האם להחליף רסיבר NAD וינטג' במגבר חדש

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
thelight פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 185
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #1 

המגבר שלי עובד די סבבה אבל רציתי להתייעץ אם סאונד של רסיבר חדש כמו Pioneer VSX330 יהיה טוב יותר
  • תודה מראש לכל העונים

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #2 

"וינטג'" זה הרבה פעמים שם קוד ל"מחרבש את הסאונד בצורה שחלק מהאנשים שאוהבים" :D
בכל אופן, בלי מדידות אי אפשר לדעת מה הביצועים של NAD (מה הדגם?) ושל Pioneer, לכן אי אפשר לתת תשובה רצינית לשאלה הזו. אבל הייתי מהמר ש Pioneer יספק סאונד יותר מדויק רק בגלל שהוא חדש. החברות הגדולות היום כבר יודעות לספק הגברה טובה בלא הרבה כסף.

thelight פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

תודה evgenetic
ברור לי שאין תשובה מושכלת לשאלה, נראה לי שמכיוון שאני מנגן מוסיקה מקבצים דיגיטליים, איכות השמיעה ממגבר חדש תספק תפוקה טובה יותר...?

ngold7
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 843
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 133 פעמים

שליחה #4 

איזה Nad. למרות התשובה היפה שקבלת, לא כל המגברים נולדו שווים, וכשמשווים מגבר סטריאו מול רסיבר, לרוב המגבר נותן תוצאה טובה יותר. (מניסיוני)
.He who knows the past controls the future
.He who controls the future conquers the past

thelight פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

@ngold7
·
NAD 3020

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #6 

@thelight
לא הייתי מחליף. ה-3020 הוא מגבר מצוין, קלאסי ומוערך, ואין מצב שרסיבר חדש וזול יישמע טוב יותר ממנו (יכול להיות שאפילו רסיבר חדש ויקר...). את ה-3020 ניתן גם לשפץ בקלות יחסית במידת הצורך.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

thelight פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

@dragon
·תודה על התגובה, עכשיו אני מבולבל:) רציתי גם איזשהוא אפסקייל ל 4K

הסאונד של המגבר הזה באמת חמים ונעים

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

להגיד שרסיבר חדש לא יכול להחליף מגבר פשוט בן 40~ שנה זה כמו להגיד שמחשב חדש לא יכול להחליף מחשב בן 40 שנה, ולהניח שב40 שנה האחרונות לא למדו שום דבר בנוגע לשיפור וייעול בייצור מגברים...

בכל מקרה, אם הוא באמת מספק את 20 הוואט המוצהרים שלו עם THD של 0.02% (נתון טוב מאד), אתה לא מזהה בעיות אחרות, ואין לך שום צורך בפיצ'רים אחרים או צורך להגיע לעצמות גבוהות יותר - אז אין סיבה לשדרג.

רועי51
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 899
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #9 

הנאד דנן הוא מגבר פנטסטי, לא פחות מזה. מסוג המוצרים שהקלישאה "היום כבר לא עושים דברים כאלו" היא לגביו מציאות. השאלה היחידה נוגעת לעוצמתו הבינונית למדי וקשורה יותר לנצילות הרמקולים שלך. אתה רוצה להרגיש טוב יותר ולמנוע מעצמך ספקות, תשאיל מגבר כזה עליו אתה חושב ותשווה אצלך במערכת.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #10 

@thelight
אסייג את תשובתי מלמעלה, ואומר שייתכן שכן תאהב יותר את הפיוניר החדש. ייתכן שגם אנשים אחרים יאהבו אותו יותר מה-NAD הקלאסי. מה שאני אומר הוא שמבחינה מוזיקלית ה-3020 עדיף בכל יום, אבל זה בהחלט לגיטימי שאנשים יתחברו יותר דווקא למוצר המודרני, שמעבר למוזיקליות מציע גם הרבה אפשרויות אחרות שאין למתחרהו הוותיק. מה שבטוח זה שהוא נשמע אחרת, ואם מדגדג לך לשדרג מה שמומלץ לעשות זה לעמת את שניהם זה מול זה, אם זה מתאפשר, ואז תוכל להחליט מה קוסם לך יותר.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

thelight פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

@dragon
·מוסיקה חשובה לי ולכן נראה לי שאשאר בינתיים עם ה NAD
תודה לכל המגיבים

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

@dragon
אולי תסייג עוד קצת, כי "מוזיקליות" זה מושג שאין לו שום הגדרה ברורה או משמעות אובייקטיבית, לכן חבל לבלבל איתו את המוח לאנשים חדשים בתחום. וכדאי גם לסייג את האמירה על כך שהם בוודאות יישמעו אחרת, כי את זה אפשר לדעת רק בבדיקה עיוורת שכמובן לא עשית. ברוב המקרים האוזן האנושית לא רגישה מספיק בשביל להבחין בין שני מגברים טרנזיסטוריים טיפוסיים שמנגנים בווליום זהה בלי עיוותים רציניים (מעל 1% THD).

ngold7
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 843
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 133 פעמים

שליחה #13 

לגבי שני דברים שציינו, 20 וואט מספיק ביותר למרבית הרמקולים, אני עם רמקולים קשים יחסית, ועם 15וואט ודי קשה לי לעבור את החצי.
לגבי ה4k, אין שום סיבה שהרסיבר יבצע זאת יותר טוב מהטלוויזיה. לרוב המוחלט ההמלצה היא שזה יתבצע בטלוויזיה.
אם אתה מחפש 5.1 לסרטים, אז הדיון הזה לוקח כיוון אחד לגמרי.
.He who knows the past controls the future
.He who controls the future conquers the past

סנטי
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 124
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #14 

שלום לכולם
מנצל את השירוש. לי יש את ה 7020E, שזה ה 3020 פלוס הרדיו.

הוא בן 31 היום וחוץ מלשאוב את האבק מהביפנוכו אחת לכמה שנים, לא עשיתי לו שום שיפוץ.

אני אוהב את הצליל שלו אבל מרגיש לי שהוא קצת מזדקן (או שזה אני). כיום הם משודכים לזוג wharfdale crystal 30 ריצפתיים , כי הם נשמעו לי בסדר בחדר האזנה, אבל בבית הם לא מספקים את הסחורה.

יש לי סלון פתוח בגודל של 4 מ על 9 מ' ועוד מצטרף לזה פינת אוכל ומטבח בגודל דומה.

אני משתמש במגבר וברמקולים אך ורק להשמעת פטיפון.

א. איך בדיוק אפשר לעשות שיפוץ למגבר

ב. איזה רמקולים יתאימו יותר לחלל בגודל הזה, כאשר מה שחסר לי כרגע הם הצלילים הנמוכים (אין סאב מחובר למגבר הזה).

תודה על העזרה
אלה העקרונות שלי !! לא מוצאים חן בעינייך ?! ....יש לי אחרים ! (הפילוסוף הדגול גראוצ'ו מרקס)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”