנראה מעבד מתומן ליבות ובעל תדר גבוה, וביצועים שככל הנראה יהיו ברמה דומה של ה-9900K.
...
·

לא מאמין שה 5, די בטוח שה 7 יהיה ברמת הביצועים הזו ואולי קצת יותר.מה שכן כרגיל נקבל יותר ליבות בפחות כסף. נמתין ונראה, אני מאוד סקרן לגבי ההשקה הנוכחית.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #14 

@Huber
·
AMD הציגו ב-CES מעבד ES מוקדם עם 8 ליבות ו-16 נימים (כמו ה-9900K) והביצועים היו זהים ב-Cinebench, וצריכת החשמל של המערכת הייתה נמוכה בהרבה מהמערכת של אינטל.
אתה יכול להיות בטוח שכל מעבד ש-AMD תציע בדור החדש יהיה הרבה יותר חזק ומשתלם מה"מקביל" שלו באינטל בדור הנוכחי שלהם.
ה-R5 יציע ככל הנראה 8 ליבות, בזמן שה-R7 יציע ככל הנראה 12 ליבות, ויהיה מהיר בהרבה מה-9900K.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #15 

ארתור - אני עוקב בדבקות אחרי מה שהם מציגים, מה ששכחת לציין זה שהם סה"כ הציגו ביצועים אך ורק ב Cinebench שזו תוכנה/בנצ'מרק שמוטה בצורה חזקה לכיוון מעבדים מרובה ליבות, ז"א שם תדר השעון פחות חישוב מכמות הליבות ולכן שם הם הציגו עליונות. חוץ מזה אין שום מידע קונקרטי אחר לגבי מה תדר השעון שבו ירוצו המעבדים החדשים (שם אינטל תמיד שלטה עד היום, ומקווים שפה יהיה סופסוך המהפך) או ה IPC של המעבדים וכו. כרגע יש רק ניחושים מושכלים ותו לא.

אז נכון שנראה על פניו שהפעם יש ל AMD סופסף קלף מנצח ביד, אבל אני אישית נשאר אופטימי אך זהיר עד שאראה סקירות רשמיות. אם לא הייתי אופטימי לא הייתי ממליץ לבחור להמתין, אבל שוב - עד שלא נראה מה יש להם בפועל, הכל ניחושים מלומדים.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #16 

@Huber
·
זה לא מדוייק.
אמנם התוכנה אוהבת מעבדים מרובי ליבה, תדר המעבד חשוב מאד וכל 100MHZ משפיעים בצורה מורגשת על התוצאות הסופיות. בנוסף ההשוואה ש-AMD עשתה הייתה apples to apples מאחר והם השוו שני מעבדים בעלי אותו מספר ליבות ונימים. המשתנה היחיד שלא ידוע הוא תדר העבודה של אותו מעבד של AMD.
ידוע לנו שהביצועים של ZEN2 אמורים להיות בערך 10-15% יותר טובים באותו תדר מ-ZEN+, וה-IPC של ZEN+ הם במרחק של אחוזים בודדים מ-Coffee Lake, מה שמגביל את הדור הנוכחי הוא התדר הנמוך יחסית שהמעבדים האלה מסוגלים להגיע אליו, ועוד כמה פרמטרים ששופרו בדור הבא, כמו רוחב הפס של ה-IF.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #17 

הנה הוכחה שאתה טועה:

https://www.anandtech.com/show/12625/am ... 0x-2600/10

ה 2700X שברב המבדקים נמצא נמוך יותר מה 8700K בסקירה הזו, מצליח לקבל ניצחון מובהק ב CineBench. הם לא סתם בחרו להציג תוצאות רק בבנצ'מרק הזה, זה בנצ'מרק שמוטה באופן מובהק לטובתם.

אני לא אומר שהדור שלישי לא יצליח לעקוף את מה שיש לאינטל להציע כרגע, אני אפילו רוצה להאמין לפי מה שידוע לנו שכן (ושוב, אחרת לא הייתי חושב שכדאי להמתין), אבל למדתי לקחת הכל עם קמצוץ של מלח ולהמתין לבנצ'מרקים, הכי טוב.

ההמתנה לא רחוקה, שמועות די מבוססות שאושרו ע"י AMD מדברים על השקה ביוני/יולי:

https://wccftech.com/amd-3rd-gen-ryzen- ... -2019/amp/

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #18 

פה בדקו את הגירסה החדשה של התוכנה (CINEBENCH R20), תראה איזו עליה ליניארית בביצועים ככל שיש יותר ליבות, התוכנה הזו צמאה לליבות ולאו דווקא לתדר גבוה יותר (משפיע, כמובן, אבל ההשפעה המרכזית היא ריבוי ליבות פיזיות):

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #19 

@Huber
·
הסרטון שלך רק מוכיח את הנקודה שניסיתי להעביר. תסתכל על הגראפים ב-6:25.
מדובר בדור ראשון של מעבדי ZEN.
אינטל מובילה ב-3% ב-IPC כאשר מסתכלים על תוצאות של ליבה בודדת ו-7.5 אחוז בתוצאות MT. למעבדי ZEN+ ה-IPC גדל בערך ב-3% אחוזים בממוצע, כך ש-clock for clock המעבדים של אינטל ושל AMD מאד קרובים. יש משימות שבהן אינטל תוביל ויש משימות בהן AMD תוביל - כאשר תדרי העבודה זהים.
מעבדי ZEN2 אמורים להיות מהירים בערך ב-10-15% ממעבדי ZEN, ובנוסף התקווה היא שתדרי העבודה יגדלו בצורה משמעותית. שני הנתונים האלה משולבים יחד יתנו תוספת ביצועים של כ-20%, אולי יותר בביצועים של ליבה בודדת בין 2700X ולבין מעבד מתומן ליבות מדור ZEN2.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”