מה ההבדל בין מוניטורים לסטודיו לבין מוניטורים סטריאו
- RobotCop
- חבר ותיק

- תגובות: 1579
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 347 פעמים
השאלה שלך לא מנוסחת טוב, גם מוניטורים של אולפן מותקנים בסטריאו.
שני ההבדלים העיקריים בין מוניטורים לאולפן ומוניטורים לבית זה שמוניטורים של אולפן אמורים לנסות להגיע לאיזושהי עקומת היענות שטוחה (=לא צובעים את הסאונד) ומוניטורים ביתיים לא בהכרח מנסים להגיע לעקומה הזו אלא מנסים להשמע טוב ככל האפשר. ההבדל השני הוא שרמקול אולפני יכול לספוג הרבה יותר התעללות מרמקול ביתי (חיבורים של מיקרופונים או כלי נגינה כשהערוץ פתוח והרמקול חוטף פיצוצים, ווליום משוגע מדי פעם, סתם מישהו שלא יודע לנגן וכו' וכו') אל מול מוניטור ביתי שמצפה לקבל מוזיקה אחרי מאסטרינג מסודר ובלי פיקים בלתי נשלטים.
בגדול, אם אין לך צורך להקשיב למיקס ולתדרים הייתי ממליץ לוותר על רמקולים אולפניים ולקנות ציוד ביתי.
שני ההבדלים העיקריים בין מוניטורים לאולפן ומוניטורים לבית זה שמוניטורים של אולפן אמורים לנסות להגיע לאיזושהי עקומת היענות שטוחה (=לא צובעים את הסאונד) ומוניטורים ביתיים לא בהכרח מנסים להגיע לעקומה הזו אלא מנסים להשמע טוב ככל האפשר. ההבדל השני הוא שרמקול אולפני יכול לספוג הרבה יותר התעללות מרמקול ביתי (חיבורים של מיקרופונים או כלי נגינה כשהערוץ פתוח והרמקול חוטף פיצוצים, ווליום משוגע מדי פעם, סתם מישהו שלא יודע לנגן וכו' וכו') אל מול מוניטור ביתי שמצפה לקבל מוזיקה אחרי מאסטרינג מסודר ובלי פיקים בלתי נשלטים.
בגדול, אם אין לך צורך להקשיב למיקס ולתדרים הייתי ממליץ לוותר על רמקולים אולפניים ולקנות ציוד ביתי.
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.
עקומת היענות שטוחה=נשמע טוב. הדבר הזה הוכח אין ספור פעמים במחקרים של אנשי HARMAN וידוע כבר עשרות שנים.עקומת היענות שטוחה (=לא צובעים את הסאונד) ומוניטורים ביתיים לא בהכרח מנסים להגיע לעקומה הזו אלא מנסים להשמע טוב ככל האפשר...
החיסרון הבולט של רמקולים אולפניים הוא שהם ברוב המקרים פשוט מכוערים מדי בשביל לשים אותם בסלון. זה שהם מוגברים גם יכול להיות חיסרון אם יש לך רסיבר בלי pre-outs. אבל ברוב המקרים הם נותנים תמורה הרבה יותר טובה לכסף מרמקולים מדפיים "אודיופיליים" עקב מיקומם בפלח שוק הרבה יותר רציני ורציונלי.
בכל מקרה רוב הדברים כבר מסוכמים פה: https://www.hometheater.co.il/article03597.html