המעבדה שלי
הי חברים
לאור הביקוש, מצ"ב תמונות וקצת מידע על עמדת העבודה שלי בבית.
הכי חשוב, שולחן כן תתפלאו אבל מבחינתי שולחן עבודה טוב עם מדפים נוחים ושקעים חשוב יותר מהצבד.
את השולחן הזה רכשתי מחברה שפשטה את הרגל, מדובר בשולחן מודולרי עם אפשרות להוסיף מדפים להטות אותם להוסיפ פסי שקעים ועוד ועוד, למי שיש מקום להעמיד כזה ממליץ בחום.
ציוד כללי
ספק כוח – מעבדתי עם חיווי של מתח וזרם, שלי קצת חלש 2 אמפר סה"כ אבל סוס עבודה, בהזדמנות הראשונה נשדרג אותו.
מלחם - HAKKO926 תחנת הלחמה עם אפשרות לשלוט על הטמפ של כל ראש, שני מלחמים ראש עבה וראש דק שניהם מתיכים בנגיעה.
רב מודד - FLUKE 77 אין מה להוסיף
סקופ - HP 54645A מכשיר דיגיטלי עם מסך CRT, נדמה לי האחרון שיצרו לפני שעברו ל LCD, עובד עד תדר של 100 מה"צ, לדעתי נוח יותר מסקופים של טקטרוניקס.
משתמש בו המון אולי הצבד שעובד אצלי הכי קשה, בודק מתחים צורת אות, הכול. המכשיר מודד ומציג אוטומטית כל מיני סוגי מתחים תרד ועוד
צבד אודיו
ATS1 של AUDIO PRECISION - צבד יעודי לאודיו מודד עיוותים הספק RMS v הענות תדר ועוד,
הסקופ שמעליו מחובר ליציאות יעודית שלו מאחור ודרכם הוא מציג את אות המקור ואת העיוותים, נוח.
לצורך בדיקות מגברים, במאמץ מחייב עומס חיצוני, בניתי כזה של 8 אוהם ונגדים של 200 וואט (נמצא מעל הספקטרום).
VP7637A של פנסוניק, מולטיפלקסר סטיראו, משלב אותות אודיו ממקור פנימי או חיצוני ליצירה של אות אודיו סטיראו MPX.
המון אפשרויות לשינו פאזה, כיבוי והדלקה של אחד משני הערוצים, הכלי המושלם לכיון דיסקרימנטור סטיראו.
כמובן שמיצר גם סטיראו pilot tone ו RDS אם מבקשים ממנו יפה.
מחלוללים לתדר נמוך (5 מהצ) - יש לי 2, שניהם של HP הראשון היסטורי מבוסס מנורות והשני טרנזיסטורי.
לא משתשמ בהם יותר מדיי
ציוד RF
HP 8648C גנרטור רדיו 9 קהצ ועד 3200 מהצ.
מצויד בפונקציית אפנון FM, כשמחובר ל VP7637A מאפשר ליצר אות רדיו סטיראופוני בהספק ותדר מדויקים.
HP8594E ספקטרום אנלייזר, 9 קה"צ ועד 2900 מהצ.
מאפשר למדוד תדר והספק עיוותים ועוד, מצויד בפונקציות רבות (גנרטור עקיבה פנימי, מקור מדויק ++)
יכול שיש עוד דברים קטנים שממליץ למשוגעים כמוני, אוסיף מחר אם אזכר.
לילה טוב.
קישור לתמונה באיכות טובה יותר
לאור הביקוש, מצ"ב תמונות וקצת מידע על עמדת העבודה שלי בבית.
הכי חשוב, שולחן כן תתפלאו אבל מבחינתי שולחן עבודה טוב עם מדפים נוחים ושקעים חשוב יותר מהצבד.
את השולחן הזה רכשתי מחברה שפשטה את הרגל, מדובר בשולחן מודולרי עם אפשרות להוסיף מדפים להטות אותם להוסיפ פסי שקעים ועוד ועוד, למי שיש מקום להעמיד כזה ממליץ בחום.
ציוד כללי
ספק כוח – מעבדתי עם חיווי של מתח וזרם, שלי קצת חלש 2 אמפר סה"כ אבל סוס עבודה, בהזדמנות הראשונה נשדרג אותו.
מלחם - HAKKO926 תחנת הלחמה עם אפשרות לשלוט על הטמפ של כל ראש, שני מלחמים ראש עבה וראש דק שניהם מתיכים בנגיעה.
רב מודד - FLUKE 77 אין מה להוסיף
סקופ - HP 54645A מכשיר דיגיטלי עם מסך CRT, נדמה לי האחרון שיצרו לפני שעברו ל LCD, עובד עד תדר של 100 מה"צ, לדעתי נוח יותר מסקופים של טקטרוניקס.
משתמש בו המון אולי הצבד שעובד אצלי הכי קשה, בודק מתחים צורת אות, הכול. המכשיר מודד ומציג אוטומטית כל מיני סוגי מתחים תרד ועוד
צבד אודיו
ATS1 של AUDIO PRECISION - צבד יעודי לאודיו מודד עיוותים הספק RMS v הענות תדר ועוד,
הסקופ שמעליו מחובר ליציאות יעודית שלו מאחור ודרכם הוא מציג את אות המקור ואת העיוותים, נוח.
לצורך בדיקות מגברים, במאמץ מחייב עומס חיצוני, בניתי כזה של 8 אוהם ונגדים של 200 וואט (נמצא מעל הספקטרום).
VP7637A של פנסוניק, מולטיפלקסר סטיראו, משלב אותות אודיו ממקור פנימי או חיצוני ליצירה של אות אודיו סטיראו MPX.
המון אפשרויות לשינו פאזה, כיבוי והדלקה של אחד משני הערוצים, הכלי המושלם לכיון דיסקרימנטור סטיראו.
כמובן שמיצר גם סטיראו pilot tone ו RDS אם מבקשים ממנו יפה.
מחלוללים לתדר נמוך (5 מהצ) - יש לי 2, שניהם של HP הראשון היסטורי מבוסס מנורות והשני טרנזיסטורי.
לא משתשמ בהם יותר מדיי
ציוד RF
HP 8648C גנרטור רדיו 9 קהצ ועד 3200 מהצ.
מצויד בפונקציית אפנון FM, כשמחובר ל VP7637A מאפשר ליצר אות רדיו סטיראופוני בהספק ותדר מדויקים.
HP8594E ספקטרום אנלייזר, 9 קה"צ ועד 2900 מהצ.
מאפשר למדוד תדר והספק עיוותים ועוד, מצויד בפונקציות רבות (גנרטור עקיבה פנימי, מקור מדויק ++)
יכול שיש עוד דברים קטנים שממליץ למשוגעים כמוני, אוסיף מחר אם אזכר.
לילה טוב.
קישור לתמונה באיכות טובה יותר
נערך לאחרונה על ידי shoko555 ב 06/03/2019 21:55, נערך 5 פעמים בסך הכל.
קונה ציוד אודיו תקול.
יפה מאוד ותודה על השיתוף.
הופכים את זה לת'רד רישמי של "המעבדה שלי"?
הופכים את זה לת'רד רישמי של "המעבדה שלי"?
מעבדה יפה ואחלה ציוד יש לך שם בהצלחה שמוליק 
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7041
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1461 פעמים
יפה ומכובד
צבד מדהים וסדר עוד יותר
זה רק תחביב או גם מקצוע?
צבד מדהים וסדר עוד יותר
זה רק תחביב או גם מקצוע?
- eyalgro
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 291
- נתן תודות: 13 פעמים
- קיבל תודות: 46 פעמים
@shoko555
·
מקנא עד עמקי נשמתי ! חלום שלי שנים עמדה שכזאת ! שאפו !!!
וואיי וואיי ואיך הזכרת לי נשכחות ! ציוד זהה לזה שעבדתי איתו בשירותי הצבאי, בתחום הקשר בחיל האוויר...
היה לנו בדיוק כזה ספקטרום אנלייזר (מעולה ד״א) והיינו בשבתות מהשיעמום סורקים תדרים ועולים על שיחות סלולריות של פלאפון, החברה היחידה אז בשוק, רק שהם היו קופצים תדרים כל כמה דקות אז תמיד היינו שומעים רק חלק מסיפורי המתח...
ו Hakko יש לי כבר הרבה שנים, מהמלחמים הטובים בעולם, אחרי הצבא הייתי עוזר לחברים שהייתה להם חנות להתקנת צ׳יפים לפלייסטיישן, כל פעם שהם היו ״מחריבים״ איזה מכשיר הייתי מוזעק להחזיר אותו לחיים... עד שיום אחד גיליתי שהם עובדים עם מלחם של עשרה שקלים והזדעזתי קשות, אז הבנתי למה הם מחריבים כל כך הרבה מכשירים...
איימתי עליהם שלא יעיזו לבקש את עזרתי עד שלא יקנו מלחם איכותי ושלחתי אותם לתחנה המרכזית הישנה בתל אביב לקנות מלחם של Hakko...
אלה היו הימים...
·
מקנא עד עמקי נשמתי ! חלום שלי שנים עמדה שכזאת ! שאפו !!!
וואיי וואיי ואיך הזכרת לי נשכחות ! ציוד זהה לזה שעבדתי איתו בשירותי הצבאי, בתחום הקשר בחיל האוויר...
היה לנו בדיוק כזה ספקטרום אנלייזר (מעולה ד״א) והיינו בשבתות מהשיעמום סורקים תדרים ועולים על שיחות סלולריות של פלאפון, החברה היחידה אז בשוק, רק שהם היו קופצים תדרים כל כמה דקות אז תמיד היינו שומעים רק חלק מסיפורי המתח...
ו Hakko יש לי כבר הרבה שנים, מהמלחמים הטובים בעולם, אחרי הצבא הייתי עוזר לחברים שהייתה להם חנות להתקנת צ׳יפים לפלייסטיישן, כל פעם שהם היו ״מחריבים״ איזה מכשיר הייתי מוזעק להחזיר אותו לחיים... עד שיום אחד גיליתי שהם עובדים עם מלחם של עשרה שקלים והזדעזתי קשות, אז הבנתי למה הם מחריבים כל כך הרבה מכשירים...
איימתי עליהם שלא יעיזו לבקש את עזרתי עד שלא יקנו מלחם איכותי ושלחתי אותם לתחנה המרכזית הישנה בתל אביב לקנות מלחם של Hakko...
אלה היו הימים...
- eyalgro
-
- חבר פעיל מאוד

ועוד סיפור חביב !
באותם ימי הצבא... הייתי מכור למוזיקה ותמיד משיג את כל הדיסקים הכי חדשים ! עוד לא היו צורבים ולא היתה דרך לחלוק את המוזיקה עם חברי למחלקה, ואז חשבתי על רעיון, יצרתי מתאם 3.5 ל- BNC והשתמשתי ב- RF Generator בדיוק כמו שלך, לשדר מוזיקה לכל המחלקה, אם אני זוכר נכון, יש לו משדר של 1 וואט
אבל עם אנטנה טובה שהיתה לנו זה כיסה רדיוס לא רע בכלל, גלגלצ פרטי שלנו, רק מוזיקה ללא הפסקה וללא פרסומות !
באותם ימי הצבא... הייתי מכור למוזיקה ותמיד משיג את כל הדיסקים הכי חדשים ! עוד לא היו צורבים ולא היתה דרך לחלוק את המוזיקה עם חברי למחלקה, ואז חשבתי על רעיון, יצרתי מתאם 3.5 ל- BNC והשתמשתי ב- RF Generator בדיוק כמו שלך, לשדר מוזיקה לכל המחלקה, אם אני זוכר נכון, יש לו משדר של 1 וואט
אבל עם אנטנה טובה שהיתה לנו זה כיסה רדיוס לא רע בכלל, גלגלצ פרטי שלנו, רק מוזיקה ללא הפסקה וללא פרסומות !
@molvy
·
עובד בתחום אבל יותר בשיווק,, בעברי עבדתי גם בפיתוח של ציוד אלק (RF בעיקר) אבל זה היה מזמן.
אוהב אלק בכלל וציוד אודיו בפרט, פעם בנו כמו שצריך ותמיד כיף להחזיר ציוד איכותי לחיים.
·
עובד בתחום אבל יותר בשיווק,, בעברי עבדתי גם בפיתוח של ציוד אלק (RF בעיקר) אבל זה היה מזמן.
אוהב אלק בכלל וציוד אודיו בפרט, פעם בנו כמו שצריך ותמיד כיף להחזיר ציוד איכותי לחיים.
קונה ציוד אודיו תקול.
·eyalgro כתב:ועוד סיפור חביב !
אבל עם אנטנה טובה שהיתה לנו זה כיסה רדיוס לא רע בכלל, גלגלצ פרטי שלנו, רק מוזיקה ללא הפסקה וללא פרסומות !...
אייל, אני מכיר אנשים שרכיב בודד בסט האודיו שלהם עולה יותר מכל העמדה הזו (ואני מדבר על ציוד ביניים).
יש לנו בארץ המון חברות הייטק שנסגרות וציוד משתחרר לשוק כל הזמן, אם זה החלום שלך לך על זה.
תענוג לגשת לעמדה עם צעצוע של הילד או מכשיר חשמלי של השכן, לשבת בנוחות ולהתעסק איתו.
גנרטורים כאלה מוצאים בערך +13dBm י (20 מיילוואט).
אין בעיה לחבר לו מגבר הספק לתחום רדיו ולהוציא גם 200 וואט (יש לי גם כאלה
)
נערך לאחרונה על ידי shoko555 ב 06/03/2019 20:42, נערך פעם 1 בסך הכל.
קונה ציוד אודיו תקול.
- eyalgro
-
- חבר פעיל מאוד

@shoko555
·
תודה איש יקר על ההמלצות !
אני כרגע לא גר בארץ, גם כאן בתאילנד אפשר למצוא המון ציוד, גם ישן וטוב ולא יקר, הבעיה שלי זה מקום
אם אני מכניס לבית עוד איזה מכשיר חשמלי אחד, אישתי זורקת אותי מהמרפסת ! ומקומה 27, לא נראה לי שאצא מזה טוב...
אולי יום אחד, אם וכאשר נעבור לבית פרטי, אוכל לפתח את החלום...
בכל זאת תודה על ששיתפת וחיממת את ליבי ולו לרגע קט !
·
תודה איש יקר על ההמלצות !
אני כרגע לא גר בארץ, גם כאן בתאילנד אפשר למצוא המון ציוד, גם ישן וטוב ולא יקר, הבעיה שלי זה מקום
אם אני מכניס לבית עוד איזה מכשיר חשמלי אחד, אישתי זורקת אותי מהמרפסת ! ומקומה 27, לא נראה לי שאצא מזה טוב...
בכל זאת תודה על ששיתפת וחיממת את ליבי ולו לרגע קט !
·shoko555 כתב:מאשר.......
לך על זה אנטולי!...
יאללה, אפילו החלפת את השם של הדיון, אז אני מצטרף. מקווה שאני לא אהייה האחרון.
אצלי עמדת העבודה בעצם משמשת אותי גם כשולחן העבודה (לדברים שקשורים לדוקטורט או כשאני צריך לעבוד מהבית), וגם כעמדת ההאזנה למוזיקה (בעיקר אוזניות בימינו). לכן אני מנסה לשמור אותה יחסית מסודרת. את מרבית החומרים\רכיבים (קופסאות עם רכיבים, פרוייקטים, עומסים למדידות מגברים, ספקים, מיקרוסקופ, logic analyzer, מכשירי מדידה שאינם בשימוש קבוע, כלי עבודה אחרים, וכו') אני שומר בפינה השנייה של החדר בארון ומוציא בעת הצורך. כמובן שכמו כל אחד אחר עם OCD כזה או אחר, הכל מסודר בקופסאות על פי נושאים
מעבר לזה יש גם מכונת CNC קטנה בפינה אחרת של החדר, אך עמדת העבודה נמצאת בפינה שמצולמת פה:
[imgbig]https://i.ibb.co/Fs2pbcC/DSC-5369-small.jpg[/imgbig]
לינק לרזולוציה גבוהה יותר:
https://drive.google.com/file/d/15CS7Kp ... sp=sharing
עד לא מזמן החדר היה מסודר בצורה שונה אבל היה לי צפוף מדיי אז העפתי את השולחן שהיה, הקרבתי את ההצבה של הרמקולים על אותו הקיר, והלכתי על שולחן פינתי שבנוי על רגליים של IKEA עם פלטה גדולה יותר. הוספתי למטה גם תעלת רשת שבה יושבים כל הכבלים ומפצלים למיניהם בכדי שיהיה מסודר. המדפים תלויים על הקיר אך מדובר על מדפים רציניים יותר ממה שיש ב-IKEA ויכולים להחזיק גם כמות כפולה של ציוד ממה שהעמסתי.
אם נתחיל מהדברים שפחות מעניינים (עבור הדיון הזה), אז יש שם זוג רמקולים של Proac על מעמדים שבניתי דיי מזמן (ראה קישור בחתימה), סטנד שבניתי למערכת שמחזיק את ה-DAC והמגבר שבניתי (שוב, ראה קישור בחתימה), כמו גם חלק מהאוזניות.
בשולחן העבודה עצמו, אחד השדרוגים היותר רציניים היה הזרוע שעליה יושב המסך שמאפשר לכוון בצורה חופשית - ממליץ בחום, זה לא יקר וזה מאודדדד נח ומפנה מקום על גבי השולחן. יש שם כמה מכשירים קטנים (כרטיס קול שמשמש אותי למדידות עיוותים, אוסילטור 1KHz עם הרמוניות של מתחת ל--140dBc בתור רפרנס למדידות עיוותים, ועוד כמה דברים בתהליכים).
את הצב"ד המעניין יותר, ברשותו של שמוליק, אסדר על פי בערך אותם נושאים:
הלחמה - Hakko FX951 ו-Hakko 470 תחנות הלחמה ושאיבה. יש גם תחנת אויר חם, פה קצת התקמצנתי והלכתי על מכשיר סיני שבכנות עושה עבודה מצויינת.
ספקים - יש שני מכשירים של TTI אחד כפול ואחד משולש. מוצלחים עם רזולוציה (1mA,10mV) ויציבות טובים, ואפשרות remote sense ועוד כמה פונקציות נוחות שבזכותן העדפתי לשמור אותם במקום המכשירים הקודמים למרות המימדים הפיסיים הגדולים יותר. על גבי השולחן, פתוח ובמהלך טיפול יש ספק נוסף (חזק הרבה יותר). נראה שהבעיה כבר נמצאה, ואני מחכה שהחלק החלופי יגיע ואז הוא יצטרף לשאר הצב"ד על גבי המדף. מדובר על מכשיר ממותג (switched) של Horizon בעל זוג ערוצים של 60V/12A כל אחד (מתח וזרם ניתנים לתכנות) שיהיה מצויין לבדיקה של מגברים חזקים תחת עומס גבוה.
מולטימטר - יש לי כמה מכשירים, אך רק 3 מהם על השולחן. הראשון שזוכה למרבית השימוש (וכולל פרובים סטדרטיים בפורט האחורי ופרובים דקים עם pogo pins בפורט הקידמי - ממליץ בחום על השילוב הזה) הוא ה-HP 34401A. בנוסף יש שם מתחת למסך גם Fluke 189 ועוד מכשיר בסיסי יותר UT61E. באותה החבילה יש גם LCR meter נייד.
מחוללים - יש לי שניים האמת, כשאחד מהם שם רק כי יש לו spurs דיי נמוכים בסמוך לתדר הבסיס, זה מועיל מאוד כי זה משהו שקשה לסנן בצורה אפקטיבית, בניגוד להרמוניות. המכשירים הם HP 33120A ערוץ בודד של 15מגה, ומכשיר שני סיני Siglent SDG1020 שעבר שדרוגון שפתח אותו ל-BW מלא של 50MHz בשני הערוצים.
עומס מתוכנת - BK Precision 8500 (או לצורך העניין יצרן ה-OEM שלהם, לא באמת משנה), שהוא עומס DC מתוכנת להספק של עד 300W. כולל remote sense ואפילו מדידת זרם ומתח עם רזולוציה דיי גבוהה על הדרך. שימושי מאוד כשצריך לבדוק ספקים ומייצבים. בעבר לא הייתי חולם על מכשיר כזה (ובניתי אחד בסיסי לבד בעבר, הוא עוד זרוק באחת הקופסאות בארון), אבל המחירים שלהם היום מספיק נמוכים כדי שכל אחד יוכל להרשות לעצמו אם הוא מספיק שרוט
סקופ - התחיל את דרכו כ-Agilent 54831B, אך אחרי חצי שעה אצלי הפך ל-54832B עם אופציות התוכנה פתוחות (עד 128Mpoints, פיענוח serial, אנאליזות jitter וכו'). מכשיר של 4 ערוצים, אך בגלל ה-sample rate הוא מאפשר BW מלא של 1GHz (אני מדדתי עם מחולל חיצוני 1.23GHz) רק כאשר 2 ערוצים לכל היותר דולקים. ברגע ש-3-4 דלוקים הוא מוסיף AA filter ואז ה-BW יורד למשהו כמו 700MHz. מכשיר גדול, כבד, רועש (רק הרועש מפריע לי תאכלס). אבל זו הדרך הבערך זולה ביותר שיכלתי להשיג את ה-BW הזה בתקציב שלי. על הדרך גם הצלחתי להשיג סט פרובים מלא עבורו וזה מאוד חשוב, כי הפרובים שלו מצויינים, Agilent 1165A שמגיעים עם מגוון אביזרים. הסקופ עבר אצלי טיפול לא קטן כולל השתלה של SSD במקום הכונן המכני המקורי.
למרבית הדברים זה יותר ממספיק, ובדר"כ זה אפילו הרבה יותר ממה שמספיק. אבל מעבר לתחביב, כשאני כן צריך את היכולות של הציוד הזה על פני מה שהיה לי בעבר, זה שווה את ההשקעה. במקרי קיצון כשאני צריך ציוד מהיר יותר (לדוגמא מחולל של מעל 1GHz בכדי לבדוק את ה-BW של הסקופ אחרי הטיפול שעשיתי לו), אני משאיל ציוד (מהמשרד\חברים)
אחד הדברים שאני רוצה מאוד להוסיף, ואני מתעצל לטפל בעריכה של הבורד שלו, הוא קדם מגבר למדידות. את התכנון הסכימתי כבר סיימתי, ואפילו את הרכיבים כבר הזמנתי. מדובר על מכשיר דיי ורסאטילי שירחיב את היכולות שלי למדוד בקלות ובנוחות עיוותים ורעשים מאוד נמוכים של התקנים\מייצבים\מגברים\ממירים. אני מקווה למצוא את הזמן והמוטיבציה לטפל בזה בחודשים הקרובים, ואז אשמח כמובן גם לחלוק את מלוא הסכימאות וההסברים בפורום, כך שכל אחד יוכל לבנות ובעזרת כרטיס קול זול יחסית לקבל יכולות מדידה טובות.
נערך לאחרונה על ידי anatoli15 ב 07/03/2019 7:01, נערך פעם 1 בסך הכל.