מערכת 5.1 לסלון קטן- עזרה בהחלטה
היי,
יש ברשותי ערכת רמקולים של Boston Acoustics (זוג VR960, זוג MICRO90X, וסנטר VR160).
לרצפתיים יש סאב מובנה בכל אחד. וכל אחד מחובר ישירות לחשמל.
כרגע הם היו מחוברים לריסבר של ימאהה RX 375 שיוצא לטלוויזיה. ומחובר אליו PS4 ו PC.
כמו כן, יש לי מגבר של ADCOM GFA 7500 שלא בשימוש.
החסרונות בכל הסיפור ופה העזרה שלכם נכנסת לתמונה, זה שאנחנו עברנו לדירה קטנה שגודל החדר עכשיו 3.5 על 3 מטר, ואישתי לא כל כך אוהבת שיש מערכת רמקולים כאלה גדולים בבית. והחסרון הנוסף זה התצרוכת חשמל שמאז המערכת מחוברת קפצה פי שתיים אצלנו. כי הרמקולים עובדים על מתח 120V ולכן מופעלים עם ממיר ממתח.
וכאן השאלה, האם אפשר/כדאי למכור את המערכת ולשדרג בסכום של עד 3000 למערכת טובה של 5.1 או מקרן קול איכותי שיתן את אותה תוצאה. השימוש העיקרי הוא לסרטים ולפלייסטיישן. חשבתי כבר להתקדם לכיוון הATOMS.
המלצות/עצות/שאלות מתקבלות בברכה
יש ברשותי ערכת רמקולים של Boston Acoustics (זוג VR960, זוג MICRO90X, וסנטר VR160).
לרצפתיים יש סאב מובנה בכל אחד. וכל אחד מחובר ישירות לחשמל.
כרגע הם היו מחוברים לריסבר של ימאהה RX 375 שיוצא לטלוויזיה. ומחובר אליו PS4 ו PC.
כמו כן, יש לי מגבר של ADCOM GFA 7500 שלא בשימוש.
החסרונות בכל הסיפור ופה העזרה שלכם נכנסת לתמונה, זה שאנחנו עברנו לדירה קטנה שגודל החדר עכשיו 3.5 על 3 מטר, ואישתי לא כל כך אוהבת שיש מערכת רמקולים כאלה גדולים בבית. והחסרון הנוסף זה התצרוכת חשמל שמאז המערכת מחוברת קפצה פי שתיים אצלנו. כי הרמקולים עובדים על מתח 120V ולכן מופעלים עם ממיר ממתח.
וכאן השאלה, האם אפשר/כדאי למכור את המערכת ולשדרג בסכום של עד 3000 למערכת טובה של 5.1 או מקרן קול איכותי שיתן את אותה תוצאה. השימוש העיקרי הוא לסרטים ולפלייסטיישן. חשבתי כבר להתקדם לכיוון הATOMS.
המלצות/עצות/שאלות מתקבלות בברכה
- OrenMizrav
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 996
- נתן תודות: 100 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
- יצירת קשר:
3000 ש"ח בתוספת למחיר המכירה של הקיים?
כמה תקציב יהיה בסך הכל?
מקרן קול לא יתן לך תוצאה כמו שיש לך עכשיו בטוח. אתה תצטרך לסכם מה חשוב לך יותר, עיצוב או ביצועי סאונד.
כמה תקציב יהיה בסך הכל?
מקרן קול לא יתן לך תוצאה כמו שיש לך עכשיו בטוח. אתה תצטרך לסכם מה חשוב לך יותר, עיצוב או ביצועי סאונד.
Denon 3400 | Front: Focal 806 | Center: Focal CC 800V | Back: Q acoustics 3020
https://webtip.cc/
https://webtip.cc/
שאלה שעולה לי בנוסף, אני יודע שהרמקולים די איכותיים אך המגבר(של ימאהה) אליו חיברתי הוא לא אידאלי. ולמגבר של adcom אני לא יכול להתבחר כי אין לי preamp. האם כדי לעשות מאמץ ולהשאיר את הרמקולים ולנסות להשיג מגבר תומך 4k וatoms?
נקודה חשובה לצייון זה שהסאבים מובנים בתוך הרמקולים הרצפתיים ויש לי שליטה על הבאס בתנאי שאני מחבר כל רמקול לחשמל עם ממיר מתח. אך האם המגבר ידע לשלוט על הסאב גם?
והשאלה העיקרית זה מה עם צריכת החשמל, איך ניתן להקטין אותה?
מצרף תמונה של הרמקול עם השליטה על הסאב
נקודה חשובה לצייון זה שהסאבים מובנים בתוך הרמקולים הרצפתיים ויש לי שליטה על הבאס בתנאי שאני מחבר כל רמקול לחשמל עם ממיר מתח. אך האם המגבר ידע לשלוט על הסאב גם?
והשאלה העיקרית זה מה עם צריכת החשמל, איך ניתן להקטין אותה?
מצרף תמונה של הרמקול עם השליטה על הסאב
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
המגבר ישלוט על הסאב, אם תחבר את יציאת LFE שלו לכניסת LFE Input ברמקול.
להקטין צריכת חשמל זה רק ע"י החלפת הרמקולים לרמקולים לא מוגברים, קניית סאב שעובד על 220V, העפת השנאי ל- 110V,
וקניית רסיבר.
רסיברים שההגברה שלהם היא מסוג Class D, יעילים יותר מהגברה Class A/B הנפוצה, ולכן מבזבזים פחות חשמל.
להקטין צריכת חשמל זה רק ע"י החלפת הרמקולים לרמקולים לא מוגברים, קניית סאב שעובד על 220V, העפת השנאי ל- 110V,
וקניית רסיבר.
רסיברים שההגברה שלהם היא מסוג Class D, יעילים יותר מהגברה Class A/B הנפוצה, ולכן מבזבזים פחות חשמל.