עידן פלוס - אנטנה מול אינטרנט

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
NegativeIQ פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #1 

נראה לי שהפעם האחרונה שדיברנו על זה לעומק היתה לפני לא מעט זמן אז בואו נדבר על זה שוב - אלה מכם שלא מחוברים ליס / הוט וצופים רק או בעיקר בערוצי עידן פלוס - האם אתם קולטים דרך מערך העידן פלוס עצמו (DVB) או דרך האינטרנט ולמה? איזה יתרונות אתם רואים בכל פלטפורמה (לכאן או לשם)?
אני אישית קולט דרך עידן פלוס עצמו כי כבר יש לי אנטנה על הגג והיא עובדת טוב.

היתרונות שאני רואה במערך העידן פלוס:
  • לא משתמש ברוחב-פס לאינטרנט - היום זה פחות משמעותי ממה שזה היה בעבר, כשמהירות החיבור הממוצעת לאינטרנט היתה עשירית ממה שהיא היום, אבל עדיין, אם כמה אנשים צופים דרך כמה טלויזיות בו"ז ובמקביל מורידים דברים זה עלול לעשות בעיות.
  • לא מנצל חבילות גלישה סלולריות - אם אתם תקועים בחור ותלויים בקליטה סלולרית כדי לגשת לאינטרנט, קליטה דרך מערך העידן פלוס היא הדרך לצפות בלי לבזבז את חבילת הגלישה שלכם.
  • נתמך ע"י טלויזיות פשוטות - סטרימינג מהאינטרנט דורש Smart TV או סטרימר נפרד. קליטה דרך עידן פלוס עובדת גם ע"י טלויזיות פשוטות, כל עוד הן תומכות ב-DVB-T.
  • קל יותר לשימוש - עובד דרך כפתורי ה--/+Ch הרגילים. בסטרימינג דרך האינטרנט צריך להיכנס לאתר / אפליקציה נפרדת לכל ערוץ. כעיקרון יש אפשרות לראות את זה בצורה נוחה יותר דרך קודי אבל מדובר בהרחבות לא רשמיות ולכן שינויים באתר / אפליקציה עלולים לשבור את התוסף עד לעדכון שלו ע"י המפתח.
  • עובד במשרד - אם אתם עובדים בחברה גדולה אז סיכוי סביר שהמחשב שלכם נמצא מאחורי Firewall ארגוני וסיכוי סביר שהוא חוסם את האפשרות לצפות בוידאו דרך האינטרנט. קליטה דרך מערך העידן פלוס אינה עוברת דרך Firewall כלל ולכן תעבוד גם במשרד.
  • עובד גם תחת עומס - שרתי סטרימינג יכולים לעמוד בעומס לא קטן אבל עדיין יש גבול לכמה עומס הם יכולים לספוג. באופן טבעי זה יגרום לחיבור לגמגם / לקרוס דווקא מתי שיש משדר שמושך צופים רבים. עידן פלוס משודר כ-Broadcast אמיתי ולכן לא תלוי כלל במספר הצופים.
  • פחות Delay - על-מנת למנוע תקיעות בשידור אינטרנט יש צורך ב-Buffer מסויים וזה יוצר Delay שנמדד בממוצע כ-40 שניות. במקרים מסויימים (תחרויות ספורט לדוגמה) זה בעייתי כי עלולים להבין שקרה משהו לפי הצעקות של השכנים הרבה לפני שרואים על המסך. אציין שגם לעידן פלוס יש Delay כלשהו לעומת פלטפורמות אחרות (בעיקר הוט).
לעומת זאת יתרונות של צפיה דרך האינטרנט:
  • איכות HD - כמעט כל ערוצי עידן פלוס משדרים באינטרנט באיכות HD, בעוד שהערוץ היחיד שמשודר ב-HD דרך מערך העידן פלוס הוא כאן 11.
  • עובד דרך מחשב / סטרימר ללא חומרה מיוחדת - כל מחשב או סטרימר מאפשר צפיה דרך האינטרנט. לצורך צפיה דרך עידן פלוס יש צורך בחומרה לקליטת DVB. כעיקרון דונגל USB פשוט הוא לא משהו יקר אבל זה עדיין משהו שצריך שיהיה ולכן אם אין אז צריך ללכת לקנות לפני שיהיה אפשר לצפות.
  • עובד דרך טלפון - כעיקרון אמור להיות אפשרי לחבר דונגל DVB גם לטלפון אבל זה מסורבל ומאוד מגושם לסחוב משהו כזה בכיס. צפיה דרך האינטרנט אפשרית דרך כל טלפון עם חיבור אינטרנט סביר.
  • לא סובל מבעיות הקליטה של עידן פלוס - רשמית אנטנה פנימית אמורה להספיק לעידן פלוס ברוב הארץ אבל בפועל בהרבה מקומות צריך אנטנה על הגג ולפעמים גם אז יש בעיות. לא לכולם יש בכלל בחירה.
  • ניתן לקליטה מחוץ לישראל - באופן טבעי שידור עידן פלוס מיועד לישראל ולכן נקלט רק בישראל (אולי גם קצת ממדינות שכנות אבל זה פחות מעניין). דרך האינטרנט אפשר לקלוט מכל מקום (אם כי ייתכן שבמקרים מסויימים יהיה צורך בחיבור VPN).

tomer_1968
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1395
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #2 

מי שלא יכול להרשות לעצמו אנטנה טובה מסיבות שונות שישתמש בשידור האינטרנטי

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #3 

האם אתם קולטים דרך מערך העידן פלוס עצמו (DVB) או דרך האינטרנט ולמה? איזה יתרונות אתם רואים בכל פלטפורמה (לכאן או לשם)?
...
בHTPC דרך האינטרנט, עם תוסף לKodi.
כל המדיה שלי במקום אחד והשליטה על כל המערכת היא עם Yatse בסמארטפון. לא ממש רואה סיבה להוציא את עידן+ למקום אחר, להתעסק עם דונגלים/מקלטים ואנטנות. אציין שאני לא משתמש כבד של עידן+, רואה רק כמה תוכניות אקטואליה/חדשות ב13 וכאן, אז הbuffering של כמה שניות בודדות לפני הפעלה של ערוץ מסוים לא ממש מפריע לי. בזמן האחרון התוסף עובד באופן מאד יציב.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”