שאלה לגבי ה-LEVEL של הרמקולים
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9024
- נתן תודות: 1578 פעמים
- קיבל תודות: 1349 פעמים
לא חייב להיות זהה.
זו המטרה של הכיול, לאזן את הרמקולים ככה שהכל יגיע בו"ז בנקודת ההאזנה.
זו המטרה של הכיול, לאזן את הרמקולים ככה שהכל יגיע בו"ז בנקודת ההאזנה.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
המטרה של מערכת כיול (נניח Audyssey) היא לגרום לכך שבנקודות המדידה שלך הfrequency response (או כמו שיותר נכון לקרוא לו amplitude response) של כל הרמקולים שלך יהיה כמה שיותר דומה לtarget curve. במקרה של אודיסיי זהו קו ישר עם טיפה הנמכה של טרבל כברירת מחדל. במילים פשוטות מה שזה אומר בפועל הוא שאודיסיי מנסה לגרום לכל התדרים מכל הרמקולים להישמע בווליום זהה בנקודות המדידה. אז אם הוא הנמיך לך את אחד הרמקולים זה אומר שלשיטתו המבנה האקוסטי של החדר שלך גרם לאותו הרמקול להישמע חזק יותר מהאחרים לפני שביצעת את הכיול.
אתה כמובן יכול להתווכח איתו, לא לקבל את מרותו ולקבוע את הווליום כפי שזה נראה לך
אבל אני הייתי סומך עליו, במיוחד אם מדובר במערכת כיול מתקדמת יותר כמו XT32.
אתה כמובן יכול להתווכח איתו, לא לקבל את מרותו ולקבוע את הווליום כפי שזה נראה לך
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
לא מגבירים רמקולים מסויימים רק כי קוראים איפה שהוא שזה כדאי.tvazana כתב:הגברתי את הlevel של האטמוסים כי קראתי איפשהו באינטרנט שדווקא הם צריכים להיות גבוהים יותר מהשאר כדי שאוכל להרגיש אותם במידת הצורך...
כמו שנאמר, אחת ממטרות הכיול היא להביא את כל הרמקולים לכך שיישמעו באותה עוצמה בנקודת הישיבה.
אתה יכול להחליט לבד שרמקולים מסויימים נשמעים חלש מידי לטעמך, יחסית לאחרים, ולהגביר אותם, אם רצונך בכך.
אתה מדבר על אטמוסים מהתקרה, או כאלו שמכוונים לתקרה?
אם אתה מדבר על האפשרות השניה, זו מראש בחירה לא כל כך טובה לרמקולי אטמוס, וקשה לקבל מהם חוויית אטמוס אמיתית,
בדיוק כמו שקשה לקבל תחושת סוראונד אמיתית ממקרן קול.
אתה מתכוון לתוצאה בכלל, או לתוצאה של אפקט האטמוס?tvazana כתב: אני משתמש ב-yamaha rx-v 585 והכיול לא יצא להיט בכלל אם להיות עדין...
אם רק על אפקט האטמוס, ומדובר על רמקולי אטמוס שמכוונים לתקרה,
כתבתי מה דעתי על זה בתשובה לשאלה הקודמת.
התכוונתי לתוצאה הכללית, הסאונד יצא ממש אנמי וושטוח אם אתה מבין אותי...הרמקולים שלי אכן מכוונים לתקרה כי באמת חשבתי שזה יעבוד טוב, אבל לפי דבריך אני צריך להנמיך ציפיות לצערי...
אני באמת מרגיש אותם חלשים מדי למרות שהבנתי כבר מה ייעודם מלכתחילה ושהם יהיו בקושי בשימוש בשל תפקידם
אני באמת מרגיש אותם חלשים מדי למרות שהבנתי כבר מה ייעודם מלכתחילה ושהם יהיו בקושי בשימוש בשל תפקידם
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9321
- נתן תודות: 1555 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
אצלנו בחדר הקטן יש דנון 4400
אחרי כיול משלוש עמדות שונות, הדיאלוגים נשמעים חלשים מדי, כאשר מנגד מוסיקה חזקה וסצנות של פיצוצים- מרעישים את האוזניים.
נראה לי מקרה קלאסי שבו כדאי להגביר את רמקול הסנטר.
אלא מה, התבוננתי במדריך (עמוד 5) וגיליתי שם dialog level adjust, פונקציה שלא הייתה קיימת ברסיברים אחרים איתם יצא לי לעבוד.
אני לא מבין בדיוק מה המשמעות של זה, ואם כדאי להשאיר על מצב OFF (ברירת מחדל) או להעביר ל-ON
כמו כן יש שם:
Level
Adjusts the volume output from the center channel. –12.0 dB – +12.0 dB (Default: 0.0 dB)
גם זה לא בדיוק מובן ולאיזה מטרה.
אחרי כיול משלוש עמדות שונות, הדיאלוגים נשמעים חלשים מדי, כאשר מנגד מוסיקה חזקה וסצנות של פיצוצים- מרעישים את האוזניים.
נראה לי מקרה קלאסי שבו כדאי להגביר את רמקול הסנטר.
אלא מה, התבוננתי במדריך (עמוד 5) וגיליתי שם dialog level adjust, פונקציה שלא הייתה קיימת ברסיברים אחרים איתם יצא לי לעבוד.
אני לא מבין בדיוק מה המשמעות של זה, ואם כדאי להשאיר על מצב OFF (ברירת מחדל) או להעביר ל-ON
כמו כן יש שם:
Level
Adjusts the volume output from the center channel. –12.0 dB – +12.0 dB (Default: 0.0 dB)
גם זה לא בדיוק מובן ולאיזה מטרה.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9024
- נתן תודות: 1578 פעמים
- קיבל תודות: 1349 פעמים
@bariko
זה בשביל להגביר את ערוץ הסנטר וההמשך של מה שכתבת אלו הם טווחי הערכים שניתן לעדכן.
אגב, קיים גם בימהה...
זה בשביל להגביר את ערוץ הסנטר וההמשך של מה שכתבת אלו הם טווחי הערכים שניתן לעדכן.
אגב, קיים גם בימהה...
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9321
- נתן תודות: 1555 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
תודה avihuli
כאמור אנסה קודם את הפונקציה הזאת, לפני שאתערב בערכים של הכיול.
כאמור אנסה קודם את הפונקציה הזאת, לפני שאתערב בערכים של הכיול.
למה בעצם זה לא טוב להתערב בעזרת אקולייזר?
הכיול אצלי ממש הגביר את כל הLEVEL של הרמקולים והוריד למינוס 7 את הסאב משום מה, והתוצאה הייתה רעה.
דווקא לאחר התערבות האקולייזר, הסאונד נשמע הרבה יותר טוב. מה אני מפספס? הדבר היחיד שנגעתי בו היה האקולייזר, והגברתי מ-3 ל5.5 db את הרמקולים של האטמוס...
הכיול אצלי ממש הגביר את כל הLEVEL של הרמקולים והוריד למינוס 7 את הסאב משום מה, והתוצאה הייתה רעה.
דווקא לאחר התערבות האקולייזר, הסאונד נשמע הרבה יותר טוב. מה אני מפספס? הדבר היחיד שנגעתי בו היה האקולייזר, והגברתי מ-3 ל5.5 db את הרמקולים של האטמוס...
·tvazana כתב:למה בעצם זה לא טוב להתערב בעזרת אקולייזר?
דווקא לאחר התערבות האקולייזר, הסאונד נשמע הרבה יותר טוב. מה אני מפספס? הדבר היחיד שנגעתי בו היה האקולייזר, והגברתי מ-3 ל5.5 db את הרמקולים של האטמוס......
זו כבר שאלה פילוסופית, אתה מעדיף לשמוע את מה שתכננו היוצרים או מה שנעים/כיף לך לשמוע? כי אלה לא בהכרח דברים חופפים.
- RobotCop
- חבר ותיק

- תגובות: 1579
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 347 פעמים
כי אקולייזר זה מכשיר שמתקן בעיות ומכיוון שאתה לא מסוגל לאפיין את הבעיות האלו (=אתה לא יודע מה התדרים הבעייתיים ואיך הם מתנהגים באזור הישיבה שלך) אין לך יכולת לתקן אותן לבד.tvazana כתב:למה בעצם זה לא טוב להתערב בעזרת אקולייזר?...
מערכת כיול, לעומת זאת, דוגמת את גלי הקול בנקודת הישיבה שלך ככה שיש לה מושג די טוב מה קורה שם והיא מתקנת עם EQ בדיוק את מה שצריך. כל משחק נוסף כנראה יגרע אלא אם אתה יודע בדיוק מה אתה עושה ולמה.
- RobotCop
- חבר ותיק

- תגובות: 1579
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 347 פעמים
אם הסאונד נשמע לך "עשיר" יותר, הרווחת.
מצד שני, מה שאתה מתאר לא נשמע לי הגיוני בכלל. אין אף אחד שפותח תפריט של רסיבר ומכוון EQ לכל רמקול בנפרד כמו שעושה מערכת הכיול. אם הEQ לא פעל אצלך זאת אומרת שהכיול שנעשה לא נשמר ברסיבר ועבדת בלי שום תיקון אקוסטי.
אני ממליץ בחום שתפתח את המניואל ותעשה קצת קריאה בסופ"ש, לפחות את החלק שמדבר על הכיול.
מצד שני, מה שאתה מתאר לא נשמע לי הגיוני בכלל. אין אף אחד שפותח תפריט של רסיבר ומכוון EQ לכל רמקול בנפרד כמו שעושה מערכת הכיול. אם הEQ לא פעל אצלך זאת אומרת שהכיול שנעשה לא נשמר ברסיבר ועבדת בלי שום תיקון אקוסטי.
אני ממליץ בחום שתפתח את המניואל ותעשה קצת קריאה בסופ"ש, לפחות את החלק שמדבר על הכיול.
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.