שאלה לגבי ה-LEVEL של הרמקולים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
tvazana פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 67
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

האם לאחר כיול או בכללי ה-LEVEL של הרצפתי הימני צריך/מומלץ להיות שווה לרצפתי שמאלי? אותה השאלה גם לגבי רמקולי הסראונד...

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9024
נתן תודות: 1578 פעמים
קיבל תודות: 1349 פעמים

שליחה #2 

לא חייב להיות זהה.
זו המטרה של הכיול, לאזן את הרמקולים ככה שהכל יגיע בו"ז בנקודת ההאזנה.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #3 

המטרה של מערכת כיול (נניח Audyssey) היא לגרום לכך שבנקודות המדידה שלך הfrequency response (או כמו שיותר נכון לקרוא לו amplitude response) של כל הרמקולים שלך יהיה כמה שיותר דומה לtarget curve. במקרה של אודיסיי זהו קו ישר עם טיפה הנמכה של טרבל כברירת מחדל. במילים פשוטות מה שזה אומר בפועל הוא שאודיסיי מנסה לגרום לכל התדרים מכל הרמקולים להישמע בווליום זהה בנקודות המדידה. אז אם הוא הנמיך לך את אחד הרמקולים זה אומר שלשיטתו המבנה האקוסטי של החדר שלך גרם לאותו הרמקול להישמע חזק יותר מהאחרים לפני שביצעת את הכיול.

אתה כמובן יכול להתווכח איתו, לא לקבל את מרותו ולקבוע את הווליום כפי שזה נראה לך :) אבל אני הייתי סומך עליו, במיוחד אם מדובר במערכת כיול מתקדמת יותר כמו XT32.

tvazana פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

הגברתי את הlevel של האטמוסים כי קראתי איפשהו באינטרנט שדווקא הם צריכים להיות גבוהים יותר מהשאר כדי שאוכל להרגיש אותם במידת הצורך

tvazana פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

@tvazana

אני משתמש ב-yamaha rx-v 585 והכיול לא יצא להיט בכלל אם להיות עדין

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #6 

tvazana כתב:הגברתי את הlevel של האטמוסים כי קראתי איפשהו באינטרנט שדווקא הם צריכים להיות גבוהים יותר מהשאר כדי שאוכל להרגיש אותם במידת הצורך
...
לא מגבירים רמקולים מסויימים רק כי קוראים איפה שהוא שזה כדאי.
כמו שנאמר, אחת ממטרות הכיול היא להביא את כל הרמקולים לכך שיישמעו באותה עוצמה בנקודת הישיבה.

אתה יכול להחליט לבד שרמקולים מסויימים נשמעים חלש מידי לטעמך, יחסית לאחרים, ולהגביר אותם, אם רצונך בכך.
אתה מדבר על אטמוסים מהתקרה, או כאלו שמכוונים לתקרה?

אם אתה מדבר על האפשרות השניה, זו מראש בחירה לא כל כך טובה לרמקולי אטמוס, וקשה לקבל מהם חוויית אטמוס אמיתית,
בדיוק כמו שקשה לקבל תחושת סוראונד אמיתית ממקרן קול.

tvazana כתב: אני משתמש ב-yamaha rx-v 585 והכיול לא יצא להיט בכלל אם להיות עדין
...
אתה מתכוון לתוצאה בכלל, או לתוצאה של אפקט האטמוס?
אם רק על אפקט האטמוס, ומדובר על רמקולי אטמוס שמכוונים לתקרה,
כתבתי מה דעתי על זה בתשובה לשאלה הקודמת.

tvazana פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

התכוונתי לתוצאה הכללית, הסאונד יצא ממש אנמי וושטוח אם אתה מבין אותי...הרמקולים שלי אכן מכוונים לתקרה כי באמת חשבתי שזה יעבוד טוב, אבל לפי דבריך אני צריך להנמיך ציפיות לצערי...
אני באמת מרגיש אותם חלשים מדי למרות שהבנתי כבר מה ייעודם מלכתחילה ושהם יהיו בקושי בשימוש בשל תפקידם

tvazana פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

אגב, כיול מחדש מאפס את האקולייזר?

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7400
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #9 

לא
Sony 1040
Monitor mass

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9321
נתן תודות: 1555 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #10 

אצלנו בחדר הקטן יש דנון 4400
אחרי כיול משלוש עמדות שונות, הדיאלוגים נשמעים חלשים מדי, כאשר מנגד מוסיקה חזקה וסצנות של פיצוצים- מרעישים את האוזניים.
נראה לי מקרה קלאסי שבו כדאי להגביר את רמקול הסנטר.

אלא מה, התבוננתי במדריך (עמוד 5) וגיליתי שם dialog level adjust, פונקציה שלא הייתה קיימת ברסיברים אחרים איתם יצא לי לעבוד.
אני לא מבין בדיוק מה המשמעות של זה, ואם כדאי להשאיר על מצב OFF (ברירת מחדל) או להעביר ל-ON
כמו כן יש שם:

Level
Adjusts the volume output from the center channel. –12.0 dB – +12.0 dB (Default: 0.0 dB)

גם זה לא בדיוק מובן ולאיזה מטרה.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9024
נתן תודות: 1578 פעמים
קיבל תודות: 1349 פעמים

שליחה #11 

@bariko
זה בשביל להגביר את ערוץ הסנטר וההמשך של מה שכתבת אלו הם טווחי הערכים שניתן לעדכן.
אגב, קיים גם בימהה...
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9321
נתן תודות: 1555 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #12 

תודה avihuli
כאמור אנסה קודם את הפונקציה הזאת, לפני שאתערב בערכים של הכיול.

tvazana פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #13 

למה בעצם זה לא טוב להתערב בעזרת אקולייזר?
הכיול אצלי ממש הגביר את כל הLEVEL של הרמקולים והוריד למינוס 7 את הסאב משום מה, והתוצאה הייתה רעה.
דווקא לאחר התערבות האקולייזר, הסאונד נשמע הרבה יותר טוב. מה אני מפספס? הדבר היחיד שנגעתי בו היה האקולייזר, והגברתי מ-3 ל5.5 db את הרמקולים של האטמוס...

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #14 

tvazana כתב:למה בעצם זה לא טוב להתערב בעזרת אקולייזר?
הכיול אצלי ממש הגביר את כל הLEVEL של הרמקולים והוריד למינוס 7 את הסאב משום מה, והתוצאה הייתה רעה.
דווקא לאחר התערבות האקולייזר, הסאונד נשמע הרבה יותר טוב. מה אני מפספס? הדבר היחיד שנגעתי בו היה האקולייזר, והגברתי מ-3 ל5.5 db את הרמקולים של האטמוס...
...
·

זו כבר שאלה פילוסופית, אתה מעדיף לשמוע את מה שתכננו היוצרים או מה שנעים/כיף לך לשמוע? כי אלה לא בהכרח דברים חופפים.

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 347 פעמים

שליחה #15 

tvazana כתב:למה בעצם זה לא טוב להתערב בעזרת אקולייזר?
...
כי אקולייזר זה מכשיר שמתקן בעיות ומכיוון שאתה לא מסוגל לאפיין את הבעיות האלו (=אתה לא יודע מה התדרים הבעייתיים ואיך הם מתנהגים באזור הישיבה שלך) אין לך יכולת לתקן אותן לבד.

מערכת כיול, לעומת זאת, דוגמת את גלי הקול בנקודת הישיבה שלך ככה שיש לה מושג די טוב מה קורה שם והיא מתקנת עם EQ בדיוק את מה שצריך. כל משחק נוסף כנראה יגרע אלא אם אתה יודע בדיוק מה אתה עושה ולמה.

tvazana פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #16 

@RobotCop
·
ואם לאחר התערבות בעזרת האקולייזר, הסאונד נשמע לי עשיר יותר? בלי האקולייזר היה נשמע שטוח ו"משעמם" אם אפשר להגדיר כך...
הבחור שהגדיר לי די מבין עניין לדעתי...

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 347 פעמים

שליחה #17 

אם הסאונד נשמע לך "עשיר" יותר, הרווחת.
מצד שני, מה שאתה מתאר לא נשמע לי הגיוני בכלל. אין אף אחד שפותח תפריט של רסיבר ומכוון EQ לכל רמקול בנפרד כמו שעושה מערכת הכיול. אם הEQ לא פעל אצלך זאת אומרת שהכיול שנעשה לא נשמר ברסיבר ועבדת בלי שום תיקון אקוסטי.

אני ממליץ בחום שתפתח את המניואל ותעשה קצת קריאה בסופ"ש, לפחות את החלק שמדבר על הכיול.
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”