מי מכיר ? ZAPPITI DUO 4K HDR
-
ShayElimelech
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 44
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 0
שלום לכולם
אני אצטרך את עזרתכם הפעם , במסע חיפושיי אחרי סטרימר חדש של DUNE HD , הבנתי שנכון לעכשיו אי אפשר להשיג אף אחד מהדגמים החדשים כאן בארץ , לא דרך חנויות , לא דרך האינטרנט ולא דרך היבואן הרשמי SG שלדבריו אין כרגע שום צפי להגעת שום סטרימר DUNE חדש לארץ !
חיפשתי את אחד הדגמים האלו :
Dune HD Pro 4K Plus - כולל מגירת 3.5 .
Dune HD Max 4K - כולל שני מגירות 3.5 .
Dune HD Ultra 4K - כולל מגירת 3.5
לצערי אין אף סטרימר אחד שניתן לרכוש כרגע , יש 1/2 בודדים ב אייבי שנעים בין 2200 ל 4000 שקלים .
אני יודע שקיימות חלופות יותר זולות שאמורות לעשות את העבודה ( שילד , שיואומי, H96 ודומיהם) , אבל שוב לי מה שחשוב זה מכשיר אמין , עמיד חזק וכמובן בעל מגירות ארדיסק 3.5 פנימיות.
לי יש בבית DUNE HD BASE 3.0 אבל הוא ללא יכולת לנגן את כל הקבצים וללא 4K כמובן.
בחיפושיי ברחבי האינטרנט נתקלתי בחברה הבאה ZAPPITI שעושה רושם שיש לה כל מה שאני מחפש.
מגוון רחב של סטרימרים , כמעט כולם כוללים מגירות לארדיסק פנימי 3.5 , חלקם אף עם 2 מגירות .
כולם נגני 4K.
המחירים הרבה יותר זולים משל DUNE ונעים בין 129 ל 399 יורו לפני משלוח ( תלוי בדגם הנבחר )
העניין שאני צריך את עזרתכם הוא שאני באמת לא מכיר את הסטרימרים שלהם ואף לא את החברה הזאת .
מי הם ?
איפה זה מיוצר ?
האם זה אמין ?
זה באמת נראה כמו מה שיש ל DUNE להציע רק במחירים שפויים יותר..
אודה לכם מאוד חברי פורום נכבדים אם באמת מישהו כאן יודע / מכיר / שמע על ZAPPITI ויכול לתת לי קצת מידע לגביהם ?
אני ממש הייתי חצי שניה לפני הזמנת הדגם הזול שלהם עם מגירה אחת בעלות של 129 יורו ( על זה מתווספים גם דמי משלוח לישראל ), ובכל זאת חיכיתי וכתבתי לכם כאן בפורום שאולי מישהו יכול כתוב לי מה דעתו ?
הדגמים שבדקתי ונראים לי באופציה טובה הם :
ZAPPITI PLAYER HD
ZAPPITI ONE 4K HDR
ZAPPITI ONE SE 4K HDR
ZAPPITI DUO 4K HDR
צירפתי קישורים :
http://store.zappiti.com/en/
http://store.zappiti.com/en/lecteurs-mu ... er-hd.html
http://store.zappiti.com/en/lecteurs-mu ... k-hdr.html
אני מודה מראש לכל מי שיוכל לענות לי בעניין הזה .
שיהיה לכולכם יום נפלא ......
אני אצטרך את עזרתכם הפעם , במסע חיפושיי אחרי סטרימר חדש של DUNE HD , הבנתי שנכון לעכשיו אי אפשר להשיג אף אחד מהדגמים החדשים כאן בארץ , לא דרך חנויות , לא דרך האינטרנט ולא דרך היבואן הרשמי SG שלדבריו אין כרגע שום צפי להגעת שום סטרימר DUNE חדש לארץ !
חיפשתי את אחד הדגמים האלו :
Dune HD Pro 4K Plus - כולל מגירת 3.5 .
Dune HD Max 4K - כולל שני מגירות 3.5 .
Dune HD Ultra 4K - כולל מגירת 3.5
לצערי אין אף סטרימר אחד שניתן לרכוש כרגע , יש 1/2 בודדים ב אייבי שנעים בין 2200 ל 4000 שקלים .
אני יודע שקיימות חלופות יותר זולות שאמורות לעשות את העבודה ( שילד , שיואומי, H96 ודומיהם) , אבל שוב לי מה שחשוב זה מכשיר אמין , עמיד חזק וכמובן בעל מגירות ארדיסק 3.5 פנימיות.
לי יש בבית DUNE HD BASE 3.0 אבל הוא ללא יכולת לנגן את כל הקבצים וללא 4K כמובן.
בחיפושיי ברחבי האינטרנט נתקלתי בחברה הבאה ZAPPITI שעושה רושם שיש לה כל מה שאני מחפש.
מגוון רחב של סטרימרים , כמעט כולם כוללים מגירות לארדיסק פנימי 3.5 , חלקם אף עם 2 מגירות .
כולם נגני 4K.
המחירים הרבה יותר זולים משל DUNE ונעים בין 129 ל 399 יורו לפני משלוח ( תלוי בדגם הנבחר )
העניין שאני צריך את עזרתכם הוא שאני באמת לא מכיר את הסטרימרים שלהם ואף לא את החברה הזאת .
מי הם ?
איפה זה מיוצר ?
האם זה אמין ?
זה באמת נראה כמו מה שיש ל DUNE להציע רק במחירים שפויים יותר..
אודה לכם מאוד חברי פורום נכבדים אם באמת מישהו כאן יודע / מכיר / שמע על ZAPPITI ויכול לתת לי קצת מידע לגביהם ?
אני ממש הייתי חצי שניה לפני הזמנת הדגם הזול שלהם עם מגירה אחת בעלות של 129 יורו ( על זה מתווספים גם דמי משלוח לישראל ), ובכל זאת חיכיתי וכתבתי לכם כאן בפורום שאולי מישהו יכול כתוב לי מה דעתו ?
הדגמים שבדקתי ונראים לי באופציה טובה הם :
ZAPPITI PLAYER HD
ZAPPITI ONE 4K HDR
ZAPPITI ONE SE 4K HDR
ZAPPITI DUO 4K HDR
צירפתי קישורים :
http://store.zappiti.com/en/
http://store.zappiti.com/en/lecteurs-mu ... er-hd.html
http://store.zappiti.com/en/lecteurs-mu ... k-hdr.html
אני מודה מראש לכל מי שיוכל לענות לי בעניין הזה .
שיהיה לכולכם יום נפלא ......
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17927
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
אני מכיר
אחלה מכשירים.
אחלה מכשירים.
"אני ממתין ל - DUNE HD MAX 4K שיגיע לארץ
ממה שהבנתי מהיבואן זה יגיע תוך שבועות בודדים"....
אתה בטוח? כי אני דיברתי עם SG לפני כמה ימים ואמרו לי שאין צפי לאף אחד מהמכשירים להגיע.
גם אני התעניינתי ב- HD ULTRA...
אתה בטוח? כי אני דיברתי עם SG לפני כמה ימים ואמרו לי שאין צפי לאף אחד מהמכשירים להגיע.
גם אני התעניינתי ב- HD ULTRA...
-
ShayElimelech
- חבר שרק התחיל

התלבטות
קודם כל , תודה רבה חברים על התשובות שלכם .
אני באמת מתלבט כי אני מאוד אוהב את הממשק של DUNE , הוא באמת פשוט וסופר נוח לתפעול .
איך שאתה מדליק את המכשיר הכל עולה חלק , ישר רואים את הארדיסק ישר רואים את הכונן החיצוני שמחובר ב USB .
באמת שהוא עובד מעולה ואני מבחינתי נעול על אחד הסטרימרים החדשים שלהם .
ושוב העלויות פה בטח שלעומת ה Zappiti הם גבוהות בהרבה ( אבל לי חשוב מאוד מגירות הכוננים ).
הקטע הוא שגם ממש חיכיתי שיגיע ה DUNE HD MAX 4K לארץ .
אבל הבנתי מההיבואן הרשמי ( SG ) שאין שום תכניות או צפי כרגע להביא את המכשירים החדשים לישראל .
יתרה מכך הייתי אצלהם באולם התצוגה בתל אביב כי חיפשתי אם אולי במקרה נשאר להם משהו מדגמים קודמים או מתצוגות
נאמר לי שכרגע אין להם במלאי אף מכשיר עם כונן לארדיסק .
הם גם לא יודעים על דגמים חדשים שאמורים להגיע וחבל לי כי בהחלט הייתי מחכה כמה שבועות בשבילהם ללא שום ספק !
אז כרגע המצב הוא או לחכות שאולי תגיע איזושהי בשורה מגזרת היבואן SG
או שארכוש בכל מקרה את אחד מהסטרמירים של Zappiti ( גם כאן יש להם לא מעט סוגים ואני לא יודע איזה הכי כדאי ) כולם באמת שעושים רושם שעושים בדיוק אותו דבר , תומכים באותם תכנים וכולם כבר ב 4K , כמובן שיש כאלו עם כונן 3.5 אחד ויש כאלו עם שניים , שיכולים להכיל ארדיסק פנימי בכל מגירה עד 16 ג'יגה כל אחד !
קצת התבאסתי לקרוא כאן שהממשק שלהם לא הכי מלהיב ונוח , אבל מצד שני המחיר בהחלט לא כזה נורא , שוב ביחס למכשירי ה DUNE החדשים .
אשמח לכל מי שירצה להוסיף או לייעץ לי בנושא ...
אני באמת מתלבט כי אני מאוד אוהב את הממשק של DUNE , הוא באמת פשוט וסופר נוח לתפעול .
איך שאתה מדליק את המכשיר הכל עולה חלק , ישר רואים את הארדיסק ישר רואים את הכונן החיצוני שמחובר ב USB .
ושוב העלויות פה בטח שלעומת ה Zappiti הם גבוהות בהרבה ( אבל לי חשוב מאוד מגירות הכוננים ).
אבל הבנתי מההיבואן הרשמי ( SG ) שאין שום תכניות או צפי כרגע להביא את המכשירים החדשים לישראל .
יתרה מכך הייתי אצלהם באולם התצוגה בתל אביב כי חיפשתי אם אולי במקרה נשאר להם משהו מדגמים קודמים או מתצוגות
הם גם לא יודעים על דגמים חדשים שאמורים להגיע וחבל לי כי בהחלט הייתי מחכה כמה שבועות בשבילהם ללא שום ספק !
או שארכוש בכל מקרה את אחד מהסטרמירים של Zappiti ( גם כאן יש להם לא מעט סוגים ואני לא יודע איזה הכי כדאי ) כולם באמת שעושים רושם שעושים בדיוק אותו דבר , תומכים באותם תכנים וכולם כבר ב 4K , כמובן שיש כאלו עם כונן 3.5 אחד ויש כאלו עם שניים , שיכולים להכיל ארדיסק פנימי בכל מגירה עד 16 ג'יגה כל אחד !
קצת התבאסתי לקרוא כאן שהממשק שלהם לא הכי מלהיב ונוח , אבל מצד שני המחיר בהחלט לא כזה נורא , שוב ביחס למכשירי ה DUNE החדשים .
אשמח לכל מי שירצה להוסיף או לייעץ לי בנושא ...
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

Re: התלבטות
·ShayElimelech כתב:קודם כל , תודה רבה חברים על התשובות שלכם .
אשמח לכל מי שירצה להוסיף או לייעץ לי בנושא ......
למה ענין ההרד דיסק הפנימי חשוב לך כל כך ? מה רע בהרד דיסק חיצוני שמחובר ב usb ?
אני גם דיברתי איתם לפני כשבועיים ואמרו לי שתוך כחודש יגיעו, אם לא יביאו נקנה בחו'ל כמו שעשיתי עם האופו.shyalon כתב:"אני ממתין ל - DUNE HD MAX 4K שיגיע לארץ
גם אני התעניינתי ב- HD ULTRA......
Re: התלבטות
מסכים בהחלט, אני עולם לא אהבתי את הדיסק במכשיר, היה מתחמם נורא והמאוורר מרעיש, עדיף דיסק חיצוני ב- USBistarmini כתב:·......
למה ענין ההרד דיסק הפנימי חשוב לך כל כך ? מה רע בהרד דיסק חיצוני שמחובר ב usb ?...
-
ShayElimelech
- חבר שרק התחיל

הסבר קצר ...
היי חברים
שוב תודה רבה לכולכם על העצות שאתם רושמים לי כאן
כרגע לפי כל מה שהצלחתי להבין ממה שרשמתם לי , בנקודת זמן הזאת אין מכשירי דיון חדשים אבל עושה רושם שאולי תוך חודש יגיעו לארץ.
גם אם לא אז אפשר יהיה להזמין מחו"ל ככל הנראה .
אני גם מודע לעלות המאוד יקרה שלהם .
ישנה האופציה לרכוש זאפיטי הדגם הכי עדכני שלהם שהוא גם 4K וגם מגיע עם שתי מגירות לארדיסקים 3.5 בעלות של כ - 1400 עד 1600 שקל .
אני מאוד מתלבט לגבי זה ...
דבר אחרון לשאלתכם לגבי "ההתעקשות " שלי על כונן 3.5 , אז בגדול יש לי המון מידע / סרטים / הופעות וסדרות שנמצא
על כמה כוננים של 3.5 ( בגדלים שונים בין 1 טרה ל 3 טרה ) .
פשוט זה נורא נוח לי לשלוף ולהכניס ישירות למגירה ( כרגע של הדיון ) ולצפות בדברים שאני מוסיף כל פעם .
יש לי מגירה נשלפת בפני עצמה שמחוברת למחשב הנייח שלי , אני פשוט מכניס את הכונן אליה ומעתיק לשם את מה שאני צריך מהמחשב ואז שולף את הכונן ומכניס אותו לדיון וצופה בכל מה שאני רוצה .
נטו עניין של נוחות וזה שיש לי לפחות ארבעה חמישה כוננים של 3.5 מלאים עד הסוף בדברים שצברתי לאורך השנים .
ככה גם שלא אצטרך עכשיו להעביר חומר והרבה מארדיסק אחד לשני .
מה גם שאני מנצל את יציאת ה USB ומחבר אליה ארדיסק חיצוני 4 טרה ( שגם הוא מלא דרך אגב ) וגם דרכו אני צופה בדברים שיש עליו .
אני לא כזה מקובע על הכונן הפנימי ( שוב זה יותר בקטע של הרגל ונוחות ).
אני "מנצל" ככה גם את הכונן החיצוני 2.5 דרך USB , וגם את אחד או אולי שני כונני הפנימיים שיש ל דיון החדש או לזאפיטי
החדש להציע .

שוב תודה רבה לכולכם על העצות שאתם רושמים לי כאן
כרגע לפי כל מה שהצלחתי להבין ממה שרשמתם לי , בנקודת זמן הזאת אין מכשירי דיון חדשים אבל עושה רושם שאולי תוך חודש יגיעו לארץ.
גם אם לא אז אפשר יהיה להזמין מחו"ל ככל הנראה .
אני גם מודע לעלות המאוד יקרה שלהם .
ישנה האופציה לרכוש זאפיטי הדגם הכי עדכני שלהם שהוא גם 4K וגם מגיע עם שתי מגירות לארדיסקים 3.5 בעלות של כ - 1400 עד 1600 שקל .
אני מאוד מתלבט לגבי זה ...
דבר אחרון לשאלתכם לגבי "ההתעקשות " שלי על כונן 3.5 , אז בגדול יש לי המון מידע / סרטים / הופעות וסדרות שנמצא
על כמה כוננים של 3.5 ( בגדלים שונים בין 1 טרה ל 3 טרה ) .
פשוט זה נורא נוח לי לשלוף ולהכניס ישירות למגירה ( כרגע של הדיון ) ולצפות בדברים שאני מוסיף כל פעם .
יש לי מגירה נשלפת בפני עצמה שמחוברת למחשב הנייח שלי , אני פשוט מכניס את הכונן אליה ומעתיק לשם את מה שאני צריך מהמחשב ואז שולף את הכונן ומכניס אותו לדיון וצופה בכל מה שאני רוצה .
נטו עניין של נוחות וזה שיש לי לפחות ארבעה חמישה כוננים של 3.5 מלאים עד הסוף בדברים שצברתי לאורך השנים .
ככה גם שלא אצטרך עכשיו להעביר חומר והרבה מארדיסק אחד לשני .
מה גם שאני מנצל את יציאת ה USB ומחבר אליה ארדיסק חיצוני 4 טרה ( שגם הוא מלא דרך אגב ) וגם דרכו אני צופה בדברים שיש עליו .
אני לא כזה מקובע על הכונן הפנימי ( שוב זה יותר בקטע של הרגל ונוחות ).
אני "מנצל" ככה גם את הכונן החיצוני 2.5 דרך USB , וגם את אחד או אולי שני כונני הפנימיים שיש ל דיון החדש או לזאפיטי
החדש להציע .
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46364
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
נראה לי שהגיע הזמן שתקנה NAS, ניוד HDD זה משהו שחלקנו התייאש ממנו כבר לפני 15 שנה לערך.
העבודה עם NAS הרבה יותר נוחה לשימוש יומיומי מבלי לנייד HDD ותקבל גם את הנוחות של שרידות למידע. NAS עם זוג כוננים בנפח גבוה גם יעלה פחות מסטרימר באלפי ש"ח ויהווה רכישה הרבה יותר הגיונית.
העבודה עם NAS הרבה יותר נוחה לשימוש יומיומי מבלי לנייד HDD ותקבל גם את הנוחות של שרידות למידע. NAS עם זוג כוננים בנפח גבוה גם יעלה פחות מסטרימר באלפי ש"ח ויהווה רכישה הרבה יותר הגיונית.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·ziv_r כתב:נראה לי שהגיע הזמן שתקנה NAS, ניוד HDD זה משהו שחלקנו התייאש ממנו כבר לפני 15 שנה לערך.
העבודה עם NAS הרבה יותר נוחה לשימוש יומיומי מבלי לנייד HDD ותקבל גם את הנוחות של שרידות למידע. NAS עם זוג כוננים בנפח גבוה גם יעלה פחות מסטרימר באלפי ש"ח ויהווה רכישה הרבה יותר הגיונית....
-
ShayElimelech
- חבר שרק התחיל

שוב תודה על התשובות שלכם חברים
אני באמת שלא בקיא בנושא של NAS .
מה זה אומר , איך משתמשים
ז"א מה קורה בפועל , מה מתחבר לאן , היכן כל החומר מאוחסן , ואיך בשורה התחתונה אני צופה דרך מסך הטלויזיה ?
אשמח שתכתוב לי כמה מילים על זה ובהחלט אשקול , אם זה יהווה פתרון לכל ההתעסקות עם סטרימרים אז אני בהחלט
רוצה לשמוע קצת יותר על זה .
תודה תודה תודה
אני באמת שלא בקיא בנושא של NAS .
מה זה אומר , איך משתמשים
ז"א מה קורה בפועל , מה מתחבר לאן , היכן כל החומר מאוחסן , ואיך בשורה התחתונה אני צופה דרך מסך הטלויזיה ?
אשמח שתכתוב לי כמה מילים על זה ובהחלט אשקול , אם זה יהווה פתרון לכל ההתעסקות עם סטרימרים אז אני בהחלט
רוצה לשמוע קצת יותר על זה .
תודה תודה תודה
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9034
- נתן תודות: 1582 פעמים
- קיבל תודות: 1350 פעמים
עוקב.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46364
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
מכיוון שיש די והותר חומר על התקני NAS באתר וברשת האינטרנט, אני מאוד אקצר.
התקן NAS מחובר לרשת ומרכז שירותי אחסון לצרכנים השונים. מכיוון שה- NAS והסטרימר מותקנים באותה רשת, קל להוסיף את ה- NAS כמקור לתכנים בסטרימר. בסופו של דבר ניגשים דרך הסטרימר ל- NAS וצופים באיזה תכנים שרוצים.
למטה דוגמה ל- NAS שמכיל 2 מפרצים לזוג כונני HDD בנפח של 8GB כל אחד. בתצורה של RAID 1, יהיו 8GB זמינים לתכנים כאשר כונן ה- 8GB השני ישמש לשרידות.
https://www.amazon.fr/gp/product/B01CEN ... byvii0d-21&
מכיוון שהתקני ה- NAS מיועדים לשימוש כמעט של Plug&Play, הממשק שלהם נוח לשימוש. יש שימושים מתקדמים יותר ל- NAS כמו אפליקציות שמאוד מרחיבות את הפונקציונאליות שלהם, אבל זה רק בהמשך.
פתרון זול יותר זה לשים HDD אחד גדול במחשב ולשתף אותו ברשת הביתית.
התקן NAS מחובר לרשת ומרכז שירותי אחסון לצרכנים השונים. מכיוון שה- NAS והסטרימר מותקנים באותה רשת, קל להוסיף את ה- NAS כמקור לתכנים בסטרימר. בסופו של דבר ניגשים דרך הסטרימר ל- NAS וצופים באיזה תכנים שרוצים.
למטה דוגמה ל- NAS שמכיל 2 מפרצים לזוג כונני HDD בנפח של 8GB כל אחד. בתצורה של RAID 1, יהיו 8GB זמינים לתכנים כאשר כונן ה- 8GB השני ישמש לשרידות.
https://www.amazon.fr/gp/product/B01CEN ... byvii0d-21&
מכיוון שהתקני ה- NAS מיועדים לשימוש כמעט של Plug&Play, הממשק שלהם נוח לשימוש. יש שימושים מתקדמים יותר ל- NAS כמו אפליקציות שמאוד מרחיבות את הפונקציונאליות שלהם, אבל זה רק בהמשך.
פתרון זול יותר זה לשים HDD אחד גדול במחשב ולשתף אותו ברשת הביתית.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

אשמח להבין מה ההבדל בין חיבור NAS לסטרימר לבין חיבור של HDD חיצוני לסטרימר ?
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
הNAS אינו מתחבר לסטרימר.
NAS הוא מכשיר שמחובר לרשת הביתית, בדומה לכל מכשיר אחר ברשת.
ניתן להגדיר בצורה מופשטת את הNAS כשרת רשתי לאחסון מידע.
ברגע שהוא מחובר לרשת, יש אפשרות לגשת לNAS מכל מכשיר אחר שמחובר לרשת. סטרימר, טלפונים, מחשבים וכד'.
כמובן שיש מגוון רב של NASים, חברות, קונפיגרציות וכד'.
בגדול ניתן להכניס לNAS מספר רב של דיסקים קשיחים בנפחים גדולים, ולקבל נפח אחסון גדול שזמין לכל מכשיר שמחובר לרשת.
הNAS(כתלות בהגדרה) לא מחלק את הדיסקים הקשיחים למחיצות, אלא אפשר ליצור מחיצה אחת של כל הדיסקים הקשיחים, ולשמור עליו את כל התוכן שיש לך.
תחשוב בעצם על כונן רשתי כמו בהרבה מאוד ארגונים וכד', בנפח של כל הדיסקים הקשיחים. אתה יכול לגשת אליו מכל מחשב/מכשיר, ליצור תקיות וכד'.
יתרון נוסף של הNAS זה יתירות.
ישנן כל מיני קונפיגורציות שונות, אך בגדול חלק מהנפח של הדיסקים הקשיחים הולך לשימוש מערכת ההפעלה של הNAS, לגיבוי. ואז במקרה ודיסק קשיח מתקלקל, פשוט מוציאים אותו, מכניסים אחד חדש, והNAS ישחזר את כל המידע ויחזור לפעילות מלאה.
בגדול NAS הוא שם גנרי. יש המון אופציות בשוק, החל ממוצרים מוכנים של חברות, ובנייה עצמית ע"ב חומרת מחשב ותוכנות יעודיות וכו' וכו'.
אבל הקונספט הכללי הוא דומה.
זה ממש על קצה המזלג, יש המון מידע בפורומים על NAS, קונפיגורציות, RAID וכד'.
NAS הוא מכשיר שמחובר לרשת הביתית, בדומה לכל מכשיר אחר ברשת.
ניתן להגדיר בצורה מופשטת את הNAS כשרת רשתי לאחסון מידע.
ברגע שהוא מחובר לרשת, יש אפשרות לגשת לNAS מכל מכשיר אחר שמחובר לרשת. סטרימר, טלפונים, מחשבים וכד'.
כמובן שיש מגוון רב של NASים, חברות, קונפיגרציות וכד'.
בגדול ניתן להכניס לNAS מספר רב של דיסקים קשיחים בנפחים גדולים, ולקבל נפח אחסון גדול שזמין לכל מכשיר שמחובר לרשת.
הNAS(כתלות בהגדרה) לא מחלק את הדיסקים הקשיחים למחיצות, אלא אפשר ליצור מחיצה אחת של כל הדיסקים הקשיחים, ולשמור עליו את כל התוכן שיש לך.
תחשוב בעצם על כונן רשתי כמו בהרבה מאוד ארגונים וכד', בנפח של כל הדיסקים הקשיחים. אתה יכול לגשת אליו מכל מחשב/מכשיר, ליצור תקיות וכד'.
יתרון נוסף של הNAS זה יתירות.
ישנן כל מיני קונפיגורציות שונות, אך בגדול חלק מהנפח של הדיסקים הקשיחים הולך לשימוש מערכת ההפעלה של הNAS, לגיבוי. ואז במקרה ודיסק קשיח מתקלקל, פשוט מוציאים אותו, מכניסים אחד חדש, והNAS ישחזר את כל המידע ויחזור לפעילות מלאה.
בגדול NAS הוא שם גנרי. יש המון אופציות בשוק, החל ממוצרים מוכנים של חברות, ובנייה עצמית ע"ב חומרת מחשב ותוכנות יעודיות וכו' וכו'.
אבל הקונספט הכללי הוא דומה.
זה ממש על קצה המזלג, יש המון מידע בפורומים על NAS, קונפיגורציות, RAID וכד'.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

ענית יפה וברור, תודה.
עוד שאלה באותו הקשר אם אני מחבר את ה-HDD לכניסת ה- usb במודם ראוטר שיש לי של נטוויז'ן אני מקבל את אותו אפקט של לגשת אליו מכל מקום ברשת, לא ?
פרט להבדלים של שרידות וגודל נפחי גמיש.
עוד שאלה באותו הקשר אם אני מחבר את ה-HDD לכניסת ה- usb במודם ראוטר שיש לי של נטוויז'ן אני מקבל את אותו אפקט של לגשת אליו מכל מקום ברשת, לא ?
פרט להבדלים של שרידות וגודל נפחי גמיש.
.
.
·בהחלט ואם יש לך ראוטר פרטי טוב אתה גם יכול לנהל הורדות ממנו ולהזרים מיה דרך UPNPavihuli כתב:ענית יפה וברור, תודה.
פרט להבדלים של שרידות וגודל נפחי גמיש....
כל מחשב חדש או ישן יכול לשמש כשרת קבצים.
אתה מתקין עליו וינדוס או לינוקס (אני מעדיף לינוקס), משתף את הכוננים ברשת הביתית, והנה יש לך NAS.
השרת עובד 24/7 וגם מנהל את כל ההורדות (מגדירים שליטה מרחוק).
כדאי שהשרת יהיה מחובר ברשת קווית (לא וייפיי) וכך גם הסטרימר בסלון.
אני משתמש במחשב כזה: https://plonter.co.il/detail.tmpl?sku=8 ... 2844657734
HP microserver עם מקום ל- 4 HDD.
אתה מתקין עליו וינדוס או לינוקס (אני מעדיף לינוקס), משתף את הכוננים ברשת הביתית, והנה יש לך NAS.
השרת עובד 24/7 וגם מנהל את כל ההורדות (מגדירים שליטה מרחוק).
כדאי שהשרת יהיה מחובר ברשת קווית (לא וייפיי) וכך גם הסטרימר בסלון.
אני משתמש במחשב כזה: https://plonter.co.il/detail.tmpl?sku=8 ... 2844657734
HP microserver עם מקום ל- 4 HDD.