מה עדיף: איכות על גודל, או ההיפך?
-
ivanhoe888
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1209
אני יודע שכמה שיותר איכותי יותר טוב, אבל...
אם צריך לבחור בין מסך "75 למסך "65 איכותי יותר (תקציב עד 8-9K), מה עדיף?
מרחק הצפייה הוא לא יותר מ-3מ', אולי קצת פחות.
מרחק הצפייה הוא לא יותר מ-3מ', אולי קצת פחות.
- Sourc3
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1331
זה די אישי,
אני הייתי מעדיף 75 בתקציב הזה.
אני הייתי מעדיף 75 בתקציב הזה.
- vivi
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3548
במרחק הזה הייתי הולך על 65
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |
- mdk_25
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4633
@ivanhoe888
·
המרחק לא מאוד גדול, ותמורה לכסף משמעותית יותר טובה ב-״65 אינצ׳, לכן אני אישית הייתי בוחר באיכות במקרה הזה.
·
המרחק לא מאוד גדול, ותמורה לכסף משמעותית יותר טובה ב-״65 אינצ׳, לכן אני אישית הייתי בוחר באיכות במקרה הזה.
- a_eli
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 31
היי,
במרחק צפיה של 3 מ' שדה הראיה שלך מכסה רוחב של בערך 140 ס"מ (בהתבסס על שדה ראיה טבעי של 120 מעלות).
מסך ממוצע בגודל 75 אינצ' מגיע ברוחב של 167 ס"מ (לפי מפרט מדגמי).
מה שאומר שלא תוכל לצפות בכל שטח המסך מבלי להסיט את הראש ימינה ושמאלה תוך כדי צפיה (חוויה די מעייפת לאורך זמן למי שחווה את זה).
אישית, במרחק כזה הייתי הולך על 65 ומשקיע בדגם איכותי יותר.
אלי.
במרחק צפיה של 3 מ' שדה הראיה שלך מכסה רוחב של בערך 140 ס"מ (בהתבסס על שדה ראיה טבעי של 120 מעלות).
מה שאומר שלא תוכל לצפות בכל שטח המסך מבלי להסיט את הראש ימינה ושמאלה תוך כדי צפיה (חוויה די מעייפת לאורך זמן למי שחווה את זה).
אלי.
- טלHD
-
- גורו

- תגובות: 14365
·ivanhoe888 כתב:אני יודע שכמה שיותר איכותי יותר טוב, אבל...
מרחק הצפייה הוא לא יותר מ-3מ', אולי קצת פחות....
התשובה המתבקשת היא לפי מרחק הצפיה מכוון שאם תרכוש מסך 65 הכי איכותי בעולם ממרחק 5 מטר יהיה קשה מאוד להבחין בשינוי האיכות גם ממסך בחצי מחיר ממנו.
אבל ממרחק של פחות מ 3 מטר בפירוש תוכל להבחין בשינוי של מסך איכותי.
לכן התשובה במקרה שלך היא להעדיף איכות על פני גודל וללכת על מסך 65 הכי איכותי שהתקציב מאפשר (רמז...OLED)
-
ivanhoe888
-
- חבר ותיק

תודה לעונים, עזרתם לי מאוד 
פראיירים לא מתחלפים - רק ראשי ממשלה.
- bariko
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9327
טוב, הנושא הזה כבר נטחן עד דק.
אצלי יש מסך 75 ,מרחק צפייה בדיוק כמו של פותח השרשור (3 מטר, אולי קצת פחות) ואני כל הזמן רק מפנטז על מסך גדול יותר.
קודם כל, כי מבחינתי הגודל זה הוואו, הרבה לפני האיכות.
שנית, ובהשלמה לדבריו של טל- אכן כדי ליהנות מתכני 4k בצורה המיטבית, צריך לשבת קרוב יותר, או מסך גדול יותר.
אני מעדיף את האופציה השנייה.
כאשר רכשתי את הסמסונג 75 מסדרה 6, העדפתי גודל על איכות.
באותו כסף הייתי יכול לרכוש מסך פרמיום 65 .
כעבור כשלוש שנים, החלטתי שהפעם אני לא מתפשר על איכות ולכן רכשתי את הסוני 940.
כמובן שהמחיר היה בהתאם...
אצלי יש מסך 75 ,מרחק צפייה בדיוק כמו של פותח השרשור (3 מטר, אולי קצת פחות) ואני כל הזמן רק מפנטז על מסך גדול יותר.
קודם כל, כי מבחינתי הגודל זה הוואו, הרבה לפני האיכות.
שנית, ובהשלמה לדבריו של טל- אכן כדי ליהנות מתכני 4k בצורה המיטבית, צריך לשבת קרוב יותר, או מסך גדול יותר.
אני מעדיף את האופציה השנייה.
כאשר רכשתי את הסמסונג 75 מסדרה 6, העדפתי גודל על איכות.
באותו כסף הייתי יכול לרכוש מסך פרמיום 65 .
כעבור כשלוש שנים, החלטתי שהפעם אני לא מתפשר על איכות ולכן רכשתי את הסוני 940.
כמובן שהמחיר היה בהתאם...
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
·טועה ומטעה. זה מרחק של שורה ראשונה מהמסך בקולנוע ואפילו שם מסתדרים. כמעט (שלא לומר בכלל) ולא שמעתי על מישהו שישב מול מסך 75 במרחק 2.5 מטר והצטער שלא לקח 65. זה שמשהו נראה הגיוני על הנייר לא תמיד זהה במציאות.a_eli כתב:היי,
אלי....
- eldan
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 477
@Alon_Solo
כל כך נכון הכל תלוי במרחק שאתה נמצא מהטלווזיה ומהדרישה שלך אליה .
כל כך נכון הכל תלוי במרחק שאתה נמצא מהטלווזיה ומהדרישה שלך אליה .
-
ivanhoe888
-
- חבר ותיק

·אז לדעה שלך עדיף משהו כמו UE75NU8000 מאשר 65B8Y?Alon_Solo כתב:·טועה ומטעה. זה מרחק של שורה ראשונה מהמסך בקולנוע ואפילו שם מסתדרים. כמעט (שלא לומר בכלל) ולא שמעתי על מישהו שישב מול מסך 75 במרחק 2.5 מטר והצטער שלא לקח 65. זה שמשהו נראה הגיוני על הנייר לא תמיד זהה במציאות..........
- a_eli
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 31
אתה לא מכיר. אני כן. לפחות 2 שאמרו שהם היו חוזרים אחורה, היו קונים טלוויזה במידה אחת פחות (נשמע קצת מוזר והזוי, אבל קורה).Alon_Solo כתב:·טועה ומטעה. זה מרחק של שורה ראשונה מהמסך בקולנוע ואפילו שם מסתדרים. כמעט (שלא לומר בכלל) ולא שמעתי על מישהו שישב מול מסך 75 במרחק 2.5 מטר והצטער שלא לקח 65. זה שמשהו נראה הגיוני על הנייר לא תמיד זהה במציאות..........
מעבר לכך שחוית הצפייה בקולנוע היא לא חוויה יומיומית כמו צפייה בטלוייזה בסלון הבייתי, ולדעתי האישית צפייה מהשורות הראשונות בקולנוע היא לא חוויה נעימה, ואני מעדיף לוותר על החוויה אם אין מקומות מאיזור אמצע האולם והלאה.
שוב, כל נושא הגודל והחוויה הינם אינדיבידואלי, אני אישית מצאתי את החוויה כמתישה לצפות במסך שגדול משדה הראיה שלי, היות שאתה כל הזמן מסיט את הראש לצדדים בכדי לראות את כל התמונה (תנועה של 'סריקה' לרוחב) - באופן בלתי מודע עד שאתה מתחיל להרגיש את הצוואר מתחיל לכאוב.
- beltar
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 354
יש ל-Rtings טבלה שמראה את המרחק האופטימלי מטלויזיה לפי סוג שימוש. מומלץ שהזוית שהטלויזיה מכסה בשדה הראייה תהייה 30-40 מעלות.
לפי הטבלה הזאת, אם מרחק הצפייה שלך הוא 2.9 מ', ואתה רוצה שזוית הטלויזיה תהיה 30 מעלות, אז אתה צריך לקנות טלויזיה "70.
אם תקנה טלויזיה "75 אז זוית הטלויזיה תהיה מעל 30 מעלות, אבל עדיין הרבה פחות מ-40 מעלות (בשביל זה אתה צריך טלויזיה גדולה מ-"85; הטבלה של Rtings לא מראה גדלים מעל לזה).
אם אתה רואה בעיקר סרטים אז ה-"75 עדיפה. אם אתה רואה הרבה ספורט אז ה-"65 עדיפה.
לפי הטבלה הזאת, אם מרחק הצפייה שלך הוא 2.9 מ', ואתה רוצה שזוית הטלויזיה תהיה 30 מעלות, אז אתה צריך לקנות טלויזיה "70.
אם תקנה טלויזיה "75 אז זוית הטלויזיה תהיה מעל 30 מעלות, אבל עדיין הרבה פחות מ-40 מעלות (בשביל זה אתה צריך טלויזיה גדולה מ-"85; הטבלה של Rtings לא מראה גדלים מעל לזה).
אם אתה רואה בעיקר סרטים אז ה-"75 עדיפה. אם אתה רואה הרבה ספורט אז ה-"65 עדיפה.
- yuria
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4181
במרחק כמו שלך הייתי הולך על מסך איכותי של 65 אינטש.
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.
- molvy
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7047
לעניות דעתי ה 75 הרבה יותר עדיף כי למרות שה 65 מעט יותר איכותי חוויית הצפייה ב 75 הרבה יותר עוצמתית
כך שבשורה התחתונה אתה מקבל או משהו מעט יותר טוב או משהו הרבה יותר עוצמתי.... לי אין ספק במה לבחור
כך שמי שאמר שהגודל לא קובע ...... היו לו את הסיבת שלו
כך שבשורה התחתונה אתה מקבל או משהו מעט יותר טוב או משהו הרבה יותר עוצמתי.... לי אין ספק במה לבחור
כך שמי שאמר שהגודל לא קובע ...... היו לו את הסיבת שלו
- nirmv
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1417
שאלה של טעם. אני בעצמי מתלבט בין 65 אולד ל 75 LCD מרחק 4 מטר וקצת. ואני פריק של שחורים...
תפתח סקר.
תפתח סקר.
- טלHD
-
- גורו

- תגובות: 14365
·nirmv כתב:שאלה של טעם. אני בעצמי מתלבט בין 65 אולד ל 75 LCD מרחק 4 מטר וקצת. ואני פריק של שחורים...
תפתח סקר....
"4 וקצת" זה משהו אחר לגמרי ומצדיק מחשבה. במיוחד אם מדובר במסך LED טוב שנכנס לתקציב.